Πουλήθηκε το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο;
10/07/2014 22:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πουλήθηκε το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένη εταιρεία αγόρασε έκταση 15.000 στρεμμάτων γύρω από την ομορφότερη παραλία του κόσμου, του περίφημου «Ναυαγίου».

Την αγοραπωλησία που είναι σε εξέλιξη επιβεβαιώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου. Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του "Ναυαγίου".

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται περιμετρικά της περίφημης ακτής του Ναυαγίου και στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες. Πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Ωστόσο, η Υπηρεσία εκτίμησε ως διπλάσια την αντικειμενική αξία για το ακίνητο, δηλαδή στα 18 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας ποσό φόρου περίπου 520.000 Ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 11/07/2014 08:59:53

  Αυτές οι υπερβολές μας έχουν αποξενώσει από την πραγματικότητα. Η καλύτερη παραλία του κόσμου, ο καλύτερος λαός, ο εξυπνότερος κτλ.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 12/07/2014 10:32:26

  Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη Ζάκυνθο εμφανίσθηκε εμφανώς καταβεβλημένος ο τέως, ο οποίος από το ιστιοφόρο του, για τη σωτηρία μας κι αυτός, άοκνα εργάζεται. Η βελόνα στο 5:32 “Τι γνώμη έχεις για τα πολιτικά;” “Σκατά.” http://youtu.be/t880OOgHXXM Και οι εντοπίτες (όχι αυτοί του βίντεο, οι άλλοι οι αφανείς), δικαιολογημένα αναρωτιούνται: Μήπως έτσι εξηγείται Γιατί; οι.. μύγες ΔΕΝ λένε να ξεκολλήσουν από τη χώρα; Μήπως, κοψοχρονιά τούς «μύρισε» “Ναυάγιο” (από το 1982, η 4η πιό δημοφιλής παραλία της Ευρώπης). Μήπως; (λόγω κατολισθήσεων, μετά τον πρόσφατο σεισμό στη Κεφαλονιά), κοψοχρονιά «ενδιαφέρονται» για τη παραλία “Μύρτος”, τη “σμαραγδένια-βαθυγάλανη και ζαχαρένια” (η άμμος της “λευκή-ψιλή σαν ζάχαρη”), η παραλία “Μύρτος”, με τις αμέτρητες γαλάζιες σημαίες βραβευμένη και από τους μεγαλύτερους ταξειδιωτικούς οργανισμούς (TripAdvisor®) αναγνωρισμένη: “Βραβείο Travellers' Choice™ 2014!” ως μία “από τις κορυφαίες παραλίες διεθνώς” http://bit.ly/1qSnbtI (credit: google.gr). Και οι εντοπίτες (όχι αυτοί του βίντεο, οι άλλοι οι αφανείς), αποφάσισαν και λένε: “κύριοι, ΔΕΝ πουλάμε”. *** "Ναυάγιο” – Ζάκυνθος: Δεν πωλείται – Αλλού είναι τα 15 στρέμματα που πωλήθηκαν Ένας δικηγόρος και ένας μηχανικός, οι οποίοι δηλώνουν εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη της έκτασης των 15.000 στρεμμάτων που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα στη βορειοδυτική Ζάκυνθο, προκαλώντας την αντίδραση της Εκκλησίας σε σχέση με τα δικαιώματά της την Ακτή «Ναυάγιο», με επιστολή τους προς τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, που κοινοποίησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση αυτή. Οι δύο, δηλώνουν ότι εκπροσωπούν τον ιδιοκτήτη και πωλητή Γεώργιο Χάρο και διαβεβαιώνουν ότι στην πωληθείσα έκταση δεν περιλαμβάνεται καμία έκταση της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, ούτε η περιοχή της ακτής «Ναυαγίου». Επισημαίνουν δε ότι η πώληση έγινε με κριτήριο την αξιοπιστία των αγοραστών και τη μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις στο νησί της Ζακύνθου. Ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, με τον οποίον επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την επιστολή των εκπροσώπων του ιδιοκτήτη κ. Χάρου, ανέφερε: «Δεν έχω πλήρη εικόνα της επιστολής. Θα χαρώ πολύ αν έχουν τα πράγματα όπως περιγράφονται». http://www.bankwars.gr/?p=227663

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 20/07/2014 07:51:08

  “Το Ναυάγιο είναι η ομορφότερη παραλία του κόσμου Οι συντάκτες της εφημερίδας «The Huffington Post», εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, που δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν ως την ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, άρα και Ομορφότερη Παραλία του Κόσμου». Μάλιστα οι συντάκτες καταλήγουν πως εφόσον το Ναυάγιο είναι η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, αφού η χώρα μας είναι από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου, αυτό συνεπάγεται πως το Ναυάγιο είναι η ωραιότερη παραλία της γης, ή «έστω από τις ωραιότερες». To Ναυάγιο της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο “Παναγιώτης”, το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Χάρις στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.” πηγή: ClickAtLife.gr * “Oι καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου, για το Ναυάγιο” Photo credits: Flickr Hive Mind http://flickrhivemind.net/Tags/navagio/Interesting

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.