Ο υπουργός των κουκουλοφόρων ξαναχτύπησε
08/04/2015 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο υπουργός των κουκουλοφόρων ξαναχτύπησε

Τώρα έγινε και αυτόκλητος υπερασπιστής των τρομοκρατών...

Ο υπουργός των κουκουλοφόρων ξαναχτύπησε. Τώρα έγινε και αυτόκλητος υπερασπιστής των τρομοκρατών προκαλώντας οργή με τα όσα λέει. Στη συζήτηση για την φωτογραφική διάταξη που βγάζει έξω από τη φυλακή τον Ξηρό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Ο Σάββας Ξηρός λόγω του αυτοτραυματισμού του στα μάτια είχε πάθηση αλλά λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη φυλακή τυφλώθηκε» και πρόσθεσε: «Η πολιτεία τον τύφλωσε», αποστροφή που προκάλεσε θύελλα στη Βουλή.

Επέμεινε ότι δεν πρόκειται για «φωτογραφική» διάταξη. Εξήγησε ότι αφορά τρεις έγκλειστους, ο ένας εκ των οποίων, όπως γνωστοποίησε, απεβίωσε.

Ο έτερος είναι καρκινοπαθής. Όσο για τον τρομοκράτη της 17Ν, το κυβερνητικό στέλεχος υπενθύμισε ότι έχει ποσοστό αναπηρίας 98% και «δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει στο μέλλον να βελτιωθούν οι συνθήκες μέσα στο νοσοκομείο των φυλακών. «Δεν μπορούμε όμως κάτω από τις παρούσες συνθήκες να επιτρέψουμε την κατάσταση αυτή που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι ακόμα και με τη ρύθμιση αυτή (αποφυλάκιση και κατ΄ οίκον περιορισμός) δεν διαγράφεται το στίγμα της ενοχής. Σε ότι αφορά δε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού υποστήριξε ότι παραμένει και η σωματική τιμωρία» (σ.σ. αναπηρία).

Νέα λογική από την κυβέρνηση. Ο Ξηρός τυφλώθηκε από τις φυλακές κι όχι από τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του. Την ίδια βόμβα που αν την έβαζε εκεί που ήθελε θα μπορούσε να σκοτώσει ανθρώπους. Αλλά κατά τα άλλα δεν αυτοτραυματίστηκε γιατί ο ίδιος αποφάσισε να γίνει αντάρτης πόλεων. Τα ήθελε και τα έπαθε, δεν τον τύφλωσε η πολιτεία. Είναι ντροπή να τα λέει αυτά. Και δεν άκουσε το γιο του δολοφονηθέντα Μομφεράτου που του είπε: «Η συγκεκριμένη ρύθμιση «εκτρέφει το τέρας του εξτρεμισμού».«Στεκόμαστε απέναντι σας με αξιοπρέπεια χωρίς καταλήψεις και επεισόδια και ζητούμε να μην υποχωρήσει η Δημοκρατία μπροστά στην τρομοκρατία» είπε.

Ο κ. Μομφεράτος, μεταφέροντας και την θέση των συγγενών των θυμάτων τρομοκρατίας τάχθηκε κατά της αποφυλάκισης του τρομοκράτη. «Δικαιούται κάθε ιατρική περίθαλψη από την Πολιτεία στο μέγιστο βαθμό αλλά μέσα στη φυλακή. Δεν μπορείτε να προάγετε τον ανθρωπισμό μέσω των αποφυλακίσεων» κατέληξε.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε τη διάταξη φωτογραφική και προκάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να τον κοιτάξει στα μάτια όπως και τον Γιώργο Μομφεράτο και τη μάνα του Θάνου Αξαρλιάν και να τον διαβεβαιώσει εάν έχει ήσυχη τη συνείδησή του.

Και δεν ντρέπονται να κοιτάζουν στα μάτια ανερυθρίαστα τους συγγενείς των νεκρών;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. tt avatar
    tt 08/04/2015 19:31:45

    ΤΟ πολίτευμα μας πλέον είναι ΑΝΑΡΧΟ-ΤΥΡΑΝΝΙΑ: Αναρχία για κάθε είδος παράνομο, εμπρηστή, καταληψία, δολοφόνο 37 ατόμων, λαθρομετανάστη, αλληλέγγγυο τρομοκρατών που μπουκαρει στη Βουλή. ΟΛΟΙ αυτοί βγαίνουν έξω με την προστασία των υπουργών Προστασίας του Αλήτη. Εν τω μεταξύ, αν τολμήσει εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να διαδηλώσει ότι θέλει να εργαστεί, κόντρα στους Σαλονικιούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ του Πανοράματος, θα αποκτήσει ποινικό μητρώο για διαδήλωση χωρίς άδεια και παρακώλυση συγκοινωνιών...

  2. airman avatar
    airman 09/04/2015 06:33:27

    Αυτούς επέλεξε το 36%. Αυτούς στηρίζει ο Καμμένος, για να γλύψει λίγο κόκκαλο. Συνεπώς έχουν κάθε δικαίωμα να μας αποδείξουν ποιοι είναι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.