Ο Σπηλιωτόπουλος πιάνει τα προβλήματα των Αθηναίων, ο Σακελαρίδης των Εξαρχείων
14/03/2014 08:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σπηλιωτόπουλος πιάνει τα προβλήματα των Αθηναίων, ο Σακελαρίδης των Εξαρχείων

Ο Σπηλιωτόπουλος είναι μέσα στο πρόβλημα των Αθηναίων και κάνει προτάσεις. Ο Σακελλαρίδης είναι ο ίδιος πρόβλημα για τους Αθηναίους αλλά δεν το έχει καταλάβει.

Το πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ είχαν το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, στο Action 24, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν επικριτικοί για τα πεπραγμένα Καμίνη ενώ διασταύρωσαν τα ξίφη τους κυρίως για τον τρόπο αντιμετώπισης του παρεμπορίου.

Κληθέντες να ονοματίσουν τα τρία βασικά προβλήματα της Αθήνας οι κύριοι Σπηλιωτόπουλος και Σακελαρίδης μίλησαν για την ασφάλεια, το παρεμπόριο και την εικόνα της πόλης ο πρώτος και για την κατάσταση της κοινωνίας, την ανάγκη να κρατηθεί η πόλη ζωντανή και την ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη, ο δεύτερος.

Διαβάστε λοιπόν την ιεράρχηση των προβλημάτων και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: Ο ένας μιλά για ασφάλεια των πολιτών, για καταπολέμηση του παρεμπορίου που αφενός διαλύει τους υγιείς επιχειρηματίες και αφετέρου είναι εστία ανομίας, και για αλλαγή την εικόνας της Αθήνας. Δεν ξέρουμε αν θα τα πετύχει αυτά ο Άρης αν εκλεγεί δήμαρχος, αλλά τουλάχιστον είναι στο σωστό δρόμο.

Ο δε.., εκλεγμένος δήμαρχος των Εξαρχείων ιεραρχεί ως εξής τα προβλήματα: Την κατάσταση της κοινωνίας, λες και ψηφίζουμε για το μνημόνιο που έτσι κι αλλιώς υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις. Την ανάγκη, λέει ο Σακελλαρίδης να κρατηθεί ζωντανή η πόλη. Ότι καταλάβατε εσείς καταλαβαίνουμε κι εμείς. Εκτός κι αν ζωντανή εννοεί να τα σπάνε και να τα καίνε οι μπαχαλάκηδες και οι αστυνομικοί να απουσιάζουν. Τρελό πάρτι μέχρι πρωίας δηλαδή.

Το τρίτο πρόβλημα είναι σύμφωνα με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυση των εμπόρων. Πώς άραγε; Με τη δημιουργία ζώνης ελεύθερης διακίνησης παράνομων προϊόντων από μετανάστες όπως έχει παλιότερα;

Για το παρεμπόριο ο υποψήφιος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν θα δείξει την παραμικρή ανοχή προτείνοντας την καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων σε υψικάμινο ή με ειδικές μπογιές ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην πάταξη του λαθρεμπορίου στην πηγή του αναφέροντας, όμως, ότι και ο κόσμος στρέφεται σε αυτες τις λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ερωτηθέντες, τέλος, να τοποθετηθούν για το ποιον συνυποψήφιό τους θα στήριζαν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε περίπτωση αποκλεισμού τους από τον πρώτο γύρο, αφού αρχικά εμφανίστηκαν σίγουροι ότι θα είναι υποψήφιοι και τη δεύτερη Κυριακή, ο μεν κ. Σπηλιωτόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης του Γιώργου Καμίνη αλλά δεν αποκάλυψε τα χαρτιά του για τα υπόλοιπα πρόσωπα λέγοντας ότι θα αποφασίσει βάσει των προγραμματικών θέσεων. Ο δε κ. Σακελλαρίδης έκλεισε την πόρτα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με υποψήφιο από τη ΝΔ λέγοντας ότι είναι μεγάλο το πολιτικό χάσμα που τους χωρίζει.

Με απλά λόγια: Ο Σπηλιωτόπουλος είναι μέσα στο πρόβλημα των Αθηναίων και κάνει προτάσεις. Ο Σακελλαρίδης είναι ο ίδιος πρόβλημα για τους Αθηναίους αλλά δεν το έχει καταλάβει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παυσανίας avatar
  Παυσανίας 14/03/2014 15:02:26

  Θα είναι ευχής έργον να "πιάσει" ο Άρης τα προβλήματα των Αθηναίων. Η Αθήνα όμως εκτείνεται και πιο πέρα από το "17"...

  • gikon avatar
   gikon @ Παυσανίας 14/03/2014 22:57:14

   Φτάνει μέχρι τη Βιβλιοθήκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.