#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2013 11:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μόνο Έλληνες στο γένος σε στρατιωτικές σχολέςΘέμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακύπτει μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση για την ελληνική ιθαγένεια. Βάσει των διατάξεων του εν λόγω νόμου 3838/2010 είχαν εισέλθει στις στρατιωτικές σχολές νέοι που δεν ήταν Έλληνες στο γένος, όπως πριν από το 2010 προβλεπόταν.

Οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του αρμόδιου επιτελείου, του ΓΕΕΘΑ, αναζητούν τώρα φόρμουλα για το πώς θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του ΣτΕ και την εντολή που δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου να συσταθεί νέος νόμος σε αντικατάσταση του 3838/2010. Πληροφορίες αναφέρουν πως η επαναφορά του καθεστώτος που ίσχυε πριν από το 2010 και έθετε ως απαραίτητη προυπόθεση για να μπει κάποιος στις στρατιωτικές σχολές να είναι Έλληνας στο γένος, πέραν της ιθαγένειας, είναι η πλέον σωστή επιλογή. Ερώτημα ωστόσο παραμένει αν θα υιοθετηθεί μία τέτοια άποψη, αν και πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία είχαν δεσμευθεί για κάτι τέτοιο προεκλογικά.

Μέχρι αρχές Μαρτίου

Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πενταγώνου θα πρέπει να κινηθούν σύντομα, αφού αρχές Μαρτίου δημοσιοποιείται η προκήρυξη για τις θέσεις των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές και οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές θα είναι μειωμένες, κατ’ απαίτηση της Τρόικας, κατά 30% για τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.

Ένα άλλο θέμα που ανακύπτει μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι αν θα υπάρξουν κάποιες παρενέργειες για όσους εισήλθαν και φοιτούν στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της ελληνικής ιθαγένειας και μόνο και δεν είναι Έλληνες στο γένος. Εκτιμάται πάντως πως αφού μπήκαν με ένα νόμο σε ισχύ δεν πρόκειται να επηρεασθούν στο παραμικρό. Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν και πόσοι είναι οι άνδρες και οι γυναίκες των στρατιωτικών σχολών που δεν είναι Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν ελληνική ιθαγένεια. Ο νόμος Ραγκούση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στους στρατιωτικούς, καθώς ελέγετο πως η απαλοιφή του ελληνικού γένους ως προϋπόθεσης εισόδου στο στράτευμα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους.

Ανδρέας Κούτρας, στον "Ελεύθερο Τύπο" 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠληβειοΠατρίκιος avatar
  ΠληβειοΠατρίκιος 07/02/2013 11:38:38

  Όσοι μπήκαν με το νόμο εν ισχύ, μπήκαν. Ας σταματήσει όμως εδώ η παραφροσύνη.
  Τέλος ο νόμος του φαστφουντατζή.

  • κ.σ.μαυρόπουλος avatar
   κ.σ.μαυρόπουλος @ ΠληβειοΠατρίκιος 07/02/2013 12:21:35

   Μία μετάταξη, έτσι για να μην αδικηθεί κάποιος για την προσπάθειά του, δεν θα έβλαπτε.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΠληβειοΠατρίκιος 07/02/2013 19:30:11

   Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα και με αυτούς. Το καλύτερο θα ήταν να τους μεταφέρουν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ίσως πυροσβεστική κλπ.

 2. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 07/02/2013 14:09:47

  ΑΠΟΤΑΞΗ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ!

 3. ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ avatar
  ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 14:38:42

