#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2013 18:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι παιδικές Ασθένειες της ΔΗΜΑΡ μέσω...ΡεπούσηΜερικοί στη ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα προσανατολισμού.

Μερικοί στη ΔΗΜΑΡ ξεχνούν πως ο κόσμος τους ψήφισε για να στηρίζουν κριτικά την κυβέρνηση και όχι να θυμούνται τις παιδικές ασθένειες του αριστερισμού…

Κάτι που δεν περιμέναμε από την Μ. Ρεπούση η οποία ενώ έχει παραβρεθεί σε αμέτρητες συναντήσεις στο Υπουργείο για το Σχέδιο Αθηνά και έχει υποστηρίξει με άρθρα και συνεντεύξεις την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης τώρα δηλώνει πως "δεν έγινε διάλογος".

Ή η πολύπειρη Μ. Ρεπούση αγνοεί πως υπάρχει μία σημαντική διορία διαβούλευσης και διαλόγου των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας 45 ημερών ή προσπαθεί να υπεραμυνθεί των κεκτημένων των καθηγητών, που σε πολλές περιπτώσεις ξεβολεύονται.

Είναι σαφές πως οι ακαδημαϊκοί αποτελούν πελατειακό κοινό της ΔΗΜΑΡ.  Δεν είναι προφανώς τυχαίο πως λίγα λεπτά προηγουμένως ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Ευστάθιος Ευσταθόπουλος δήλωνε επίσης τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη διαλόγου!!

Κύριε Ευσταθόπουλε… μόνο οι κάμερες των τηλεοράσεων σας έχουν να κάνετε δηλώσεις από τον Σεπτέμβριο για το θέμα αυτό.

Και τουλάχιστον άλλες 4-5 φορές έχουν κάνει δηλώσεις εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ μέσα στο Υπουργείο!!

Και ας μη ξεχνάμε πως σε αυτή τη χώρα διάλογο κάνουν όσοι δε θέλουν να αλλάξει τίποτα..

Όσον αφορά στην επερώτηση στη Βουλή για την απαλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, απλά να  πούμε στην κυρία Ρεπούση πως υπάρχουν  σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί ως βουλευτής σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο.

Ευτυχώς που δεν ζήτησε και την κατάργηση του μαθήματος σε μία χώρα με 95% Χριστιανούς Ορθοδόξους.

 Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αρμ
  αρμ'υρας 01/02/2013 18:39:08

  ... μη τη συνωστιζεταιιιιιιιιι....

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 01/02/2013 19:26:35

  Προσυπογράφω αγαπητε μου Θ. Και το χειρότερο; Δεν έχουν εποικοδομητικές αντιπροτάσεις. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από την κ. Ρεπούση.

 3. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 01/02/2013 19:31:28

  Να θυμηθούμε μήπως την φοβερή δήλωσή της κατακαλόκαιρο : "είχαμε ένα Μαραθώνα συσκέψεων" !!!
  Αυτή η ... κυρία είναι καθηγητής Παν/μίου (μπρρρ...) και λίαν προσφάτως και βουλευτής ...
  Ήμαρτον !

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 01/02/2013 19:41:23

   Κι ὅμως ἀγαπητέ Τροφώνιε,ἦταν σωστή ἡ διατύπωσή της!
   Διότι ἄν συνέχιζε τή σκέψη της,ἴσως ἦταν κάπως ἔτσι: ''...καί καταλήξαμε σέ ἕνα Βατερλώ ἀποφάσεων''...

   • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
    ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ @ Κυθήριος 01/02/2013 21:14:26

    +++

 4. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 01/02/2013 20:43:51

  > στην επερώτηση στη Βουλή για την απαλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών

  Η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών (για όσες/ους το επιθυμούν) από τη γυμναστική κάποιων δεσποινίδων μεγαλυτέρων κυρίως τάξεων (για τεχνικούς λόγους), ή από οποιοδήποτε άλλο μάθημα είναι παιδαγωγικά λάθος. Προκρίνει λογικές "λούφας" και πρέπει να σταματήσει στα σχολεία. Ο αναλογών χρόνος δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητος. Οι μαθητές/τριες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε κάποια εκπαιδευτική δραστηριότητα, οφείλουν να εργασθούν σε κάτι αντίστοιχο.

