#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2013 18:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό νόμο από το 1979Από τη ΝΔ επιβεβαιώθηκε ότι στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Όπως τόνισαν από την ΝΔ, στη σύσκεψη εξετάσθηκε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και έγινε σύγκριση του νόμου 927/79 για να δουν τι κενά υπάρχουν σε σύγκριση με τον νέο νόμο Ρουπακιώτη.

Παράλληλα μελετήθηκε, η ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με το πόσο είναι δεσμευτική για τη χώρα μας η δημιουργία ενός νέου νόμου.

Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.

Σε σχέση με την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, από τη ΝΔ σημειώνεται ότι περιμένουν την επεξεργασία και την τελική γνωμοδότησή της, καθώς υπάρχουν σωρεία διατάξεων, που χρήζουν νομικών αποσαφηνίσεων, κυρίως πάνω σε όρους, που επισείουν ποινικές κυρώσεις.

Η ΝΔ επιτίθεται, εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με τη χθεσινή ανακοίνωσή του αποκαλύπτεται ότι θέλει ένα νομοσχέδιο που να αφορά μόνο μετανάστες.

«Η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μόνο στα δικαιώματα των μεταναστών. Τελεία», τόνισαν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ.

Στη σύσκεψη της ΝΔ τη Δευτέρα συμμετείχαν: Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λάζαρος Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Αναστάσιος Νεράντζης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος.

e-typos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/05/2013 18:00:13

  Τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, άσχετο με το πώς μετά νομιμοποιήθηκαν. Όχι των μεταναστών. Δεν τους καλέσαμε, δεν έδειξαν διαβατήριο και βίζα...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ ΒΙΣ 22/05/2013 18:37:59

   Έτσι.
   Έχει βαφτιστεί από τις αριστεράντζες ο κάθε λαθραίος,"μετανάστης" λες και έχει λάβει αντίστοιχη πρόσκληση,βίζα και έχει παρουσιάσει νόμιμο και θεωρημένο διαβατήριο από την Ελληνική πρεσβεία της χώρας του.

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ ΒΙΣ 22/05/2013 19:05:09

   +1. Εγώ για να έρθω στην Ευρωπαϊκή χώρα με πέρασαν από χίλια κύματα πριν δώσουν άδεια παραμονής (εκτός ΕΕ). Θέλαν χαρτιά ότι δεν είμαι καταζητούμενος, ο εργοδότης να πείσει ότι δεν μπορεί να βρει ντόπιο να κάνει τη δουλειά μου, η αρμόδια υπηρεσία να δει συμβόλαιο με μισθό για να δώσει άδεια παραμονής κλπ. Γιατί δε γίνεται έτσι και στην Ελλάδα;

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Περικλής 22/05/2013 19:28:28

    Σέ ποιά χῶρα ἀναφέρεστε ἄν ἐπιτρέπεται;

    • Lichnee avatar
     Lichnee @ Κυθήριος 22/05/2013 19:56:07

     Ακόμα και στην (παραπαίουσα) Βουλγαρία των 90's έπρεπε να έχεις βίζα και να δηλώνεις κατοικία στην αστυνομία ανά έτος πληρώνοντας και το σχετικό παράβολο.Αλλιώς σε έστελναν στα σύνορα σούμπιτο και αφού είχες πληρώσει ένα σκασμό πρόστιμα.Αυτό που γίνεται εδώ είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!
     Οι λαθραίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους νόμιμους.Απλά για τα μπάζα!

     • Περικλής avatar
      Περικλής @ Lichnee 22/05/2013 20:01:15

      Έτσι είναι. Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε ΟΛΟΙ, δεξιοί/κεντρώοι/αριστεροί σε ορισμένα αυτονόητα.

      Το ότι πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα αυστηρά και να υπάρχει σοβαρή διαδικασία για απόκτηση άδειας παραμονής (π.χ. για στελέχη πολυεθνικών, συνταξιούχους που θέλουν να μείνουν σε νησιά κλπ- όχι για φτηνό εργατικό δυναμικό στα χωράφια) πρέπει να το δεχτούμε όλοι ανεξαιρέτως, από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ μέχρι τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛΛ.

  • Ευαγγελος avatar
   Ευαγγελος @ ΒΙΣ 24/05/2013 20:24:12

   τα ανθ. δικαιώματα είναι υπεράνω συνόρων και διαβατηρίων.

