#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι…«Πατριώτες» που καλούν τους πολίτες να γίνουν… οπλίτεςΠολίτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ομάδες «Πολιτοφυλακής» με σκοπό να αντιδράσουν εάν χρειαστεί κατά των μεταναστών, προσπαθούν να στρατολογήσουν άτομα τα οποία κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Η στρατολόγηση γίνεται και μέσω Διαδικτύου, όπου στο μήνυμα που έχει αναρτηθεί από την «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» καλούν σε εκπαίδευση ακόμη και με όπλα (τύπου, όπως λένε, Αir soft), ώστε εάν παραστεί ανάγκη να είναι «ετοιμοπόλεμοι, πειθαρχημένοι, ισχυροί».

Το μήνυμα-κάλεσμα επικαιροποιήθηκε με αφορμή τα επεισόδια στη Στοκχόλμη, όπου ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες διεκδικώντας δικαιώματα. Σύμφωνα με τους αυτόκλητους «πολιτοφύλακες», πρέπει να αντιμετωπιστεί η «απειλή» των «λαθρο-εποίκων» και «κάθε πρόκληση που θα μετατρέψει την πατρίδα μας σε Στοκχόλμη».

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως ακολουθούν και μαθητές οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «πατριώτες»-«εθνικιστές» και καλούν μέσω facebook σε «εθνική επαγρύπνηση»! Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί και διαφημίζεται από εθνικιστικούς κύκλους ένα online παιχνίδι στρατηγικής και πολέμου. Μάλιστα, οι φαν του παιχνιδιού έχουν φτιάξει και προφίλ («Erepublik Hellas») που «ακόμα και εκεί μέσα οι εθνικιστές καλούνται να υπερασπίσουν τη χώρα, όχι μόνο από εξωτερικούς αλλά και από εσωτερικούς εχθρούς», όπως σχολιάζει χρήστης.

Τα μέλη της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» προσφέρουν εκπαίδευση με τη χρήση όπλων σε πολίτες και όποτε κριθεί (κατά αυτούς;) αναγκαίο, τότε «οργανωμένα, εκπαιδευμένα, συντεταγμένα, πειθαρχημένα, ετοιμοπόλεμα, ισχυρά» θα σκορπιστούν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την «απειλή». Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η δράση της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», η οποία καλεί Έλληνες (και μόνο) πολίτες να γίνουν οπλίτες και να είναι «έτοιμοι στην ώρα της κρίσης».

Η δομή της οργάνωσης έχει έντονο παραστρατιωτικό χαρακτήρα. Αποτελείται από διοικητή και υποδιοικητή και κάτω από άκρα μυστικότητα κάνουν εξορμήσεις στα βουνά μαθαίνοντας στους πολίτες να οπλοφορούν! Όπως λένε, τα όπλα τους είναι τύπου Αir soft και, εκτός από την εκπαίδευση στη χρήση όπλων, παραδίδουν και μαθήματα αυτοάμυνας, ιστορίας και πρώτων βοηθειών.

Μάλιστα, έχουν αναρτήσει και βίντεο. Τα μέλη εμφανίζονται να πραγματοποιούν ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου με στολές παραλλαγής, με το εθνόσημο και το σήμα της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής».

Με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία και τη Στοκχόλμη, η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» απευθύνει καλέσματα: «Έλληνα, Ελληνίδα, τα γεγονότα τρέχουν. Μαύροι πάνθηρες, πολιτική αναταραχή στην Τουρκία. Θυμήσου Υμια, τώρα θερμό επεισόδιο στη Σύμη. Τι περιμένεις; “Το μάννα εξ’ ουρανού”; Το ρητό λέει “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Έλα στην “Πατριωτική Πολιτοφυλακή”. Γίνε και εσύ πολίτης οπλίτης. Πέρνα στην Εθνική Αντίσταση».

Τα άτομα που συμμετέχουν στην οργάνωση δηλώνουν εθνικιστές, ενώ «πυρήνες» -όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα τους- έχουν στη Ρόδο, στη Ναύπακτο και τα Ιωάννινα.

