Ποιος είναι ο μυστηριώδης κ. Ν. Μακρής που έβγαλε στο εξωτερικό 180 εκατομμύρια ευρώ;
29/10/2014 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος είναι ο μυστηριώδης κ. Ν. Μακρής που έβγαλε στο εξωτερικό 180 εκατομμύρια ευρώ;

Λαβράκι εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στον έλεγχο που διενεργούν για τα χρήματα που έχουν εξαχθεί σε τράπεζες του εξωτερικού και που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.


Ανακάλυψαν έναν λογαριασμό που ανήκει σε ανύπαρκτο πρόσωπο, ο οποίος εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή εξήγαγε περί τα 180 εκατ. ευρώ.


Όλα άρχισαν όταν οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου που αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό. Εντοπίσθηκε- ανάμεσα στα άλλα- ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει αποστείλει στο εξωτερικό, μέσω της Εθνικής Τράπεζας τα ανωτέρω εμβάσματα. Και εδώ αρχίζει μία απίστευτη ιστορία.


Όπως αναφέρεται σε έγγραφο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ στην αναλυτική κατάσταση των εμβασμάτων εμφανίζεται ως «ΑΦΜ 0333333 του Νικόλαου Μακρή με εντολέα της Moil Coat Trading Co LTD» και αποδέκτης εμβασμάτων την Tosta Total Oil Tradings στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) αποδείχθηκαν τα παρακάτω:


«Κατόπιν έρευνας για ανεύρεση του φυσικού προσώπου Μακρής Νικόλας και σχετικής αλληλογραφίας με την Εθνική Τράπεζα προκύπτει ότι:


* Δεν έχει δηλωθεί πουθενά αναγραφή σε τραπεζικό έγγραφο ο ανωτέρω ΑΦΜ, ούτε το όνομα Μακρής Νικόλας.


* Η Εθνική Τράπεζα απάντησε ότι πρόκειται περί "συστημικού προβλήματος" της μηχανογράφησης η αναγραφή ΑΦΜ φυσικού προσώπου»


* Εντολέας των εμβασμάτων εμφανίζεται η κεντρική εταιρία Moil Coat Trading Co LTD και ο τραπεζικός λογαριασμός που αναφέρεται στα swifts ανήκει σ΄αυτόν.


* Τον λογαριασμό αυτόν διαχειρίζεται και εκπροσωπεί τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στα έγραφα με υπ΄αριθμόν πρωτ. 19807/ 16- 0


9- 2014 και ΕΜΟ 663/10-9 14) της υπηρεσίας μας.


* Η ως άνω εταιρία έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων (σ.σ. αναφέρει μία ελληνική εταιρία, με έδρα σε περιοχή του Κηφισού), όπως αναφέρεται στα έγγραφα της Εθνικής Τράπεζας.»


Ποιος όμως είναι ο κ. Μακρής, που αναζητείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, εκτός εάν πρόκειται περί ψευδωνύμου ώστε να μην εντοπιστεί ποίος ή ποίοι εξήγαγαν χρήματα στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Πηγή: Το Βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros avatar
  foros 30/10/2014 16:23:40

  τον έλεγχο τον έκαναν εφοριακοί υπάλληλοι και έβγαλαν το λαβράκι ύστερα από εισαγγελική παραγγελία!

 2. Hunter avatar
  Hunter 30/10/2014 17:03:12

  Από το 2010 μέχρι σήμερα, 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι «φυγάδευσαν» με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά ποσά που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες 1,5 δισ. ευρώ, όπως προέκυψε από έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
  Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 415 εκ των 5.260 δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό δεν εργάζονται πλέον στις υπηρεσίες τους. Οι συγκεκριμένοι 415, από το σύνολο των 5.260 που έβγαλαν συνολικά ποσά 1,5 δισ.ευρώ στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί αν απέκτησαν τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό με νόμιμο τρόπο και αν δικαιολογείται η κατοχή τους, ζήτησαν και πέτυχαν να αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους... Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μπορείς να γίνεις εκατομμυριούχος με πλαστό πτυχίο και μορφωτικό επίπεδο δημοτικού ή τριτάξιου Γυμνασίου...

 3. Frankie avatar
  Frankie 30/10/2014 19:41:41

  The Greek Dream...

 4. George N avatar
  George N 30/10/2014 21:12:00

  Αν το coat είναι coal βγαίνει νόημα. Αλλά τότε δεν υπάρχει κανένα μυστήριο και μάλλον τίποτα μεμπτό. Business as usual. Glad to be of service :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.