ΟΛΜΕ, όπως λέμε «λούφα και παραλλαγή»
21/04/2014 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΛΜΕ, όπως λέμε «λούφα και παραλλαγή»

Αυτοί οι εκπαιδευτικοί κρατάνε τις τύχες της νεολαίας στα χέρια τους;

Δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα έκαναν τους προηγούμενους μήνες καταλήψεις και οι μαθητές έχασαν πολλές ώρες μαθημάτων. Υπήρξαν και αρκετές απεργιακές κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έτος να συρρικνωθεί σημαντικά.

Για πρώτη φορά το κράτος εμφανίζεται σοβαρό και παίρνει μια αυτονόητη απόφαση την οποία έπρεπε να έχει πάρει εδώ και χρόνια σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δηλαδή να φέρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που έχασαν πάρα πολλά μαθήματα λόγω απεργιών και καταλήψεων, την Τετάρτη του Πάσχα και να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες. Αυτονόητο κι επιτέλους κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και να προστατεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Ποια ήταν η αντίδραση των «κουρασμένων» συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ; Τρίωρες στάσεις εργασίας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή διότι, λένε, αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καλυφθούν οι χαμένες λόγω καταλήψεων ώρες διδασκαλίας με μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα.

Ειδικότερα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8 - 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Βγαίνει όλος περηφάνια ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο Συριζαίος Θ. Κοτσυφάκης και μας λέει ότι θα μπορούσαν να αναπληρώσουν τις ώρες οι ίδιοι οι καθηγητές χωρίς παρέμβαση του υπουργείου.

Όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις απεργιών και καταλήψεων; Όπως κάνουν χρόνια τώρα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η λούφα και παραλλαγή; Τι θα πάθουν δηλαδή αν χάσουν δύο ημέρες από τις πολυήμερες διακοπές τους; Θα τους κακοφανεί ή μήπως ζητάνε περισσότερα χρήματα;

Αυτοί οι εκπαιδευτικοί κρατάνε τις τύχες της νεολαίας στα χέρια τους

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 21/04/2014 23:29:08

  Μα γιατί χωλοσκάτε? Άνθρωποι που είναι "λούφα και παραλαγή" όλο το χρόνο, θα πάνε να εργαστούν 3 μέρες παραπάνω? Και τι θα βγει? Πάλι θα λουφάρουν. Τι θα τους κάνεις? Το ζητούμενο είναι να καταργηθούν τελείως κι αυτοί και η διαβόητη "δωρεάν παιδεία τους" ώστε να προστατευτεί η νέα γενιά. Δηλαδή να μπαίνουν στις τάξεις όσο το δυνατόν λιγότερο και λιγότεροι. Ίσως έτσι γίνουν λιγότερα παιδιά σαν τα μούτρα τους.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ιδιώτης 22/04/2014 09:46:53

   Κύριε ιδιώτη, ο ιδιωτικός τομέας σας, αν έχει τα κότσια να είναι ανταγωνιστικός και εξαγώγιμος, ας το αποδείξει στρεφόμενος στην πραγματική παραγωγή. Κι όχι έχοντας ως αποκλειστική στόχευση, να φάει τις σάρκες της Δημόσιας Παιδείας, ποντάροντας στην κερδοσκοπία λόγω της υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης για τα παιδιά.
   Στραφείτε στην αληθινή παραγωγή και τις εξαγωγές.
   Μόνο έτσι θα προσδώσετε κέρδη στην οικονομία. Ιδιωτικός τομέας που οι φιλοδοξίες του περιορίζονται στην πώληση υπηρεσιών με ανταλλαγή ρευστού, εντός της εγχώριας αγοράς, (πχ ιδιωτικοποιώντας την παιδεία), μόνο ζημία στα κρατικά έσοδα θα φέρει (λόγω της οργιάζουσας φοροδιαφυγής σας).

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ roadrunner 22/04/2014 10:43:33

    Μα στην Ελλάδα ζούμε αγαπητέ. Τι άλλη δουλειά να κάνουμε? Και μεις, ουσιαστικά, κρατικοί υπάλληλοι -χωρίς όμως δικαιώματα (β' διαλογής)- είμαστε όπως όλοι. Για τη φορολογία, το κράτος, τις τράπεζες και τα χαράτσια δουλεύουμε. Αλλά θελεις και να εξάγουμε αλλά και θέλεις να μείνεις και στο σκληρό ευρώ για να αγοράζεις φτηνά τα κινέζικα και τα του Λιντλ. Ε, δε γίνονται όλα αυτά μαζί... έτσι θα πηγαίνει και να περιμένεις και χειρότερα. Τις σάρκες μας θα τρώμε όλoι μαζί...

