Παράνομες κεραίες κινητών σε ταράτσες πολυκατοικιών ;
10/08/2014 10:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράνομες κεραίες κινητών σε ταράτσες πολυκατοικιών ;

Μας καταγγέλθηκε το εξής απαράδεκτο. Επιτήδειος τοποθέτησε μέσα σε καμινάδα, που βρίσκεται σε δώμα ιδιοκτησίας του με χρησικτησία μέρους ταράτσας σε πολυκατοικία της Αγ. Παρασκευής, κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Μας καταγγέλθηκε το εξής απαράδεκτο. Επιτήδειος τοποθέτησε μέσα σε καμινάδα, που βρίσκεται σε δώμα ιδιοκτησίας του με χρησικτησία μέρους ταράτσας σε πολυκατοικία της Αγ. Παρασκευής, κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Μας απεστάλη επίσης η παραπάνω φωτογραφία που δημοσιεύουμε ,όπου σύμφωνα πάντα με την καταγγελία , η κεραία βρίσκεται μέσα στην καμινάδα που διακρίνεται στερεωμένη σε μπάρμπεκιου.

Εάν ισχύουν τα παραπάνω τότε πρόκειται περί εγκληματικής αμέλειας που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην ανθρώπινη υγεία, καθώς ως γνωστόν η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις συγκεκριμένες κεραίες είναι ιδιαιτέρως βλαβερή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 11/08/2014 01:42:38

  Η διαπιστωση ποια είναι; Οτι υπάρχουν καμουφλαρισμένες κεραίες σε κατοικημένες περιοχές; Κινητά χωρίς κεραίες δεν γίνεται.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Jimakos 11/08/2014 02:08:25

   Χαίρω πολύ! Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουν όπου να'ναι. Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις γι'αυτά τα θέματα. Άν διαφωνείς, πες μου που μένεις, να'ρθω να φυτέψω μία στο σπίτι σου κολλητά (σούπερ-κατευθυντική και σε κατάλληλα επιλεγμένη συχνότητα), να γουστάρουμε...

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ ΚΜ 11/08/2014 12:07:45

    Το κείμενο της ανάρτησης αναφέρει για κάποιον επιτήδιο που τοποθέτησε κεραία καμουφλαρισμένη. Υπάρχουν δεκάδες τέτοιες κεραίες εξ ίσου καμουφλαρισμένες, χωρις αυτό να σημαίνει οτι είνα παράνομα τοποθετημένες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει παρανομία;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Jimakos 11/08/2014 14:28:21

     Άν δεν είναι παράνομη για ποιον λόγο να μπει κάποιος στον κόπο και στα έξοδα να την καμουφλάρει; Τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

     • Δυσδαιμόνα avatar
      Δυσδαιμόνα @ ΚΜ 11/08/2014 14:37:32

      Μήπως γιατί διάβασε κάπου πως '' η αισθητική θα είναι η ηθική του μέλλοντος; :-) Μην είστε τόσο αρνητικός και καχύποπτος!

 2. GeorgeK avatar
  GeorgeK 11/08/2014 09:08:19

  Συγγνώμη, αλλά αυτό γίνεται εδώ και τουλάχιστο 10-12 χρόνια... Επειδή η νομοθεσία είναι τόσο αυστηρή, τελικά έχουμε καταντήσει να μην ξέρει κανείς που έχουν τοποθετηθεί όλες αυτές οι κεραίες. Οι δε συνιδιοκτήτες των πολυκατοικιών βρίσκονται στα μαχαίρια, όχι για την υγεία τους (και την μη ύπαρξη προδιαγραφών), αλλά για το ότι δεν εισπράττουν όλοι από το μηνιαίο μίσθωμα. Άλλο ένα παράδειγμα "αυστηρής" νομοθεσίας, που στην πράξη καταστρατηγείται και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

 3. Σερεμέτης Νικόλαος avatar
  Σερεμέτης Νικόλαος 11/08/2014 09:42:53

  Ε όχι και εγκληματική «αμέλεια». Δεν του ξέφυγε. Νομίζω μια χαρά εγκληματική ενέργεια είναι.

 4. Κεραμιδόγατος avatar
  Κεραμιδόγατος 11/08/2014 16:43:56

  Κατ' αρχήν δεν του ανήκει η ταράτσα είναι χρησικτησία. Την τοποθέτησε ξημερώματα χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Βέβαια ο δυστυχής την "φυλάει" σαν τον κλέφτη μέρα νύχτα κι απ' ότι μάθαμε δεν υπάρχει άδεια από την πολεοδομία η δε μήνυση που του ασκήθηκε "χάθηκε"....

 5. ypopto avatar
  ypopto 11/08/2014 17:11:45

  Από την εποχή της σχολής μου ήταν γνωστό ότι οι κεραίες τοποθετούνται σε περιβλημα που να μοιάζει με ηλιακό θερμοσίφωνα..για να μη διαμαρτύρεται ο κόσμος στις γύρω πολυκατοικίες...εκτός από τον ιδιοκτήτη της ταράτσας-ακινήτου κλπ που λάμβανε-ει παχηλή αμοιβή... και πάει μια δεκαετία από τότε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.