#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2013 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς:Συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών ΚυπρίωνΗ 20η Ιουλίου είναι, για τους Απανταχού Έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης. Αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος. Ημέρα χρέους.

Είναι πρωτίστως, ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα.

Είναι πρωτίστως ημέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη Εθνική τραγωδία στη νεότερη Ελληνική Ιστορία. Για την εισβολή και την κατάληψη μεγάλου τμήματος της Κυπριακής  Δημοκρατίας, την προσφυγοποίηση αδελφών μας Ελλήνων στην ίδια την Πατρίδα τους, τους βανδαλισμούς μνημείων του Πολιτισμού και της Εκκλησίας μας.

Είναι, ταυτόχρονα, ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι, πρωτίστως, ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ημέρα χρέους του Οικουμενικού Ελληνισμού, αλλά και του Πολιτισμένου Κόσμου απέναντι στη μαρτυρική Μεγαλόνησο που βρίσκεται, τώρα, αντιμέτωπη και με την πιο δεινή οικονομική κρίση.

Οι Έλληνες συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων.

Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Λύσης που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει τη Μεγαλόνησο.

Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής.

Λύσης λειτουργικής και πραγματικά βιώσιμης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 20/07/2013 12:26:38

  ΚΥΠΡΟΣ :ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.....

 2. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 20/07/2013 12:41:49

  Προτείνω σ' όλους να διαβάσουν τα βιβλία του Άντη Ροδίτη:
  1) "Δέκα χιλιάδες μέλισσες" ("μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων¨), 2) "Κουράγιο Πηνελόπη".
  Έτσι, θα βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοί ευθύνονται για την τραγωδία του σύγχρονου Ελληνισμού που πηγάζει από το Κυπριακό πρόβλημα, αν θέλουμε να πιστεύουμε ακόμη πως η Ιστορία διδάσκει.
  Το "κυπριακό" θα μπορούσε να έχει λυθεί με τους πιο ευνοϊκούς για τον Ελληνισμό όρους το '64, άλλα αυτό δεν έγινε. Γιατί;

 3. Κραντωρ avatar
  Κραντωρ 20/07/2013 15:28:17

  Το κυπριακό ζήτημα συνίσταται στην διακασία του απελευθερωτικού αγώνος για ενσωμάτωση της μεγαλονήσου στο ελεύθερο Ελληνικό Κράτος.
  Η δημιουργία κυπριακού κράτος κατέγραφη σαν ιστορική ήττα του Ελληνισμού.
  Η λύσις του κυπριακού είναι μία: Ένωσις με την μητέρα πατρἰδα με δαφνοστεφή νίκη των ελληνικών όπλων.

  • Φρουρός avatar
   Φρουρός @ Κραντωρ 21/07/2013 02:18:11

   ΜΠΡΑΒΟ!!!

 4. airman avatar
  airman 20/07/2013 16:30:55

  Η Κύπρος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι διαχρονικά και εδράζονται στη γεωστρατηγική της θέση. Τόσο στο πιο μακρινό παρελθόν με την παρουσία των Βρετανών όσο και στη συνέχεια με ότι ακολούθησε.
  Αναφορικά με το γεγονός ότι από την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων και μέχρι σήμερα το βόρειο τμήμα της παραμένει υπό κατοχή, χαρακτηριστική είναι η άποψη του κ. Νταβούτογλου πως ακόμη και εάν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος στην Κύπρο, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα, καθόσον δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε ένα νησί το οποίο βρίσκεται στην καρδία του ζωτικού της χώρου. Γι' αυτό και προσεγγίζει το Κυπριακό εστιάζοντας σε δύο κύριους άξονες, στην ανθρώπινη αξία και τη γεωστρατηγική σημασία. Η ανθρώπινη αξία αφορά τη μουσουλμανική τουρκική κοινότητα, η κατοχύρωση της ασφάλειας της οποίας ανάγεται σε ιστορική τουρκική ευθύνη. Η γεωστρατηγική σημασία εδράζεται στη θέση της Κύπρου, η οποία την καθιστά κέντρο σύνδεσης που μπορεί να ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς Ευρασίας - Αφρικής. Ο κ. Νταβούτογλου θεωρεί ότι η Κύπρος κατέχει κεντρική θέση στην παγκόσμια Ήπειρο, θέση καίρια για τις στρατηγικές συνδέσεις Ευρώπης - Ασίας - Αφρικής. Διατυπώνει δε την άποψη ότι το Κυπριακό αποτελεί ζήτημα Ευρασίας και Μέσης Ανατολής - Βαλκανίων (ή Δυτικής Ασίας - Νοτιοανατολικής Ευρώπης) και εκτιμά ότι η πολιτική επ’ αυτού πρέπει να τεθεί σε ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο.
  Για το λόγο αυτό υποστηρίζει ότι η πολιτική της Τουρκίας επί του Κυπριακού πρέπει να αξιολογηθεί εκτός του πλαισίου των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θεωρώντας ότι δεν αποτελεί ούτε ένα συνηθισμένο ελληνοτουρκικό εθνοτικό ζήτημα ούτε απλώς μια χρονίζουσα ελληνοτουρκική ένταση. Στόχος της Τουρκίας είναι να αποσυνδεθεί το Κυπριακό από το θέμα της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην αναμιχθεί ενεργά η Ευρώπη στην επίλυσή του και να καταστεί περισσό-τερο ενεργός ο ρόλος του ΟΗΕ και των ΗΠΑ. Προωθεί δε την επίλυσή του επικαλούμενη γεωπολιτικούς όρους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί προνομιακές σχέσεις με ισχυρές δυνάμεις. Ο κ. Νταβούτογλου υποστηρίζει ότι το πλεονέκτημα που απέκτησε η Τουρκία το 1974 πρέπει να αξιοποιηθεί όχι ως στοιχείο αμυντικής πολιτικής για τη διαφύλαξη του “status quo”, αλλά ως θεμελιώδες στήριγμα μιας νέας διπλωματικής φύσεως επιθετικής “θαλάσσιας στρατηγικής”.
  Για το λόγο αυτό όσο η περιοχή της Μέσης Ανατολής και η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου παραμένουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος, οι χειρισμοί σε ότι αφορά το Κυπριακό πρέπει να είναι λεπτοί, χωρίς να αφήνονται περιθώρια πουθενά και σε κανέναν να πετύχει στόχους που αντιτίθενται στα εθνικά μας συμφέροντα. Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος μπορεί να τεθούν διλήμματα/δολώματα, αλλοίμονο σε όποιον ''τσιμπήσει''!

 5. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 20/07/2013 17:03:21

  αυτά συζήτησε ο απεσταλμένος του υπουργός εξωτερικών, στην συνάντησή του με τον νταβούτογλου?

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 21/07/2013 01:28:44

  Ας είχαμε μυαλό να κάνουμε εμείς χειρότερα στους τούρκους αντί να κλαψουρίζουμε.

  Τους βρωμότουρκους στην θράκη, τι τους φυλάμε?

 7. Φρουρός avatar
  Φρουρός 21/07/2013 02:20:31

  Σαμαράς:Συμπαρατασσόμαστε σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων,

  ...ακριβώς, όπως ο ιδρυτής της παράταξής μας, ο... εθνάρχης, Κων/νος "η-Κύπρος-κείται-μακράν" Καραμανλής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.