#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2013 13:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οικ. Εισαγγελείς: Επικαλούνται επικάλυψη αρμοδιοτήτων και ζητούν να φύγουνΟι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, με επιστολές τους προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου, έχουν γνωστοποιήσει από τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, ότι δεν επιθυμούν να ανανεωθεί η θητεία τους, η οποία λήγει στο τέλος του δικαστικού έτους (30 Ιουνίου 2013).

Οι επιστολές τους παρέμειναν στη γραμματεία του ΑΔΣ, χωρίς να ενημερωθούν ο εισαγγελέας και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες και Ρένα Ασημακοπούλου, αντίστοιχα, καθώς και ο προϊστάμενός τους, αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής.

Οι επίμαχες επιστολές «ανακαλύφθηκαν» σήμερα και έτσι ενημερώθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου για το περιεχόμενό τους. Οι δύο επιστολές είναι λιτές, χωρίς κανένα σχόλιο και αναφέρουν ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης δεν επιθυμούν να παραταθεί η θητεία τους ως οικονομικών εισαγγελέων.

Ήδη, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου Απριλίου, είχε διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο σχετικό έγγραφο για την κάλυψη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο των θέσεων των δύο οικονομικών εισαγγελέων, η θητεία των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ στις 20 Μαΐου 2013 θα συνέλθει το ΑΔΣ προκειμένου να αποφανθεί για την κάλυψη των δύο αυτών θέσεων. Οι επιστολές των οικονομικών εισαγγελέων δεν δεσμεύουν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο μπορεί να τοποθετήσει στις θέσεις αυτές άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, αλλά μπορεί και να ανανεώσει τη θητεία των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Παράλληλα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παρέδωσαν, τμηματικά, τις εκκρεμείς δικογραφίες που είχαν στα χέρια τους στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Χ. Μαρκογιαννάκη. Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, οι οποίοι είχαν περίπου 500 εκκρεμείς υποθέσεις, αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του Εισαγγελέα Διαφθοράς και την στελέχωση της θέσης αυτής από την Ελένη Ράικου, εξέφρασαν στους προϊσταμένους τους τον προβληματισμό, ότι περιορίζονται έως εξαφανίζονται οι αρμοδιότητές τους και δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των θέσεων των οικονομικών εισαγγελέων.

Οι κ.κ. Τέντες και Παντελής απάντησαν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα διευθετηθούν οι αρμοδιότητες και θα πρέπει να περιμένουν. Αντίθετα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν να παραδώσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που είχαν στον κ. Παντελή. Ο τελευταίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα να παραδοθούν σε εκείνον οι δικογραφίες, αλλά θα έπρεπε, πιθανόν, να τις παραδώσουν στον κ. Μαρκογιαννάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 10/05/2013 18:44:25

  Oυφ ! Ευτυχως ! Ετσι δεν θα επελθει καθαρση και θα θαφτουν ξανα οι υποθεσεις στο αρχειο μεχρι να ξεχαστουν. Το πολιτικο συστημα μπορει να κοιμαται ησυχο.

 2. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 10/05/2013 18:52:30

  Θέλουν να ασχοληθούν με την αναμόρφωση της Στατιστικής επιστήμης.

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 10/05/2013 23:13:30

  Ομολογώ ότι μπερδεύτηκα.
  Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι κανείς δεν τις θέλει, τις δικογραφίες που εκκρεμούν. Γιατί άραγε ..... ;

 4. Δημήτρης Γρ.Στραβόλαιμος avatar
  Δημήτρης Γρ.Στραβόλαιμος 11/05/2013 17:28:17

  Σχόλια-Eλεύθερες-Προσωπικές -απόψεις-εκτιμήσεις Δημήτρης Γρ.Στραβόλαιμος/Stravolemo.anevakos!..Η κρίση είναι βέβαιο ότι έχει ανατρέψει τα δεδομένα και τις σταθερές αρκετών πολλών πολιτών.Η κοινωνία μας δεν πρέπει να εκφασιστεί, δεν πρέπει να γίνει μία κοινωνία βίας και φόβου..Στούς..Τομείς...Δράσεων..κ.λ.π..Τής..Ζωής..Μας.
  Από το 1974 ζήσαμε και ζούμε την πιο μακρά περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας στη χώρα, οφείλουμε να προασπίσουμε &!Νά τη Προστατεύσουμε τή Συνταγματική Διάταξη. Αυτή τή Μεγάλη κατάκτηση..Του Ελληνικου Λαού! ..Γιά Εμάς το Λαό! Τούς Απλούς Ανθρώπους! Τής Χώρας.κ.λ.π..κ.α.

 5. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 11/05/2013 18:28:03

  Και πολύ κάθισαν!
  Στην Ελλάδα ζούμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.