05/03/2013 13:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μ. Κοππά

Την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα η Μαριλένα Κοππά, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση του συνεδρίου του κόμματος «να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές».

Το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης- επιστολής προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι το εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε, κατά την ψηφοφορία του καταστατικού, για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικού κόμματος, αλλά και ευρωπαϊκού, να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές.

- Σε μια χρονική στιγμή που η ευρωπαϊκή πολιτική είναι βασική συνιστώσα της εθνικής πολιτικής, και που σε λίγο θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του 2014.

- Σε μια περίοδο που η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εθνική υπόθεση και που είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να πετύχει.

Η εισήγηση της μη συμπερίληψης των Ευρωβουλευτών, είναι αναίτια και ακατανόητη. Η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έχει δώσει, εν μέσω κρίσης, σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα.

- Για να υπερασπιστεί την αξιοπιστία της χώρας όταν αυτή δεχόταν επιθέσεις από παντού.

- Για να παρουσιάσει στη Σοσιαλιστική Ομάδα αλλά και συνολικά στο Κοινοβούλιο τις μεγάλες προσπάθειες αλλά και θυσίες του ελληνικού λαού.

- Για να καταστήσει σαφή τη δυσβάσταχτη ευθύνη που ανέλαβε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας το 2009 για να κρατήσει τη χώρα όρθια και μέσα στην ευρωζώνη.

Όλοι οι Ευρωβουλευτές, μηδενός εξαιρουμένου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτή την προσπάθεια.

Η απόφαση του Συνεδρίου στην πράξη απαξιώνει την προσπάθεια αυτή.

Για το λόγο αυτό, κύριε Πρόεδρε, υπερασπιζόμενη αυτή τη σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά και σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και για λόγους αρχής, προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας, παραιτούμαι από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παραμένω στρατευμένη στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, το εθνικό καθήκον για την υπεράσπιση της χώρας στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι και πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας.

Με τιμή,

Μαριλένα Κοππά

Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοφία avatar
  Σοφία 05/03/2013 18:50:01

  Οποιος παραιτειται να παει ΚΑΙ σπιτι του.

  • Κωσταςς Π. avatar
   Κωσταςς Π. @ Σοφία 05/03/2013 21:38:24

   Και κυρίως σταματάει τον παχυλό μισθό του απο την κατεστραμμένη πατρίδα που θέλαι να εκπροσωπεί , με το αζημίωτο...

 2. wheel45 avatar
  wheel45 05/03/2013 21:34:39

  Οι Αριστίνδην προταθέντες Ευρωβουλευτές θέλανε να είναι κι αριστίνδην μέλη της Κ.Ε. - Κατευθείαν από τον αρχηγό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.