Περίεργες μεταθέσεις από τον Πειραιά στη ΓΑΔΑ
22/08/2014 16:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περίεργες μεταθέσεις από τον Πειραιά στη ΓΑΔΑ

Πριν τρεις ημέρες ανακοινώθηκαν σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες φέρνουν τη σφραγίδα του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

Είναι αρχές Απριλίου και η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομίας. Μετακινούνται αρκετοί «γαλονάτοι» μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ταξίαρχος κ. Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος προάγεται σε υποστράτηγο και τοποθετείται στη ΓΑΔΑ ως διοικητής, δηλαδή ως Αττικάρχης.

Όπως λένε καλά γνωρίζοντες τα πειραϊκά, ήταν ένας πετυχημένος διοικητής που πρόσφερε στο λιμάνι και βεβαίως κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Κι όμως, μόλις τέσσερις μήνες μετά ο νέος Αττικάρχης μετακινήθηκε ξανά. Πριν τρεις ημέρες ανακοινώθηκαν σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες φέρνουν τη σφραγίδα του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Διαμαντόπουλος, πριν καλά – καλά ζεστάνει την καρέκλα του στη ΓΑΔΑ, ανακοινώθηκε ότι μετακινείται στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής. Αναλαμβάνει δηλαδή επικεφαλής ενός ιδιαίτερα νευραλγικού χώρου που έχει άμεση σχέση με το οικονομικό έγκλημα και τα τελευταία χρόνια σημείωσε μεγάλες επιτυχίες.

Δύο τινά συμβαίνουν ως προς τη μετάθεση του κ. Διαμαντόπουλου: Είτε μέσα σε τέσσερις μήνες δυσαρέστησε τους ανωτέρους του και τον μετακίνησαν αλλού (οπότε είναι δυσμενής μετάθεση) είτε κάποιοι ανώτεροί του και κυρίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον ήθελε στη θέση του επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, οπότε είναι αναβάθμιση.

Αλλά εμείς, χωρίς δόση εμπάθειας και αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του εν λόγω αξιωματικού της Αστυνομίας οφείλουμε να κάνουμε τα εξής ερωτήματα:

1. Μήπως η μετακίνησή του σχετίζεται με διάφορες έρευνες που γίνονται για οικονομικά εγκλήματα, ποδοσφαιρικά ζητήματα και θέματα διαφθοράς;

2. Είναι ή όχι περίεργη η τοποθέτησή του στην Οικονομική Αστυνομία τέσσερις μήνες μετά την τοποθέτησή του στη ΓΑΔΑ;

3. Ποια η παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια για την αλλαγή που έγινε;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Vesper avatar
    Vesper 24/08/2014 10:03:52

    "...Μήπως η μετακίνησή του σχετίζεται με διάφορες έρευνες που γίνονται για οικονομικά εγκλήματα, ποδοσφαιρικά ζητήματα και θέματα διαφθοράς;..."
    Μάλιστα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.