Η οργάνωση θεωρεί ότι «δεν μπορούν να είναι Έλληνες πολίτες παρά μόνο όσοι αποτελούν μέρος του ελληνικού γένους». Μάλιστα ζητά να απαγορευτεί κάθε νέα εισβολή. «Απαιτούμε όσοι δεν είναι Έλληνες, και έχουν έρθει στην πατρίδα μας παράνομα, να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα». Προτείνουν μάλιστα και «ποινή φυλάκισης 6 ετών, χωρίς εξαγορά, σε όσους εργοδότες απασχολούν λαθρομετανάστες και σε όσους νοικιάζουν σπίτια σε έποικους».

«Δεν έχουμε δημιουργηθεί για να αντικαταστήσουμε την Αστυνομία και το Στρατό», αναφέρει στον «Τύπο της Κυριακής» ο διοικητής (όπως έχει οριστεί από την οργάνωση), Βασίλης Ζαφειρίου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» είναι ένα «εκπαιδευτικό και νόμιμο κίνημα».

Στην ερώτηση για το πότε η οργάνωση θα κρίνει ότι πρέπει να «επέμβει», σημειώνει ότι πρόθεσή τους είναι να μην αντικαταστήσουν την Αστυνομία και το Στρατό, «άρα δεν θα επέμβουμε πουθενά. Σε μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί στο μέλλον, εάν και εφόσον το κράτος δεν είναι επαρκές ώστε να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες, τότε θα πρέπει να υπάρχει μια οργάνωση στις γειτονιές».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας έχουν ζητήσει να «οργανωθούν μαζί μας. Εμείς δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε στην πραγματικότητα. Τη λύση θα πρέπει να την δώσουν η κυβέρνηση και η Αστυνομία».

Ως υπαίτιους για την εγκληματικότητα στην Ελλάδα θεωρεί τους μετανάστες, ενώ για τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζει πως «είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα… (…). Είναι το κόμμα των Ελλήνων εθνικιστών και δεν πιστεύουμε ότι με τη φίμωση που προσπαθούν να επιβάλουν ορισμένοι φασίστες, μπορούν να κάνουν ζημιά στη Χρυσή Αυγή».

«Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ»

Άραγε είναι «παιχνίδι» ορισμένων μαθητών το «φλερτ» με τη μισαλλοδοξία και τη βία; Δυστυχώς όχι, λένε εκπαιδευτικοί. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», μαθητικές ιστοσελίδες με την «υπογραφή» του πατριώτη και άλλοτε του εθνικιστή καλούν τους νέους να ενωθούν. Δόγμα τους, η «Ισχύς Εν τη Ενώσει». Αλλά μόνο για τους Έλληνες. Οι υπόλοιποι είναι ξένοι «εχθροί» που εισέβαλαν στη χώρα.

Με την αίσθηση του «έχουμε πόλεμο», στα εν λόγω προφίλ με εκατοντάδες «φίλους» στοχοποιούνται αντίθετες γνώμες και ιδεολογικές κατευθύνσεις. Οι συζητήσεις και τα σχόλια στις «πατριωτικές μαθητικές» ιστοσελίδες «παίρνουν φωτιά» όταν το θέμα έχει να κάνει είτε με το μεταναστευτικό και τον αντιρατσιστικό νόμο είτε με τις δολοφονίες με δράστες αλλοδαπούς.

Βέβαια, στο στόχαστρο βάζουν ακόμη και τα τουρκικά σίριαλ που παίζονται στην ελληνική τηλεόραση. «Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους τουρκοτηλεθεατές, εθνική αντίσταση», σχολιάζει ένας χρήστης σε προφίλ στο facebook.

Σε άλλο παρόμοιο blog αναφέρεται ότι «το ιστολόγιο δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα, καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε όλους τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες». Μέσω αυτού προβάλλεται το ελληνικό ιδεώδες ακόμη και με πατριωτικές… ταινίες ξεχασμένες στην αρχειοθήκη.

Στο facebook

Κάλεσμα σε συνομηλίκους της απευθύνει και μια άλλη ομάδα στο facebook. Όπως εξηγεί, αποτελείται από «Έλληνες μαθητές που πιστεύουν σε μια Ελλάδα Ελλήνων. Είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη και πάνω από όλα Ελληνική».