 2. helios avatar
  helios 22/05/2013 19:10:06

  Εμείς κοιμόμαστε αλλά ... Mόνο το 20% των παιδιών που γεννιούνται είναι από Έλληνες. Το υπόλοιπο προέρχεται από μουσουλμάνους!
  http://www.unitedreporters.gr/clientfiles/2013/March1/March7/baby_photo.jpg
  Του Γιώργου Θεοχάρη
  Τα τελευταία δυο χρόνια οι γεννήσεις στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" μειώθηκαν στο ήμισυ, μου είπε προχθές γιατρός του νοσοκομειακού ιδρύματος, τονίζοντας ότι από τους τοκετούς σήμερα μόνο το 20% είναι από Έλληνες, το υπόλοιπο προέρχεται κυρίως από μουσουλμάνους που συνηθίζουν ακόμα και μέσα στη κρίση να κάνουν πάνω δυο παιδιά. Την ίδια ώρα οι στατιστικές λένε ότι το 2100 οι Έλληνες που θα ζουν στην Ελλάδα θα είναι μόλις 2,3 εκατομμύρια!
  Τα σχέδια των ισχυρών λόμπυ του κόσμου φαίνεται ότι επιτυγχάνουν τους …μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους τους....Εδώ που φτάσανε την Ελλάδα πως θα αποφασίσουν οι νεοέλληνες να αποκτήσουν παιδί ;Από την στιγμή που αδυνατούν να καλύψουν τα δικά τους μηνιαία έξοδα.
  Μάλιστα όταν ο άλλος είναι άνεργος ίσως να μην το σκέπτεται και καθόλου.
  Η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει εδώ και χρόνια την χώρα μας αλλά πλέον το κακό έχει παραγίνει και απειλεί την εξαφάνιση του γένους μας…
  Η πολιτεία τι κάνει;
  Καταργεί την φοροαπαλλαγή των πολύτεκνων που έπρεπε να τους επιχορηγεί σημαντικά.
  Ελλάδα το μεγαλείο σου!
  briefingnews

 3. Περικλής avatar
  Περικλής 22/05/2013 19:38:37

  Ελβετία.

  • helios avatar
   helios @ Περικλής 22/05/2013 19:53:54

   Στην εκπομπή Πέμπτη βράδυ x2(13/12/2012 ) με τον Γιάννη Πολίτη και την Πηνελόπη Γαβρά είχαν καλεσμένους και διάφορους πολίτες. Ένας από αυτούς ήταν και ένας νοσηλευτής σε δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα. Επειδή πλέον ο μισθός του έχει μειωθεί πάρα πολύ και δεν τα βγάζει πλέον πέρα οικογενειακώς αποφάσισε να μεταναστεύσει και να εργαστεί σε νοσοκομείο στην Ελβετία. Όταν τον ρώτησαν πως θα πάει απάντησε με χρονική σύμβαση εργασίας (αυτό που φωνάζω τόσο καιρό) και μάλιστα εξάμηνη (η γυναίκα και τα παιδιά του φυσικά θα μείνουν στην Ελλάδα) και το εξήγησε ότι θέλουν να προστατεύσουν τη χώρα τους από τους μετανάστες και τις μεταναστευτικές ροές.(λεπτό 57:30-58:30 http://www.ert.gr/webtv/net/item/9373-13-12-2012#.UNtJGnee1bw)

   Έτσι τα σοβαρά κράτη προστατεύουν το κράτος τους και την εθνική και κοινωνική τους συνοχή σε αντίθεση με μας, όπου ο καθένας που μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα νομιμοποιείται, του δίνουν άδεια παραμονής αορίστου χρόνου, αποκτά όλων των ειδών τα δικαιώματα (π.χ., δικαίωμα επανένωσης) και όλων των ειδών τα επιδόματα (π.χ. οικογενειακά επιδόματα επίδομα θέρμανσης, επίδομα ανεργίας κλπ …) και στο τέλος του χορηγείται και η ελληνική ιθαγένεια. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ σοβαρών κρατών και κρατών με χαρακτηριστικά οίκου ανοχής.

   Να διηγηθώ ακόμα ένα άλλο περιστατικό.
   Πρόσφατα επισκέφτηκα δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια όπου νοσηλευόταν μια φίλη μου και αυτό που έβλεπες ήταν ότι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τραπεζοκόμοι, αποκλειστικές νοσοκόμες κλπ … ήταν όλοι τους αλλοδαποί και αλλοδαπές. Αναρωτιέμαι πραγματικά με ποια κριτήρια τους προλαμβάνουν όταν μάλιστα έχουμε πάνω από 1 εκατ. ανέργους.

