Ο δικηγόρος των καθαριστριών απαντά για τους μισθούς
16/06/2014 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο δικηγόρος των καθαριστριών απαντά για τους μισθούς

Απαντήσεις στο άρθρο του antinews για τους μισθούς που παίρνουν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έστειλε ο δικηγόρος τους Γιάννης Καρούζος και τις δημοσιεύσουμε

Απαντήσεις στο άρθρο του antinews για τους μισθούς που παίρνουν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έστειλε ο δικηγόρος τους Γιάννης Καρούζος και οφείλουμε να τις δημοσιεύσουμε. Ωστόσο, οφείλουμε και να απαντήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κ. Καρούζος μας απέστειλε τα εξής:

Η επιστολή του κ. Καρούζου: Μια απάντηση για το θέμα των καθαριστριών

Με αφορμή οικονομικά στοιχεία που παρατίθενται από το ιστολόγιο σας για το κόστος απασχόλησης των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, θέτω υπόψη σας τα ακόλουθα και παρακαλώ να τα δημοσιεύσετε:

1.Από το σύνολο των εκκαθαριστικών μισθοδοτικών σημειωμάτων που διαθέτουμε στα χέρια μας για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, προκύπτει ότι τα καθαρά ποσά των αμοιβών τους κυμαίνονται από 205 ευρώ έως 757 ευρώ (το τελευταίο ποσό εμφανίζεται σε πολύ λίγες περιπτώσεις).Το συνολικό, καθαρό μηνιαίο ποσό μισθοδοσίας των 393 εργαζομένων που εκπροσωπούμε ανέρχεται σε 257.577,63 ευρώ (επομένως, ο μέσος όρος μισθού ανέρχεται στο ποσό των 655,41 ευρώ καθαρά + 16,5% εισφορές = 763,55 ευρώ μικτά κατά μέσο όρο, και όχι 883,00 ευρώ που εμφανίζει το δημόσιο στον πίνακα που προσκόμισε στα Δικαστήρια και δημoσιεύτηκε). Σημειωτέον ότι οι αποδοχές αυτές αντιστοιχούν σε εργαζόμενες με προϋπηρεσία, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 15 ετών. Αντιθέτως, οι συμβάσεις με τους εργολάβους προϋπολογίζουν αμοιβές για εργαζομένους με προϋπηρεσία που δεν υπερβαίνει την τριετία, ή εργαζόμενους που έχουν ηλικία κατώτερη των 25 ετών. Κάτι τέτοιο όμως είναι απίθανο να συμβεί (ήτοι, να βρουν όλοι οι εργολάβοι εργαζομένους που δεν έχουν συμπληρώσει τριετία ή το 25ο έτος της ηλικίας), δεδομένου μάλιστα ότι, με βάση τον Ν. 4093/2012-Μνημόνιο, προκειμένου για τον υπολογισμό των αμοιβών, λαμβάνεται πλέον υπόψη η προϋπηρεσία σε κάθε εργοδότη και όχι μόνο στον ίδιο κλάδο. Επομένως: Η σύγκριση που κάνει το άρθρο στο antinews είναι μεταξύ ανειδίκευτων εργαζομένων και εργαζομένων με προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών (επειδή λοιπόν οι κατηγορίες είναι ανόμοιες, δεν είναι πρόσφορη η σύγκριση να καταδειχθεί η τυχόν πραγματική μισθολογική διαφορά).

2.Οι γυναίκες αυτές απέχουν στην πλειοψηφία τους πολύ λίγα χρόνια από τη σύνταξη (επομένως, θα αποχωρήσουν σε σύντομο διάστημα ομαλά από τις θέσεις εργασίας). Ήδη ορισμένες αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.