Μέλος γίνεσαι υπό την προϋπόθεση να είσαι Έλληνας, ηλικίας από 13 έως 22 ετών. «Προς κάθε Έλληνα μαθητή. Συν Έλληνες συμμαθητές μας! Πολλοί από εσάς μπορεί να είστε στο σχολείο δακτυλοδεικτούμενοι από προοδόπληκτους καθηγητές σας ή ακόμα και συμμαθητές σας λόγω της φιλοπατρίας που σας διακατέχει», αναφέρουν οι διαχειριστές του προφίλ.

Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν: «Έχουμε λάβει μηνύματα από πατριώτες μαθητές που έχουν πέσει θύματα ψυχολογικής φασιστικής βίας από καθηγητές λόγω της φιλοπατρίας τους. Ενημερώνουμε πως μέσα από το ιστολόγιό μας έχουμε ως μαθητές μια σοβαρή δύναμη, αρχίζουμε και μαζευόμαστε σε διάφορα σημεία της πατρίδος μας».

Καταλήγουν, δε, απευθύνοντας κάλεσμα στους συνομηλίκους τους να αποδείξουν ότι είναι Έλληνες γιατί «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ».

Χρυσή Αυγή

Πάντως, αν και υποστηρίζουν ότι δεν εκπροσωπούν και δεν εκπροσωπούνται από κανένα κόμμα, εμφανής είναι η συμπάθεια στη Χρυσή Αυγή και τις ενέργειες των βουλευτών της. Χρήστης, επικροτεί με υβριστικά σχόλια το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, «άγια τα χέρια του… Καλώς τις έφαγε! Να το έραβε».

Το οnline παιχνίδι που σκοπό έχει «να δημιουργήσουμε ξανά τη Μεγάλη Ελλάδα»

«Δυστυχώς, ακόμα και εκεί μέσα οι εθνικιστές καλούνται να υπερασπίσουν τη χώρα, όχι μόνο από εξωτερικούς, αλλά και από εσωτερικούς εχθρούς. Προηγείται πάντα η πραγματική Εθνική Αντίσταση για τις οικογένειές μας και το Έθνος μας», είναι ένα από τα δεκάδες σχόλια φαν εθνικιστών στην ιστοσελίδα («Erepublik Hellas»).

Μάλιστα κάποιοι προτρέπουν: «Μπαίνουμε στο παιχνίδι όλοι και ψηφίζουμε εθνικιστικό μέτωπο. Για να μην πέσει η χώρα σε χέρια τουρκόφιλων!». Μια άλλη προτροπή για συμμετοχή στο παιχνίδι είναι «Πολεμούν τη χώρα σου και στο Διαδίκτυο, πάρε και εσύ μέρος. Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό παιχνίδι “ERepublik”. Όπως οι ίδιοι οι χρήστες λένε, το παιχνίδι αυτό έχει «μεγάλο βάθος» και συμμετέχουν πολλές χώρες παγκοσμίως.

Οι παίκτες μπαίνουν σε μια στρατιωτική μονάδα ενώ επιλέγουν να γίνουν μέλη και σε ένα κόμμα, όπως το Εθνικιστικό Μέτωπο. «Σκοπός είναι λοιπόν να φέρουμε χιλιάδες κόσμου στο παιχνίδι… Να δυναμώσουμε αρκετά έτσι ώστε να ξαναδημιουργήσουμε όπως παλιά τη Μεγάλη Ελλάδα».

Βάλια Νικολάου, στον "Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μελέτης avatar
  μελέτης 14/07/2013 17:20:25

  ο πατριωτισμος στο αποσπασμα μην ξυπνησουν οι ραγιαδες και κρεμασουν τους κοτζαμπασηδες γκαουλαιτερ

  • dioklis avatar
   dioklis @ μελέτης 14/07/2013 17:41:20

   Άψογος !!

  • Αλέξανδρος avatar
   Αλέξανδρος @ μελέτης 15/07/2013 20:53:45

   Εξαιρετική απάντηση! Μπράβο!

