ΟΟΣΑ: Πρωτιά της Ελλάδας στους άνεργους πτυχιούχους
14/10/2015 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΟΣΑ: Πρωτιά της Ελλάδας στους άνεργους πτυχιούχους

Στην κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%.

Σημειώνεται δε πως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας να αντιμετωπιστεί από τα προγράμματα «διάσωσης» καταγράφηκε σε έκθεση του διεθνούς οργανισμού που καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα. Η ανεργία των νέων πτυχιούχων λειτουργεί ως το «εισιτήριο» που απομακρύνει τους νέους από την Ελλάδα και κάνει ακόμη χειρότερο το πρόβλημα για το μέλλον της χώρας.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ισπανία που ακολουθεί την Ελλάδα στη σχετική λίστα με το ποσοστό της ανεργίας των νέων πτυχιούχων να βρίσκεται στο 14,9%. Την τριάδα συμπληρώνει η Τουρκία με ανεργία στο 7,7%.

Στον αντίποδα οι χώρες με τη μικρότερη ανεργία των νέων πτυχιούχων είναι οι ΗΠΑ με 4,1%, η Ιαπωνία με 3,2%, η Νότιος Κορέα με 2,9%, η Γερμανία με 2,4% και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων πτυχιούχων το έχει η Νορβηγία με μόλις 1,8%.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 17/10/2015 10:23:11

  Έδωσαν Δωρεάν Βραβευμένη Εφαρμογή στο Κράτος και την Απέρριψε!

  Πηγές: Microsoft Τεχνολογία Επιστήμη | © news247.gr Χρήστος Δεμέτης | 1 ημέρα πριν http://tinyurl.com/qcpxjxn

  Εταιρεία παραγωγής Λογισμικού, νέων ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, προσφέρει υπηρεσία στο κράτος Εντελώς Δωρεάν εν είδει χορηγίας. Παρέχει και Δωρεάν Συντήρηση, δεν θέλει ανταπόδοση καμιά, ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να φαίνεται το λογότυπο. Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά αρνητικά, απορρίπτει την προσφορά και αναφέρει πως θέλει μόνο του να φτιάξει "ηλεκτρονικές εφαρμογές ξενάγησης".

  Περί διακρίσεων της εφαρμογής: (απόσπασμα)

  - Πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη.
  - Πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx.
  - Πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards.

  Για να είμαστε ακριβείς, η εν λόγω εφαρμογή συγκαταλέγεται μέσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές Πολιτιστικού περιεχομένου, έχοντας κατακτήσει την Πρώτη θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, την Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx, την Πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards, ενώ έχει κληθεί στα Συνέδρια Semantic Web (San Francisco) και Hello Culture (Λονδίνο).

  "Δωρεάν εφαρμογή πολιτισμού; Όχι ευχαριστούμε...".
  Σε αυτή τη χώρα τελικά, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επιβεβαιώνουμε όσα έχουν γίνει κλισέ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.