Περιστέρη: «Σε έναν μήνα τελειώνουμε»
26/09/2014 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περιστέρη: «Σε έναν μήνα τελειώνουμε»

«Σε έναν μήνα τελειώνουμε» δήλωσε, σήμερα, η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη.

Σε ό,τι αφορά το σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ανέφερε: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας».

Για τα σχόλια της συναδέλφου της Όλγας Παλαγγιά σχετικά με την ανασκαφή, η κ. Περιστέρη δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω και πως ό,τι ήταν να δηλώσει, το δήλωσε.

Εκ μέρους της ομάδας εργασίας, η αρχαιολόγος παρακάλεσε «να μένει το αρχαιολογικό έργο στο πεδίο μακράν πάσης παραφιλολογίας».

«Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε όλο τον λόφο στην κορυφή από το βάρος των χωμάτων που έχει και από τις παλιές ανασκαφές. Δεν έχουμε μπει στον τρίτο θάλαμο. Κάνουμε ισόρροπες αποχωματώσεις από τους υπόλοιπους. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μπροστά από τις Καρυάτιδες». Αυτά επισήμανε η αρχαιολόγος, Κατερίνα Περιστέρη, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στη Μεσολακκιά.

Σχήμα ναού;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το xronometro.gr, η σκαπάνη βρέθηκε μπροστά σε μια ανακάλυψη, που αυξάνει τον θαυμασμό και τη μεγαλοπρέπεια του μνημείου, μια και η ανασκαφική ομάδα τις τελευταίες ημέρες αντίκρισε μία κόγχη – πιθανότατα σε βράχο, η είσοδος της οποίας έχει σχήμα ναού με αετώματα και κίονες (αρχιτεκτονικό στοιχείο που δεν είναι ασυνήθιστη η εμφάνισή του σε μακεδονικούς τάφους).

Ο χώρος αυτός φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν για τα νεκρικά λατρευτικά έθιμα της εποχής, χωρίς όμως οι επισκέπτες του να έχουν άμεση επαφή με τον νεκρικό θάλαμο, καθώς σύμφωνα με την συνήθεια ήταν σφραγισμένος. Επομένως, αυτό μας οδηγεί σε ένα ακόμη συμπέρασμα: Η αρχαιολογική σκαπάνη πρέπει να έχει φτάσει κοντά σε τάφο…

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eva avatar
    Eva 27/09/2014 06:57:41

    Ο τάφος (η οτι ειναι τέλος πάντων) είναι τεράστιος.Πως θα τελειώσει σ ένα μήνα? Αν εννοεί οτι σε ένα μήνα θα γνωρίζουμε, και θα συνεχιστεί η ανασκαφή...να το καταλάβω. Λιγο περίεργη η δήλωση αυτή...

  2. remali avatar
    remali 27/09/2014 15:51:10

    και μετα τις φταινε οι αλλοι. Τις περιεργες δηλωσεις για τον μεγαλο νεκρο κλπ ποιος τις ξεκινησε; Αφου δεν γνωριζει ακομα τι στο καλο εξηγουσε στον Μεγαλο επισκεπτη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.