 2. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 14/07/2013 17:28:25

  Αν το αντίπαλο δέος είναι οι αρνητές στράτευσης και οι (αντι)εξουσιαστές διεθνιστές τότε το 15% είναι η βάση.
  Δυστυχώς

 3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 14/07/2013 21:43:12

  Εύγε στους Συνέλληνες που εκτός το ατομικό βόλεμα και τα μικροσυμφέροντα νοιάζονται για το σήμερα και το αύριο της δόλιας Πατρίδος. Πέρα και πάνω από διεθνιστές και κοσμοπολίτες απάτριδες, "δεξιούς" κι αριστερούς εθνομηδενιστές. Κανένα Έθνος δεν επέζησε στην τύχη! Η Ελλάδα κάποτε ελευθερώθηκε χάρη ΚΑΙ στους εθελοντές πατριώτες-οπλίτες. Να τους επαινέσουμε λοιπόν -τους αναφερόμενους στο δημοσίευμα- όχι να τους ψέξουμε!

 4. Lichnee avatar
  Lichnee 15/07/2013 06:28:36

  Αυτού του είδους τα δημοσιεύματα μου θυμίζουν ένα δίστιχο από ένα παλιό Heavy metal τραγούδι:
  "The panic in your eyes is that I hungered for,
  shows me you have realized the truth...."

 5. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 15/07/2013 10:55:32

  ΤΟ οτι δεν εχει εξεγερθεί ο κόσμος για οσα γινονται εχει εξήγηση: Αιτία είναι η αισθητηριακή αμβλυνση που ειναι αποτέλεσμα της μεταπολιτευτικής σηπεδόνος και της μολυνσως των εγκεφάλων απο τον πατερναλιστικό τροπο σκέψεως της αριστεράς και της προοδου
  Δοξα τω Θεω
  - αυτό δεν εχει επηρρεάσει τους πάντες
  - οσημέραι ολο και περισσοτεροι δειχνουν σημαδια ανακαμψης
  και έτσι ο Λαός μας στην ωρα που ερχεται ταχύτατα δεν θα είναι απροετοίμαστος
  Για τους υπολοίπους:
  - οι μεν προοδευτικοί είναι ανίατοι αλλα και δεν ανήκουν στον Ελληνικό Λαό. Ας κάνουν συνέδρια και ας πομφολυγολογούν περι των εαμοβουλγαρικών εμμονών τους οσο θελουν
  - οι δε εκφυλισμένοι αστοί ας ακούσουν μια φορα ακόμα τα λογια του Παπαφλέσσα: η επανασταση θα γίνει την ωρα που ορισε ο Θεός - εστω και αν μεινω μοναχός. Και σαν πέσει η πρώτη φωτιά αλι σ΄αυτον που θα πιασουν οι τουρκοι ξαρματωτο

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/07/2013 11:07:28

  Δεν απαιτείται κατ΄ ανάγκη να είναι κανείς ΧΑ για να του καταλογίζουν ...πατριωτισμό και ανακλαστικά αυτοπροστασίας.
  Έχετε παραβρεθεί σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες, μεταξύ λαθρομεταναστών και έχετε ακούσει τι μας ...σέρνουν και ποιος είναι ο διακαής και απώτερος σκοπός τους;
  Και μη μου πείτε ότι αυτοί είναι ελάχιστοι και μηδαμινή ποσότητα, γιατί κάπως έτσι έλεγαν και στην Γαλλία και στην Αγγλία.
  Και να φανταστείτε ότι εμείς έχουμε πολύ πάνω από διπλάσια αναλογία λαθρομεταναστών!!!

 7. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 15/07/2013 12:03:04

  Εχει και ενα θετικο,οτι επιτελους μαθητες και νεοι δεν ειναι αδιαφοροι για οσα γινονται στη χωρα μας.Ετσι και αλλιως πολλες συνεπειες των σημερινων εργων αυτοι θα τις λουστουν.
  Για τους μεγαλυτερους και "νοικοκυραιους" ηταν μονοδρομος η πολιτοφυλακη αφου το αντιπαλο δεος ειναι το γνωστο Παρατηρητηριο και οι σκοτεινες ΜΚΟ

  • Ευαγγελος avatar
   Ευαγγελος @ Μεγαλες στιγμες 16/07/2013 16:31:05

   Αποτυχημένοι κομπλεξικοί είναι, οι οποίοι τωρα που δεν υπάρχει φράγκο, δουλείες και ελπίδα για το μέλλον, το εχουν ρίξει στους λαθρομεταναστες στο έθνος και την πατρίδα. Ετσι για να ξεσπάσουν κάπου και να ξεγελάσουν τη μιζέρια τους.

