Σαπίζουν τα στολίδια της χώρας
11/08/2014 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαπίζουν τα στολίδια της χώρας

Το έγκλημα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν το άγγιξε ακόμη κανείς...

«Είναι βεβαίως αλήθεια ότι η ολυμπιακή προετοιμασία έγινε με εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα και υπό την πίεση του χρόνου. Πολλές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν χωρίς πρόβλεψη για την μετα-ολυμπιακή τους χρήση. Επίσης πολλές από αυτές, όπως ακόμα και τα εμβληματικά στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ, κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να εκδοθεί άδεια για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής. Αυτό είχε ως συνέπεια στις περισσότερες περιπτώσεις να μην έχουν γίνει έργα συντήρησης και επισκευής από το 2004 μέχρι σήμερα».

Ποιος τα λέει όλα αυτά; Τα λέει ένα κυβερνητικό στέλεχος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια από το υστέρημα του ελληνικού λαού, οι εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν έχουν σχεδόν καταστραφεί. Γιατί δόθηκαν τόσα χρήματα και σαπίζουν τα στάδια και οι άλλοι χώροι τους οποίους καμαρώναμε πριν από 10 χρόνια τέτοια εποχή; Και γιατί πρέπει να διαβάζουμε τα ντροπιαστικά άρθρα των ξένων εφημερίδων που μας εξευτελίζουν (και καλά κάνουν) γιατί δεν σεβαστήκαμε την ολυμπιακή κληρονομιά μας;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται εισαγγελική έρευνα και θα καταλογισθούν ευθύνες σε όσους είχαν αναλάβει να αξιοποιήσουν την ολυμπιακή περιουσία και δεν το έκαναν. Πότε; 10 χρόνια μετά και δεν ντρεπόμαστε λιγάκι για την… ταχύτητα της δικαιοσύνης.

Την ώρα που η χώρα έχει περάσει μια 5ετία οικονομικής καταστροφής, μέρος της οποίας οφείλεται στην Ολυμπιάδα, τώρα θυμηθήκαμε όλοι να γίνουμε ευαίσθητοι για την κατεστραμμένη ολυμπιακή περιουσία.

Αυθαίρετο λέει το στέγαστρο του Καλατράβα και δεν μπορούμε να κάνουμε έργα συντήρησης γιατί δεν έχει άδεια! Απίστευτα πράγματα αλλά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα αυτά. Τι έχει άραγε να πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος που ήταν και υπεύθυνος για τα ολυμπιακά έργα πριν τους Αγώνες; Πώς έγιναν τόσα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού μαζεμένα; Τι έχει να πει ο πολύς κ. Σημίτης που μας μιλάει για διαφάνεια και άφησε τα τρωκτικά να φάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού; Τι έχει να πει για τους νταβατζήδες των έργων που ανέλαβαν να κάνουν κατασκευές υπερκοστολογώντας τα ακίνητα και παίρνοντας δισεκατομμύρια εκβιάζοντας ότι δεν θα τα παραδώσουν στην ώρα τους;

Τι έχει να πει η κυρία Γιάννα, που έγραψε και βιβλίο για να προετοιμάσει την κάθοδό της στην πολιτική ξανά; Η μεγαλοκυρία που δεν υπολόγισε ότι τα λεφτά ήταν του κόσμου και τα σκορπούσε από εδώ κι από εκεί;

Τι έχει να πει η κυβέρνηση Σημίτη που δεν έφτιαξε ένα πλάνο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων; Αλλά και οι επόμενες κυβερνήσεις (μέλος των οποίων ήταν και ο κ. Ανδριανός από τα μετόπισθεν) γιατί δεν έκαναν τίποτε για να μη χαθούν τα δισεκατομμύρια;

Να θυμηθούμε και ορισμένα ονόματα που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν από την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, Σπύρος Κλαδάς, Τ. Χωμενίδης και τόσοι άλλοι που δεν έχουν καμιά σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το έγκλημα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν το άγγιξε ακόμη κανείς. Είτε γιατί η Ελλάδα ζούσε σε… ροζ σύννεφο είτε γιατί το σκάνδαλο ήταν διαχρονικό. Τώρα, όμως, κάποιος πρέπει να αποκαλύψει το πάρτι που στήθηκε με τα λεφτά του ελληνικού λαού ο οποίος ζητά δικαίωση.

Κι ας μη νομίζουν κάποιοι ότι το να τα δώσει κοψοχρονιά σε ιδιώτες τα στάδια σώθηκε η παρτίδα και η πατρίδα. Είδαμε τι έγινε με τα ακίνητα που έχουν ήδη δοθεί, στον Λάτση κατά κύριο λόγο.

Κάποτε επιτέλους πρέπει να μάθει ο κόσμος πόσα κόστισαν οι Αγώνες, που πήγαν τα λεφτά, ποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια και γιατί σαπίζουν τα στολίδια της χώρας.

Δεν θα ησυχάσει ο κόσμος αν δεν καταλάβει τι έγινε 10 χρόνια πριν και πώς εκείνο το πάρτι το πληρώνουμε τώρα με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 11/08/2014 11:25:30

  Στην αξιόλογη κριτική που κάνετε για την πληγή των Ολυμπιακων Αγώνων, παρακαλώ να συμπεριληφθούν και οι δεκάδες έμισθοι δημοσιογράφοι/επιχειρηματίες που καλούσαν τον κόσμο να βοηθήσει εθελοντικα...

