#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2014 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να απαλλαγεί από την τρομοκρατία

[caption id="attachment_241463" align="alignnone" width="600" caption="Ο "θεωρητικός" των Ερυθρών Ταξιαρχιών Τόνι Νέγκρι"][/caption]

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ σε άρθρο των Σάντρο Μετζάντρα και Τόνι Νέγκρι που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ υπό τον τίτλο «Σπάμε τη γοητεία του νεοφιλελευθερισμού: Ευρώπη, πεδίο του αγώνα», στο οποίο προσεγγίζεται η εικόνα της Ευρώπης σήμερα, η Αριστερά, οι ευρωεκλογές του Μαΐου και η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν κρίνεται ούτε το πρόσωπο του Τόνι Νέγκρι ούτε το συγγραφικό του έργο, αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ.,  Κρίνεται το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, που φυγοδίκησε για χρόνια και που τελικά επέστρεψε στη χώρα του και εξέτισε ποινή 13 ετών φυλάκισης στην πατρίδα του, εμφανίζεται σήμερα να στηρίζει πολιτικές ενός κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα.


Οι Ιταλοί τον αντιμετωπίζουν πάντα ως «θεωρητικό της ένοπλης βίας», αλλά έχουν τη δυνατότητα να είναι «επιεικείς» σήμερα μαζί του, διότι έχουν παρέλθει τριάντα χρόνια και πλέον από τον καιρό που οι ιδέες του καταδικάστηκαν και η τρομοκρατία τελείωσε προ πολλού στην Ιταλία.


Εδώ έχουμε συμπτώματα τρομοκρατίας σήμερα. Και η έμμεση στήριξη τέτοιων απόψεων δεν βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που είναι – μη το ξεχνάμε - εγκληματική δραστηριότητα.


Δεν κρίνουμε λοιπόν, το έργο του κ. Νέγκρι. Τα βιβλία του, άλλωστε, κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Κρίνουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τη «συμπάθειά» του σε απόψεις από τις οποίες θα όφειλε να παίρνει αποστάσεις και να τις καταδικάζει. Όχι να τις «νομιμοποιεί»!


Άλλωστε, αν ήταν μόνο η περίπτωση της επιστολής Νέγκρι που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ, το πρόβλημα θα ήταν, ίσως, μικρό. Δυστυχώς, η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες απόψεις και πρακτικές είναι πολύ ευρύτερη γεγονός που καθιστά το πρόβλημα πολύ σοβαρότερο:


Έτσι λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ:


Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που θεωρούν τους καταδικασμένους τρομοκράτες στην Ελλάδα ως «πολιτικούς κρατούμενους»!


Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που ζητούν την προσωρινή αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών, οι οποίοι, όταν αφήνονται ελεύθεροι, δραπετεύουν και οι δικηγόροι τους διακηρύσσουν ότι πρόκειται «να συνεχίσουν τον αγώνα τους»!


Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που έχουν πάει μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών που καταδικάστηκαν ως εγκληματίες.


Και τώρα προβάλλει την στήριξη του πιο γνωστού «θεωρητικού της ένοπλης βίας» στην Ευρώπη. Διότι γι’ αυτό και για τη συμμετοχή του σε δύο δολοφονίες καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ο κ. Νέγκρι στο παρελθόν.


Με τέτοια πρόσωπα και πρακτικές ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Χώρια που υπερασπίζεται κάθε παράνομο κύκλωμα ή κρησφύγετο κουκουλοφόρων που εξουδετερώνουν οι αρχές και διαμαρτύρεται για κάθε σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας.


Αυτά είναι οι μόνιμες και συστηματικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να το δείχνουμε και να το αποκαλύπτουμε. Και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε.


Πολύ θα θέλαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταδίκαζε όλα αυτά. Πολύ θα θέλαμε να διαχώριζε τη θέση του από τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες πρακτικές. Δυστυχώς δεν το κάνει. Και θα συνεχίζουμε να του ασκούμε κριτική  γι’ αυτό.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 09/01/2014 21:08:27

  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σουτάρει το Τατσόπουλο… «μέγα δράμα για τον Βερέμη (σ.σ. ένας είναι ο Βερεμάκος είτε με την ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με ον ΣΥΝ ) και μέγα δράμα την πρεσβεία (σ.σ. μια είναι η πρεσβεία).

  Και τώρα τι θα κάνει ο Βερεμάκος χωρίς Ταστόπουλο, ήταν και αυτός ένας χρήσιμος «συγγραφέας». Τώρα θα πει κανείς συγγραφέας με ένα και μόνο βιβλίο το οποίο διαβάζεται δεν τον λες, αλλά στην Ελλάδα ο καθένας είναι ότι δηλώσει σε αυτήν την χωρα.

  Όσον αφoρα τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει η φράση « καλά εσείς το καταλάβατε αργά»… πολύ αργά.

  Bon voyage Τατσοπουλε. Νe désespérez pas Thanos Veremis. Νe désespérez pas.
  Τραγική η ΝΔ εάν προσπαθεί να πιάσει από τον Ταστοπουλο. Τραγική καθώς μόνο πατριωτική δεν είναι αυτή η στάση.

  Ο Διαμαντόπουλος έχει δίκιο. Και ευγενικά τα λέει. Ευγενικά.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 09/01/2014 23:01:33

  Άν στήσεις πεπονόφλουδα σε τυχαίο σημείο γηπέδου ποδοσφαίρου, θα τη βρούν και θα πατήσουν επάνω...
  Όχι πως αυτή την "ικανότητα προσανατολισμού" την έχει αποκλειστικότητα ο Σύριζα: Μιλάμε γενικά, για το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό.

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10/01/2014 18:52:29

  Τό πιό επικίνδυνο είναι ότι αυτές οι απόψεις έχουν διαχυθεί στούς καθημερινούς ανθρώπους, αυτούς πού ακολουθούν καί στηρίζουν τόν συγκεκριμένο χώρο.
  Εγώ απορώ μαζί τους, γιατί δέν κατανοούν, άνθρωποι μέ παιδιά, οικογενειάρχες, ότι άν τό παιδί τους ληστέψει μία τράπεζα καί αυτοί επιχειρήσουν νά τό δικαιολογήσουν πολιτικά, (δήθεν αλλοτρίωση καπιταλιστικού χρήματος), (τέτοιο είναι καί τό χρήμα πού επενδύουν πολλοί αριστεροί προοδευτικάριοι χωρίς νά λογαριάζουν άν αυτό τό χρήμα "πίνει καί τό αίμα τών μαύρων"), ότι μπορεί αυτό τό παιδί νά σηκώσει καί όπλο, "ως πολιτική πράξη", πού λέει καί ο δικηγόρος Ραγκούσης.
  Τά όπλα είναι καλά όταν τά κρατούν "αριστερά χέρια";
  Τό ρόπαλο πού σκότωσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη ήταν κακό γιατί τό κρατούσε "χέρι φασιστικό", ενώ τά ρόπαλα πού μαζεύονταν τό Σεπτέμβριο τού 2013 ήταν καλά γιατί θά τά κρατούσαν "αριστερά-προοδευτικά χέρια";
  Από εκεί ξεκίνησαν καί κάποιοι άλλοι, σέ κάποιες άλλες εποχές πού ο αδελφός δικαιούνταν νά σημαδεύει καί ίσως νά σκοτώνει τόν αδελφό, γιά "ιδεολογικούς λόγους". 5
  Φοβάμαι ότι όσο συντηρούνται οι απόψεις αυτές, ο "εμφύλιος πόλεμος" είναι κοντά, μέ ό,τι αυτό συνεπάγεται, δυστυχώς!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.