#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2013 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νίκος Δένδιας: «Η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ»Την έκρηξη της παράνομης οπλοκατοχής στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σώματα ασφαλείας στην αντιμετώπισή της, παραδέχθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ».

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πάντως ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τις οποίες σχεδιάζει η κυβέρνηση δεν είναι κάτι δύσκολο να γίνει. «Δεν χρειάζεται πολύ καιρός για να γίνει αυτό, μην έχετε την εντύπωση ότι χρειάζονται κατασκευές, πράγματα, θαύματα. Είναι κάτι το εξαιρετικά απλό, έχει να κάνει κυρίως με κανονισμούς και με πάρα πολύ μικρές ενισχύσεις και μπορούμε μέσα σε ελάχιστες μέρες, σε λιγότερο από ένα μήνα να τις έχουμε αυτές τις φυλακές υψίστης ασφάλειας. Τις είχα σχεδιάσει ως Υπουργός Δικαιοσύνης το μικρό διάστημα του 2009 που ήμουν σε αυτή τη θέση και νομίζω ότι είναι κάτι που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί πάρα πολύ γρήγορα» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός προσέθεσε πως «παρότι χρειάζονται και περισσότερες (φυλακές), πρέπει να έχουμε και διαφορετικές φυλακές». Και υπογράμμισε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα, μίας άλλης τάξης εγκληματικότητα. Ξέρετε η χώρα είναι γεμάτη με Καλάσνικοφ. Αυτό το πράγμα δεν είναι κάτι το οποίο είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί».

Ο ίδιος εξήγησε και το πώς η Ελλάδα έγινε ένα τόσο μεγάλο οπλοστάσιο και πώς μπήκαν τόσα όπλα στη χώρα: «Η χώρα έχει ατελείωτα σύνορα, πρέπει να σας πω ότι η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι ίση με την ακτογραμμή της Αφρικής. Επίσης έχουμε χερσαία σύνορα σε ορεινούς όγκους τα οποία δεν φυλάσσονται. Άρα λοιπόν το θέμα δεν είναι πώς μπήκαν (τα όπλα), νομίζω ότι μπορούμε να υποθέσουμε πως μπήκαν, αυτό το οποίο νομίζω έχει τεράστια σημασία είναι να δούμε πως αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται και έχουν αλλάξει συνολικά τις συνθήκες ασφάλειας στην Ελλάδα. Πρέπει να δούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μία πρόκληση που δεν υπάρχει δεύτερη στην ιστορία της ελληνικής κοινωνίας και που ίσως είναι η πιο δύσκολη που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα σήμερα».

Πηγή : Τα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/03/2013 16:34:27

  Καλά τα λες. Πάρε μέτρα λοιπόν υπουργέ γιατί θα χρειαστεί να έχουν ειδικά αλεξίσφαιρα οι αστυνομικοί μας για να μη θρηνούμε νέα παιδιά που θα πέφτουν την ώρα του καθήκοντος να προστατεύσουν εμάς τους άοπλους. Αλλιώς πες μας να πάρουμε κι εμείς όπλα να φυλαχτούμε. Ή μήπως μας το είπες πλαγίως;

 2. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 27/03/2013 17:16:10

  Μήπως τό θέμα δέν εἶναι μόνο πῶς μπήκαν τά ὄπλα,ἀλλά καί ἀπό πού μπήκαν...

  • ANORFOGRAFOS avatar
   ANORFOGRAFOS @ Κυθήριος Τ. 29/03/2013 11:04:43

   στα Κύθηρα δεν καταργήθηκαν ακόμα οι περισπωμένες και οι δασείες με νομο?.. κάποιος είναι νομοταγής πολιτης σε ολους του νομους του κρατους ακομα και αν διαφωνη με αυτους και οχι σε οποιο του αρεσει.

 3. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 27/03/2013 17:58:27

  Μακράν ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά! Φαντάζομαι μη γίνει κανά δημαρικό αστείο και για να φύγουν οι Μανιτάκης,Ρουπακιώτης να γίνει καμιά καραμπόλα με τον Δένδια στο Προστασίας του Πολίτη.

 4. ΚΟΣΟΒΑΡΟΣ avatar
  ΚΟΣΟΒΑΡΟΣ 27/03/2013 18:22:00

  @Η σύληψη τών Αλβανών φυγάδων πρέπει να είναι στόχος τής κυβέρνησης πάση θυσία ακόμα καί στήν Αλβανία.Τό μύνημα τής απόδρασης είναι οτι η χώρα είναι εύκολη λεία.