3.Με βάση την αρχή της οικονομικότητας στη Δημόσια Διοίκηση που πληθώρα Δικαστηρίων σε αμετάκλητο βαθμό έχει δεχθεί, θα πρέπει στις υπηρεσίες του Δημοσίου να σταθμίζεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μεταξύ οικονομικού οφέλους και ποιοτικά προσφερόμενων υπηρεσιών. Δεν αρκεί μόνο το ταμειακό όφελος, που εν προκειμένω είναι αναπόδεικτο, αλλά και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών (καθαριότητας εν προκειμένω). Εδώ πλέον, η ποιότητα αυτών δε θα ελέγχεται από κανέναν, οι συμβάσεις ανάθεσης σε ιδιώτες γίνονται κατά το δοκούν, με απευθείας ανάθεση χωρίς ποιοτικά κριτήρια και σε χώρους που τα φορολογικά δεδομένα θα είναι προσβάσιμα και στο προσωπικό των εργολάβων που θα τους καθαρίζουν.

Αθήνα, 15-6-2014

Γιάννης Καρούζος

Δικηγόρος

Και η απάντηση του συντάκτη μας

1.Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει απάντηση στις αιτιάσεις περί ποιοτικότερης δουλειάς των καθαριστριών που εργάζονται στο υπουργείο και αυτών που προσλαμβάνονται από εργολαβικές εταιρείες. Την ποιότητα των υπηρεσιών την κρίνει ο κόσμος που επισκέπτεται το υπουργείο και τα λοιπά κτίρια. Αν υπάρχει κάποιο… όργανο που μετράει την ποιότητα ας μας το υποδείξουν. Και στο κάτω – κάτω γιατί μια εργαζόμενη που είναι κοντά στη σύνταξη να εργάζεται περισσότερο και καλύτερα από μια νέα εργαζόμενη;

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δραματικό να χάνει κάποιος τη δουλειά του ενώ βρίσκεται πολλά χρόνια σ’ αυτήν και κοντεύει να πάρει σύνταξη, ωστόσο, αυτό είναι άσχετο με την ποιότητα των υπηρεσιών.

2.Σε ότι αφορά την σύγκριση του κόστους μεταξύ των μόνιμων υπαλλήλων και των εργολαβικών, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει όταν οι πρώτες έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και οι δεύτερες πρέπει να είναι μικρές σε ηλικία και με μικρή προϋπηρεσία. Όμως, ο στόχος κάθε λογικού εργοδότη δεν είναι να μειώσει το λειτουργικό κόστος που έχει; Γιατί λοιπόν να μην το κάνει και το κράτος προσλαμβάνοντας όσους και όποιους νομίζει με αποκλειστικό στόχο ν πληρώνει λιγότερα; Είτε το πιστεύει είτε όχι ο συνήγορος των καθαριστριών, η μείωση είναι σημαντική και προς όφελος του κρατικού προϋπολογισμού. Εστω κι ένα ευρώ να γλιτώνει το κράτος γιατί να μην προβαίνει σε κινήσεις εξοικονόμησης;

3.Οσο για το ποιοι είναι οι μισθοί των καθαριστριών εμείς τι να πούμε. Δημοσιεύσαμε επίσημα στοιχεία που αμφισβητεί ο κ. Καρούζος. Θα κρίνει το δικαστήριο ποια είναι τα αληθή οικονομικά δεδομένα. Ο καθένας από την πλευρά του μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει. Βεβαίως, κουβέντα δεν γράφτηκε για το γεγονός ότι 12 καθαρίστριες έπαιρναν 2.500 ευρώ το μήνα όταν ο αναπληρωτής καθηγητής πανεπιστημίου παίρνει 1.600 ευρώ και με το ζόρι. Ούτε απαντήθηκε κάτι σχετικά με το γεγονός ότι οι μισθοί που δημοσιεύσαμε εμείς (και αυτοί που επικαλείται ο κ. Καρούζος) αφορούν τρίωρη, τετράωρη και πεντάωρη απασχόληση. Αν ο κ. Καρούζος δίνει τώρα 1.000 ευρώ για να του καθαρίζουμε το γραφείο για 3-4 ώρες θα δείτε τι ουρές έχουν να σχηματιστούν για το ποιος θα αναλάβει τη δουλειά. Μην τρελαθούμε τελείως.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/06/2014 11:20:04

  ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΒΑΛΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ; ΜΕ ΤΙΣ Κ Α Θ Α Ρ Ι Σ Τ Ρ Ι Ε Σ;;;;;

  • my way avatar
   my way @ Ρηνα 16/06/2014 11:55:04

   Μην το λέτε κυβερνητικό συμφέρον, πείτε το ανθρωπιά.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 16/06/2014 12:11:24

  «Δημόσιο: Επιστρέφει ως μπόνους παραγωγικότητας ο 13ος μισθός News.gr/MSN.com/social| Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014, @05:25 | Θα παίρνουν το μπόνους μόνον όσοι πιάνουν τους στόχους, ενώ θα αντιμετωπίζουν μειώσεις οι «αντιπαραγωγικοί» υπάλληλοι – Προωθείται μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας υπό το ΑΣΕΠ. Μια σειρά αλλαγών έρχεται άμεσα στο Δημόσιο και αφορά στην επαναφορά μέρους του 13ου μισθού ως μπόνους παραγωγικότητας, παράλληλα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και την εφαρμογή μόνιμα του θεσμού της κινητικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Έθνος». Μετά και την επισήμανση του Πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου πως οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο πρέπει να επιταχυνθούν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει το έδαφος για τις νέες, σαρωτικές αλλαγές. Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, επιχειρείται να εξομοιωθούν οι αποδοχές υπαλλήλων με ανάλογη προϋπηρεσία και κοινωνική κατάσταση. Αναμένεται επίσης να συνδεθεί ο μισθός με την παραγωγικότητα και με τον τρόπο αυτό να καταβάλλεται μπόνους στους «παραγωγικούς» υπαλλήλους, ενώ αντίθετα θα επιβάλλονται μειώσεις σε όσους κρίνονται αντιπαραγωγικοί. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο μισός 13ος μισθός αναμένεται να επανέλθει ως μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων, ενώ αν η επίδοση του υπαλλήλου ξεπερνά το 90% τότε μόνο θα καταβάλλεται ολόκληρος. «Στα σχέδιά μας είναι ένα μόνιμο και σταθερό σύστημα αξιολόγησης, που εκτιμώ ότι θα είναι έτοιμο να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2015, και το οποίο σταδιακά θα συνδέσει την παραγωγικότητα με την μισθολογία, έτσι ώστε να ανταμείβονται οι υπάλληλοι», είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Σκάϊ. Σε ερώτηση για το αν θα ισχύει και το αντίστροφο, ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στο 15% των υπαλλήλων που θα καταταχθεί στα χαμηλότερα επίπεδα της αξιολόγησης». Στα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι επίσης η θεσμοθέτηση μόνιμο μηχανισμού κινητικότητας που θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και θα καταργήσει τις μετατάξεις. Προβλέπονται 2 ή 3 διαγωνισμοί ανά έτος, που θα γίνονται υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής και οι οποίοι θα «συμπληρώνουν» τις κενές θέσεις (αφού γίνει καταγραφή). Θέλοντας να ενισχύσει τον θεσμό, ώστε να συμμετέχουν οι υπάλληλοι στους διαγωνισμούς, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνονται ειδικά κίνητρα όσον αφορά θέσεις στα νησιά ή δυσπρόσιτα μέρη της χώρας.»

  • Βλάμης avatar
   Βλάμης @ η Dimi 16/06/2014 13:24:13

   Ωχ! Τι? Εκλογές?

  • gnik61 avatar
   gnik61 @ η Dimi 16/06/2014 16:19:28

   Με το νέο μισθολόγιο, όχι αυτό που υπήρχε αλλά αυτό που θα έρθει σε λίγο κόβεις από όλους τους υπαλλήλους 100 ευρώ -προς θεού, όχι ως νέο μέτρο, αλλά στο όνομα του εξορθολογισμού- οπότε κερδίζεις 1200 ευρώ από κάθε υπάλληλο, και μετά στο 40% επιστρέφεις 1000 και στο 10% 1200. Και αυτά σε αυτούς που πρακτικά τους έχεις ήδη κόψει 30-40% από το μισθό τους. Πιστεύει κανείς, ότι με τέτοιες μικροαπατεωνιές θα ξαναψηφίσει οποιοσδήποτε υπάλληλος ΝΔ?