 2. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 22/04/2014 01:38:05

  Έχουμε αποδεχθεί σιωπηρά, αυτοί και άλλοι (πιθανόν όλοι οι) "δημόσιοι" να κάνουν συσκέψεις, συνελεύσεις, εκλογές κλπ σε ημέρες και ώρες μαθημάτων. Γιατί; Έχουμε αποδεχτεί τις 20 ώρες εβδομαδιαίως και το να λείπουν οι καθηγητές απο το σχολείο τις υπόλοιπες, έστω και ενδιάμεσες. Γιατί;

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 22/04/2014 09:22:01

   Ίσως γιατί και οι άλλοι, οι "καλοί", οι του "αποτελεσματικού" ιδιωτικού, δεν μπορούν να κρύψουν πλέον ότι τα έχουν κάνει μαντάρα τα τελευταία χρόνια και επέτρεψαν στον εαυτό τους να εξαφανιστούν ως παραγωγική τάξη και να ζουν κι αυτοί παρασιτικά. Ίσως έχουν ενοχές που δεν τους επιτρέπουν να κατηγορήσουν τους άλλους - του δημοσίου - που στο κάτω-κάτω είναι όργανα του κράτους, κινούνται στα πλαίσια που αυτό θέτει.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Ιδιώτης 22/04/2014 14:17:16

    Αν εννοείς γενικότερα τον Ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο την ιδιωτική εκπαίδευση, να σου θυμίσω ότι η κρίση οφείλεται στην πτώχευση του Δημοσίου Τομέα και όχι του Ιδιωτικού, που εξακολουθεί ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να έχει την εμπιστοσύνη των προμηθευτών/δανειστών του, εκτός αυτών που φοβούνται (δικαιολογημένα) ότι ο ΔΤ θα συμπαρασύρει και τον ΙΤ. Αν μιλάς για τον κρατικοδίαιτο ΙΤ, serchez la famme (ΔΤ) που τον υποχρέωσε/δεν τον ήλεγξε για την δράση του (τον ΔΤ πληρώνουμε για να ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΕΙ τον ΙΤ, συνεπώς αυτός είναι ο υπόλογος απέναντί μας). Ως παραγωγικό τμήμα της κοινωνίας δε, ο ΙΤ έχει δεχτεί απίστευτα χτυπήματα αθλιότητας από το "Κράτος" για να πάψει να είναι ανταγωνιστικός (παραγωγικός). Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μας βλέπουν σαν μετακομμουνιστικό κράτος! Θυμίζω ότι, και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, βουλευτές και κόμματα, το Κράτος, δηλαδή, στον ΔΤ καταλογίζονται (ακόμα και οι παρατρεχάμενοι των κομματικών γραφείων, αφού από τον κρατικό κορβανά (υπερ)σιτίζονται, άμεσα ή έμμεσα). Και, γενικώς, άσχετα με το ότι οι διακοπές των παιδιών δίνουν ανάπαυλα και στους καθηγητές, δεν σημαίνει ότι είναι και θεσμοθετημένες περίοδοι αδείας και, εφόσον το δημόσιο ζητεί να τους αξιοποιήσει κάπως, ΟΦΕΙΛΟΥΝ -γιατί πληρώνονται- να υπακούσουν.

    • Ιδιώτης avatar
     Ιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 22/04/2014 14:46:24

     Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι αυτό που οι άλλοι λαοί αποκαλούν "αστική τάξη", δηλαδή ιδιωτικός παραγωγικός τομέας, επιχειρήσεις, στην Ελλάδα έφαγε χτυπήματα από τη δράκα του Δημοσίου και ζαλίστηκε, έπεσε και λούφαξε παρότι είχε όρεξη και διάθεση να παραμείνει κεφαλαιοκρατική παραγωγική αστική τάξη. Α, τους καϋμένους τους ελληνοαστούς... και 'γω που νόμισα πως βαριούνταν να δουλέψουν πραγματικά και προτίμησαν την ξάπλα τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα δανεικά. Λάθος μου, συγνώμη...

