Ο «Δημόκριτος» συντονίζει νέο ευρωπαϊκό έργο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις υποδομές
11/06/2015 17:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «Δημόκριτος» συντονίζει νέο ευρωπαϊκό έργο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις υποδομές

Ένα νέο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο, που μόλις ξεκίνησε, το EU-CIRCLE, το οποίο θα μελετήσει τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις υποδομές, ανέλαβε να συντονίσει το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ερευνών του Ινστιτούτου Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας (Ι.Π.Ρ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Στο έργο συμμετέχουν 19 εταίροι, μετεωρολογικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ερευνητικά-πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Αγγλία, την Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Πολωνία και την Κύπρο. Η έναρξη του νέου ερευνητικού έργου έγινε με σχετική εκδήλωση στον «Δημόκριτο».

Το ΕU-CIRCLE (A panEuropean framework for strengthening Critical Infrastructure Resilience to Climate change), που θα έχει διάρκεια 36 μηνών και συνολικό προϋπολογισμό 7,3 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020), το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Το έργο αφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των σχετικών κινδύνων στις υποδομές ζωτικής σημασίας (ενέργεια, μεταφορές, ύδρευση κ.α), η τυχόν διακοπή της απρόσκοπτης λειτουργίας των οποίων θα έχει ευρύτατες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ο στόχος του EU-CIRCLE είναι η βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών αυτών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται κατάλληλα οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και παράλληλα να προετοιμαστούν έγκαιρα για τις μελλοντικές κλιματικές συνθήκες.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.