#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2013 08:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα παράταση στην αγωνία φοιτητών για τις συγχωνεύσειςΤροχιά «καυτής πατάτας» ακολουθεί η «Αθηνά» λόγω των διαλυτικών φαινομένων που προκαλούν στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης οι έντονες τοπικές αντιδράσεις εναντίον των συγχωνεύσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση της «Αθηνάς» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ικανοποιώντας προσωπικό αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Αρβανιτόπουλος αντιμετώπισε με κατανόηση το αίτημα του κ. Βενιζέλου ο οποίος επικαλέστηκε την ανάγκη να διασφαλιστεί το κλίμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ από πιθανές εκδηλώσεις δυσφορίας των βουλευτών του που εκλέγονται στις «πληγείσες» περιοχές του σχεδίου συγχωνεύσεων.

Κανονικώς εχόντων των πραγμάτων η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με την οποία κορυφώνεται η διαβούλευση για το σχέδιο, θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς το πρώτο διήμερο της εβδομάδας ο κ. Αρβανιτόπουλος θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη διήμερη επίσκεψή του σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Η διαβούλευση για την «Αθηνά» εξακολουθεί να κινείται εντός χρονοδιαγράμματος το οποίο επισήμως λήγει στις 15 Μαρτίου, έχει όμως εξαντληθεί η υπομονή χιλιάδων ενδιαφερομένων, υπό μετακίνηση και υποψηφίων για μετεγγραφή φοιτητών αλλά και των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, των οποίων οι τύχες συνδέονται με την εξέλιξη του σχεδίου συγχωνεύσεων.

Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Χθες για πολλοστή φορά βγήκαν στους δρόμους φοιτητές, γονείς και διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στον ακρωτηριασμό του Ιδρύματος προς όφελος του ΤΕΙ Σερρών. Περίπου 2.000 διαδηλωτές έκλεισαν τα διόδια στα Μάλγαρα και διένειμαν ενημερωτικό υλικό. Για σήμερα φοιτητές, εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙΘ, και των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και Ε.Τ.Π. του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της «Αθηνάς». Η διοίκηση του ΤΕΙ έχει καταγγείλει την «Αθηνά» ως «σχέδιο αφανισμού του» προειδοποιώντας με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση.

Την απόσυρση του σχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζει «καταστροφικό για τα ΤΕΙ» ζητεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ κηρύσσοντας 24ωρη απεργία για σήμερα και συγκέντρωση το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν τα όρια ακόμη και ολόκληρων νομών, οργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Αιτωλοακαρνανία που έχασε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και τώρα φοβάται ότι θα χάσει και τις «προσθήκες» Τμημάτων ΤΕΙ από την Πάτρα που υποσχόταν στο Μεσολόγγι η αρχική εκδοχή της «Αθηνάς», στον Πύργο, το Αίγιο και αλλού.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα για να επισφραγιστεί η διαβούλευση. Άλλωστε μέχρι την άφιξή του στη Βουλή το σχέδιο θα έχει υποστεί το αναγκαίο λίφτινγκ έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που είχαν αντιδράσει όταν δημοσιοποιήθηκε. Οι συγχωνεύσεις όμως δεν θα περάσουν από διαδικασία ψηφοφορίας, αφού θα συμπεριληφθούν σε Προεδρικό Διάταγμα και όχι σε νόμο.

302 διορισμοί

Στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα οποία δεν έχουν ακόμη κατανείμει τις αντίστοιχες πιστώσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν διορισμοί, παρέπεμψε χθες ο υπουργός Παιδείας τη Συντονιστική Επιτροπή των εκλεγμένων, πλην όμως αδιόριστων μελών ΔΕΠ, με την οποία είχε συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής ο υπουργός Παιδείας δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει ούτε πόσες θα είναι οι πιστώσεις που θα διατεθούν στο υπουργείο του ούτε πότε θα γίνει αυτό, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι, όταν δοθούν, θα κατανείμει στα αδιόριστα μέλη ΔΕΠ το σύνολο των 302 θέσεων για το 2013. Δεσμεύθηκε επίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος ότι θα δημοσιοποιήσει και θα τηρήσει τη λίστα. Η Συντονιστική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οργανώνει σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων κατά το αμέσως επόμενο διάστημα ζητώντας από τα μέλη της να κλιμακώσουν την πίεση προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Γιούλη Μανώλη, στον "Ελεύθερο Τύπο" 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.