 8. hellasatt avatar
  hellasatt 15/07/2013 19:34:34

  Είμαι πατριώτης πράγμα το οποίο για μένα μεταφράζεται ότι αγαπώ την πατρίδα μου, είμαι πρόθυμος ακόμα και να θυσιασθώ υπερασπιζόμενος αυτήν, χωρίς όμως να μισώ τις πατρίδες των άλλων. Ορκίσθηκα υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους της πατρίδος μου και ασφαλώς δεν χρειάζομαι 'ινστρούχτορες' πατριωτισμού. Ό,τι κάνω θέλω να το κάνω συντεταγμένα μέσα από τις δομές (έστω και ατελείς) της πατρίδας μου και όχι από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όσο καλοπροαίρετες και να είναι.Εν τέλει λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/07/2013 21:56:45

  Φυσικά και δεν μισούμε τις πατρίδες των άλλων, μισούμε όμως αυτούς που επιβουλεύονται την πατρίδα μας.
  Και το κατά πόσο σοβαροί ήμαστε , θα πρέπει να ρωτήσετε έναν λαθρομετανάστη γιατί ήρθε στην Ελλάδα, σε μια χώρα που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τα παιδιά της, πληρώνοντας ένα εξωφρενικό ποσό για τις δυνάμεις του!!!
  Και είναι πολύ σωστό να υπακούμε στο Σύνταγμα και σε όσα απορρέουν από αυτό, αλλά και να εναντιωνόμαστε σε όσα στρεβλά επιχειρούνται!
  Υπάρχει και ένα αρθράκι κάπου εκεί στο τέλος , είναι το 120 νομίζω, που μας υποχρεώνει όλους μας να το τηρήσουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!!

 10. Ευαγγελος avatar
  Ευαγγελος 16/07/2013 16:44:16

  Αποτυχημένοι σε ολα τα ειπεδα, φοβικοι αμόρφωτοι μικροαστοι και κομπλεξικοί είναι, οι οποίοι τώρα που δεν υπάρχει φράγκο, δουλείες και ελπίδα για το μέλλον, το έχουν ρίξει στους λαθρομεταναστες στο έθνος και την πατρίδα. Έτσι για να ξεσπάσουν κάπου και να ξεγελάσουν τη μιζέρια τους. Και για να νοιώθουν δυνατοί μπαίνοντας σε αγέλες. Ειναι και πολυ πιθανό να μην τους εχει ενοχλήσει ποτε κανένας αλλοδαπός τους συγκεκριμενους.

  Κάθονται και ασχολούνται με σαχλαμαρες που δεν εχουν καμια πρακτική σημασία οπως αν ο ελληνας γεννιέται ή γίνεται. (και είχαμε μια φαγούρα), αν θα είναι η Ελλαδα ελληνική ποιος θα πάρει ιθαγένεια, τι χρωμα εχει το δερμα, αν θα γινει τζαμι κλπ κλπ.

  Είμαστε στη φτωχεια και την μιζέρια αλλά αμα ειναι καθαρό το εθνος και είναι ελληνική η Ελλαδα εντάξει τοτε! Αυτα θα μας δώσουν να φάμε.

 11. martios avatar
  martios 16/07/2013 17:22:15

  Ευτυχώς οι ελάχιστες εθνομηδενιστικές παρεμβάσεις σε αυτήν την φιλόξενη πατριωτική μας γωνιά χαλυβδώνουν περισσ'οτερο τη θέληση μας να παλέψουμε
  για να παραμείνει ''καθαρό το έθνος και ελληνική η Ελλάδα''.

  • Ευαγγελος avatar
   Ευαγγελος @ martios 16/07/2013 19:25:02

   Και μετά κάτι θα τρέχει στα γύφτικα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.