#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2013 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τον Θ. ΠελεγρίνηΗ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κάλεσε στο γραφείο της τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη για το θέμα της μη λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

Κατά την συνάντηση έγινε εποικοδομητική συζήτηση και η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να πιέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία τους και να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Ακόμη, η κ. Κουτζαμάνη ανέφερε ότι δεν μπορεί να παραβιάζονται οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νατάλης avatar
  Νατάλης 20/11/2013 23:15:28

  Οι πανεπιστημιακοί φωνάζουν για την αναλογία διοικητικών υπαλλήλων προς τους φοιτητές. Μόλις μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες τότε η αναλογία είναι πολύ μικρή, περίπου 1//100. Αν μειωθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι γιατί δε μειώνονται και οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια;
  Βέβαια αν μειωθούν οι φοιτητές θα πρέπει να κλείσουν κάποιες σχολές, αλλά αυτό πονάει πιό πολύ τους πανεπιστημιακούς. Θέλουν σε κάθε ραχούλα ένα ΑΕΙ ή ένα ΤΕΙ, χώρια που το θέλουν και οι τοπικοί παράγοντες ισχυριζόμενοι ότι έτσι αναπτύσσεται ο τόπος τους!
  Χρειαζόμαστε για παράδειγμα 800 πολιτικούς μηχανικούς, 700 γιατρούς, 900 δικηγόρους κάθε χρόνο (δίχως τους φοιτητές του εξωτερικού); Πού θα βρουν δουλειά μόλις αποφοιτήσουν; Στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας;
  Αναρωτιέμαι τι είναι προτιμότερο. Να παράγουμε άνεργους επιστήμονες ή να αλλάξουμε νοοτροπία και να δεχθούμε ότι η χειρωνακτική εργασία δεν είναι ντροπή;
  Μάλλον θεωρούμε, ακόμα δυστυχώς, ότι το να είσαι αγρότης, υδραυλικός, τεχνικός αυτοκινήτων κ.ο.κ αποτελεί "κοινωνικό" υποβιβασμό, ότι αυτά τα επαγγέλματα είναι για τους "άλλους". Όμως έτσι η ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ.

  • Πίθηκας avatar
   Πίθηκας @ Νατάλης 21/11/2013 04:54:12

   Στον 21ο αιώνα είμαστε!
   Σύμφωνα με το Χάρβαρντ σε 30 χρόνια δεν θα υφίστανται πια τα χειρονακτικά επαγγέλματα.
   Ήδη τα πρώτα ρομπότ κατασκευάζονται σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, ενώ ρομποτικοί ταύροι με δύναμη όσο 150 ταύροι πωλούνται ήδη στην αγορά των ΗΠΑ.
   Προ μηνών ο Υπουργός Αρβανιτόπουλος μείωσε τους εισακτέους στα τεχνικά επαγγέλματα καταργώντας ειδικότητες στα τεχνικά Λύκεια και μειώνοντας τους εισακτέους στα ΤΕΙ , ενώ συγχρόνως αύξησε τους εισακτέους στα ΑΕΙ.
   Οι μόνοι που υποστηρίζουν το δικό σου παραγωγικό μοντέλο είναι οι Χρυσαυγίτες και ειδικά ο γεωπόνος Κασιδιάρης που ονειρεύεται μια Ελλάδα απομονωνένη σαν τη Βόρεια Κορέα.
   Όταν σε απόσταση αναπνοής η νησιωτική και ορεινή Ελλάς έχει τις μεγάλες αγροτικές οικονομίες της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Ουκρανίας δεν έχει κανένα νόημα η αύξηση της αγροτικής παραγωγής που ήδη είναι υπεραρκετή για τους 10.000.οοο κατοίκους μας.
   Η Ελλάς θα σωθεί μέσα από τον τουρισμό, την εμπορική ναυτιλία, την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου, δια της μετεξελίξεώς της σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα σε 3 ηπείρους, κάνοντας χρήση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας που έχει σε αφθονία και χρησιμοποιώντας τους επιστήμονές της σε προγράμματα νέων τεχνολογιών.
   Η Ελλάς μπορεί να χρειάζεται περισσότερους βιολόγους παρά γιατρούς, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται περισσότερους οικοδόμους ή καθαρίστριες.
   Η Ελλάς μπορεί να χρειάζεται περισσότερους νομικούς επιστήμονες διεθνούς δικαίου και δικαίου του διαδικτύου παρά εργατολόγους, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται περισσότερους αγρότες όταν τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα είναι ήδη 3 φορές φθηνότερα.
   Η Ελλάς μπορεί να χρειάζεται περισσότερους ναυπηγούς παρά πολιτικούς μηχανικούς, αλλά σίγουρα όχι περισσότερους κτηνοτρόφους, όταν το γάλα της Δανίας είναι 2 φορές φθηνότερο από το Ελληνικό.
   Η μονη περίπτωση να λειτουργήσει το παραγωγκό σου μοντέλο είναι με την προοπτική ο Έλληνας να εργάζεται σε κοπιαστικές κτηνοτροφικές και αγροτικές εργασίες με μισθό 300 ευρώ.
   Ξεκίνα λοιπόν εσύ πρώτος για να δώσεις το καλό παράδειγμα...
   Θα σε πληρώνω 300 ευρώ/μήνα για 8 ώρες καθημερινής εργασίας στα χωράφια μου στην επαρχία.
   Δέχεσαι;
   Βλέπεις η εργασία σου τόσο αξίζει, όχι για να έχω κέρδος , αλλά για να μην έχω ζημία.
   Σύνελθε λοιπόν κι έλα στον πραγματικό κόσμο!
   Και τέλος ως προς την "αγανάκτησή" σου που υπάρχουν ΤΕΙ και ΑΕΙ σε κάθε ραχούλα...
   Δηλαδή, με τη δική σου λογική θα πρέπει να μαζέψουμε όλα τα Πανεπιστήμια στην Αττική ή να στέλνουμε τους νέους μας να πληρώνουν δίδακτρα σε Πανεπιστήμια της αλλοδαπής πλουτίζοντας τις ξένες οικονομίες;
   Ήδη εν έτει 2013 ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στην Αττική.
   Η Αττική έχει έκταση όσο το 3% της έκτασης της Ελλάδας και ταυτόχρονα πληθυσμό ίσο με το 45% του συνολικού Ελληνικού πληθυσμού.
   Πόσοι ακόμη θα μαζευτούμε πια στο Λεκανοπέδιο;;;
   Πόσο σοφό είναι αυτό για μια αραιοκατοικημένη χώρα που γειτονεύει με μια χώρα όπως η Τουρκία με πληθυσμό 75.000.000;
   Όπως βλέπεις σε αποδόμησα πλήρως.
   Όσα υποστηρίζεις απλά δεν στέκουν στο σημερινό και μελλοντικό πραγματικό κόσμο!

