Οι Βρυξέλλες τινάζουν στον αέρα το σχέδιο ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου
23/11/2014 17:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Βρυξέλλες τινάζουν στον αέρα το σχέδιο ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου

«Βόμβα» στα σχέδια για ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με αιχμή την πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, βάζουν οι Βρυξέλλες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απαίτησαν να μην ενταχθεί στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόγραμμα Rethink Athens το οποίο προωθούνταν και προέβλεπε την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν πέντε ημέρες ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοϊδης, σε ερώτηση στη Βουλή είχε απαντήσει ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου ώστε να αναλάβει το ταχύτερο ο ανάδοχος. Τα νέα δεδομένα τινάζουν στον αέρα τον σχεδιασμό και το όνειρο χιλιάδων Αθηναίων να δουν το κέντρο πλήρως μεταμορφωμένο. Εκτός κι αν υπάρξουν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης για ένα έργο που το κόστος του ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινούσαν από την Αμαλίας και θα φθάσουν μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου. Οι δρόμοι, όπως είναι η Ρήγα Φεραίου ή η Πεσμαζόγλου, θα είναι πεζόδρομοι, η Ομόνοια θα αποκτήσει τη νεοκλασική της μορφή, όπως ήταν παλαιότερα, ανάπλαση της Πλατείας Δικαιοσύνης και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν κλείνειε την Πανεπιστημίου. Η Ακαδημίας θα έχει αντίστροφη κίνηση, δηλαδή τα αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν, αλλά θα κατεβαίνουν και αυτό στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προανέφερα. Η Σταδίου θα συνδεθεί με την Πειραιώς. Από την Πειραιώς θα έρχονται και θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα μέσω της Σταδίου. Θα υπάρχουν διαμπερείς κινήσεις, π.χ. η Μπενάκη, η Ομήρου για τα λεωφορεία θα επιτρέπουν και τη διαμπερή κίνηση σε κάποια σημεία. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει πρόσβαση για τα ΙΧ να ξεφορτώνουν, για τα λεωφορεία, για τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Με την ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο γραμμικό πάρκο, όπου θα φυτευτούν 800 δένδρα και φυτά. Οι αρχιτέκτονες κήπου έλαβαν υπόψη το τι φύεται στην Αττική και τα δένδρα θα είναι αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις μελέτες, το καλοκαίρι π.χ. θα έχουμε μια μέση πτώση της θερμοκρασίας έως 2-3 βαθμούς. Στόχος είναι ο εργολάβος να αναδειχθεί με σύμβαση στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Το κόστος θα ανέλθει στα 105 εκατ. ευρώ

Το σοκ είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς δεν εντάχθηκε στα συγχρηματοδοτούμενα και η ανάπλαση του φαληρικού όρμου.

Σε ανακοίνωσή του το Ιδρυμα Ωνάση εκφράζει την απογοήτευσή του για τα νέα που ήρθαν από τις Βρυξέλλες και αναρωτιέται ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάσταση στο κέντρο.

[photo_1]

Ολη η ανακοίνωση αναφέρει:

Το 2010 η Ελληνική Πολιτεία, δια της τότε Υπουργού ΥΠΕΚΑ, απευθύνθηκε στο Ίδρυμα Ωνάση και ζήτησε τη συμβολή του στο αναπτυξιακό, όπως τόνισε, έργο της ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου. Ο σχεδιασμός του έργου, όπως παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα, αφορούσε σε ένα διαμήκη άξονα που αρχίζει από το Σύνταγμα και καταλήγει στο τέλος της οδού Πατησίων. Στόχος της παρέμβασης ήταν η διαμόρφωση των συνθηκών οικονομικής αναζωογόνησης του κέντρου της Αθήνας και των όμορων προς αυτό περιοχών, η συνολική διευκόλυνση της κυκλοφορίας με τη δημιουργία γραμμής ΤΡΑΜ και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως το άκρο της Πατησίων, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με ταυτόχρονη ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα του κέντρου, το πρόγραμμα δηλαδή που ονομάστηκε Rethink Athens.

