Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό για το φακελάκι
15/07/2014 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό για το φακελάκι

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση με τον συνταξιούχο καρδιοπαθή, τον οποίο εκβίαζε για φακελάκι, καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού και αρνείτο επί 18 ημέρες να τον χειρουργήσει, αν δεν έπαιρνε τα χρήματα

Ο άτυχος συνταξιούχος χειρουργήθηκε τελικά πριν δύο ημέρες, αλλά λίγες ώρες αργότερα, έχασε τη μάχη μέσα στην εντατική.

Ο συνταξιούχος ναυτικός έζησε έναν απίστευτο Γολγοθά καθώς αμέσως μετά το έμφραγμα που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, αντί να χειρουργηθεί άρχισε ένα σκληρό παζάρι με τον καρδιοχειρουργό που απαιτούσε να βάλει στην τσέπη «φακελάκι» με 1.500 ευρώ.

Οι συγγενείς του εκτιμούν ότι το διάστημα αυτό ήταν καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί που τελικά τον χειρούργησαν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν πολύ επιβαρυμένη και θεώρησαν ότι ήταν θαύμα που βγήκε ζωντανός από το χειρουργείο.

Οι συγγενείς του 66χρονου επικοινώνησαν με το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι ο συνταξιούχος ναυτικός υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, όμως λίγες ώρες μετά κατέληξε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει νεκροψία -νεκροτομή καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.

«Την Κυριακή το πρωί πήγαμε τον είδαμε ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Ζήτησε λίγο νερό λέει αφήστε θα του δώσουμε εμείς. Φύγαμε να πάμε στο σπίτι και πριν φτάσουμε στο σπίτι μας πήραν τηλέφωνο ότι ο ασθενής τελείωσε», δήλωσε ο ανιψιός του 66χρονου στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο ανιψιός του συνταξιούχου κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για φακελάκι, καθώς για 18 ημέρες καθυστερούσε την επέμβαση προκειμένου να πάρει τα χρήματα.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 67χρονου

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε για χρηματισμό

τον διευθυντή καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στον εισαγγελέα εστάλη το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενούς.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς, οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελλόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

«Κάθε ασθενής ο οποίος έχει αυτές τις βλάβες όταν χειρουργείται νωρίτερα, είναι καλύτερα» δήλωσε στον Βήμα 99,5o ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μαζί με την συνάδελφο του Σουλτάνα Μαριανού διενήργησαν νεκροτομή στον 67χρονο ασθενή.

Ο κ. Καρακούκης σημείωσε πως διαπιστώθηκαν τρία εμφράγματα του μυοκαρδίου -ένα παλαιό, ένα πρόσφατο και ένα ενδιάμεσο. Ερωτηθείς για τα ακριβή χρονικά διαστήματα που εκδηλώθηκαν και εάν συμπίπτουν με το διάστημα που ο ασθενής ήταν στο νοσοκομείο, περιμένοντας να υποβληθεί στην επέμβαση, ο κ. Καρακούκης είπε πως τα δυο τελευταία ήταν ολίγων ημερών.

Στο ερώτημα εάν θα είχε σωθεί η ζωή του 67χρονου, εάν η επέμβαση είχε γίνει νωρίτερα, ο ιατροδικαστής απάντησε πως είναι ένα καθαρά ανακριτικό έργο, χρήζει δικαστικής διερεύνησης το θέμα και δεν ήθελε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panas avatar
  panas 15/07/2014 09:49:49

  Έλληνας καρδιοπαθής που αντιστάθηκε στους εκβιασμούς γιατρού για φακελάκι. Πραγματικός εθνικός ήρωας! Η στάση του ας είναι η απαρχή για την ελευθερία από τους καταναγκασμούς άθλιων και επίορκων γιατρών. Ας αναδειχτούν επιτέλους αυτοί που τιμούν τον όρκο τους. Η κοινωνία μας οφείλει να αποδώσει τιμή και δόξα στον άτυχο και αξιοπρεπή συμπολίτη μας.