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Ιδιώτης 23/04/2014 02:58:05

      Εννοώ τους 750000 μικρομεσαίους του ΙΤ, που οι κατά καιρούς "Χατζηδάκηδες" πασχίζουν να πετάξουν εκτός αγοράς, με όπλο τις διάφορες διατάξεις εύνοιας υπέρ (ξενόφερτων συνήθως) Μεγάλων Επιχειρήσεων. Οι ΜΜΕ σπάνια πήραν επιδοτήσεις και Δημόσιες αναθέσεις. Και, εν πάσει περιπτώσει, αν παίρνουν και κακές αποφάσεις, τον εαυτό τους ζημιώνουν, ενώ έναν σκάρτο ή τεμπέλη ΔΥ , μάντεψε ποιός τον πληρώνει ΕΠ'ΑΠΕΙΡΟΝ...

 3. kkourk avatar
  kkourk 22/04/2014 04:13:28

  Στις εκλογές θα χαθούν 2 ημέρς και 2 ημέρες = 4. Γι αυτες δεν λέει κανεις τίποτα!!! Πρωθυπουργε συμμάζεψε τον υπουργό παιδείας Κάνει ότι είναι δυνατό να κόψει ψήφους από την ΝΔ και να τις στειλει αλλού. (140,000 μαζί με τις οικογένειες). Εκεί στη ΝΔ ακούει κανείς ή φωνή βοώντος εν τη ερήμω?????

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ kkourk 22/04/2014 09:56:28

   Θα συμφωνήσω μαζί σας και θα προσθέσω και μια επιπλέον απορία που έχω: αν δεν είχαν σημειωθεί τόσες αντιδράσεις και είχε εφαρμοστεί και η "Λευκή Εβδομάδα" στις αρχές Μαρτίου, τ τότε τα σχολεία δεν θα έκλειναν καθόλου το Πάσχα ; Και αν έκλειναν (όπως είναι λογικό), πώς θα αναπλήρωναν και την Λευκή Εβδομάδα και τις καταλήψεις ;

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ roadrunner 22/04/2014 15:44:41

    Οι παπάδες συγχωρούν μόνοι τους τις αμαρτίες τους και δεν θεωρούνται αμαρτωλοί. Άρα για την "λευκή εβδομάδα" δεν θα χρειάζονταν μετάνοιες (εξιλεωτικές αναπληρώσεις).

 4. Evelyn avatar
  Evelyn 22/04/2014 06:05:25

  Πολυ σωστα λουφα και παραλλαγη.Παρα μα παρα πολλοι γονεις και οχι μονο θα ηθελαν ακομα πιο σοβαρες αποφασεις.

 5. ... avatar
  ... 22/04/2014 09:15:57

  Οι κύριοι που τόσο συστηματικά και έντονα βγάζουν τη χολή τους στους εκπαιδευτικούς μπορούν άνετα να ακολουθήσουν τα χνάρια τους: α) Εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση β) Κατόπιν εξετάσεις ΑΣΕΠ μια φορά κάθε 3,4 χρόνια με πιθανότητα επιτυχίας 10-35% γ) Για όσους τυχεροί επιτύχουν, διαμονή στις άκρες της Ελλάδας για 3,4 έως .... χρόνια (με αρχικό μισθό 580 ευρώ)
  δ) Όσοι έχουν έως 12 έτη μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθούν οπουδήποτε για κάλυψη κενών ε) Πλέον υποχρεωτικά το 15% τουλάχιστον θα κρίνονται ανεπαρκείς (αναρωτιέμαι αν πω στην αρχή της χρονιάς στους μαθητές μου ότι το 15% υποχρεωτικά θα μείνει στη ίδια τάξη τι θα πουν οι γονείς τους...) Όσοι το επιλέξουν να γωρίζουν ότι θα δουλεύουν σε ένα κράτος όπου θα είναι οι πρώτοι που θα δουν την έξοδο (όπως έγινε και τον προηγούμενο Ιούνιο). Γιατί δε διορίστηκαν από τα κόμματα. "Ποιούς θα διώξουμε, τα δικά μας παιδιά;". Να γνωρίζουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη ζήλια, το φθόνο και την κακία πολλών. Να γνωρίζουν ότι στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, αυτό που κάνουν έχει αναγνώριση από ελάχιστους. Για τους περισσότερους γονείς το σχολείο είναι κυρίως babysitting . Να γνωρίζει ότι η γνώμη του δε θα έχει καμία σημασία. Τι σημασία έχει εαν τις πρώτες 2 μέρες της 7μερης απεργίας του Σεπτεμβρίου απήργησε το 90% των εκπαιδευτικών. Τι σημασία έχει αν το 93% των δασκάλων δήλωσε ενυπόγραφα την αντίθεση του σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Όλοι αυτοί το κάνουν αυτό γιατί είναι ...ΣΥΡΙΖΑ! Μπορώ να γράψω πολύ περισσότερα, αλλά φαντάζομαι ότι και αυτά που γράφω, τσάμπα τα γράφω...

