Ο Επαναστατικός Αγώνας πίσω από την βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής
25/04/2014 14:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Επαναστατικός Αγώνας πίσω από την βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής

Η οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στις 10 Απρίλιου εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου.

«Αν και το χτύπημα στόχευε την Τράπεζα της Ελλάδας,ζημιές υπέστησαν και τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Πειραιώς τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτυχημένο το χτύπημα, αφού η Τράπεζα Πειραιώς εξελίχτηκε με την εξαγορά της Αγροτικής σε μία από τις μεγαλύτερες συστημικές ελληνικές τράπεζες, επωφελήθηκε από την ληστρική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται εναντίον του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια και είναι ένας από τους οικονομικούς παράγοντες που είναι συνυπεύθυνοι για τα δεινά του», αναφέρει η προκήρυξη.

Αναλύοντας την τακτική που ακολουθήθηκε η οργάνωση αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO).

Στην προκήρυξη που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου αναφέρεται ότι «τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει».

Η οργάνωση «αφιερώνει» την επίθεση «στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια 25/04/2014 17:23:34

    Να θυμίσω ότι όταν έγινε η επίθεση εγράφησαν ως συνήθως διάφορα αποκυήματα φαντασίας για μυστικές υπηρεσίες ξένους πράκτορες και άλλα εξωτικά ζώα. Εννοείται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάτι άλλο από αναρχοκομμουνιστική τρομοκρατία.Δεν υπάρχει κάτι άλλο στην Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.