  Θα ήθελα να μάθω σε πόσες χώρες της ΕΕ υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση με την παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία για Έλληνες στο γένος σε στρατιωτικές σχολές.
  Είναι γελοίο να αποδίδουμε εκ των προτέρων μειωμένα πατριωτικά αντανακλαστικά σε όποιον δεν έχει Ελληνικό αίμα.
  Είναι μια διάταξη που σίγουρα στο μέλλον θα καταργηθεί ή θα εκπέσει στα δικαστήρια!
  Έπειτα πως μπορεί ο αλλογενής να μην δύναται να γίνει αξιωματικός ή υπαξιωματικός, αλλά να τον βγάζουν ένοπλο τυφεκιοφόρο ως στρατιώτη θητείας;
  Στο κέντρο είχαμε 1 Αφρικανό, 1 Πακιστανό ,10-15 Αλβανούς και πάρα πολλούς μουσουλμάνους από Θράκη που σας διαβεβαιώνω ήταν από τα πιο υπεύθυνα άτομα.
  Ακόμη και τώρα ως στρατιώτης φυλάω σκοπιά ΑΟΤ 1-ΑΟΤ2 με έναν μουσουλμάνο Τουρκογενή από Κομοτηνή που είναι ο καλύτερος φίλος μου στο στρατό!
  Διαφορετικά όταν αποδίδεται η ιθαγένεια σε έναν αλλοδαπό καλό θα ήταν να του κοινοποιούσαμε εγγράφως και μια λίστα με δικαιώματα που δεν μπορεί να απολαύσει σε αντίθεση με όσους έχουν ελληνικό DNA, χορηγώντας έτσι μια second class ιθαγένεια στους αλλογενείς Έλληνες πολίτες και δημιουργώντας εμμέσως μια δημοκρατία 2 ταχυτήτων!
  Μικρότερος ήμουν κι εγώ αρκετά εθνικιστής , αλλά μεγαλώνοντας άρχισα να ξεχωρίζω τον πατριωτισμό από τις εθνικιστικές υστερίες.
  Για σκεφτείτε στις πρώτες εθνοσυνελεύσεις της επαναστατημένης Ελλάδας να έβγαινε ο Μαυροκορδάτος και να ζητούσε οι Αρβανίτες, οι Βλάχοι και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες να μην έχουν δικαίωμα ανάληψης στρατιωτικών αξιωμάτων.
  Και το λέω εγώ που έχω μερική μικρασιατική και αρβανίτκη καταγωγή.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 16:49:13

   @ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ (;!)
   Η Ελλαδα δεν ειναι Δανια, ουτε Βελγιο, ουτε Λουξεμβουργο, ουτε Ολλανδια. Την Ελλαδα την απειλουν οι γειτονες της!!!
   Αλλα απο την τελευταια σας παραγραφο φαινεται καθαρα τι ειστε και τι σκοπο εχετε γραφοντας τα παραπανω! Οι Μικρασιατες πrosfyges
   δεν ειναι Ελληνες το γενος;! ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;!!!! Λιγη ντροπη!

   • ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ avatar
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ @ Zugzwang 07/02/2013 18:24:48

    Καταρχήν για τους Μικρασιάτες απάντησα παραπάνω!

    Σύμφωνα με όλους τους σοβαρούς διεθνολόγους η Ελλάς κινδυνεύει μόνο από μια χώρα την Τουρκία.

    Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι κινδυνεύουμε από μια χώρα όπως τα Σκόπια με 40% του πληθυσμού της σε μειονότητες ή από την Αλβανία , η οποία γενετικά είναι και η πιο συγγενή μας χώρα στα Βαλκάνια.
    Και οι δύο χώρες μαζί έχουν το 5% των Ελληνικών αμυντικών δαπανών, δεν διαθέτουν πια καν πολεμική αεροπορία, ενώ τα Σκόπια ούτε καν τεθωρακισμένα!

    Το σύνδρομο περικύκλωσης δεν ταιριάζει στο ιστορικό μας έθνος ,που σε άλλες ιστορικές εποχές πράγματι είχε περικυκλωθεί από παντού!

    Τέλος, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μας επηρεάσει αμυντικά η ύπαρξη στο στράτευμα αλλογενών ,όταν ήδη με διμερείς διακρατικές συμβάσεις φοιτούν αλλοδαποί στρατιωτικοί σπουδαστές στις στρατιωτικές μας σχολές, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες κι ενώ ήδη μεγάλο τμήμα των κληρωτών αποτελείται από μετανάστες δεύτερης γενιάς(Αλβανοί,Γεωργιανοί,Πακιστανοί κλπ) και Μουσουλμάνους της Θράκης μας!

    ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 19:39:23

     Θα πρεπει να ειναι τυφλος οποιος διεθνολογος δεν ειδε με τι τροπο η Αλβανια απεσπασε το Κοσσυφοπεδιο απο την Σερβια και περιμενει τωρα να το προσαρτησει. Αυτην την στρατηγικη εφαρμοζει και απεναντι στην Ελλαδα, χρησιμοποιωντας την πεμπτη φαλαγγα των Αλβανων μεταναστων που πολιτογραφουνται. Παρεμφερη στρατηγικη ακολουθει και η Τουρκια στην Θρακη, προσπαθωντας να "τουρκοποιησει" Ελληνες μουσουμανους. Αυτες τις δυο απειλες δεν τις βλεπουν μονο οι αφελεις και οι κακοβουλοι. Δυστυχως υπαρχουν και αλλες. Ας περιοριστουμε σ'αυτες τις δυο.

    • MCA. avatar
     MCA. @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 20:13:37

     Εάν τυχόν ποτέ γίνει σκηνικό με την Τουρκία να δεις τι ωραία θα μας την πέσουν από .......πίσω οι ανύπαρκτοι στρατιωτικά γείτονες μας.Φαντάσου να γινόταν πόλεμος μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας.Θα μπαίναμε στην Κωνσταντινούπολη με παρέλαση.Όσο για τους αλλογενείς στις στρατιωτικές σχολές το μεγάλο πρόβλημα θα είναι όταν αποφοιτήσουν από τις σχολές και λέγεται:ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

   • Ευαγγελος avatar
    Ευαγγελος @ Zugzwang 08/02/2013 18:36:13

    Ενας Φιλιππινέζος η Πολωνός 2ης η και πρώτης γενειάς σε τι θα βλαψει την αποτελεσματικότητα του στρατού οτα θα πολεμάει την Τουρκία. Αμα ειναι καλοι επαγγελματίες αυτο φτάνει. Ακομα και οι... σκετοι μισθοφόροι που ειναι εντελώς ξένοι, λένε οτι ειναι οι πιο αποτελεσματικοί στην ιστορία του πολέμου.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 18:05:15

   Ἀδελφέ,διάβασε λίγο ἱστορία πρῶτα!
   Προπαντός μελέτησε λίγο αὐτά πού σοῦ ἀπαντοῦν ὁ Κράντωρ καί ὁ Zugzwang.

  • pan avatar
   pan @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 18:28:31

   "με έναν μουσουλμάνο Τουρκογενή φίλος μου στο στρατό!"
   μαλλον σε εχει ψησει και εσενα οτι ειναι τουρκογενενης, τουρκοφωνοι ναι, οχι τουρκογενεις,αυτα τα λεει το προξενειο και πεφτουμε στην παγιδα.φιλος που υπηρετουσε το 75 στον εβρο σαν δοκιμος ειχε συναδελφο δοκιμο τουρκοφωνο απο την Ξανθη ,ξαφνικα χαθηκε και βγηκε αγνοουμενος και λιποτακτης.μαθευτηκε μετα 1 μηνα οτι βρισκοταν στην τουρκια και ειχε παραδωσει ολα τα στρατοπεδα τις θεσεις και τα σημεια διασπορας της μεραρχιας στους απεναντι ,φυσικα βεβαια δεν ξαναγυρισε ποτε.

  • Σπ. Σταματόπουλος avatar
   Σπ. Σταματόπουλος @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 08/02/2013 08:56:20

   Oi Αρβανίτες, οι Βλάχοι και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες ήταν Έλληνες το γένος αγαπητέ.

 4. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 07/02/2013 15:09:05

  To θέμα είναι σοβαρότο εξ απόψεως εθνικής ασφαλείας αλλά και αξιοπρεπείας του Έθνους. Δεν είναι δυνατόν βάρβαροι να υπηρετούν ως στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Καλόν είναι να πληροφορηθούμε τις καταγωγές των αλλογενών, που εισήχθησαν στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές.
  Γνωρίζω ότι σχετικά πρόσφατα δύο Ισραηλινοί έχουν ενταχθεί στο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

 5. Egon avatar
  Egon 07/02/2013 15:52:13

  Αυτοί που ήθελαν να δώσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη στη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία, αυτοί που σαμπόταραν τον Ελληνικό Στρατό όταν αυτός απελευθέρωνε την Τυνησία κατά τον Β' ΠΠ αντικαθιστώντας τη σημαία μας με σώβρακα, ήταν Έλληνες το γένος, με γονίδια αναντάν μπαμπαντάν ελληνικά. Στα μυαλά πρέπει να είναι Έλληνας ο στρατιωτικός, όχι στο γένος.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Egon 07/02/2013 18:06:41

   Καί στά μυαλά καί στό γένος!

