#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2013 10:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξαναχτυπούν με ύποπτα δημοσιεύματα Economist, Reuters και New York Times

- Economist: Πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, πρόωρες εκλογές το 2014- Reuters: Η ευφορία μπορεί να είναι προσωρινή...- New York Times: «Βάτραχος σε κατσαρόλα με καυτό νερό» η Ελλάδα


Πλήθος ερωτημάτων «γεννά» μία σειρά νέων δημοσιευμάτων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, τα οποία μιλούν για πολιτική αστάθεια στη χώρα, «βλέπουν» πρόωρες εκλογές, κάνουν λόγο για «προσωρινή ευφορία» και φτάνουν μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα ως... βάτραχο σε κατσαρόλα με καυτό νερό.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές του Economist Intelligence Unit διαπιστώνουν ένα σκηνικό πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, «με δεδομένη την κατακερματισμένη πολιτική σκηνή, τις συχνές κοινωνικές ταραχές και τις οικονομικές δυσκολίες εν μέσω αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας».

Η έκθεση εκτιμά ότι ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πιο «ομοιογενής» και άρα είναι μικρότερες οι πιθανότητες «κοινοβουλευτικής ανταρσίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».

Παρ' όλα αυτά, οι αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανή τη διενέργεια πρόωρων εκλογών εντός του 2014, κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τις ευρωεκλογές, ακόμη και μετά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το Eurogroup της 8ης Ιουλίου.

«Η συνεχιζόμενη δημοσιονομική λιτότητα πυροδοτεί την οικονομική ύφεση και την υψηλή ανεργία, οπότε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στο Κοινοβούλιο -ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που στις δημοσκοπήσεις είναι στήθος με στήθος με τη ΝΔ- θα εξακολουθήσουν να καρπώνονται το αίσθημα κατά της λιτότας» αναφλερει η έκθεση.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι «υπάρχει ευρεία λαϊκή δυσαρέσκεια από τη διαφθορά, τον νεποτισμό και τα συμφέροντα που έχουν ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Η εκτίμηση των αναλυτών του Economist είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές.

Θεωρούν, όμως, ότι θα εξακολουθήσει να κυβερνά η ΝΔ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να βρει κυβερνητικούς εταίρους.

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, καθώς, όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα μπορεί να γλίτωσε από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, αυτή η «ευφορία» όμως μπορεί να είναι προσωρινή...

«Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά» υποστηρίζει ο Φρέντρικ Έρικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα».

«Κλωτσάνε το πρόβλημα στο μέλλον εδώ και μήνες. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την παρωδία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης...» καταλήγει. Διαβάστε περισσότεραεδώ

«Βάτραχος σε κατσαρόλα με βραστό νερό»

«Αν ρίξεις ένα βάτραχο σε νερό που βράζει, θα πηδήξει αμέσως έξω. Αν όμως ζεστάνεις το νερό σιγά-σιγά, τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά να βράσει μέχρι θανάτου».

Με αυτά τα λόγια η αμερικανική εφημερίδα New York Times περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, την οποία παρομοιάζει με καζάνι που βράζει.

Σύμφωνα με τους NYT η ελληνική δημοκρατία είναι σαν το βάτραχο που βράζει, εξαιρετικά αποδυναμωμένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, πληγωμένη από τα πέντε χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας και πλέον... σε μεγάλο κίνδυνο.

Οι  New York Times γράφουν ακόμη πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γίνεται όλο και πιο απολυταρχική, περνώντας νόμους με διατάγματα, έχοντας τάσεις προς την άκρα Δεξιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 11/07/2013 11:07:27

  Οσο ακριβή ήταν τα περασμένα πονήματα τους είναι και αυτό.

  Τα οικονομικά έχουν αποδειχτεί μη-επιστήμη και η οικονομική δημοσιογραφία μεγάλου διαμετρήματος παπαριά.

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ Nik 11/07/2013 11:12:18

   Τα οικονομικά είναι επιστήμη, αυτό που λες εσύ είναι τα πολιτικο-οικονομικά.

 2. sender avatar
  sender 11/07/2013 11:08:24

  Μάλλον αδημονούν οι NYT,γιατί ο βάτραχος καθυστερεί και δεν τινάζει την κατσαρόλα,τώρα που βρήκαν και τον διάδοχο!

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 11/07/2013 11:11:34

  Τι να πω, όμως αυτά που λένε αυτά τα δημοσιεύματα, αυτά ακούμε και έξω στον κόσμο. Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για success story και grecovery. Εντάξει, το grexit το γλυτώσαμε. Τα άλλα όμως παίζουν.

  Πιο πολύ ενοχλούν τα απανωτά -τελευταία κάθε φορά- μέτρα, καθώς και τα πολύ ελπιδοφόρα σενάρια του προηγούμενου καιρού, του Βενιζέλου στυλ "Σώσαμε την Ελλάδα" που και αυτός ακόμα σε πρόσφατο σχετικά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το ανασκεύασε ως "Δε σώσαμε την Ελλάδα".

  Εννοείται πως μας κάνουν κακό όλα αυτά, αλλά μήπως να μη γελιόμαστε;

 4. Hawk avatar
  Hawk 11/07/2013 12:07:09

  Τι να ετοιμάζουν άραγε για μετά τις γερμανικές εκλογές....... ποιός να ξέρει, και δεν μιλάμε για τα έγκριτα ..... ως άνω μέσα ενημέρωσης , για τις αγορές μιλάμε .... τις άτιμες αγορές, που μας αγοράζουν και μας πουλάνε μπιρ- παρά.

 5. galis avatar
  galis 11/07/2013 12:47:02

  Όσο η ΕΕ καθυστερεί να καταλήξει σε ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την Ελλάδα, τόσο θα κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Ποιος θα κάνει επενδύσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

 6. Αρχιμηδησ avatar
  Αρχιμηδησ 11/07/2013 12:51:11

  Δεν μας λένε και τιποτε καινούριο οι Economist, Reuters και New York Times.
  Σε οποιοδήποτε καφενείο της Ελλάδας ακούς αυτές τις αναλύσεις και μάλιστα πιο εμπεριστατωμένες. Ποιός αμφιβάλλει πλέον οτι αν δεν πέσει νωρίτερα η "συγκυβέρνηση" με τον Μπένυ, με τις Ευροεκλογές θα έχουμε και βουλευτικές με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΟΚ? Θα κρατήσει Μπένυ έστω και 3%? Προσωπικά δεν το πιστεύω. Εξ άλλου η αθρόα προσέλευση Πασόκων μάλλον χαροποιεί τους Συριζαίους όπως χαιρόταν και η ΝΔ όταν συνέρρεαν σ' αυτήν αγαναχτισμένοι "αβόλευτοι" Πασόκοι. Η "κινούμενη μάζα" του εκλογικού σώματος βγάζει πάντα την κυβέρνηση και όχι οι "σίγουροι οπαδοί".

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Αρχιμηδησ 12/07/2013 13:59:26

   Γιατί δεν το πιστεύετε; Δε βλέπετε που η Κρήτη ξεχειλίζει από λατρεία για τον ΑντιΠρόεδρα; Δε γίνεται να εμφανιστεί και να μην παραληρήσουν τα πλήθη! Και που είστε ακόμα.....

 7. The Camel avatar
  The Camel 11/07/2013 22:12:51

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι βλέπουν ύποπτα δημοσιεύματα. Εμείς δεν συζηταμε όλα αυτά τα θέματα που θίγουν;

  Επειδή τα γράφουν ξενα ΜΜΕ είναι το πρόβλημα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.