 5. ΚΟΣΟΒΑΡΟΣ avatar
  ΚΟΣΟΒΑΡΟΣ 27/03/2013 18:23:49

  Η σύληψη τών Αλβανών φυγάδων πρέπει να είναι στόχος τής κυβέρνησης πάση θυσία ακόμα καί στήν Αλβανία.Τό μύνημα τής απόδρασης είναι οτι η χώρα είναι εύκολη λεία.

 6. Nik avatar
  Nik 27/03/2013 19:44:57

  Το αντίδοτο είναι γνωστό και δοκιμασμένο: κάνουμε ένα νόμο που "αυστηροποιεί" την κατοχή αεροβόλων, όπλων κρότου, κειμηλίων, αθλητικών ακοντίων (μη γελάτε, ο ισχύων νόμος τα.... περιορίζει), τόξων, και δεν θα κάνει τίποτε για πραγματικά παράνομο οπλισμό. Βέβαια ο νόμος θα έχει ρήτρα για τέλη υπέρ του ταμείου αστυνομικών με το δέον αστυνομικόσημο και καθαρίσαμε. Αν ναι, και μη ξεχνάτε τις διόπτρες αεροβόλων, αυτές και αν είναι δημόσιος κίνδυνος!

 7. Παστός Αστός avatar
  Παστός Αστός 27/03/2013 19:46:58

  Η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι 15.147 km, της Αφρικής 26.000 Km.
  Με τη μεταφορά έκτισης ποινών στην Αλβανία τι γίνεται;

 8. helios avatar
  helios 27/03/2013 21:04:42

  Η χώρα παραδίδεται στους Αλβανούς.
  Όλη η επικράτεια έχει γεμίσει με αλβανικά φροντιστήρια και σχολεία.

  Με την συνδρομή του δήμου
  Φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών στην Καβάλα


  Τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Καβάλα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία έχουν πλέον τη δυνατότητα να μαθαίνουν και τη μητρική γλώσσα της χώρας καταγωγής των γονιών τους με τη συνδρομή του δήμου Καβάλας.

  Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του γενικού προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα, που έγινε πριν από λίγες μέρες έκανε δεκτό το αίτημα που του απηύθυνε, το οποίο αποτελούσε και αίτημα της αλβανικής κοινότητας της πόλης, να διαθέσει ο δήμος Καβάλας μια σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο ώστε τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη μητρική γλώσσα των γονιών και των παππούδων τους.

  Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών και βασίζονται σε πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει στην Αλβανία.

  Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ –ΜΠΕ τόνισε ότι «η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Καβάλας πήρε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία.

  Με την βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου ξεκινούμε φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας πιστεύοντας πως τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας θα μάθουν τη γλώσσα της ιδιαίτερής τους πατρίδας.

  Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες όπως αυτή που πήραμε διευκολύνουν τη συμβίωση των λαών προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της συνεργασίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια».

 9. Jiannis avatar
  Jiannis 27/03/2013 21:34:14

  Ξένιος Δένδιας: Μου αρέσει να τα ακούω από τη Χρυσή Αυγή γιατί εγώ εκπροσωπώ τη νομιμότητα ενώ εκείνοι είναι ένα μόρφωμα...." Αυτό το όρνιο δηλαδή εκπροσωπεί την νομιμότητα όταν σφάζουν κάθε μέρα γριούλες οι λαθραίοι με τα καλάσνικοφ, όταν δεν τολμάς να κυκλοφορείς στο δρόμο χωρίς να κοιτάς συνεχώς πίσω σου, όταν δεν είσαι ασφαλής κυρίως μέσα στο σπίτι σου και κάνουν και πάρτι οι λαθραίοι και εγχώριοι φονιάδες στις φυλακές και έξω από αυτές!!!! ΔΕΝΔΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/03/2013 22:17:38

  Μην ανησυχείτε. Εσείς συνεχίστε την δουλειά σας κανονικά.
  Φροντίστε να μπαίνει άμεσα στην φυλακή όποιος αστυνομικός σε συμπλοκή ή καταδίωξη χρησιμοποιήσει το νερομπίστολό του.

 11. Αργοναύτης avatar
  Αργοναύτης 28/03/2013 06:48:11

  Να πάνε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αεράμυνα.

 12. Ρηνα avatar
  Ρηνα 28/03/2013 09:48:57

  Τη Πρωτοχρονια οι ριπες απ τα καλασνικωφ ηχουσαν λιγο πιο εξω απ την Αθηνα εν ειδει εορτασμου.....Ανατριχιαστικο αν σκεφτεις σε μια αναμπουμπουλα τι μπορει να γινει.
  "Απο τον τακτικο στρατο δεν εχετε να φοβηθειτε, αμα ομως ξεσηκωθει το ρεμπελο..." Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.