   • Nasos avatar
    Nasos @ gnik61 16/06/2014 21:53:31

    Ποτέ ξανα

 3. ΑTHANASIA avatar
  ΑTHANASIA 16/06/2014 14:28:32

  Σα δε ντρεπόμαστε λίγο....''Εστω κι ένα ευρώ να γλιτώνει το κράτος γιατί να μην προβαίνει σε κινήσεις εξοικονόμησης;'' Αυτά τα δις δεν τ ΄αγγίζει το κράτος... .....από το 2002 ως σήμερα έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν φορολογήσει τουλάχιστον 140 δις ευρώ. Αλλά και πέραν αυτού – βάση 58 ειδικών ρυθμίσεων, οι περίπου 800 ελληνικές οικογένειες του κλάδου δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους....πουθενά αλλού στον κόσμο δεν προστατεύονται τόσο πολύ οι εφοπλιστές από οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως στην Ελλάδα ....το 2012 οι εφοπλιστές πλήρωσαν ως ιδιώτες φόρους ύψους 15 εκατ. ευρώ την ώρα που οι έλληνες ναυτικοί έχουν καταβάλει φόρους ύψους 55 εκατ. ευρώ.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ ΑTHANASIA 16/06/2014 21:36:20

   Αφου είναι τοσο ευνοικα οπως λες, γιατι δεν έχουν έρθει όλοι οι εφοπλιστες του κοσμου στην Ελλαδα; Απλή λογική. Αν ξαφνικά το σουπερ μαρκετ που ψωνιζεις σου αυξήσει τις τιμές, δε θα πας στον ανταγωνιστή του; Ξανά απλή λογική.

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ Jimakos 03/08/2014 02:05:22

    Φίλε μου τα Σούπερ Μάρκετ είναι καρτέλ. Ειδικά στα προϊόντα των πολεθνικών αυξάνονται ταυτόχρονα παντού. Πόσα χρόνια θέλεις για να το καταλάβεις; Αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι οι αλήτες εφοπλιστές δεν έχουν προσφέρει τίποτα σε αυτόν τον τόπο. Μόνο ξεζουμίζουν τον Ελληνικό λαό! πάνω από 500 ευρώ θέλει μια οικογένεια με το αμάξι της να ταξιδέψει 147 ναυτικά μίλια. Και τους επιδοτεί τους αλήτες το κράτος!

  • GJ avatar
   GJ @ ΑTHANASIA 18/06/2014 18:54:09

   Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την έδρα τους (οι περισσότεροι) στην Ελλάδα και φορολογούνται με τους συντελεστές της χώρας στην οποία και έχουν την έδρα τους πχ Αγγλία-Λονδίνο.

   • franc avatar
    franc @ GJ 20/06/2014 08:04:07

    Δεν είναι μόνο οι Ελληνες εφοπλιστές που το κάνουν αυτό φίλε GJ . Eτσι λειτουργεί Παγκοσμίως ο Καπιταλισμός. Φόρους πληρώνουν παντού μόνο "τα συνήθη υποζύγια" . Μάλιστα στις προηγμένες χώρες τους έχουν πείσει να το κάνουν αδιαμαρτύρητα για το καλό του κράτους. Οποιος είναι αρκετά πλούσιος, ακολουθεί το παράδειγμα Τσοχατζόπουλου : Aποκτά μία offshore εταιρεία πχ. στα νησιά Κέυμαν όπου με 2000 ευρώ/έτος περίπου, πληρώνει φόρο 5% και παύει να κάνει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα όπου θα πλήρωνε 45% φόρο. Ακόμα και οι σοβαρές μας εταιρείες (ΦΑΓΕ, ΣΙΔΕΝΟΡ, 3Ε κλπ.) έχουν μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό αποφεύγοντας έτσι να πληρώνουν υπέρογκους φόρους στην Ελλάδα. Με αυτό το καθεστώς, τα περι ανάπτυξης καθίστανται πομφόλυγες. Η Ιρλανδία ακόμα και μέσα στο μνημόνιο αντιστάθηκε σθεναρά στις τρομερές πιέσεις της τρόικας και κράτησε σταθερά τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 12%που είναι κατοχυρωμένο στο σύνταγμά της.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ ΑTHANASIA 19/06/2014 23:37:56

