#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2013 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤΔύο μισθούς ως προκαταβολή αποζημίωσης θα βρουν στους λογαριασμούς τους οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κι έναν οι συμβασιούχοι. Αυτό αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών δίνοντας σχετική άδεια για να πληρωθούν τα χρήματα. Αποζημίωση δε θα πάρουν οι ειδικοί συνεργάτες, οι ΠΕΘ και οι μετακλητοί υπάλληλοι. Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα. Υπενθυμίζεται, πως η ΕΡΤ απασχολούσε 2.656 υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων.

Φυσικά πολλοί οι απολυθέντες θα μπορούν να ξανακάνουν αιτήσεις πρόσληψης ενώ είναι σίγουρο ότι σε λίγους μήνες θα υπάρξει κι άλλο κύμα αποχωρήσεων, αυτή τη φορά όχι με τον άκομψο τρόπο του «μαύρου». Αλλά με παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους με πολλά χρόνια υπηρεσίας, μετακινήσεις σε άλλες θέσεις στο δημόσιο και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να «αδειάσει» η ΕΡΤ και να λειτουργήσει με βάση και το σχέδιο που θα καταθέσουν οι ειδικοί που θα έρθουν από το BBC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dimitris avatar
  Dimitris 21/06/2013 17:45:08

  Δηλαδή και θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους και θα τακτοποιηθούν όλοι είτε στο νέο φορέα Ραδιοτηλεόρασης είτε σε θέσεις του ευρύτερου Δημοσίου? Τέτοια απόλυση θέλω και εγώ... Κοροιδευόμαστε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dimitris 21/06/2013 19:37:20

   Η αναδιοργάνωση του δημοσίου έχει ως βασικό στόχο να γεμίζουν θέσεις όπου χρειάζεται (νοσοκομεία, σχολεία, πυροσβεστική) από άτομα που φεύγουν από εκεί που δε χρειάζονται. Και δε θα μπουν όλοι της ΕΡΤ αλλού. Έτσι κι αλλιώς. Τόσα χρόνια που πληρώναμε από το τέλος μέσω ΔΕΗ τόσους και τόσο υψηλούς μισθούς δε φωνάζαμε και τώρα που θα μειωθεί το τέλος και θα μείνουν όσοι χρειάζονται φωνάζουμε; Από το πληρωμένο ήδη τέλος θα πληρωθούν τα παραπάνω. Μια κι έξω. Που το σοβαρό θέμα; Και γιατί δεν τονίζουμε το ότι τα στελέχη με τους υψηλούς μισθούς και τις ειδικές συμβάσεις δε θα αποζημιωθούν. Έτσι πρέπει άλλωστε.

  • foros1 avatar
   foros1 @ Dimitris 21/06/2013 19:50:16

   οι μονιμοι ΔΥ καλυπτονται απο το συνταγμα.
   αν το χειριστουν νομικα σωστα αυτοι που θα μεινουν ανεργοι, τα ελληνικα και ευρωπαικα δικαστηρια πιθανοτατα θα τους αποζημιώσουν για οτι θα χασουν μεχρι να βγουν στην συνταξη.

  • Εva avatar
   Εva @ Dimitris 22/06/2013 12:14:03

   Αρχικά πίστεψα οτι οι αποζημιώσεις τους ήταν σαν του ιδιωτικού τομέα, απο τον οποίο προέρχομαι και όντως μου φάνηκε προκλητικό.
   Όπως πληροφορήθηκαμε απο την TV είναι μισθοί δύο μηνών.
   Δικαιότερο είναι βέβαια αυτοί που θα επαναπροσληφθούν να μην έχουν δικαίωμα στην αποζημίωση και οι άλλοι να πάρουν περισσότερα.

 2. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 21/06/2013 19:47:34

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  • Μανώλης Πετράκης avatar
   Μανώλης Πετράκης @ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 21/06/2013 22:56:48

   Στα Πανεπιστήμια / Πολυτεχνεία κ.ο.κ. λόγω του περίφημου "αυτοδιοίκητου" (με άλλα λόγια πληρώνει ο φορολογούμενος για να κάνουν ό' τι θέλουν) έχουν γίνει την τελευταία εικοσαετία απίστευτα όργια. Η οικογενειοκρατία είναι καθεστώς σε θέσεις ΔΕΠ αλλά και στις διάφορες τεχνικές και άλλες υπηρεσίες των σεπτών αυτών "ιδρυμάτων". Έχω ξαναγράψει ότι από τα χρόνια μου θυμάμαι ότι έβλεπες σόγια ολόκληρα στις διάφορες υπηρεσίες. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που δεν συνδέονταν με σχέσεις συγγένειας ή άλλες σχέσεις περισσότερο ή λιγότερο εφήμερες. Η μόνη λύση είναι τα *αποκλειστικά* ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ούτως ή άλλως είναι τέτοια η απαξίωση τους που σε λίγα χρόνια μόνο μετανάστες δεύτερης γενιάς θα καταδέχονται να φοιτήσουν σε ελληνικό "Α" "Ε" Ι.