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ... 22/04/2014 10:02:50

   Όλα αυτά σωστά. Όμως είναι είναι η τιμωρία σας για τον τρόπο που λειτούργησε το "κύκλωμά" σας τόσο χρόνια. Μάλλον είναι καιρός να το διαλύσουμε το μαγαζί που λέγεται δωρεάν παιδεία. Απ' ότι βλέπω δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε όσοι παρέχουν υπηρεσίες (εκπαιδευτικοί) ούτε όσοι τις λαμβάνουν (πολίτες).

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ηλίας 22/04/2014 10:19:54

    Άντε να το διαλύσουμε το κρατικό μαγαζί. Και να το μοιράσουμε σε κρατικοδίαιτους εργολάβους "κατά όνομα" ιδιωτικούς. Θα κερδίσει τίποτε το κράτος ;

    • Ιδιώτης avatar
     Ιδιώτης @ roadrunner 22/04/2014 10:44:25

     Ποιός ξέρει? Δε θα υπάρχει για να το μάθουμε :)

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Ηλίας 22/04/2014 14:41:33

    Υπάρχει μια απάντηση, είτε με Δημόσια, είτε με Ιδιωτική Εκπαίδευση (και όχι μόνον): Η αντικειμενική αξιολόγηση του παραγόμενου έργου: Όχι μέχρι μεθύστακες και ψυχοπαθείς καθηγητές -υπάρχουν και τέτοιοι. Όχι κουτσοί-στραβοί να παίρνουν 18-20 στην ΜΕ. Όχι 32 Τριτοβάθμια Ιδρύματα (σήμερα τα μέτρησα, τυχαία) που βάζουν σπουδαστές μέχρι και με βαθμό μηδέν (0), αποδεχόμενα τον ρόλο ιδρύματος για προβληματικούς! Όχι Χαρτιά-Σκουπίδια. Και εξετάσεις για ΟΛΟΥΣ ίδιες, "Εσωτερικούς" και "Εξωτερικούς", ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, για εγγραφή στα αντίστοιχα Επαγγελματικά Επιμελητήρια, για να μην τρώμε και τα σκουπίδια των άλλων χωρών μαζί με τα δικά μας. Αλλά τότε, θα μου πεις, τότε πως θα βολεύονται οι κοπρίτες της νομενκλατούρας μας...

  • Queen avatar
   Queen @ ... 22/04/2014 11:00:59

   Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι κατά της προχερότατας την οποία συνεχίζει να επιδεικνύει αυτό το Υπουργείο της Ανοργανωσιάς. Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν εφαρμόστηκε εδώ και χρόνια και οι όποιες απεργίες κατά καιρούς έγιναν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Από την άλλη, πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε ότι και η ΟΛΜΕ δεν κάνει απολύτως τίποτα και προωθεί μόνο τα όποια συμφέροντά της. Όλοι οι εκπαιδευτικοί το ξέρουν και νιώθουν αδύναμοι μπροστά σε οποιαδήποτε "αλλαγή" προσπαθεί να προωθήσει το Υπουργείο χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη. Ένα παράδειγμα: άλλαξαν όλα τα βιβλία στο Δημοτικό τα οποία γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές το ένα από το άλλο. Σαν αποτέλεσμα δεν υπάρχει καμία συνοχή μεταξύ τους. Κάποια είναι καλογραμμένα, κάποια απαράδεκτα και δε συμβαδίζουν σε καμία περίπτωση με αυτά του Γυμνασίου. Σαν τελευταίο σχόλιο: όσο και να το αμφισβητείτε, υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δουλεύουν ακόμη, παρά τις υπάρχουσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ Queen 22/04/2014 14:50:29

    Εγώ δεν το αμφισβητώ καθόλου αυτό. Μάλιστα είναι βέβαιο ότι είναι αρκετοί, αλλιώς δε θα γίνονταν όλες αυτές οι άοκνες προσπάθειες από πλευράς πολιτείας ώστε να σταματήσουν κι αυτοί να εργάζονται λόγω αηδίας. Σε αυτούς στοχεύουν οι εκπαιδευτικές πολιτικές των τελευταίων 30 ετών.