   Σοβαρά, αυτό κάνουν οι εφοπλιστές στην Ελλάδα ε; Ποιά Ελλάδα μαντάμ, που οι περισσότεροι έχουν σηκώσει σημαία Παναμά ή Λιβερίας; Αυτό που λέτε είναι δεδομένο και δεν αποτελεί κάτι το νέο στην υπόθεση μας.

 4. Άγνωστος Χ avatar
  Άγνωστος Χ 16/06/2014 18:01:34

  "Εστω κι ένα ευρώ να γλιτώνει το κράτος γιατί να μην προβαίνει σε κινήσεις εξοικονόμησης;": Ο νεοφιλελευθερισμός στην πλέον ακραία και επικίνδυνη εκδοχή του. Απλά ανατριχιαστικό!!! Θέλω να μάθω το εξής: Αν ο συντάκτης του άρθρου ήταν ο άνεργος γιος μιας από αυτές τις καθαρίστριες (μην αμφιβάλλετε ότι θα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις) και το Κράτος του έλεγε: "Απολύουμε τη μητέρα σου προκειμένου να εξοικονομήσουμε ένα ευρώ", πως θα του φαινόταν; Και μιας και ο λόγος περί εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος, περιμένω ένα άρθρο από το συντάκτη (αφού, άλλωστε, φαίνεται να ενδιαφέρεται για το θέμα) για το πάρτι με τους διορισμούς ημετέρων σε θέσεις συμβούλων, σε γραφεία υπουργών και βουλευτών ως μετακλητοί, σε Διοικητικά Συμβούλια Δημοσίων Οργανισμών, κ.λπ., ... Και, όπως κάνατε και για τις καθαρίστριες, γράψτε μας, εκτός των αμοιβών, και πόσες ώρες δουλεύουν (αν δουλεύουν) αυτοί οι κύριοι! Ή μήπως δεν πήρε τίποτα το αυτί σας;

  • ΜΑΡΑ avatar
   ΜΑΡΑ @ Άγνωστος Χ 16/06/2014 18:52:19

   Ακριβως οπως το γραφεις ,δεν πηρε τιποτε το αυτι τους γιατι ισως ορισμενοι εξ αυτων που αρθρογραφουν να ειναι παραλληλα και συμβουλοι κ.λ.π

  • npcomplete avatar
   npcomplete @ Άγνωστος Χ 17/06/2014 10:25:39

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας - ανατριχαστικό !!! Με αυτή την λογική θα πρέπει να κάνουμε "μειδοτικό διαγωνισμό" για κάθε θέση εργασίας στο δημόσιο. Οποιος δέχεται να "πάρει" τα λιγότερα, θα παίρνει και την θέση εργασίας !!!!

  • Τhe Camel avatar
   Τhe Camel @ Άγνωστος Χ 19/06/2014 17:26:57

   Oσοι διαφωνούν με τα λεγόμενα του αρθρογράφου δεν έχουν παρά να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους προς τις "αγωνιζόμενες καθαρίστριες" προσφέροντας να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος μισθοδοσίας τους ώστε να παραμείνουν στο δημόσιο. Απο την δική μου οπτική γωνία αποτελεί σκάνδαλο οι μισθοί που έπαιρναν για τις ώρες που δούλευαν. Κια κάτι ακόμη; Πως προσλήφθηκαν στο δημόσιο; Μήπως με μέσο, στερώντας το δικαίωμα απο άλλες γυναίκες, ίσως πιο άξιες, να πάρουν την δουλειά; Καμιά φορά σκέφτομαι οτι σ' ένα μέρος του λαού μας αξίζει η δραχμή.