Τo Ίδρυμα Ωνάση αποδέχθηκε να συμβάλει σε αυτό τον σχεδιασμό της Πολιτείας, αναγνωρίζοντας τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου, καθώς άλλωστε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είχαν πρόσφατα προχωρήσει σε παρόμοιες παρεμβάσεις, με ιδιαίτερη-όπως αποδείχθηκε-επιτυχία. Το Ίδρυμα Ωνάση, σε διαρκή συνεργασία και υπό την εποπτεία των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε με Ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό τις πιο κατάλληλες και ολοκληρωμένες μελέτες που διασφαλίζουν την αρτιότητα του έργου, προσφέροντας στην Πολιτεία την πληρέστερη δυνατή επιστημονική στήριξη για την επίτευξη του στόχου.

Επιπροσθέτως, καθ' όλη τη διάρκεια της εκπόνησης των μελετών αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ολοκληρωμένος διάλογος με το σύνολο των φορέων που επηρεάζονται από το έργο (εμπορικοί και βιομηχανικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, φορείς του τουρισμού και επαγγελματικοί φορείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την παρέμβαση). Σημειώνουμε μάλιστα, ότι οι 33 συνολικά μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση πιστοποίησαν την αναπτυξιακή διάσταση της παρέμβασης.

Με αυτά τα δεδομένα, δημιουργούνται ερωτήματα για τη μη ένταξη του έργου στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι λυπηρό ότι δύο μείζονα, ομόλογα και αλληλοσυμπληρούμενα έργα, δηλαδή η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου (Rethink Athens) και του Φαληρικού Δέλτα (χώρος παρέμβασης του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος), δεν εντάχθηκαν στα συγχρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ίδρυμα Ωνάση έπραξε στο ακέραιο το χρέος του σε ένα έργο που σχεδιάστηκε από την Ελληνική Πολιτεία, που όμως αφορά τη ζωή και την προοπτική των εκατομμυρίων κατοίκων της Αθήνας αλλά και όλων των Ελλήνων. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί η τόλμη, η ικανότητα και η θέληση να μην στερηθεί η Αθήνα την αλλαγή της.

Έχοντας ήδη διανύσει μία μακρά περίοδο κατά την οποία η εικόνα του κέντρου της Πόλης μας είναι ταυτισμένη με την απαξίωση και την εξαθλίωση, την ερημοποίηση και την εγκατάλειψη, αναρωτιόμαστε ποιος θα πάρει άραγε την ευθύνη για την περαιτέρω επιδείνωση που συνεπάγεται η ενδεχόμενη ακύρωση του Rethink Athens;

Εμείς είμαστε πάντα δεσμευμένοι να προσφέρουμε όπως κάναμε με την κατασκευή του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, όπως κάναμε με την δημιουργία και λειτουργία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπως κάνουμε σε εκατοντάδες έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Η Αθήνα αξίζει περισσότερα και παραμένει στο επίκεντρο της αποστολής του Ιδρύματος Ωνάση.

Κοινή ανακοίνωση των υπουργείων ΥΠΟΜΕΔΙ - ΥΠΕΚΑ για έργα Πανεπιστημίου-Φαλήρου

«Το νέο ενοποιημένο πρόγραμμα για τις Υποδομές και το Περιβάλλον είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα του ΣΕΣ για την προγραμματική περίοδο 2014-20 με συνολικό προϋπολογισμό €4,3 δις εκ των οποίων €850 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους.

H έγκαιρη έγκριση του προγράμματος, όπως έχει δηλαδή συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές του 2015, είναι προϋπόθεση για να τρέξουν από τους πρώτους μήνες του 2015 οι χρηματοδοτήσεις και οι προκαταβολές για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή και για τα οποία δεν πρέπει επ' ουδενί λόγο να διακινδυνεύσει η ομαλή ροή χρηματοδότησής τους, καθώς αυτό θα είχε αρνητικές συνέπειες για τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας.

Πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι η έγκριση ενός προγράμματος δεν αποτελεί έγκριση της λίστας των μεγάλων έργων, που προσαρτάται στο πρόγραμμα, αλλά των στόχων και προτεραιοτήτων του προγράμματος. Δημοσιεύματα δίνουν την εντύπωση, ότι κάποια έργα -επέκταση του τραμ και ανάπλαση του Φαλήρου- δεν εγκρίθηκαν ή δεν θα εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ούτε αυτά τα έργα, ούτε κανένα άλλο από τα μεγάλα έργα που προβλέπονται στο πρόγραμμα θα εγκριθούν σε αυτή τη φάση.

