ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανύπαρκτος στο χώρο της φοιτητικής νεολαίας
09/05/2014 07:20
Του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ανύπαρκτος στο χώρο της φοιτητικής νεολαίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια, η Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ) συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 5 με 7%.

Μια ακόμα απόδειξη του αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ρεύμα υποστήριξης των θέσεών του και να αποσπάσει την εμπιστοσύνη λαϊκών δυνάμεων είναι το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια, η Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ) συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 5 με 7%. Το ακριβές ποσοστό τόσο της ΑΡΕΝ όσο και των άλλων παρατάξεων είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστεί εξαιτίας των διαφορετικών αποτελεσμάτων που δίνει κάθε φοιτητική παράταξη.

Το μόνο που φαίνεται να είναι βέβαιο είναι η πρωτιά της ΔΑΠ, η εξαφάνιση της ΠΑΣΠ και η τρίτη και τέταρτη θέση για την Πανσπουδαστική ΚΣ (ΚΚΕ) και της ΕΑΑΚ (Ανταρσύα) αντίστοιχα. ΑΡΕΝ και ΠΑΣΠ, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ξιφουλκούν για το ποιος είναι ο τελευταίος και ποιος ο προτελευταίος των φετινών φοιτητικών εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση και στο χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο απ’ όλους τους σημαντικούς συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς χώρους, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το κόμμα των συνιστωσών του 4%. Ειδικά δε για το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 27% (Ιούνιος 2012) είναι κατάντια να βλέπει με τα κιάλια τα ποσοστά των παρατάξεων του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αν κάποιος θέλει να προχωρήσει παραπέρα την ανάγνωση αυτού του φαινομένου και να εμβαθύνει στα συμπεράσματα που προκύπτουν θα βγάλει στην επιφάνεια ένα ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα. Αυτό συνίσταται στο ότι ακόμα και ο κόσμος που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές δεν εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, των άμεσων προβλημάτων της επιβίωσής του.

Αυτό δείχνουν οι δείκτες της συνδικαλιστικής συσπείρωσης και μάλιστα σε χώρους όπως αυτός της νεολαίας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές είχε καλύτερες επιδόσεις και απ’ τη ΝΔ και απ’ το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το φαινόμενο επιβεβαιώνεται και απ’ τα δημοσκοπικά δεδομένα για δήμους και περιφέρειες. Εξηγείται έτσι γιατί η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό επίπεδο είναι στα πολύ φτωχά επίπεδα ποσοστών του επιπέδου του 20% ενώ απ’ αυτά τα ποσοστά είναι δραματικά μικρότεροι οι δείκτες των ποσοστών εμπιστοσύνης στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 09/05/2014 18:08:00

  "Οι 'Ελληνες είναι αναρχία και δύσκολα τιθασεύονται. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες. Ίσως, έτσι καταφέρουμε και τους εξαναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ, βεβαίως, να επιτεθούμε στη Γλώσσα τους, στη Θρησκεία τους, στα Ιστορικά και της Κουλτούρας τους αποθέματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ουδετεροποιήσουμε τις δυνατότητές τους ν' αναπτύσσονται, να διακρίνονται, ή, να υπερτερούν έναντι των άλλων. Και με τον τρόπο αυτό, να τους ακυρώσουμε ως εμπόδια στα στρατηγικής σημασίας σχέδιά μας για τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή."(μτφρ: η Dimi) Σεπτέμβριος 1974 - Henry Kissinger, 56ος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (1973 - 1977),απευθυνόμενος σε ομάδα αμερικανών επιχειρηματιών στη Washington, District of Columbia, Πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ο ελίτ φυγόδικος Henry Kissinger (έχουν εκδοθεί Διεθνή Εντάλματα σύλληψής του για τα πολλαπλά εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας), δεν τολμά να ταξειδέψει εκτός ΗΠΑ και πεισματικά αρνείται το συγκεκριμένο μισελληνικό του παραλήρημα. Υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη μας, λες και οι αμερικανοί επιχειρηματίες, οι δημοσιογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, κ.α., όλοι ξαφνικά, ομαδική παράκρουση έπαθαν και μόνοι τους έγραψαν τις αθλιότητες αυτές κατά των Ελλήνων. Πάσχα 2004 (OXI Τάσσου Παπαδόπουλου, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν), Ελληνοκύπριοι "μετανάστες" στη Πάφο, συζητούσαν και πιστεύουν ότι και το αλήστου "η Κύπρος είναι μακριά", ο Henry Kissinger τηλεφωνικά το επέβαλε κατά την εισβολή του Αττίλα1 (“προς τιμήν” του αιμοσταγούς βασιλέα των Ούννων), στη μαρτυρική Κύπρο - Ιούλιος 1974. “Υπό τις ευλογίες του Κίσινγκερ και με οσμή πετρελαίου ο 2ος Αττίλας” (απόσπασμα)| Φοίβου Οικονομίδη | Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία | Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2013 | "Στις 13 Αυγούστου, την παραμονή της δεύτερης τουρκικής εισβολής, ο Κίσινγκερ είπε στον πρόεδρο Φορντ ότι "Δεν υπάρχει αμερικανικός λόγος, γιατί οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να έχουν το ένα τρίτο της Κύπρου".


  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ η Dimi 09/05/2014 23:13:01

   ειναι γνωστο πλεον οτι ποτε δεν το ειπε αυτο οκισσινγκερ ειναι παλια τρολια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.