   • franc- avatar
    franc- @ Τhe Camel 20/06/2014 09:53:55

    Σε καταλάβαμε. Για σένα σκάνδαλο είναι μόνο οι μισθοί των καθαριστριών. Οι μισθοί των Παπουτσήδων που είναι μεγαλύτεροι απο 20 μέσων Ελληνικών οικογενειών δεν είναι σκάνδαλο για σένα , προφανώς διότι είσαι "ημέτερος"...

  • Αγνωστος Ψ avatar
   Αγνωστος Ψ @ Άγνωστος Χ 26/06/2014 21:41:28

   Ενταξει, αυτο με τον "ανεργο γιο της καθαριστριας" παιζει να ειναι το πλεον ανοητο επιχειρημα που εχει λεχθει γυρω απ' αυτο το ζητημα. Λες και η καθαριστρια που ειναι ιδιωτικη υπαλληλος, που δεχεται και προσφερει την ιδια υπηρεσια σχεδον στο _μισο_ κοστος της (πρωην) βολεμενης συναδελφισσας της δημοσιας υπαλληλου, δεν εχει παιδια, και φυσικα αποκλειεται να ειναι ανεργα - ειναι ολοι μεγαλοστελεχη και πανω.

   Και ας το παρουμε και αναποδα: αν αυτες οι θεσεις φυγουν απ' την αγορα, και βολευτουν οι συγκεκριμενες ΔΥ καπαρωνοντας τις (με ωραιοτατους μισθους -- τα χουβαρδαλικια ειναι πολυ ευκολα οταν γινονται με λεφτα αλλων), αυτο σημαινει οτι αυξανει η ανασφαλεια των καθαριστριων του ιδιωτικου τομεα, δηλαδη αυξηση της πιθανοτητας να μεινουν ανεργες ή να δουλεψουν με ακομα μικροτερους μισθους (τους ηδη πολυ μικροτερους). Αλλα ο βολεμενος ΔΥ να ειναι καλα, ολοι οι αλλοι ας πανε και στον διαολο.

   • VIP avatar
    VIP @ Αγνωστος Ψ 11/05/2015 19:14:05

    Τα ουτε 700 ευρω μετα απο 15 τουλαχιστον χρονια δουλειας, σας φαινονται βολεμα; Μηπως κατα τυχη το ψωμι το λετε παντεσπανι;

 5. ΚωσταςΧ. avatar
  ΚωσταςΧ. 16/06/2014 19:49:03

  Απο τον τυπο" συνεληφθη 50χρονος επιχειρηματιας για χρεη προς το δημοσιο ανω των 12 εκατομυριων"το αφιερωνω στον συντακτη σας που επιμενει στην ιδιωτικοποιηση !!!! και σε καθε απολυμενο του δημοσιου η ιδιωτικου τομεα .Για να δει πως εξοικονομουνται λεφτα!!!

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ ΚωσταςΧ. 16/06/2014 21:39:06

   Απολυμένους του δημοσίου που είδες;

   • ΚωσταςΧ. avatar
    ΚωσταςΧ. @ Jimakos 17/06/2014 15:31:56

    Βγαλε τις παρωπιδες ! αμεσως θα τους δεις και συ !

    • βαγγέλας avatar
     βαγγέλας @ ΚωσταςΧ. 19/06/2014 18:16:48

     Ω ναι... Γεμάτος ο κόσμος...