    • Queen avatar
     Queen @ Ιδιώτης 22/04/2014 16:00:50

     To πρόβλημα είναι ότι το ανίκανο σύστημα αναπαράγεται. Σαν παράδειγμα μπορώ να αναφέρω (το οποίο δεν είναι το μοναδικό-και πιστεύω ότι δε θα σας κάνει εντύπωση) η απόρριψη της αίτησης απόσπασης εκπαιδευτικού για το Υπουργείο με διδακτορικό στη διοίκηση, ενώ έγινε δεκτή η αίτηση εκπαιδευτικού με πτυχίο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας. Από την άλλη, αν κοιτάξετε τα αιτήματα των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ όταν κάνουν απεργία, είναι επιεικώς γελοία. Είναι σαν να κάνουν απεργία για να πάνε πενταήμερη ή επειδή οι τουαλέτες είναι βρώμικες. Πραγματικά, πιστεύω ότι δεν έχουμε καμιά ελπίδα γιατί πρόκειται για ένα καρκίνωμα (και από τις δύο πλευρές) και για να γίνουμε καλά, χρειαζόμαστε βαριά χημειοθεραπεία.

  • m.s avatar
   m.s @ ... 22/04/2014 20:42:25

   έχεις απόλυτο δίκαιο. Φαίνεται ότι γνωρίζεις τα πράγματα από μέσα. Ειλικρινά δεν έχω συναντήσει εκπαιδευτικό όλων των βαθμίδων και κάθε παράταξης , που να μην περιμένει τις εκλογές για να μαυρίσει αυτόν τον απίθανο υπουργό. Τώρα όλοι αυτοί έχουν άδικο και είναι κακοί συριζαίοι... τι να πω. Μερικά μέτρα , όσο σωστά και να είναι , λαμβάνονται και στον κατάλληλο χρόνο.

  • Eva avatar
   Eva @ ... 23/04/2014 13:45:52

   1. Πριν το ΑΣΕΠ? Δεν μπήκαν όλοι με ΑΣΕΠ 2. Ε... στις άκρες της Ελλάδας υπηρετούν μόνο όσοι δεν έχουν Γλείψιμο. 3. Για τους αναπληρωτές που έγιναν μόνιμοι τι έχετε να πείτε? 4. Οι αναπληρωτες-ωρομίσθιοι επελέγησαν αξιοκρατικά? Μην τρελλαθούμε τώρα.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 22/04/2014 09:40:10

  Yποκλίνομαι στη προστιθέμενη Ποιότητα των Δασκάλων και την Ευφυΐα των Τεράστιων μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γαλάτιστας, στη Χαλκιδική. Τους Θαυμάζω για τον πολιτισμό τους, τη καθαριότητα, την επιμέλειά τους, την έφεση στη σύγχρονη μάθηση, την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη τους, την ωριμότητά τους, τον σεβασμό τους για το πέτρινο αρχιτεκτόνημα, το Κόσμημα-Σχολείο τους! Όλοι μαζί, Δάσκαλοι και Μαθητές, συλλογικά εργάζονται για το Άριστο αποτέλεσμα, μέσα κι έξω. Ολόθερμα Συγχαρητήρια! http://dimgalat.blogspot.gr/2012/03/blog-post_20.html Η Ποιότητα είναι μεταδοτική. Το ίδιο και η αθλιότητα. Κλαίω κάθε που περνώ και βλέπω το σημερινό κατάντημα, ενός από τα πρώην καμάρια της ελληνικής εκπαίδευσης, το Τοσίτσειο Σχολείο, στη γωνία των οδών Αχαρνών και Σουρμελή (έχει μεταφερθεί στα βόρεια προάστια). Τα σκουπίδια, οι ασχήμιες στους τοίχους, η εγκατάλειψη, τα graffiti που έχουν καλύψει ταράτσες, ακροκέραμα, τοίχους, παράθυρα, μπαλκόνια, πόρτες έως και τα υπόγεια (πρώην δοκιμαστήρια Φυσικής του Γιάννη Περίδη), έχουν τραγικά αλλοιώσει την εικόνα του πρώην εκπαιδευτικού κτίσματος-στολίδι της Αθήνας. Είναι πασίδηλο πλέον ότι ουδείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ενδιαφέρεται για τη διάσωσή του. Που να βρεθεί χρόνος "για λεπτομέρειες" όταν το γενικό εκπαιδευτικό μόττο είναι: "όλοι στους δρόμους;" Φαίνεται να ενοχλεί “η καταγωγή” αυτού του πρώην Ελληνικού Σχολείου γι’ αυτό και με κάθε τρόπο πασχίζουν να την ακυρώσουν. Δύσκολο.. Για την αδιανόητη αυτή ύβρη και αχαριστία, θα τρέμουν τα κόκκαλα του εθνικού ευεργέτη-δωρητή.

