24/10/2013 18:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόταση της ΔΑΠ για Διεξαγωγή «Πτυχιακής Εξεταστικής»

Εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές, λάβαμε την πρωτοβουλία να αποστείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να δοθεί στα Ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «πτυχιακής εξεταστικής». Έτσι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει τα εξάμηνα υποχρεωτικής φοίτησης, θα μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα που τους απομένουν για τη λήψη του πτυχίου τους, ανεξάρτητα αν αυτά είναι εαρινού ή χειμερινού εξαμήνου.


 Παρατίθεται η επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:

«Η περίοδος που διανύουμε, παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σήμερα, όλο και περισσότερες οικογένειες συμπιέζουν τον προϋπολογισμό τους, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Στην προσπάθειά τους αυτή ζητούμε να συνεισφέρει και η πολιτεία, παρέχοντας στα ιδρύματα τρόπους διευκόλυνσης των φοιτητών και των σπουδαστών. Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ύστερα από δική μας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση της «πτυχιακής εξεταστικής» για όσους φοιτητές και σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική φοίτηση στα εξάμηνα του προγράμματος σπουδών τους.

Δεδομένης λοιπόν της συνεχιζόμενης πίεσης και των δυσκολιών, ζητούμε να δοθεί στα ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «πτυχιακής εξεταστικής». Έτσι, όσοι φοιτητές και σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης, θα μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως εξαμήνου. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επόμενη επαναληπτική ή κανονική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους.

Ελπίζουμε ότι, όπως και την περυσινή χρονιά, έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί σε ένα ζήτημα, που αφορά άμεσα το σύνολο της ακαδημαϊκής και της φοιτητικής κοινότητας.»

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τάσος avatar
  τάσος 24/10/2013 20:15:55

  όποιος προλάβει τον κύριον είδε. και μετά μοντέλο ερτ.

 2. kentroaristera avatar
  kentroaristera 24/10/2013 20:39:47

  Καθίστε και διαβάστε. Οι εκλογές φοιτητικές, δημοτικές, και ευρωβουλής είναι μακρυά για την ωρα

 3. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 24/10/2013 22:01:50

  Ειναι σωστο για να προλαβουν τα βιογραφικα Ιανουαριου στ εξωτερικο..!

 4. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 25/10/2013 02:31:50

  Εύγε στη ΔΑΠ που αφουγκράζεται τις ανάγκες των φοιτητών!
  Το αίτημα είναι εύλογο και απαιτητό( ειδικά αν κρίνω από την αρραβωνιαστικιά μου που είναι επί πτυχίω φοιτήτρια).
  Πιστεύω ότι ο Υπουργός Αρβανιτόπουλος θα δείξει τη σχετική ευαισθησία.
  ΥΓ:Μετά μην απορείτε που η ΔΑΠ λαμβάνει το 40% στις φοιτητικές εκλογές και έρχεται σχεδόν πάντα πρώτη στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.
  Όταν οι αριστεροί αναλίσκονται σε καταλήψεις και πορείες, η ΔΑΠ λύνει προβλήματα της φοιτητικής κοινότητας.

 5. CHRIS avatar
  CHRIS 25/10/2013 13:33:09

  Οι πτυχιακές εξεταστικές σε όλες τις σχολές είναι χρόνιο αίτημα του φοιτητικού κινήματος. Η ΔΑΠ δεν προτείνει κάτι ρηξικέλευθο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.