   Στα σοβαρά κράτη να γνωρίζετε ότι τραπεζοκόμοι και αποκλειστικές νοσοκόμες είναι καθαρά ελληνικά εφευρήματα καθώς στα σοβαρά κράτη όλες αυτές τις δουλειές τις κάνουν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που εργάζονται με βάρδιες σε νοσοκομεία που λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
   Γιατί π.χ. δεν διοχετεύει η κυβέρνηση τους υπεράριθμους υπαλλήλους στους δήμους στον τομέα της καθαριότητας στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα μέσα μεταφοράς κλπ … προς αντικατάσταση των αλλοδαπών. Κανείς δεν χρειάζεται να μείνει στον δρόμο. Τολμάει; Θα προστατεύσει επιτέλους τους Έλληνες και Ελληνίδες; Το ίδιο βεβαίως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα όπου οι Έλληνες / Ελληνίδες καθαριστές / καθαρίστριες έχουν αντικατασταθεί από αλλοδαπούς / αλλοδαπές.

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ helios 22/05/2013 22:47:22

    Καλά αυτό με τους ανειδίκευτους αλλοδαπούς είναι πραγματικά απαράδεκτο! Με 1μιση εκατομμύριο άνεργους προσλαμβάνεις αλλοδαπό ενώ τη δουλειά μπορεί να την κάνει Έλληνας; Γιατί; Για να εξοικονομήσεις ΙΚΑ; Μα έτσι τα λεφτά φεύγουν στο εξωτερικό ενώ οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά λόγω ανεργίας και δεν ξοδεύουν => φαύλος κύκλος. Να έφερνες έναν Ινδό π.χ. πυρηνικό φυσικό ή ακαδημαϊκό να καταλάβω, έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω αλλά δουλειές του ποδαριού;

    Και στην Αμερική εκτός της Ελβετίας ξέρω ότι ο εργοδότης πρέπει να πείσει τις αρχές ότι δε μπορεί να βρει Αμερικανό να κάνει τη δουλειά. Αλλιώς άδεια παραμονής δεν έχει!

    Εννοείται ότι η σύμβασή μου είναι ετήσια αν και με σχεδόν σίγουρη ανανέωση στο τέλος του χρόνου. Αν δουν ότι είσαι περίεργος έχεις φύγει στο τέλος του χρόνου όμως.

 4. occultist avatar
  occultist 22/05/2013 20:19:27

  @Lichnee είπε:
  ""Οι λαθραίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους νόμιμους.""
  Μου επιτρέπεις να συμπληρώσω οτι, έχουν και περισσότερα από τους Ελληνες;;

 5. Κραντωρ avatar
  Κραντωρ 22/05/2013 20:24:14

  O αναφερόμενος νόμος του ΄79 επεβλήθη από έξωθεν πιέσεις. Οι ίδιοι επέβαλλον την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες για να μην αναγνωρίζεται η προέλευσις των. Επίσης επέτυχον την εξάλειψη του άρθρου 19 του περί ιθαγενείας νόμου, που προέβλεπε την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγενείας των αλλογενών ημεδαπών των αναχωρούντων για μόνιμη εγκατάσταση στην αλλοδαπή.

  Την εποχή που θεσπίστηκε ο 927/1979 η ισραηλινή παροικία πίεζε, μεταξύ των άλλων , την κυβέρνηση Καραμανλή για εισαγωγή Εβραίων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Η μόνη υποχώρισις που έγινε τότε, ήτο η επιλογή δύο Ισραηλινών ως εφ.αξιματικών σε Σώματα και όχι σε Οπλα.

 6. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 22/05/2013 22:00:21

  Η ΝΔ πρέπει να ακούει την κοινωνία.Να μην φοβάται να μιλήσει,να μην φοβάται να νομοθετήσει.Και τότε δεν θα υπάρχει ούτε η σκια του Συριζα,ούτε η σκια της ΧΑ.
  Μόνο εναν αντίπαλο εχουμε,τον κακό μας εαυτό

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Μεγάλες στιγμές 23/05/2013 05:31:55

   Συμφωνω απολυτα !

 7. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 23/05/2013 07:07:51

  Το παιχνίδι είναι στημένο κ´ από πριν ξεπουλημενο

 8. Jiannis avatar
  Jiannis 24/05/2013 22:22:32

  Πλακα κανεις?. Αν δεν έχεις Κράτος μπορεί να έχεις Δικαιώματα θεωρητικά (από που αναρωτιέμαι) αλλα δεν μπορείς να βρείς το Δίκιο σου. Ρότα τους Παλαιστινιους, Κούρδους κλπ για Δικαιώματα. Αν δεν έχεις Κράτος δεν έχεις "Δικαιώματα"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.