#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2013 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Θα ανατρέψουμε τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθεςΑποφασισμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει άμεση ανατροπή νοοτροπιών και στερεοτύπων.

Μιλώντας σε μέλη της νεολαίας του κόμματος, στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «είμαι αποφασισμένος, με κάθε τρόπο, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθες και το φθαρμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να τα ανατρέψω όλα».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί τα μέλη της για τα αποτελέσματα των χθεσινών φοιτητικών εκλογών, λέγοντας πως για τον ίδιο, «η παράταξη κέρδισε τη μάχη των ιδεών, κέρδισε η ποιότητα στην παιδεία, κέρδισε η απόφαση για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, κέρδισε το στοίχημα της νέας γενιάς».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές επισημαίνοντας πως οι νέοι δίνουν τη φλόγα και τη δύναμη και «εμείς δίνουμε τη σταθερότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 18/04/2013 18:01:48

  'Μιλώντας σε μέλη της νεολαίας του κόμματος, στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «είμαι αποφασισμένος, με κάθε τρόπο, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθες και το φθαρμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να τα ανατρέψω όλα».'

  Δηλαδή, ἀπειλοῦσε εὐθέως τοὺς ΟΝΝΕΔίτες ὅτι θὰ τοὺς ἐξουδετερώσει;

  Ἂχ αὐτὴ ἡ ΝΔκρατικὴ newspeak...

 2. leak avatar
  leak 18/04/2013 18:31:50

  Η βασικότερη ανατροπή θα ήταν η κατάργηση της ΔΑΠ.
  Δεν έχουν δουλειά τα κόμματα στα πανεπιστήμια.

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ leak 18/04/2013 19:44:55

   +1000. Δεν είναι ενδιαφέρουσα σκέψη. Είναι αυτονόητη σκέψη και πρόταση εφαρμογής μιας αρχής που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ leak 18/04/2013 21:54:29

   Αυτά τα φυτώρια ρουφιάνων και κενών κουστουμιών είναι από τα αίτια της εθνικής καταστροφής.

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 18/04/2013 19:11:00

  Είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη. Αρκεί να την συμμερίζονται και όλοι οι υπόλοιποι.

 4. euagelos avatar
  euagelos 18/04/2013 19:26:02

  Έχω μια απορία. Πώς θα προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, δεδομένου ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής στην ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ. Μέχρι το 1980 η Ελλάδα ήταν βιομηχανική και αγροτική δύναμη. Μετά την είσοδο στην ΕΕ, εν γνώση των... "κουτόφραγκων", άρα εντός των σχεδιασμών της ΕΕ, η χώρα απέκτησε το παραγωγικό μοντέλο που έχει σήμερα, για το οποίο μάλιστα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, στη γεωργία, την αλιεία, τη βιομηχανία, τη μεταποίηση κλπ. Το σημερινό παραγωγικό μοντέλο μας, όπως όλες οι χώρες της ΕΕ, το αποκτήσαμε σε πλήρη συνεργασία με την ΕΕ. Συνεπώς ο κ. Σαμαράς είτε είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τις αποφάσεις της ΕΕ για το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, είτε έχει κατά νου μια πιο χαλαρή σχέση της Ελλάδας με την ΕΕ προκειμένου να εφαρμόσει τα δικά του σχέδια. Δηλαδή είτε θα το κρατήσει ως έχει μέχρι νεότερων εντολών από τη Γερμανία είτε θα το αλλάξει εκτός ΕΕ.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ euagelos 18/04/2013 21:44:30

   Το παραγωγικό μοντέλο για το οποίο έπεφταν τα διάφορα Ευρωπαϊκά πακέτα δεν προέβλεπε ... να μην παράγουμε τίποτα! Εμείς μάλλον κάτι λάθος καταλάβαμε κι αντί να φροντίσουμε για αναδιαρθρώσεις, καθετοποίηση, εκμετάλλευση συγκριτικών πλεονεκτημάτων κλπ τα διαχειριστήκαμε περίπου σαν επιβράβευση του ότι έχουμε "το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη", "φτιάχναμε Παρθενώνες όταν έτρωγαν βελανίδια" και άλλα τέτοια φαιδρά. Καλή η γκρίνια για την "αρχιτεκτονική του ευρώ" και ως ένα σημείο σωστή αλλά μια ματιά στον καθρέφτη δεν βλάπτει.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ firiki2010 18/04/2013 21:52:43

