Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή ονόματος στο υπουργείο Παιδείας
25/09/2015 11:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή ονόματος στο υπουργείο Παιδείας

Κοντά στα 800.000 ευρώ

Ιδιαίτερα δαπανηρή αποδεικνύεται κάθε φορά η μετονομασία κάποιου υπουργείου που αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση... Ετσι και αυτή τη φορά...

Όπως αναφέρει το Έθνος, μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο αλλάζει όνομα...

Ανάλογο ποσό χρειάστηκε και το 2013 όταν και τότε το υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο του «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, Ερευνας κ.ά., ανάλογα με τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης.

«Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για την νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», λέει στο Εθνος παλιός γενικός γραμματέα του υπουργείου.

Για αυτό άλλωστε σήμερα η ταμπέλα έξω από το κτίριο γράφει ακόμη υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρότι δεν ισχύει πια και έχει αλλάξει.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 25/09/2015 22:58:47

  Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 16, παρ. 2 "Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες." 2 (δύο!) φορές σε 7 μήνες, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, με το.. αυτί ψήφισαν τους πολλά ΤΙΠΟΤΑ υποσχόμενους, δηλωμένους-βαθιά άθεους απάτριδες πολιτικούς, για να τους σώσουν. Οι υπόλοιποι που ΔΕΝ τους ψηφίσαμε, ΔΕΝ πρόκειται να συρθούμε από το κάρο του χαμού. Πατάμε τα φίδια των εφιαλτικών χρεών, για να μη μάς τυλίξουν. Πρωτοφανείς οι επιθέσεις κατά της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας, της Παιδείας μας, του Ελληνικού Πολιτισμού μας, της Πατρίδας μας, Ελλάδας! Αντιστεκόμαστε! - Υπουργός "Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων": ο κ. Νίκος Φίλης, ασεβής της Ορθοδοξίας και των Ιερών Λειψάνων της Μεγαλομάρτυρος, Αγίας Βαρβάρας. Η απάντησή του για το τεράστιο, σε καιρούς ένδειας, Κόστος Μετονομασίας του Υπουργείου Παιδείας: "Αυθαίρετος υπολογισμός της διαπλοκής τα 800.000 ευρώ." - Αναπληρώτρια Υπουργός "Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων", Πτυχιούχος Τουρκικής γλώσσας και πολιτισμού: η κ. Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου http://www.tovima.gr/files/1/2014/04/29/biografica.pdf Θαυμάστε τη σημερινή (25/9/2015) συνέντευξή της, "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" Ραδιόφωνο http://tinyurl.com/oto6lje "Θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν. Δεν είναι δυνατόν, να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή, την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή.' 'Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε", πρόσθεσε η κ. Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου. Ντροπή τους! *** Θυμόμαστε, στα ακριτικά Πομακοχώρια της Θράκης, την Ελληνίδα Χριστιανή, Ηρωϊδα Δασκάλα, Χαρά Νικολoπούλου στην οποία χτυπά η καρδιά της Πατρίδας μας, Ελλάδας! http://tinyurl.com/pm2tsla

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 26/09/2015 15:07:26

  Οπότε, χίλια μπράβο στην πατριωτική και περί τα οικονομικά σωφρονούσα ΝΔ, η οποία δεν τόλμησε να επαναφέρει τον επιθετικό προσδιορισμό "Εθνική" στο Υπουργείο Παιδείας που είχε καταργήσει ο ΓΑΠ. Για έξοδα ήμασταν; Τι ψυχή έχει το έθνος μπροστά σε δεκάδες ψωροχιλιάρικα;

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 26/09/2015 22:16:53

  Νέα Δημοκρατία: Εκπαιδευτικός Μεσαίωνας σε Σχολεία, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ Σφοδρή κριτική ασκεί στη Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία για την πολιτική της στον τομέα της Παιδείας με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της αρμόδιας υπουργού. Στην ανακοίνωση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, με εμφανή ειρωνία, στην διευκόλυνση της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής: "Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγες μόνον ώρες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για να καταστεί ολοφάνερο, το τι μάς περιμένει. Προχθές, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, δήλωσε ότι η νέα ηγεσία θα βαδίσει στα χνάρια του κ. Μπαλτά. Παράλληλα, ενώ η Παιδεία μας αντιμετωπίζει απειράριθμα προβλήματα, ακριβώς επειδή τους επτά τελευταίους μήνες συμβάδισε με τον κύριο Μπαλτά, η κυρία υπουργός κατέστησε σαφές ότι η μεγαλύτερη αγωνία της είναι το πως θα απαλλάσσονται ευκολότερα οι μαθητές μας από τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών! Χθες, ο πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι θα προχωρήσει πολύ σύντομα η ψήφιση του "πολυνομοσχεδίου-κουρελού", που γυρίζει στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Δυστυχώς, το μέλλον της Παιδείας μας, προοιωνίζεται δυσοίωνο, καθώς οι αλλαγές στα πρόσωπα δεν φαίνεται να συνοδεύονται με αλλαγές στις ακολουθούμενες πολιτικές."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.