 2. Tonia G. avatar
  Tonia G. 15/07/2014 11:35:41

  Όσο κυνική κι αν είναι η φράση το αποτέλεσμα ήταν απολύτως ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. Θα εκλησσόμουν αν ο άνθρωπος αυτός τα κατάφερνε. Στη χώρα αυτή αν δεν ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ το ΣΥΣΤΗΜΑ μαφίας τότε πάντα θα κερδίζει το σύστημα αυτό... Η Μαφία μπορεί να χάνει μια μάχη έδω, μια αψιμαχία εκεί, αλλά τελικά ΠΑΝΤΑ κερδίζει τον πόλεμο. Ναι μπορεί να πιάστηκε ένα μέλος της Ιατρικής Μαφίας (που αμφιβάλλω αν θα έχει επιπτώσεις). Ε και; H νίκη της Μαφίας στον πόλεμο είναι οτι τελικά ΠΕΘΑΝΕ ο ασθενής που δεν έδωσε το "φάκελο". Άρα τι διδαχθήκαμε ακόμη μια φορά: Ότι στην Ελλάδα (ολόκληρη), στην Καλαβρία, στην Απουλία, στα Βασιλικάτα και στην Σικελία δεν λειτουργεί το Κράτος και ο νόμος όπως στα υπόλοιπα κράτη (είτε ανατολικά είτε δυτικά των άνωθεν αναφερομένων περιοχών), αλλά αντιθέτως λειτουργεί ένα άλλο παρά-σύστημα ή η "οργάνωση", η οποία είναι ο αληθινός τρόπος of doing business... Αν δεν ζεις λοιπόν με γνώση του περιβάλλοντος σου, τότε πεθαίνεις. Αν συνεργαστείς, τότε ζεις. Κι έτσι για να μην υποτιμούμε και τις "δομές" της χώρας μας, της Ελλάδας όπως άλλωστε και αυτές τις Μεγάλης Ελλάδας, θα πρέπει να πούμε ότι το "σύστημα" αυτό όντως δουλεύει για τον πολίτη... Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα όντως δουλεύει. Υπάρχει μια σχέση πρακτική μεταξύ του Ντον (είτε αυτός είναι Βουλευτής ή Συνδικαλιστής ή Παράγοντας Υπουργείων ή Οργανισμών ή Ομάδων ή Ομοσπονδιών) και του πολίτη. Φυσικά το Κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθεί ποτέ με τέτοιο μοντέλο, παρά μόνο να χρεώνεται από τις Μπίζνες της Πολιτικο-οικονομικής Μαφίας και τις εξυπηρετήσεις αυτής προς τους πολίτες. Κατά συνέπεια η Γιατρειά για την παραπάνω κατάσταση άποψη μου είναι μόνο το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ και όχι η ανακαίνιση. Ανακαίνιση μπορεί να κάνει η Αγγλία ή η Γαλλία κτλ. Στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Ελλάδα δεν έχει καμιά τύχη η λεγόμενη "μεταρρύθμιση". Χρειάζεται ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ και ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ όλων των συστημάτων με πρώτο το Πολιτικό σύστημα.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/07/2014 12:14:07

  Κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ προκλητικός,θεωρώ ότι κάποια πράγματα δεν κολλάνε. Επί 18 ημέρες ο γιατρός τού επέμενε για το φακελάκι και εκείνος τού αρνιόταν πεισματικά και δεν τον είχαν καταγγείλει πιό νωρίς; Κι οι υπόλοιποι γιατροί που έβλεπαν την κατάστασή του,γιατί δεν τον χειρουργούσαν νωρίτερα; Έπειτα,βρε παιδί μου,για εγχείρηση καρδιάς πήγαινε,δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν κάπου,η ζωή κινδύνευε,δεν είχε πάει να βγάλει τις αιμορροΐδες... Θέλω να πώ ότι, πρωτίστως και ασυγκρίτως περισσότερο ο γιατρός,αλλά δευτερευόντως και ο ασθενής ή οι συγγενείς του δεν θα έπρεπε να προσπαθήσουν κάπως να τα βρούνε,ή να βρούν άλλο γιατρό να τον αναλάβει νωρίτερα;

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Κυθήριος 15/07/2014 15:06:27

   Σωστή η παρατήρηση σας.Ίσως να μην είχαν πληροφορηθεί οι συγγενείς για τη σοβαρότητα της κατάστασης ή δεν είχαν και τη ψυχραιμία ή τη παιδεία να θέσουν ως προτεραιότητα να εγχειριστεί ο άνθρωπος τους έστω και με άλλο γιατρό.Η ευθύνη ασφαλώς ανήκει πρωτίστως στον ιατρό που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι κάθε μέρα που περνά επιβαρύνει την κατάσταση του ασθενούς και τέλος πάντων ας μην έπαιρνε μια φορά φακελάκι , ας έκανε το καλό.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Παύλος 15/07/2014 15:12:11

    Συμφωνώ απολύτως.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Κυθήριος 15/07/2014 15:55:11

