21/11/2013 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράνομη για τρίτη φορά, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η απεργία των διοικ. υπαλλήλων των ΑΕΙ

Παράνομη κρίθηκε πριν από λίγο με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη απόφαση που εκδίδει το πρωτοδικείο στο διάστημα που διαρκούν οι κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ, κηρύσσοντας παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Κ. Αρβανιτόπουλος: Πρόσκληση για άμεσο διάλογο προς πρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.

Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πΔπ avatar
  πΔπ 21/11/2013 23:23:37

  Ε και λοιπόν;
  Θα γίνει μήπως κάτι;

 2. Άφωνος... avatar
  Άφωνος... 22/11/2013 01:41:02

  Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έκρινε παράνομη, αλλά ΟΧΙ καταχρηστική, την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων κι αυτοί λένε ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους με αυτή ή άλλη μορφή, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, καθορίζοντας τη στάση τους σε νέα συνεδρίαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 3. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 22/11/2013 10:27:28

  Υπαρχει απεργεια η οποια να κριθηκε "νομιμη"απο ελληνικο δικαστηριο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.