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 22/04/2014 10:08:30

  Αρθρογράφε για να τα λέμε σωστά, δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η αναπλήρωση μαθημάτων σε καιρό διακοπών. Επιχειρήθηκε το 1999 επί Πασοκ-Σημίτη, λόγω των καταλήψεων για το νόμο Αρσένη. Και επιβλήθηκε αναπλήρωση μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν τότε, οι καθηγητές μπορούσαν να κάνουν στάσεις εργασίας, αν είχε δηλαδή προκηρύξει η Ολμε. Αναπλήρωση στην πραγματικότητα, τότε, δεν έγινε γιατί οι μαθητές αγνόησαν το όλο ζήτημα, και συνέχισαν αμέριμνοι τις διακοπές με τις οικογένειές τους. Οι μόνοι που παρέμεναν στα άδεια σχολικά κτήρια ήταν οι καθηγητές. Η αναπλήρωση (εκτάκτως και με ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής) μέσα σε χρόνο διακοπών και ανήμερα μεγάλων γιορτών της Ορθοδοξίας (όπως η γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Ζωοδόχου Πηγής), είναι ένα μέτρο που δοκιμάστηκε από το Πασοκ παλιότερα, κρίθηκε ως αποτυχημένο και πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτοί που το επανέφεραν είτε έχουν κοντή μνήμη είτε σαμποτάρουν την κυβέρνηση προεκλογικά.

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ roadrunner 22/04/2014 10:46:30

   Τώρα, το "κοντή μνήμη" είναι ευφημισμός κάποιας βαρύτερης πάθησης ή είμαι κακός?

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ιδιώτης 22/04/2014 11:14:18

    Τώρα που το λέτε... η αλήθεια είναι ότι ίσως εντοπίσει ο προσεκτικός παρατηρητής και άλλα συμπτώματα, πέραν της κοντής μνήμης, τα οποία να παραπέμπουν σε υποβόσκουσα βαρύτερη ασθένεια. Ιάσιμη δεν ξέρω αν είναι...

    • Ιδιώτης avatar
     Ιδιώτης @ roadrunner 22/04/2014 15:08:53

     Σίγουρα όμως κολλητική...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ιδιώτης 22/04/2014 14:02:35

    Και η επιβεβαίωση: Σ. Κεδίκογλου "Από πειθαρχικό οι καθηγητές που θα αρνηθούν να κάνουν μάθημα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω καταλήψεων "

    • foros1 avatar
     foros1 @ roadrunner 22/04/2014 17:45:31

     τον κ. Κεδίκογλου ποιος θα τον περάσει απο πειθαρχικό, για τα μαθήματα που έχασαν απο την αρχη της σχολικής χρονιάς, μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα, χιλιάδες μαθητές στους τομείς των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν;

     • Ιδιώτης avatar
      Ιδιώτης @ foros1 22/04/2014 17:59:54

      Οι πάπες δίνουν λογαριασμό μόνο στο Θεό.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ roadrunner 22/04/2014 14:48:41

   Όχι, μπορεί να γίνει, γιατί οι γονείς πληρώνουμε για να μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα, όχι για να ασκούνται εις βάρος τους οι μελλοντικοί συνδικαλιστάδες/ εθνοπατέρες/ αναρχικοί, κάνοντας καταλήψεις, που, αν και κραυγαλέα παράνομες, η Δικαιοσύνη (άλλο ανέκδοτο αυτό) ανέχεται και περί άλλων τυρβάζει.