     Και γω αναρωτηθηκα και κατεληξα στο συμπερασμα που καθε μερα ζουμε στο μικροκοσμο μας: οτι το καθε θεμα που προκυπτει, απλο η σοβαρο, αλλιως το αντιμετωπιζει η Ελληνικη οικογενεια. Αλλη αξιολογει και ιεραρχει και ψαχνει με σοβαροτητα για τη λυση και αλλη μηρυκαζει, καθυστερει ισως και αναβαλλει, ριχνει αλλου το μπαλακι και καπου εκει χανεται το παιχνιδι....Εχει να κανει με το επιπεδο των προσωπων αφ ενος και το ενδιαφερον που επιδεικνυεται αφ ετερου. Υπαρχουν ομως και ανθρωποι που δεν εχουν αλλους να τους νοιαστουνε και εκει ακριβως πρεπει η πολιτεια να φροντιζει να λειτουργει ετσι ωστε να μην "φευγουν" πολλοι επειδη καποιοι ασυνειδητοι τους χαρακτηριζουν "ατομα στα αζητητα".... Τι λεω και γω τωρα οπου καθε μερα μας πλημμυριζουν μελετες και αναφορες οτι το ζητουμενο για την οικονομια ειναι η μειωση του πληθυσμου παγκοσμιως....

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κυθήριος 16/07/2014 08:56:44

   Πιθανόν Κυθήριε οι συγγενείς να μην περίμεναν ότι ο κατ' όνομα γιατρός θα αρνιόταν πεισματικά να χειρουργήσει χωρίς φακελάκι και θα τους εκβίαζε ανυποχώρητα και μέχρι τέλους της ζωής τους ασθενούς. Πιθανόν να ήλπιζαν σε κάποιες ρανίδες ανθρωπιάς και φιλότιμου από κάποιον που στο κάτω-κάτω υποτίθεται ότι ορκίστηκε στον Ιπποκράτη. Εάν θέλουμε πραγματικά να αποθαρρυνθούν οι εκβιαστές "γιατροί" με τα φακελάκια, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα πρόληψης των εκβιασμών. Υπάρχουν δικλείδες ασφάλειας για τους εκβιαζόμενους ; Που μπορούν να καταφύγουν ώστε να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ έναν εκβιασμό, προτού το πληρώσουν με τη ζωή τους ; Γιατί επιτρέπεται να προστατεύονται οι εκβιαστές-"γιατροί' με πέπλο μυστηρίου σχετικά με την ταυτότητά τους ; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται η φωτογραφία και τα στοιχεία του κατ' όνομα γιατρού-φακελάκια, που οδήγησε στο θάνατο έναν ασθενή του από πρόθεση ; Ο ασθενής (ειδικά ο όχι ευκατάστατος) που κρέμεται η ζωή του από έναν γιατρό δημόσιου νοσοκομείου είναι το ίδιο αθώος και αδύναμος με ένα παιδί. Ο γιατρός που ξέρει ότι ελέγχει την επιβίωση του ασθενούς και για αυτό τον εκβιάζει χρηματικά είναι το ίδιο χυδαίος, το ίδιο ή και περισσότερο εγκληματικός από τον παιδεραστή που εκμεταλεύεται παιδιά λόγω της φυσικής αδυναμίας τους. Να δοθούν τα στοιχεία του εκβιαστή-"γιατρού" στη δημοσιότητα.

 4. Jimakos avatar
  Jimakos 15/07/2014 15:41:56

  Δεν μπορώ παρα να σκεφτώ όσους έφαγε το μαύρο το σκοτάδι γιατί δεν τα έσκασαν.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 15/07/2014 16:51:10

  Θα αναλάβουν τώρα οι δικαστές. Να αποδώσουν δίκαιο. Για να αναπαυθεί η ψυχή του... Σαπίλα μέχρι το μεδούλι στις αρχοντορεμπέτικες ελίτ μας. Κατά τα άλλα: Εμείς απτόητοι, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για Γερμανούς, για γερμανοτσολιάδες, για κινεζοτσολιάδες και για άλλους "τσολιάδες" - που υπηρετούν πράσινα ανθρωπάκια με μια κεραία στο μέτωπο και διχαλωτή πριονωτή ουρά.

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 15/07/2014 16:58:07

  Ηθικόν διδαγμα: Όποιος αντιστέκεται στην Παντοδύναμη Εξουσιαστική Ελίτ μας, πάει να κάνει παρέα σε ανάποδα ραδίκια. "Τολμήστε να ξαναπήτε όχι. Ανθρωπάκια, έ ανθρωπάκια." "Και ξέρετε: Άν δεν σας κανονίσει το έμφραγμα υπάρχουν και οι ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις".