  • Eva avatar
   Eva @ Νατάλης 21/11/2013 07:20:27

   Τι λες τώρα? Να κλείσει κανένα τμήμα ΤΕΙ και να μείνουν ξενοίκιαστες οι γκαρσονιέρες, και να μειωθεί η δουλειά στα σουβλατζίδικα?
   Τι τους εκλέγουμε τους βουλευτές (και τους αρχηγούς κομμάτων) αν δεν μπορούν να διατηρήσουν ένα ΤΕΙ στον τόπο καταγωγής τους?

 2. Νατάλης avatar
  Νατάλης 21/11/2013 08:34:08

  @Πίθηκα. Τα περί ΧΑ τα αφήνω ασχολίαστα, γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έγραψα.
  Επειδή με αποδόμησες πλήρως η απάντησή μου θα είναι αποσπασματική, ανάλογη με τα θέματα που έθιξες.
  Ρομπότ λειτουργούν δεκάδες χρόνια τώρα, όχι με τη μορφή που βλέπεις στον κινηματογράφο, αλλά ως απλά μηχανήματα.
  Το αν η αγροτική παραγωγή της χώρας μας είναι υπέραρκετή, φαίνεται από τις εισαγωγές τροφίμων που κάνουμε.
  Μακάρι να χρειαζόμασταν περισσότερους βιολόγους, αλλά αυτό ας το εξηγήσεις στους άνεργους βιολόγους, ή στους βιολόγους που κάνουν τους πλασιέ φαρμάκων.
  Όσον αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προφανώς χρειάζεσαι μηχανικούς και τεχνίτες για να μελετηθούν, εγκατασταθούν και λειτουργήσουν τα φ/β και αιολικά πάρκα.
  Για να έχουμε περισσότερους ναυπηγούς, σημαίνει ότι θα έχουμε ναυπηγεία, τεχνίτες (ουχί συνδικαλιστές) και παραγγελίες για καινούργια πλοία. Μέχρι τότε, οι ναυπηγοί μας είτε θα ξενητεύονται είτε θα υποαπασχολούνται. Επίσης, μήπως αναρωτήθηκες γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ναυτικοί σε μια χώρα με παράδοση στη θάλασσα;
  Το γιατί χρειάζεται η χώρα μας περισσότερους δικηγόρους για το διεθνές δίκαιο, με ξεπερνά. Ο δικηγόρος ίσως είναι από τα ελάχιστα επαγγέλματα που δεν μπορεί να βρει εύκολα δουλειά στο εξωτερικό. Ο μηχανικός, ο γιατρός, ο τεχνίτης μπορεί να δουλέψει παντού στον κόσμο. Απορώ με τη λογική σου
  Επειδή κάποιοι εθελοτυφλούν, δεν αντιλαμβάνονται ότι ανάπτυξη δε γίνεται με τη λειτουργία ΑΕΙ & ΤΕΙ σε κάθε γωνιά της χώρας. Πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε πόσους επιστήμονες αντέχει αυτή η χώρα και μετά να δούμε πόσα ιδρύματα και πού απαιτούνται.
  Μάλλον κάποιος ζει, περιορισμένος στο "κλουβί" του, και έχει τη δική του αντίληψη του κόσμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.