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 11/08/2014 14:01:56

  Προσωπικά,φάκτορα,δε με νοιάζει να μάθω ούτε πόσο κόστισαν οι αγώνες,ούτε ποιοί έφαγαν και πόσα. Άν μάθω,θα αλλάξει κάτι; Θα επιστρέψουν πίσω τίποτα και από ποιά,από τα φαγωμένα; Άς γίνει λοιπόν κάτι,να αξιοποιηθούν έστω από δώ και πέρα κάποια στάδια και εγκαταστάσεις. Και κείνο με την άδεια της στέγης του καλατράβα δε το καταλαβαίνω. Δηλαδή πρέπει να πέσει και να βγεί άδεια να σηκώσουν καινούργια για να είναι νόμιμη; Δεν υπάρχει λύση για αυτή που στέκει ακόμη;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Κυθήριος 11/08/2014 15:37:32

   δίχως κάθαρση και τιμωρία (κύπρος; χρηματηστηριο; psi κ.α;) θα έχουμε επανάληψη των ίδιων φαινομένων, αγαπητέ κυθήριε. οι πολικοί και τα συμπαρομαρτούντα τους θα εκλαμβάνουν αυτό ως "άδεια" για νέες ατασθαλίες κλπ. Όχι, πρέπει να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων.

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ Νίκος Αργεάδης 11/08/2014 16:12:41

    Πότε τιμωρήθηκε κανείς για να τιμωρηθεί και τώρα;; Ο "φουκαράς" ο Άκις παραπλευρη απώλεια του συστήματος υπήρξε

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Κυθήριος 11/08/2014 16:08:43

   Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι υπουργοί να κάνουν απολογισμό των μη πεπραγμένων τους λόγω διαφόρων δυσκολιών, επικάλυψης αρμοδιοτήτων κτλ. Αυτό που λέει ο λαος δηλαδη, όποιος δε θέλει να ζημώσει 5 μέρες κοσκινίζει.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κυθήριος 11/08/2014 16:43:01

   Νίκο,Jimako,συμφωνώ και με τους δυό σας,μακάρι και να πληρώνανε οι υπαίτιοι και να γινόταν η συντήρηση των εγκαταστάσεων,αυτό θα ήταν το τέλειο.Όμως αν είναι ούτε να πληρώσει κανείς για τα κακώς πεπραγμένα, ούτε να ''κουνηθεί φύλλο'' στα κτίρια που σαπίζουν,προτιμώ να μή γίνει το δεύτερο.

 3. George N avatar
  George N 11/08/2014 15:07:32

  Κάτι που βλέπω κάθε Σ/Κ να ερειπώνει και να διαλύεται είναι το κωπηλατικό στον Σχινιά. Δεν λέω καλό να έχεις ολόκληρο κωπηλατικό για πάρτι σου, με security στην πύλη και με περιπολίες! αλλά όλα αυτά για μένα και την βόλτα μου με το ποδήλατο, μου πέφτει βαρύ. Δεν θα με στεναχωρούσε να το μοιραστώ με οικογένειες που θα παρκάρανε στα ατέλειωτα πάρκινγκ του και θα ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να κάνουν θαλάσσιο ποδήλατο με τα παιδιά τους, μίνι αγώνες, δοκιμές σε κωπηλασία, να φάνε κάτι, ζευγαράκια στις όχθες, καλλιτέχνες του δρόμου με τα happenings τους, βόλτες στο διπλανό πάρκο για να δουν την φύση από κοντά κτλ. Δεν λέω θα μου λείψει αυτή η αίσθηση για το πως θα είναι ο κόσμος μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα αλλά χαλάλι....

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/08/2014 16:00:11

  Ο Καλατράβα αν πέρασεν, ανθεί και φέρνει κι άλλα... Στην πατρίδα του Τράβα-τράβα (και ανέβασέ τον σαν τον Γενικο Δείκτη του ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ), τουτέστι Βαλένθια, κατασκευάσανε ολόκληρο αεροδρόμιο γνωρλιζοντας πολύ καλά ότι δεν θα πρσγειωθει ποτέ αεροπλάνο. Σε συμπαιγνία τοπικοί επιχειρηματίες, πολιτικοί, δήμαρχοι, μπόυς τραπεζών, άφθονοι "συμβουλοι", ένας ...καρδινάλιος και τα απαραίτητα σε τετοιες περιπτώσει μοντέλα. Όλος ο Μεσογειακός Νότος βρωμάει κλίκες και καμαρίλλα.

  • neaellada avatar
   neaellada @ Uncle Stgm 11/08/2014 19:30:54

   Mε κουρασε το υφακι σου μπαρμπα.Γραψε σαν κανονικος ανθρωπος.Η εποχη πουλ-μουρ περασε.

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 12/08/2014 10:35:06

  Ε οχι και στολιδια επειδη μας πιπιλισαν το μυαλο αυτοι που εφαγαν για να δικαιολογησουν τις αδικαιολογητες σπαταλες τους. Χοντροκομμενη αισθητικη πολυ ακριβοπληρωμενη.......

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/08/2014 18:28:46

  πως να μην σαπίσουν; με σάπια μυαλά και σάπιες καρδιές θα είχαν μέλλον;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.