Παραίτηση  Αρ. Ζερβού από τη ΔΕΗ μετά την παραπομπή για κακούργημα
04/03/2015 21:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραίτηση Αρ. Ζερβού από τη ΔΕΗ μετά την παραπομπή για κακούργημα

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΔΕΗ, υπέβαλε αργά το βράδυ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αρθούρος Ζερβός έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να τον παραπέμψει για κακούργημα.

Αιτία της παραπομπής είναι οι παράνομες αυξήσεις που είχαν δοθεί σε 19 διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ τη διετία 2010-2012, αυξήσεις που θεωρήθηκαν πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

Το κατηγορητήριο - φωτιά αναφέρει ότι από Μάρτιο 2010 έως και Σεπτέμβριο 2012 οι αυξήσεις προκάλεσαν ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτό εντάσσεται σε κακούργημα. Ο κ. Ζερβός κατηγορείται ότι ενέκρινε τη χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου – Μαίου 2010, άνω των 5.586 για το διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 και άνω των 5.000 ευρώ από τον Σεπτέμβριο 2012 ως σήμερα.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναφέρει ότι "με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής...".

Σύμφωνα με την απόφαση που παραπέμπει τον κ. Ζερβό στο ακροατήριο για κακούργημα ο ίδιος υπερέβη το νόμο 3833/2010 και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών καθώς ενέκρινε την χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου-Μάιου 2010 και τα 5.856 για το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 καθώς επίσης και 5.000 από το Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα.

Απάντηση της ΔΕΗ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επιχείρηση μετά τη δικαστική εξέλιξη, η ΔΕΗ ζήτησε γνωμοδοτήσεις από δύο καθηγητές του εργατικού δικαίου τις οποίες και εφηρμοσε. Αυτό τον τρόπο εφαρμογής υιοθέτησε και το δημόσιο σε δύο γ.σ. της ΔΕΗ το 2010 και το 2011. Η Εισαγγελία δεν αποδέχθηκε την ερμηνεία αυτή και η διαφορά θα κριθεί στο δικαστήριο.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.