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 21/06/2013 21:32:38

  Για ένα τμήμα πολιτών θα ασχοληθεί ο Πρόεδρος της Δμοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγος του δεύτερου κόμματος, του τρίτου κόμματος, του δέκατου κόμματος, υπουργοί, βουλευτές, το Συμβούιλιο της Επικρατείας, ο Αρχιεπίσκοπος, συνδικαλιστές, εργατολόγοι, νομικοί, συνταγματολόγοι. Για τους υπόλοιπους πολίτες;

  • Εva avatar
   Εva @ Jimakos 22/06/2013 15:57:34

   Τι απορίες είναι αυτές που έχετε Jimako!
   Οι υπόλοιποι πολίτες ψηφίζουν για να ασχολείται ο Πρόεδρος της Δμοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγος του δεύτερου κόμματος, του τρίτου κόμματος, του δέκατου κόμματος, υπουργοί, βουλευτές, το Συμβούιλιο της Επικρατείας, ο Αρχιεπίσκοπος, συνδικαλιστές, εργατολόγοι, νομικοί, συνταγματολόγοι με το ΕΝΑ τμήμα των πολιτών.

 4. kotstak avatar
  kotstak 21/06/2013 23:11:35

  Ίσως είναι καλό να δοθεί και ένας τρίτος μισθός, σε όσους δηλώσουν εγγράφως ότι παραιτούνται από κάθε μελλοντική διεκδίκηση.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ kotstak 22/06/2013 07:36:11

   Μην το περιμένετε αυτό. Οι αποζημιώσεις έχουν ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς τους, είναι 2 μισθοί και η ΠΡΟΣΠΕΡΤ δίνει εντολή να μην αγγίξουν τα χρήματα οι απολυμένοι.
   Ο μεταπολιτευτικός συνδικαλισμός σε όλο το μεγαλείο του!

 5. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 21/06/2013 23:26:10

  Πως φτασαμε ξαφνικα στους 2000 που απαιτουνται για το νεο φορεα;
  Λιγο ακομα να κρατουσε η φασαρια θα περναμε περισσοτερους απο οσους αρχικα δουλευαν!Εγω θυμαμαι να μιλαμε για 800 εως 1000.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Μεγαλες στιγμες 22/06/2013 22:27:47

   2000 θα προσληφθούν με 2μηνη σύμβαση για τον μεταβατικό φορέα γράφει το άρθρο κι όχι για τον νέο φορέα. Θα ήταν καλό να διαβάζουμε σωστά κάτι. Κι αν δεν το καταλαβαίνουμε είτε να το ξαναδιαβάζουμε είτε να ρωτάμε. Δεν είναι ντροπή.

 6. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 21/06/2013 23:40:25

  Δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν από το κτίριο της ΕΡΤ ή όχι;
  Αν ναι όσοι είναι μέσα και αρνούνται να αποχωρήσουν λογικό είναι ότι δεν επιθυμούν να υπογράψουν σύμβαση στην ΝΕΡΙΤ και πρέπει να το λάβουν υπόψη οι αρμόδιοι και να μην τους επαναπροσλάβουν.

  Κάποτε να τελειώνουμε με τις καταλήψεις.

 7. Δημητρης avatar
  Δημητρης 22/06/2013 19:59:12

  το χαρατσι της ΕΡΤ
  θα σταματησει να με επιβαρυνει?
  Να την κανουν συνδρομητικη
  οποιος θελει να πληρωνει και να βλεπει
  και ας περνουν οσο μισθο θελουν
  μου ειναι αδιαφορο
  εθνικη τηλεοραση ποτε δεν ηταν

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Δημητρης 22/06/2013 22:30:28

   Μερικοί εδώ μέσα φέρεστε λες και γεννηθήκαμε σήμερα ή ζούσατε σε κανά απομονωμένο νησί και δεν ενημερώνεστε.

   Ήδη έχει παρθεί η απόφαση (νομίζω εχθές έγινε αυτό) από τον Κεδίκογλου ώστε το χαράτσι να μην είναι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το 2μηνο που δεν θα λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ και μετά θα είναι μάλλον κατά 1/3 μικρότερο εφόσον απέδιδε 300 εκατ. ευρώ το χρόνο στην ΕΡΤ ενώ τώρα θα είναι 100 εκατ. μικρότερο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.