    Δυστυχώς, έχεις δίκιο.
    Η αναγωγή των προβλημάτων μας σε '"εχθρους" είναι το άλλοθι στη χώρα της κενολογικής ποιητικής.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ euagelos 18/04/2013 22:00:09

   Πού έχεις ανακαλάψει αυτή τη θεωρία! Πάντως μαρξισμός δεν είναι.
   Μας έδιναν για να καταστραφούμε! Κάπου μπαιρδεύεις το καταμερισμό παραγωγής και τις θεωρίες μητρόπολης / περιφέρειες με την περίπτωση της Ελλάδος που δεν είναι τίποτα άλλο από την κλασική περίπτωση διαφθοράς, διαπλοκής και διαστροφής.

   • euagelos avatar
    euagelos @ Μανιάτης 19/04/2013 05:55:10

    Η διαφθορά και γενικά τα ελληνικά προβλήματα είναι γνωστά και διαχρονικά. Άλλωστε σε επίπεδο διαφθοράς δεν είμαστε και οι μοναδικοί.
    Παρόλα αυτά δεν ισχύει καταμερισμός παραγωγής στην ΕΕ? Το "μας έδιναν για να καταστραφούμε" γιατί το θεωρείς παράξενο? Ας πούμε αλλιώς ότι δίναν λεφτά για συγκεκριμένους τομείς ως αντίδωρο για να μειωθεί η παραγωγή τους. Φυσικά η νοοτροπία μας μας ωθούσε να τρέχουμε να τα αρπάξουμε αδιαφορώντας για τις συνέπειες μακροπρόθεσμα. Ούτε αυτό ισχύει? Η μετάλλαξη της ελληνικής παραγωγής έγινε ερήμην των εταίρων? Δεν εξεταζω ποιός φταίει. Σαφώς και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουμε εδώ αφού οι αποφάσεις αφορούν το δικό μας χώρο.
    Αλλά, διερωτώμαι. Μπορούμε να αλλάξουμε μόνοι μας το μοντέλο μας από τη στγμή που καθορίζεται κεντρικά στην ΕΕ?

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ euagelos 19/04/2013 07:54:57

     1. Για να κάνουμε ως κοινωνία κι όχι μεμονωμένα μόνον ως άτομα διάλογο περί του μοντέλου ανάπτυξης πρέπει να έχουμε καθαρό ορισμό των εννοιών.
     2. Να ξεκαθαρίσουμε είναι όντως η ΕΕ κύριο υποκείμενο του κοινωνικού γίγνεσθαι ή θεσμικό πλαίσιο επί του οποίου υλοποιείται η δυναμική του.
     3. Ποια είναι ενεργητική συμμετοχή του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ στις κοινωνικές εξελίξεις; Σε ποιο βαθμό τις επηρεάζει πρωταγωνιστικά, αν όντως τις επηρεάζει ή απλά μέσω θεσμικών παρεμβάσεων προσπαθεί να τις ελέγξει, να τις συντονίσεις και να τις κατευθύνει προς τους επιθυμητούς στόχους, χωρίς, όμως, να μπορεί να τις προξενήσει ούτε να τις αποτρέψει;
     4. Τι σημαίνει μοντέλο ανάπτυξης;
     5. Μπορεί όντως να εφαρμοστεί σε μία κοινωνία που είναι ζωντανός οργανισμός κάποιο μοντέλο;
     6. Τα μοντέλα ανάπτυξης μπορούν να εφαρμοστούν μόνον, όταν αυτά βγαίνουν μέσα από την ίδια την κοινωνία.
     7. Η εφαρμογή μοντέλου καταστροφής είναι βέβαια εύκολη υπόθεση.
     8. Η ΕΕ είναι όντως θεσμική προσπάθεια συντονισμού του παραγωγικού μοντέλου της Ευρώπης, ώστε να ελεγχθεί η βίαια διαμόρφωσή του που το ίδιο το κοινωνικό γίγνεσθαι επιβάλλει. Πολλάκις βέβαια με την αρωγή του ισχυρού εθνικού Κράτους (πόλεμος).
     8. Ο συντονισμός της παραγωγής στον χώρο της Ευρώπης ήταν ο αρχικός στόχος της Κοινότητας / Ένωσης.
     9. Δυστυχώς, κάποιες χώρες, όπως η δική μας, το έπαιξαν κουτοπόνηρα. Επέλεξαν τον ρόλο «του θα τους τα παίρνουμε». Αυτό λόγω ανίκανης και διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας.
     10. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα εσωτερικών καταστάσεων, πράξεων και παραλήψεων.
     Εδώ είναι οι υπεύθυνοι και οι «εχθροί» του Έθνους, με όνομα και επώνυμο ελληνικό.