Αυτό είναι παντελώς εσφαλμένο και δεν ανταποκρίνεται στα άρθρα των Ευρωπαϊκών κανονισμών. Επισημαίνουμε, ότι η διαδικασία έγκρισης των μεγάλων έργων, που προβλέπεται από τον κανονισμό, είναι συγκεκριμένη και δε σχετίζεται με την έγκριση του προγράμματος, αλλά ακολουθεί σε δεύτερη φάση, αφού και όταν ένα πρόγραμμα έχει εγκριθεί.

Οι ενδοιασμοί των υπηρεσιών της Επιτροπής σχετίζονται λοιπόν με το πώς και κατά πόσο τα δύο αυτά έργα θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τη στρατηγική, τις προτεραιότητες και τους στόχους του προγράμματος. Οι απαντήσεις βεβαίως υπάρχουν, έχουν δοθεί και θα μπορούσαν να αναλυθούν περαιτέρω σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στη φάση όμως της τελικής έγκρισης του προγράμματος στην οποία βρισκόμαστε η επεξήγηση και ανάλυση επιμέρους λεπτομερειών το μόνο που επιτυγχάνει είναι η καθυστέρηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση η μετακύληση της έγκρισης του προγράμματος το Β’ εξάμηνο του 2015! Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν βέβαια καταστροφική για τις επενδύσεις και τα δημόσια έργα στη χώρας.

Η έγκριση λοιπόν του προγράμματος και όλων των άλλων προγραμμάτων, είναι η προτεραιότητα μας. Είναι βέβαιο, ότι ο διάλογος με τις υπηρεσίες της Επιτροπής θα συνεχιστεί μετά την έγκριση του προγράμματος. Θέση και άποψη μας είναι, ότι στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας, η παρέμβαση στον άξονα της οδού Πανεπιστημίου δεν αποτελεί έργο τουριστικό έργο, αλλά καθαρά αναπτυξιακό, περιλαμβάνοντας μια σειρά από βιοκλιματικές και κυκλοφοριακές επεμβάσεις σε μια αστική περιοχή, που παρουσιάζει σημαντικό κλιματικό πρόβλημα και εντάσσει στους κεντρικούς στόχους την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την επιβράδυνση και αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής και τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών παραμέτρων, που σχετίζονται με αυτή, δημιουργώντας συγχρόνως τις προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τα περιβαλλοντικά έργα στον Όρμο του Φαλήρου, τα οποία, όχι μόνο πετυχαίνουν τους περιβαλλοντικούς στόχους μας με την ανάδειξη του Θαλάσσιου Μετώπου ως συστατικού στοιχείου της φυσιογνωμίας της Αθήνας−Αττικής και την αντιπλημμυρική προστασία μίας ευαίσθητης περιοχής, αλλά αναδεικνύουν υποβαθμισμένες γειτονιές στα νότια της Αθήνας, τις Τζιτζιφιές και το Μοσχάτο, που με τις παρεμβάσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, θα αποτελέσουν πόλο ανάπτυξης και επενδύσεων. Εξάλλου και τα 2 έργα προτείνονται σε εφαρμογή του Νόμου 4277/2014 (ΦΕΚ 156/Α/01-8-14) «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» και ενσωματώνονται θέματα σύμφωνα με την οδηγία 2008/50/EC.»

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hunter avatar
  Hunter 23/11/2014 18:49:13

  Ομολογουμένως πολύ "όμορφες" οι μακέτες που βλέπουμε αλλά π.χ. με τον Ευαγγελισμό και τον Ερυθρό Σταυρό σε τριτοκοσμική κατάσταση (μιλώ για τις εγκαταστάσεςις και τον εξοπλισμό), δεν νομίζω ότι τα όποια χρήματα μπορούν να απελευθερωθούν/διατεθούν, πρέπει να πάνε σε συντριβάνια στην Πανεπιστημίου...

  • Μεγάλες στιγμές. avatar
   Μεγάλες στιγμές. @ Hunter 23/11/2014 21:27:22

   Ας γίνουν πλαστικά τουλάχιστον γιατί είναι θέμα χρόνου να καταλήξουν ανά μικρό τεμάχιο στα κεφάλια των ΜΑΤάδων

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Hunter 24/11/2014 10:07:46

   To ότι είναι σε άσχημη κατάσταση ο ευαγγελισμός δεν σημαίνει οτι πρέπει να είναι κώλος το κέντρο της αθήνας. Και τα δύο πρέπει να είναι άψογα και το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Έχω την εντύπωση ότι το να μπει το πρόγραμμα ανάπλασης σε έσπα ήταν δυνατό αλλά δεν ξέρω αν είναι δυνατό να μπει σε έσπα η αγορά ιατρικού υλικού ή αύξηση στο μισθό των γιατρών.