     • Eva avatar
      Eva @ βαγγέλας 20/06/2014 07:29:07

      Και η πλάκα είναι--οτι ο συριζα (δηλαδη το πασοκ διοτι ο συριζα ειναι 4%) χρησιμοποιεί ως επιχειρημα ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!!! Τετοια ανικανότητα μιλάμε.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΚωσταςΧ. 17/06/2014 02:14:29

   Και γατί χρωστούσε 12 εκατ.; Γιατί ο τομέας του Δημοσίου, που ώφειλε να τον ελέγχει, δεν λειτουργεί, παρά την πληθώρα ΔΥ (ή παίρνει "κινητρο" λήθης).

   • ΚωσταςΧ. avatar
    ΚωσταςΧ. @ ΠΗΛΕΑΣ 17/06/2014 15:42:55

    Αν λεω ,αν ο φακελος του ηταν ξεχασμενος σε κανενα υπουργικο συρταρι? μαζι με τιποτε λιστες? η υπηρχε εντολη ανωθεν? ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ Δ.Υ. φταινε? Μην ξεχνας οτι ολοι οι δημ. υπαλληλοι εντολες ανωτερων εκτελουν !

 6. Νίκος Πετρόπουλος avatar
  Νίκος Πετρόπουλος 17/06/2014 06:09:07

  Ρωτάω τώρα εγώ, γιατί δεν προτείνουν στις καθαρίστριες, πρόσληψη από εργολάβο, στον οποίο θα ανατεθεί ο καθαρισμός; Οπότε, ανακτάς το ηθικό πλεονέκτημα;;

  • npcomplete avatar
   npcomplete @ Νίκος Πετρόπουλος 17/06/2014 10:54:57

   Αγαπητέ Νίκο, αυτό που προτείνεις απλά ΔΕΝ μπορεί να γίνει. Εάν προσλάμβανε ο εργολάβος τις συγκεκριμένες καθαρίστριες, θα έπρεπε να λάβει υπόψη του και την προυπηρεσία τους. Αυτό αυτομάτα θα αύξανε το κόστος του. Εκτός και εάν προτείνεις να "διαλυθεί" εντελώς το εργατικό δίκαιο ...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Νίκος Πετρόπουλος 17/06/2014 10:57:10

   Αμ εδω ειναι η επιτομη της αμειβωμενης τεμπελιας των καθαριστριων διοτι στον εργολαβο καθαρισμου θα δουλευουν και το τελευταιο ευρω ενω στο δημοσιο θα κααααααθονται και θα πληρωνονται αδρα .

   • Canusmell avatar
    Canusmell @ Ραβινος 17/06/2014 12:40:34

    Γιατί τα "ξέρεις εσύ" αυτά τα κόλπα των απατεώνων των Δ.Υ. Μόνο του καθαρίζεται το κτήριο και οι τουαλέτες και αυτές κάθονται. Ου να χαθούν να χάνονται....

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Ραβινος 18/06/2014 10:49:38

    Κάτι αδρά αμοιβόμενους κυβερνητικούς και παρατρεχάμενους που κάαααθονται, τους γνωρίζετε?....Μήπως λέγεσθε Εμπενέζερ (Σκρουτζ)?...

  • takis 400 avatar
   takis 400 @ Νίκος Πετρόπουλος 19/06/2014 17:56:28

   το θεμα ειναι να εχουμε εργολαβους ε? ετσι μειωθηκε και το κοστος του οδικου δικτυου,με εργολαβους

 7. panas avatar
  panas 17/06/2014 18:45:45

  Ανθρωποφαγία λοπόν. Και μάλιστα πρώτα τρώμε την "μαρίδα". Τις ελληνίδες γυναίκες που χρόνια ξεβρωμίζουν, για να βρουμε πιο φτηνές. Έχει δίκαιο ο Κρανιδιώτης τελικά. Και εγώ περίμενα να δω εξωφρενικούς μισθούς. Και ήταν μόνο 12 οι καθαρίστριες των 2500 ευρώ... Τελικά ορισμένοι "νεοφιλελεύθεροι" είναι πιο φανατικοί και από τους κομμουνιστές. Πιο φανατικοί και απο τους ναζιστές. Ασύληπτα κυνικοί και αιμοδιψείς...