   • Χαβιάρης avatar
    Χαβιάρης @ ΠΗΛΕΑΣ 22/04/2014 14:57:24

    Για τη Δικαιοσύνη δεν έχετε άδικο, για "σας" τους γονείς όμως έχετε. Γιατί όταν τα βλαστάρια σας κάνουν καταλήψεις, εσείς με άλλα ασχολείστε και ζητάτε από άλλους να κάνουν τη δική ας δουλειά. Κι αν κανένας καθηγητής ή διευθυντής, δρώντας και πέρα από τα οφειλόμενα, επιχειρήσει να τους διώξει από το σχολείο, αντιμετωπίζει την οργή "σας".

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Χαβιάρης 23/04/2014 03:09:17

     Έχεις απόλυτο δίκαιο. Συμβαίνει και αυτό, αλλά όχι πάντα, όχι από όλους και από όσους αισθάνονται ανοργάνωτοι και αδύναμοι να παρέμβουν. Για να μην αναφέρουμε και "κουλτουριάρηδες" γονείς, που δεν διστάζουν να ενθαρρύνουν καταλήψεις. Η παρακμή έχει απλωθεί ΠΑΝΤΟΥ.

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 22/04/2014 10:42:13

  Στα ιδιαίτερα φροντιστήρια που κάνουν δεν νομίζω να τόλμησαν ποτέ να διώξουν μαθητές και να απέχουν.

 9. dimitris avatar
  dimitris 22/04/2014 12:04:55

  1. Προς kkourk-Τα μαθήματα σταματούν στις 21/5 ημέρα Τετάρτη, άρα στις εκλογές δεν χάνονται 4 αλλά 2 ημέρες. (Παραβλέπουμε το γεγονός ότι αυτό δεν αρμοδιότητα του υπ.παιδείας) 2. Προς ¨Μεγάλες στιγμές¨- Δεν κάνουν όλοι ιδιαίτερα,είτε λόγω ειδικότητας(π.χ. θρησκευτικός ή καθ. Γεωγραφίας κ.λ.π.) είτε λόγω προσωπικών πιστεύω. Αλλά να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι είναι ωραίο! υ.γ. Ας αποφασίσει επιτέλους το antinews τι είναι ο κ. Αρβανιτόπουλος. Καλός όταν πάει κόντρα στην ΟΛΜΕ, κακός και αποτυχημένος όταν στηρίζει τον Μώραλη στον Πειραιά?

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ dimitris 22/04/2014 14:51:54

   Δεν εκφράζω το Antinews, βέβαια, αλλά Αείκαλοι και Αείκακοι υπάρχουν μόνο στην Αγία Γραφή.

 10. kkourk avatar
  kkourk 22/04/2014 13:50:50

  dimitri δε μιλώ μόνο για τα λύκεια, αλλά και για τα δημοτικά και γυμνάσια

 11. Fiscal avatar
  Fiscal 23/04/2014 10:31:00

  Ειλικρινά είναι κρίμα που η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να της γυρίσουν την πλάτη σε 32 ημέρες από τώρα οι 150.000 εκπ/κοί όλων των βαθμίδων και οι οικογένειες τους. Ειδικά εκείνο το 15% των εκπ/κών που θα κρίνονται ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και πρέπει να τροποποιηθεί ή να αποσυρθεί. Φανταστείτε σε μία τάξη ο εκπαιδευτικός να έλεγε: Είστε εικοσιπέντε μαθητές. Οι τέσσερις θα πάρουν κάτω του 10, οι επτά 18-20 και οι υπόλοιποι 11-17! Είναι με τα καλά τους εκεί στο Υπουργείο Παιδείας;

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Fiscal 23/04/2014 10:49:12

   Μονον αυτο; τι να πουν οι ιδιωτικοι εκπαιδευτικοι που τους ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΕΡΕΣ;;;;που αξιολογουνται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ απο παιδια και σχολαρχες; που κρινονται και για την παρανυχιδα;

 12. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 23/04/2014 11:43:05

  Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κάνει την "επανάστασή" της η ΟΛΜΕ, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί τη "γράφουν", τα κανάλια όμως και ο κομπλεξικός και απαίδευτος νεοέλληνας "γονιός" βρίσκουν ευκαιρία να χύσουν τη χολή τους συλλήβδην και να υποβαθμίσουν το κύρος και το ηθικό των ανθρώπων στους οποίους στέλνουν τα απιδιά τους να μάθουν γράμματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.