  Οι αποφεύγοντες το μάθημα των θρησκευτικών να μελετούν και να εξετάζονται θρησκειολογία (ποιες οι 5 μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου, γεωγραφική και ιστορική εξάπλωση αυτών (για τις μικρότερες τάξεις), λόγοι που συνέτειναν στην εδραίωση / εξαφάνισή των, κοινά σημεία / διαφορές σε θέματα ηθικής, μετά θάνατον ζωής, ιεραρχικής οργάνωσης (για τις μεγαλύτερες τάξεις), με 1-2 σχετικές εργασίες στο σχολικό έτος, όπως παρουσίαση των απαντήσεων στα παραπάνω ερωτήματα στους λοιπούς (μη συμμετέχοντες) συμμαθητές.

  Για τις μη συμμετέχουσες σε αθλητικές δραστηριότητες, μελέτη, συλλογή πληροφοριών και παρουσίαση στους υπολοίπους θεμάτων όπως υγεία και διατροφή, παχυσαρκία και παιδικός διαβήτης, μεσογειακή κουζίνα, η κουζίνα στην αρχαία ελληνικά και βυζαντινά κείμενα, μορφές πνευματικών ασκήσεων (διαλογισμός, γιόγκα), ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα, βιομηχανία φαγητού και επιβαλλόμενα καταναλωτικά πρότυπα (για να μην προσελκύονται από το πλαστικό φαγητό και να μην προσπαθούν να αποκτήσουν συλφιδική φιγούρα κατά τα κελεύσματα των διαφημιστών και της βιομηχανίας του θεάματος).

  Προφανώς αν υπάρχει διάθεση υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες για τους "μη συμμετέχοντες".

  Η φράση "δεν συμμετέχω στο X μάθημα για τον Ψ λόγο" δεν πρέπει να ακούγεται στα σχολεία. Συμμετέχω σε όλα όσα μπορώ να συμμετάσχω, είναι η σωστή αντικαταστάτριά της.

  • greekfournaris avatar
   greekfournaris @ Αντίθεσις 03/02/2013 02:37:25

   μπραβο. σωστοτατος φιλε!

 5. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 02/02/2013 07:58:25

  Τέτοια...βλέπει ο κόσμος μέσα στη Βουλή και μετά διερωτόμαστε γιατί πολλοί θεωρούν τον Ντερντιλή και τους ομοίους του, ήρωες και αναδεικνύουν την ΧΑ τρίτο κόμμα. Μπροστά στις ηλίθιες ιδεοληψίες τους, δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν στη χώρα τους.

 6. Βασιλης Παπαγυριου avatar
  Βασιλης Παπαγυριου 02/02/2013 12:18:26

  Το προβλημα δεν ειναι το τι κανει και το τι λεει ηαυτη, αλλα αυτοι που την εστειλαν στην βουλη .

 7. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 02/02/2013 17:36:35

  Αυτό το "ούφο" δεν πρέπει να το ψήφησαν πάνω από 1500 άτομα στον Πειραιά

 8. ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ 02/02/2013 21:58:04

  Στις 2/2/2013 ο εν λόγω κυρία βουλευτής έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, όπου μεταξύ των άλλων τόνισε την αναγκαιότητα του κράτους να εισπράξει τα "χρεωστούμενα" από ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Αναρωτήθηκε ποτέ ότι στοιχειώδης αρχή της οικονομίας, είναι ότι: "για να δώσεις, πρέπει να πάρεις. Αν δεν πάρεις, δεν μπορείς να δώσεις". Η ίδια, λόγω της ιδιότητάς της, ως...κυρία βουλευτής, έχει την δυνατότητα να δώσει, αλλά ψηφίζοντας νομοθετικές ρυθμίσεις έκπτωσης του φορολογητέου εισοδήματος των βουλευτών, δίνει ό,τι πιο ελάχιστο μπορεί για να καλύψει αυτές τις ατέλειωτες (για τους υπόλοιπους Έλληνες) ανάγκες του κράτους. Μήπως θα πρέπει να σκεφθεί πόσοι αδυνατει να συνεισφέρει η συντριπτική πλειοψηφία των άνεργων, των μισθοσυντήρητων και των χαμηλοσυνταξιούχων, με την κατάντια στην οποία τους οδήγησε με την βουλευτική πρακτική της ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ;;; Για να σοβαρευτούν λίγο, γιατί οι ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ και τις συνέπειες δεν θα συνεχίσουμε να τις υπομένουμε μ ό ν ο εμείς. Ήρθε ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.