  • σκεπτικιστης avatar
   σκεπτικιστης @ panas 18/06/2014 22:07:57

   κι εγω ενοιωθα αβολα, γιατι σε καποιους αριστερους διεκρινα οχι μονο αγνα ιδανικα ανθρωπιας και δικαιοσυνης, αλλα και φθονο εναντιον των πλουσιων επιτυχημενων. Εδω εναι τρισχειροτεροι. Φθονουν και τους φουκαραδες. Μη χειροτερα.

  • Eva avatar
   Eva @ panas 20/06/2014 07:33:19

   ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΟΙ 12 ΕΠΑΙΡΝΑΝ 2500? Τι πα να πει ξεβρωμίζω??? Εχεις ιδεα ποσες ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΑΝΕΡΓΕΣ θα παρακαλούσαν να κανουν τις καθαρίστριες και δεν τις παιρνουν??

 8. NIKOLAOY avatar
  NIKOLAOY 19/06/2014 02:26:21

  ας μας δειξουν τα εκκαθαριστικα της εφοριας οι καθαριστριες ολα αυτα τα χρονια τοσο απλα. τιποτα αλλο

  • my way avatar
   my way @ NIKOLAOY 19/06/2014 07:28:47

   Ο ορισμός της αμετροέπειας.

  • takis 400 avatar
   takis 400 @ NIKOLAOY 19/06/2014 17:54:39

   τα εχουν αναρτημενα σε δημοσιο χωρο,αμα κοπτεσαι τοσο πολυ πηγαινε να τα δεις

 9. Δημήτρης Ν.Πατσάκης avatar
  Δημήτρης Ν.Πατσάκης 23/06/2014 22:59:53

  Η αποθέωση της κάλυψης των "πραγματικών περιστατικών" Ο κ. Καρούζος, νομικός παραστάτης των σε διαθεσιμότητα (μέχρι στιγμής) υπαλλήλων Υ.Ε. του Υπ.Οικ. "σουμάρει" το καθαρό πληρωτέο ποσό, με σκοπό την δημιουργία συναισθηματικών συνειρμών.Επειδή το "έργο το έχουμε ξαναδεί", θα του ζητούσα να παραθέσει την στήλη των "κρατήσεων υπερ τρίτων" στις μικτές προ φόρων και ασφαλιστικών εισφορών αποδοχές. Είναι γνωστό πως, οι περισσότεροι, σε ερώτηση "πόσα παίρνεις", απαντούν σε ποσοστό 90+% όσα "μπαίνουν" στον τραπεζικό λογ/σμό μισθοδοσίας. Αποκρύπτουν δηλ. τα όσα αφορούν σε τοκοχρεωλυτικές δόσεις για στεγαστικά/καταναλωτικά/προσωπικά δάνεια κ.τ.λ. Αντιπαρέρχομαι την απορία της "διάσπασης" σε "πλήρους" και "μερικής" απασχόλησης, όπως και το ύψος του μισθού, έστω και μετά από 30 χρόνια προϋπηρεσίας.Περιττεύει, εξάλλου, να υπενθυμίσω το πόσα "καθαρίζει" ένας π.χ. καρδιο/νευροχειρούργος στο Ε.Σ.Υ, με 24ωρο και πάνω "στο πόδι", παίζοντας με την καρριέρα και την προσωπική του περιουσία.Λυπούμαι κ. Καρούζο αλλά η ιστορία των αυτόκλητων "προστατών" της εργατοϋπαλληλικής τάξης, έχει παρελθόν.Μην θέλετε να σας θυμίσω κάτι λεπτομέρειες για κάποιες "παλιές ιστορίες", ομού μετά του γνωστού και μη εξαιρετέου "καθηγητού"..........

 10. δημητρης avatar
  δημητρης 15/06/2015 22:19:06

  το εφαπαξ που θα παρουν το υπολογιζει ο δικηγορος; τ οποιο θα ξεπερναει τα 150000 στις παλιες. Κατα ατομο εννοειται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.