 5. Αμφιβολία avatar
  Αμφιβολία 19/04/2013 01:01:46

  Παπαμιμίκος για πρόεδρος της ΝΔ, λέμε!

  Αυτό ντοράκι δεν ήταν;

  Α, ρε, Αντουάν!

 6. euagelos avatar
  euagelos 19/04/2013 08:38:33

  Αναφέρεις ότι κάποιες χώρες το παίξαν κουτοπόνηρα στο να παίρνουν. Δεν αναφέρεσαι όμως σε κάποιες άλλες που κουτοπόνηρα (?) στοχευμένα(?) αξιοποίησαν στο έπακρο την επιρροή τους, την ισχύ τους ώστε να είναι αυτές που δίνουν. Με λίγα λόγια ο συντονισμός που αναφέρεις δεν είναι αναγκαστικά και δίκαιος. Το σύστημα είναι φαβνερό ότι συντονίστηκε στο σημείο όπου εξυπηρετούνταν συμφέροντα ισχυρών χωρών. Γι'αυτό και παντού προέκυψαν τεράστια οικονομικά προβλήματα (πλην Γερμανίας που ήταν και είναι η πιο ισχυρή). Τυχαίο? Και ξαναρωτάω. Μπορεί μια χώρα μικρή με τα όποια προβλήματα και πλεονεκτήματα, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος κα, να επηρρεάσει τους συσχετισμούς εντός ΕΕ προς όφελός της? Πόσο μάλλον να χαράξει πορεία που διασφαλίζει τα συμφέροντά του λαού της? Δεν αποδεικνύεται καθημερινά ότι ισχύει ο νόμος του ισχυρού εντός της ΕΕ? Μπορεί να το αλλάξει αυτό ο κ.Σαμαράς? Αν μπορεί, μακάρι και μπράβο του. Αλλά γίνεται? Η υποταγή στη Γερμανική πολιτική με τους κ.Ράιχενμπαχ και Φούχτελ εγκατεστημένους "εδώ και τώρα" , με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να καθορίζουν κάθε λεπτομέρεια, πιστεύετε πως δίνουν δυνατότητα κινήσεων στον κ.Σαμαρά? Εκτός κι αν δεχόμαστε πως αυτοί οι άνθρωποι και οργανισμοί δρουν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ euagelos 19/04/2013 09:22:49

   Προσεγγίσουμε πολύ διαφορετικά το ζήτημα και δεν μπορεί να γίνει συζήτηση.
   Τα σημεία που αναφέρω απαντούν στα ερωτήματα που θέτεις.

   • euagelos avatar
    euagelos @ Μανιάτης 19/04/2013 10:06:52

    Μάλλον οι προσεγγίσεις είναι ταξικές. Καταθέστε όμως παρακαλώ την δική σας άποψη πέρα από προσωπικές πεποιθήσεις. Η ερώτηση είναι καθαρή: Η υποταγή στη γερμανική πολιτική με τους κ.Ράιχενμπαχ και Φούχτελ εγκατεστημένους “εδώ και τώρα” και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να καθορίζουν κάθε λεπτομέρεια, πιστεύετε ότι εξυπηρετούν τα διαχρονικά συμφέροντα του ελληνικού λαού ή τα πλήττουν?

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 19/04/2013 09:40:42

  Εκτός από αυτό τής Μανωλάδας, σέ ποιό άλλο αναφερόταν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.