Πάπας Φραγκίσκος: Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος
28/03/2014 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Κάρολος Παπούλιας είναι ένας σοφός άνθρωπος

Ως «σοφό άνθρωπο» χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά το πέρας της 45λεπτης συνάντησης που είχαν στο Βατικανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας.

«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Απατώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.

Ο Κάρολος Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Πάπας θέλησε να δωρίσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.

Στο επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού αναφέρονται τα εξής: «Στην εγκάρδια συνομιλία, συνέπεια των καλών σχέσεων της Αγίας Έδρας με την Ελλάδα, αντιμετωπίστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, ιδίως, το στάτους των θρησκευτικών κοινοτήτων, ο ρόλος της θρησκείας στην κοινωνία και η οικουμενική συνεργασία» αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας.

«Στη συνέχεια της συνομιλίας έγινε ιδιαίτερη μνεία στις κοινωνικές συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, όπως και στη συμβολή της Ελλάδας στο εσωτερικό της ΕΕ» προσθέτει το Βατικανό.

Τέλος, στο ανακοινωθέν εκφράζεται ανησυχία «για το μέλλον των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, για την πολιτική αστάθεια και για τις συρράξεις που αφορούν διάφορες περιοχές του πλανήτη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 29/03/2014 11:04:31

  -τόσα ξέρεις, τόσα λες και συ τώρα. -άντε και σε είχα σε κάποια εκτίμηση.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 29/03/2014 14:59:06

   Είναι που είναι αλάθητος...

 2. gikon avatar
  gikon 29/03/2014 11:35:37

  Ο Ποντίφιξ δεν γνώριζε, ότι με τον Κατσιφάρα και τον Χάλαγκ είχαν συστήσει Τράπεζα, έδωσαν ένα στεγαστικό δάνειο και μετά την έκλεισαν.

 3. Fiscal avatar
  Fiscal 29/03/2014 12:28:21

  O αιρετικός προκαθήμενος της Παλαιάς Ρώμης. Πότε άραγε θα πάρει πίσω τις κακοδοξίες που διδάσκει επί αιώνες(filioque, άζυμα, Πρωτείο, αλάθητο, κτιστή χάρη και άλλα πολλά); Συμπαθής σαν προσωπικότητα, αγαπημένος των ΜΜΕ, αλλά δεν φαίνεται να υποχωρεί σε τίποτα από τα παραπάνω. Τουλάχιστον έως τώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.