 2. Πάρης ο όμορφος avatar
  Πάρης ο όμορφος 23/11/2014 18:50:30

  Τι είναι πάλι αυτό;Ακόμα ένας αισχρός εκβιασμός από αυτούς που λέμε....εταίρους φοβούμενοι να τους αποκαλέσουμε όπως τους ταιριάζει;

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 23/11/2014 19:30:27

  H αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας και όλως ιδιαιτέρως της Ομόνοιας, εμφανέστατα “χαλάει τη σούπα” των δουλεμπόρων με το άφθονο, ζεστό μετρητό. Oι οποίοι δουλέμποροι, κοψοχρονιά τοις μετρητοίς αγοράζουν εγκαταλελειμμένα ακίνητα Ελλήνων νοικοκυραίων και τα παραμορφώνουν σε "τζαμιά" (με ό,τι κρυφό και ολέθριο αυτά φυλάσσουν), μέσ' τα σπλάχνα της αιθεροβάμονος Ελλάδας. “Ισλαμική πλημμυρίδα 750.000 Μουσουλμάνων στην Αθήνα και συνολικά 1.000.000 σε όλη την Ελλάδα. Το Μυστικό Σχέδιο Άλωσης της Ελλάδας. Ο Εφιάλτης Μιας Τουρκο-Ισλαμικής Ένωσης". Η Ανακοίνωση Τύπου του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έχει Κοινοποιηθεί στις Ξένες Πρεσβείες.Αυτά, το 2010.. Άκουσε κανείς;
  http://www.noiazomai.net/turkoislam.html Στις 05/12/2014, Αχμέτ Νταβούτογλου μαζί με το ασκέρι του, θα πατήσουν τα ποδάρια τους σε χώμα Ελληνικό. Για “συνεργασίες”, είπαν. Σε διπλωματική πάντα γλώσσα, ότι δηλαδή, οι Έλληνες ΔΕΝ γουστάρουμε τουρκο-ισλάμ style σκαφάτο τουρισμό-τανάλια περί την Αττική, ότι ΔΕΝ εμπιστευόμαστε των μογγόλων φέσια, Θα τους μιλήσει κανείς;

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ Σ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ Σ. 23/11/2014 20:49:10

  Κι εγώ ο χάνος το είχα χάψει οτι η κατασκευή της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου ήταν δωρεά του ιδρύματος Ωνάση και η κατασκευή της ανάπλασης του φαληρικού Δέλτα ήταν δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου γι αυτό και δεν δέχτηκαν οι κυβερνώντες τις δύο αυτές μελέτες να γίνουν δωρεάν από το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Θεσαλονίκης... Με άλλα λόγια οι "Εθνικοί ευεργέτες" μας προσφέρουν "δωρεάν" τις δικές τους μελέτες υπο την προυπόθεση ότι θα πάρουν αυτοί την χρηματοδότηση απο την ΕΕ, όπως συνέβαινε συνήθως πριν την κρίση με τα Ευρωπαικά προγράμματα, που μετά τα βρίσκαμε ανεκτέλεστα και τα λεφτά στην Ελβετία με το χρέος στο λαό? Τι έγινε, ξύπνησαν οι κουτόφραγκοι ή δεν τους παίρνει πια να το παίζουν "απατημένοι σύζυγοι" απο τους πονηρούς και ακάθαρτους Ελληνες?

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 23/11/2014 21:26:06

  Κάντε κάτι για την Πανεπιστημίου βρε παιδιά,τώρα που η Θεσ/νίκη χάνει το Μετρό της και την κοπαναει η ανάδοχος περισσεύουν χρήματα για την Πρωτεύουσα.(Οπως πάντα δηλαδή)

 6. Κίτρινη Γραβάτα avatar
  Κίτρινη Γραβάτα 23/11/2014 21:38:28

  Ποιός είναι ο λόγος αλήθεια που δεν εντάχθηκαν στα συγχρηματοδοτούμενα έργα το Rethink Athens και η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου; Η επίσημη δικαιολογία εννοώ, ποιά είναι;