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 15/07/2014 18:42:18

  Λόγω καρκινοπαθούς πατέρα, για ένα διάστημα (1994), ο Ευαγγελισμός σχεδόν είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Ο Ευαγγελισμός, με τους κορυφαίους Έλληνες Πανεπιστημιακούς Γιατρούς, ήταν το πετράδι του στέμματος των Ευρωπαϊκών Δημοσίων Θεραπευτηρίων. Στη Πτέρυγα Θωμόπουλου, προς Τιμήν του Καθηγητή Παθολογίας Δημητρίου Θωμόπουλου, νοσηλευόταν ο πατέρας μου. Αυτά τα οποία είδα, άκουσα και βίωσα στον Ευαγγελισμό, όχι μόνον έχουν ανέκκλητα καταγραφεί στο υποσυνείδητό μου. Όχι μόνον έγιναν ο δικός μου Δείκτης σύγκρισης μεταξύ Ιδιωτικής και Δημόσιας Νοσηλείας. Αλλά, ήταν και η αιτία για τον σχεδιασμό ενός πρωτοποριακού Εταιρικού Προγράμματος Ιατροφαρμακευτικής-Νοσηλευτικής Περίθαλψης της πολυεθνικής στην οποία εργαζόμουν. Και το οποίο Πρόγραμμα, όταν λειτούργησε κι έγινε δια ζώσης γνωστό, (ο πλέον πειστικός και αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης), το αγκάλιασαν και άλλες πολυεθνικές, ανθρωποκεντρικής αντίληψης εταιρείες, που νοιάζονταν για το Ανθρώπινο Δυναμικό τους. Οι Άνθρωποι κάνουν τις εταιρείες και όχι οι εταιρείες τους Ανθρώπους.. Η σχέση του Δρα Θωμόπουλου με τον βαριά ασθενή πατέρα μου (Νόσος Hodgkin – μεταστατικός καρκίνος λεμφαδένων), δεν ήταν η συνήθης σχέση γιατρού-ασθενούς. Δεν υπήρξε “cocktail” χημειοθεραπείας, δεν υπήρξε δραστικό νέο φάρμακο που να μη δόθηκε στον πατέρα μου. Οι γιατροί της ομάδας Δημητρίου Θωμόπουλου, ήταν “standing by” για οδηγίες. Kι όταν υπήρχε κάποια βελτίωση στην υγεία του πατέρα μου, ο Καθηγητής, με στεντόρεια φωνή, του έλεγε: “Βαγγέλη, πας καλά. Σήκω! Σήμερα, πάμε βόλτα. Κράτησέ με! Και ο πατέρας μου, με το που τον άκουγε, Ζωντάνευε! Χαμογελούσε! Ακουμπούσε τον τρεμάμενο, οστεωμένο καρπό του στον καρπό του γιατρού του, κι έπαιρνε Ενέργεια! Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ούτε μεταξύ αδελφών δεν συμβαίνει αυτό. Και με τη βοήθεια του Καθηγητή, ο πατέρας μου έκανε συρτά, κάποια μικρά βήματα στον διάδρομο έξω από το δωμάτιό του. Αυτή ήταν η βόλτα! Αυτές όμως ήταν οι Ενέσεις Ζωής, πού έκανε ο τεράστιος Γιατρός, στον πατέρα μου. Και γι’ αυτές τις Ενέσεις Ζωής, είμαι ισόβια ευγνώμων στον Καθηγητή Παθολογίας, Δημήτριο Θωμόπουλο. Αιωνία αυτού η μνήμη.

 8. Σ. avatar
  Σ. 15/07/2014 22:26:42

  Αν υποθέσουμε (γιατί προφανώς δεν ξέρουμε με ακρίβεια τι έγινε) ότι αυτός ο γιατρός ήταν ο μοναδικός γιατρός στην πόλη, στο μοναδικό νοσοκομείο της πόλης, και αρνιόταν να χειρουργήσει χωρίς φακελάκι κλπ έως θανάτου. Σε αυτή την υποθετική περίπτωση λοιπόν, κάποιος έξαλλος άνθρωπος κόβει το χέρι του γιατρού με τον μπαλτά. Εντελώς υποθετικά μιλώντας, ποιός περιμένετε ότι θα καταδικαζόταν από την ελληνική δικαιοσύνη σε μεγαλύτερη ποινή, αυτός που έκοψε το χέρι του γιατρού ή ο (μοναδικός) γιατρός που άφησε τον άνθρωπο να πεθάνει; Ύστερα από την δημοσιότητα αυτής της ιστορίας ποιός θα ρισκάρει να μην πληρώσει το κατιτίς για τον γονιό ή το παιδί του (στις περιπτώσεις που θα του ζητηθεί); Συμπέρασμα: τα επιδόματα γιατρών, δικαστικών, κλπ είναι αφορολόγητα.

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/07/2014 08:37:39

  Οι Γερμανοί φταίνε...!

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Μανιάτης 16/07/2014 13:07:19

   Που 'σαι ρε πατρίδα?! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην Προσήλια Μάνη από την Αφήλια Μάνη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.