#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περίεργα ...ερωτήματα και υπόγειος πόλεμος για την..."Ελευθεροτυπία"Σκληρή επίθεση στην ιδιοκτησία της “Ελευθεροτυπίας” εξαπέλυσε σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών”, με αφορμή τη χθεσινή επανακυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας την οποία ίδρυσε ο Χρήστος Τεγόπουλος.

Η “Εφημερίδα των Συντακτών” ιδρύθηκε από ομάδα συντακτών που επί πολλά χρόνια εργάστηκαν στην “Ε”, και στόχευε να κληρονομήσει την… κυκλοφορία του ιστορικού εντύπου, το οποίο οδηγήθηκε σε υπαγωγή στο άρθρο 99.

“Από το Βατοπέδι της Μαγνησίας στην έκδοση εφημερίδας. Η Τρίτη Όψη των ΜΜΕ. Η Χ. Κ. Τεγόπουλος επανεκδίδει την Ελευθεροτυπία μέσω μιας παρένθετης εταιρείας που ονομάζεται Τρίτη Όψη. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και απολυμένοι, χωρίς αποζημίωση. Ποιά είναι αυτή η μυστηριώδης εταιρεία; Πώς μια εταιρεία ακινήτων εκδίδει εφημερίδα; Ποιά είναι η σχέση της με την οικογένεια Μητσοτάκη; Ποιές είναι οι πραγματικές της δραστηριότητες;”, αναφέρει μεταξύ άλλων το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Εφημερίδας των Συντακτών”

 Διαβάστε κι αυτό

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 11/01/2013 11:43:34

  Και για να καταλάβετε ότι το παιχνίδι χοντραίνει , διαβάστε τι έγραφε πριν από μερικές εβδομάδες ο δημοσιογράφος Μπάμπης Πολυχρονιάδης, πρώην εργαζόμενος στην Ελευθεροτυπία:

  «Το σωτήριο έτος 2006 ιδρύεται στο συμβολαιογραφείο της κυρίας Αδριανής – Δήμητρας Ζαφειροπούλου - Οικονομοπούλου του Μιχαήλ η εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ειδικού Σκοπού 19 Αγοράς Ανάπτυξης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων».

  Στο πρώτο δ.σ. αυτής μετέχουν οι κ.κ. Μίλτος Καμπουρίδης, επιχειρηματίας, γεννηθείς στην Λευκωσία, κάτοικος Αθηνών, Πιερ Χαραλαμπίδης, γεννηθείς στην Λεμεσό, κάτοικος Γλυφάδας και Χαρίλαος Οικονομόπουλος του Αθανασίου και της Αδριανής - Δήμητρας, δικηγόρος, γεννηθείς στα Ιεροσόλυμα, κάτοικος Αθηνών. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στα 60.000 ευρώ.

  Στο τέλος του 2007 μηδέν ο τζίρος. Το ίδιο και το 2008. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά: ο Μίλτος Καμπουρίδης συνιδρυτής και για μια πενταετία στέλεχος της Soros Real Estate Partners (ναι συνεργάτης του γνωστού σε όλους Τζορτζ Σόρος) μάλλον δεν τα κατάφερε με αυτή την εταιρεία… Τουλάχιστον είχε καταφέρει να παντρέψει την αδερφή του με τον υιό της κας Μπακογιάννη αλλά να κάνει και ο ίδιος ένα καλό γάμο με την κα Μαρίνα Βερνίκου… Διαβάζουμε πάντως ότι άλλες εταιρείες του (με σήμα το δελφίνι) προοδεύουν και δηλώσεις του στο Bloomberg με τις οποίες λίγο πολύ κατηγορεί τους Έλληνες που αντιδρούν στην πώληση δημοσίων εκτάσεων καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι «δεν θα αλλάξουν χώρα και να πωληθούνε». Α, και ένα κουτσομπολιό ακόμα: πέρυσι είχε πάει στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Οικονομόπουλος.

  Τον Ιούνιο του 2009 αλλάζει το δ.σ. και πρόεδρος μπαίνει η Αδριανή – Δήμητρα Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Χάρης Μπότσαρης, δημοσιογράφος, κάτοικος Αθηνών, οδός Μίνωος αρ.10−16 (σ.σ. που είναι αυτό;) και μέλος ο κ. Κ. Ευαγγελούδης. Να σημειώσουμε ότι την εταιρεία εκπροσωπεί ο κ. Μπότσαρης.

  Ταυτόχρονα, η εταιρεία μετονομάζεται σε «Τρίτη Όψη ΑΕ» και τροποποιεί το καταστατικό της: από ακινήτων γίνεται παροχής ενημερωτικών υπηρεσιών και πολιτικής επικοινωνίας.

  Τον Δεκέμβριο του 2009 πάλι αλλάζει το δ.σ. Πρόεδρος μπαίνει η κ. Λουίζα Στέφα, η οποία δηλώνει τόπο διαμονής σε μία πολυκατοικία στο Π. Φάληρο όπου τυχαίνει να δηλώνει ως έδρα ο Π. Κυριακίδης σε καμιά 20αριά εταιρείες του (σ.σ. κύκλοι της Μίνωος, πάντως, διέρρεαν χθες ότι το γεγονός είναι τυχαίο). Αντιπρόεδρος η δικηγόρος Κ. Χατζηδημητρίου (στην ίδια διεύθυνση με τον κ. Οικονομόπουλο), ο Χ. Μπότσαρης παραμένει διευθύνων σύμβουλος και προστίθεται ως μέλος ο κ. Ε. Μάνδαλος, λογιστής.

  Τον ίδιο μήνα, αλλάζει πάλι το δ.σ.: Πρόεδρος παραμένει η κα Στέφα, ο κ. Μάνδαλος γίνεται αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και μέλος η κα Karimzadeh Nedjat. Μαζί τροποποιείται ξανά το καταστατικό και η εταιρεία επανέρχεται ως «εκμετάλλευσης ακινήτων».

  Ισολογισμός του 2009; Δεν χρειάζεται να μαντέψετε: τζίρος μηδέν και κάτι έξοδα λειτουργίας 45 χιλ. ευρώ. Ζημιές εις νέον στην τριετία 62 χιλ. ευρώ, όσα το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο…

  Για το 2010; Μία από το ίδια: Τζίρος μηδέν… Καμία δραστηριότητα. Ούτε ένα ακίνητο…

  Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια λειτουργίας ποιος ήταν ο «ειδικός σκοπός»; Να χάσουν 65 χιλιάρικα; Όλα αυτά είναι αντίθετα σε οποιαδήποτε επιχειρηματική λογική, τουλάχιστον με τον τρόπο που την ασκούν κοινοί θνητοί…

  ΥΓ. Θα ακολουθήσει σύντομα και άλλο επιτυχημένο business story

 2. Χρήστος avatar
  Χρήστος 11/01/2013 12:25:13

  Χρησιμοποίησε τον ΕΤ (τον εξωγήινο) που δεν ξεβάφει.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Χρήστος 11/01/2013 16:53:11

   Με τον σχολιασμο σου φαινεται οτι πειραζει και τον εγκεφαλο!

 3. drider avatar
  drider 11/01/2013 12:56:57

  Η τεχνολογία εκτύπωσης όχι, φήμες λένε ότι πήραν την παλιά πρέσα πίσω από την “Εφημερίδα των Συντακτών” για "ένα κομμάτι ψωμί".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.