#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2013 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα έκκληση Αρβανιτόπουλου: Ανοίξτε το πανεπιστήμιο να μη χαθεί το εξάμηνοΟ υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παρέπεμψε στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, παρά την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών για μη παραπομπή του κ. Πελεγρίνη.

Η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν προκύπτει κανένας λόγος από πράξεις ή παραλείψεις του επίμαχου Πρύτανη που να δικαιολογεί την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ έκριναν ότι η Σύγκλητος δεν έχει αρμοδιότητα εκ του νόμου να αποφασίσει επί του αιτήματος του υπουργού Παιδείας.

Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός Παιδείας απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σωτήρη Ρίζο, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕ

Μετά από τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπους Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο εξορθολογισμός του Δημοσίου είναι εθνικός στόχος. Η διαθεσιμότητα ήταν για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εθνική υποχρέωση. Για την Κυβέρνηση διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις. Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα.

Γι’ αυτό δημοσιοποίησα συγκεκριμένες προτάσεις, έκανα εξαντλητικό διάλογο και κάλεσα τις Πρυτανικές αρχές και τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων να υλοποιήσουμε σχέδια ενδοϊδρυματικής και διαϊδρυματικής κινητικότητας για τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνης, σε αντίθεση με τους 7 Πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων, που επηρεάστηκαν από τη διαθεσιμότητα, με την απραξία του κράτησε και κρατά το Ίδρυμα κλειστό. Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα, πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πρέπει να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο υπάρχει χάριν των φοιτητών του και λειτουργεί για να υπηρετεί την προοπτική της Ελληνικής κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Magganas avatar
  Magganas 04/12/2013 23:24:02

  O υπουργός και επίσημα ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...

 2. Eva avatar
  Eva 05/12/2013 07:43:03

  Τον λογαρισμό να τον πληρώσει αυτός που αισθάνεται ΔΕΟΣ για την απεργία
  και να μάθει κι ο λαός τι ακριβώς συμβαίνει.

 3. Φελίζα avatar
  Φελίζα 05/12/2013 07:49:05

  Η κατάσταση στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

  • ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
   ο εμπεσών εις τους ληστάς @ Φελίζα 05/12/2013 09:24:07

   Αρχαιότερο ναι, αλλά όχι και μεγαλύτερο! Μεγαλύτερο φυσικά είναι το Αριστοτέλειο!

 4. julio avatar
  julio 05/12/2013 08:18:45

  ..δηλαδή ακόμα δεν έχει χαθεί;...
  Καθε βδομάδα είναι η τελευταια ευκαρία να μη χαθεί το εξάμηνο αλλα στο τέλος ο Μαυρογιαλούρος θα το σώσει (εξετάσεις χωρίς μάθημα πχ). Δεν θυμάμαι πότε χαθηκε εξάμηνο σε αυτή τη χώρα...

 5. aris1 avatar
  aris1 05/12/2013 08:27:14

  Μηπως πέρα απο τις εκκλήσεις ο υπουργός θα έπρεπε να προβεί σε διαδηλωση μπροστά στα Προπύλαια, όπως έκανε κάποτε ο μακαρίτης ο Τρίτσης, ή ακόμα και σε απεργία πείνας, ωστε να αποδεχτούν ο Πελεγρίνης και οι υπάλληλοι τα αιτήματά του? Ή ακόμα καλύτερα ,να αναθέσει η κυβέρνηση το υπουργείο παιδείας στον Τσίπρα, αφου μόνη της δεν μπορεί να το κουμαντάρει και ουσιαστικά οι ρόλοι τους έχουν αντιστραφεί στην πράξη?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.