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 23/11/2014 23:18:35

  Υποθέτω πως έιναι από τα " πλεονεκτήματα" που έχουμε ως παθητικά μέλη να μην μπορούμε τίποτα να κάνουμε στοιχειώδες. Θα περάσουν γενιές αλλά θα καταλάβουμε κάποτε πως δίχως εσωτερική ισχύ και δυναμισμό, κανένα ακριβό κλαμπ δεν προσθέτει ισχύ σε μία ισχνή κοινωνία και σε ένα κράτος λωποδυτών. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν, και συνεχίζουν να ωφελούνται από την υποταγή, είναι το κομματικό κράτος, και αυτό φοβάμαι πως μόνο με βία θα καταρρεύσει, είτε εξωτερική είτε εσωτερική.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ Σ., avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ Σ., @ Νίκος Αργεάδης 24/11/2014 10:07:24

   Δεν έχεις άδικο φίλε Νίκο. Στην Ελλάδα τα Ιδρύματα τύπου Ωνάση και Νιάρχο καθώς κια οι ΜΚΟ που ζουν και βασιλεύουν και μέσα στην κρίση, είναι το βαθύ κομματικό κράτος, και φαίνεται οτι τώρα οι κουτόφραγκοι φοβούνται να τους εμπιστευθούν τα λεφτά τους όπως έκανανν αβέρτα παλιότερα και τώρα τα ανακαλύπτουν στις Ελβετίες και τα Κέυμαν. Όπως τα λέ, αυτά τα Ιδρύματα ως τώρα λειτουργούσαν ως παθητικά μέλη και δεν μπορούσαν τίποτα να κάνουνε στοιχειώδες, χωρίς να τρώνε απο τα προγράμματα της ΕΕ. Για να δούμε τώρα θα βάλουν το χέρι στις καταθέσεις τους στις Ελβετίες, ή θα εγκαταλείψουν τα "έργα" ?

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/11/2014 00:31:56

  H δικαιολογία είναι ότι υπάρχουν άλλες επείγουσες ανάγκες (γραμμή μετρό 4,αυτοκινητόδρομοι) και αυτά είναι έργα βιτρίνας.

 9. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 24/11/2014 09:09:30

  Πρόκειται για ξεκάθαρο έργο βιτρίνας. Όλα τα άλλα είναι υποκριτικά. Η αναβάθμιση του κέντρου δεν έρχεται μέσω της πεζοδρόμησης της πανεπιστημίου και της επέκτασης του τραμ !!! Έλεος, το τραμ ανεβοκατεβαίνει άδειο από βούλα μέχρι σύνταγμα και απλά κάποιοι "ξύπνιοι" σκέφτηκαν να επεκτείνουν τη γραμμή κατά 3 στάσεις, λες και αυτή είναι η λύση των προβλημάτων του κέντρου. Εδώ το πεδίο του άρεως έχει καταστραφεί ολοσχερώς, από πρέζα, πορνεία και λαθρομετανάστες που διαβιούν και εμείς ονειρευόμαστε μεγαλεία! Ας ξεκινήσει το ίδρυμα ωνάση και όσοι βρίσκονται από πίσω από πιο καθημερινά πράγματα.

 10. Sotiris avatar
  Sotiris 24/11/2014 19:18:06

  Αρχικά ακούγεται ότι μας κάνουν απόλυτο κουμάντο οι ξένοι. Από την άλλη γιατί έχω την αίσθηση ότι μέχρι να τελειώσει το έργο θα είχαν κλείσει και τα υπόλοιπα καταστήματα της περιοχής και μετά τα έργα θα χρησίμευαν ώς φρέσκο υλικό για τους μπαχαλάκηδες ;

 11. helios avatar
  helios 24/11/2014 21:39:47

  τι γελοιοι ειναι αυτοι εκει στις βρυξελλες να μην βλεπουν την αναγκη το αδειο τρενακι που κυκλοφορει στην αθηνα με το ονομα τραμ να μην θελουν να επεκταθει και στην πανεπιστημιου διπλα στα λεωφορεια και πανω απο το μετρο

  ισως να αποδεχτουν την επομενη προταση των πολιτικαντηδων μας για συνδεση συνταγματος-πλατειας αιγυπτου με αεροπλανο  εδω ενα πολυ καλο αρθρο αναφορικα ποσο αχρηστη ηταν η συγκεκριμενη αναπλαση:

  Γιατί η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου είναι επιζήμια http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1996944

  διαβαστε και τα σχολια απο κατω που δειχνει ποσο μπροστα ειμαστε εμεις οι πολιτες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.