 6. Zugzwang avatar
  Zugzwang 07/02/2013 16:28:40

  Αφελεις η κακοβουλοι ειναι οσοι υποστηριζουν την εισαγωγη μη Ελληνων το γενος στις παραγωγικες σχολες των Ενοπλων Δυναμεων και των Σωματων Ασφαλειας! Ας ριξουν μια ματια στον χαρτη. Η Ελλαδα δεν ειναι ουτε Δανια, ουτε Βελγιο, ουτε Λουξεμβουργο, ουτε Ολλανδια. Η Ελλαδα συνορευει με γειτονες που την απειλουν. Προς το παρον μας απειλουν η η Τουρκια, η Αλβανια και τα Σκοπια. Σε λιγο μπορει να προστεθουν και αλλοι. Και η Ευρωπαικη Ενωση η το ΝΑΤΟ μας προστατευουν πολυ χαλαρα εως καθολου. Εχουμε ηδη προβληματα με τα οικονομικα των Ε.Δ και των Σ.Α. Μην βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας, βαζοντας τετoιο δουρειο ιππο στην καρδια της αμυνας μας!

  Τι θα γινει με οσους εχουν ηδη εισαχθει; Αμεσος ελεγχος των δικαιολογητικων βασει των οποιων πολιτογραφηθηκαν και κατεταγησαν και αν ανακαλυφθει η παραμικρη παρανομια η παρατυπια ν'ακυρωθει η πολιτογραφηση τους, να εξελθουν του στρατευματος και ν'ασκηθει ποινικη διωξη εναντιον τους. Για τους υπολοιπους να βρεθει καποιο νομικο παραθυρο ωστε να εξελθουν και αυτοι, πηγαινοντας ειτε στα σπιτια τους ειτε με μεταταξη σε καποια ανωδυνη θεση μη νευραλγικου οργανισμου του ευρυτερου δημοσιου τομεα.

 7. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 07/02/2013 16:42:00

  Αυτά που γράφεις φανερώνουν έλλειψη ελληνικής συνειδήσεως.
  Να σου υπενθυμίσω ότι δεν θέλουμε στο στράτευμα βαρβάρους ούτε ελληνική ιθαγένεια στους αλλογενείς, ούτε άδεια παραμονής στην Χώρα.
  Δεν υπάρχουν τουρκογενείς στην Κομοτηνή, ούτε σε Ελευθέρα Θράκη, ούτε στην Ανατολική Θράκη. Τουρκογενείς θεωρούνται οι έχοντες μογγολικά χαρακτηριστικά, οι λοιποί εξισλαμισμένοι και εκτουρκισμένοι Έλληνες .
  Σου είπε κανείς ότι οι Μικρασιάται, Βλάχοι και Αρβανίτες δεν είναι Έλληνες;

  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ avatar
   ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ @ Kράντωρ 07/02/2013 18:12:17

   Καταρχήν ποιος σε όρισε επίσημο μετρητή καθαρότητας της Ελληνικής συνείδησης.
   Μάθε λοιπόν ότι είμαι δεξιός φιλελεύθερος δημοκράτης!
   Βρωμάς Χρυσαυγή καημένε...
   Έπειτα, Τουρκογενής σημαίνει απλά ότι δεν είναι Πομάκος, αλλά Τούρκος.
   Είναι η επίσημη διάκριση που χρησιμοποιείται στη Θράκη μας σε σχέση με τους Πομάκους και τους μουσουλμάνους αθίγγανους(τουρκόγυφτους-κατσίβελους), αφού δεν ξέρεις.
   Τώρα αν αυτός που έφτασε στη Θράκη μετά το 1500-1600 μΧ είναι απλά εξισλαμισμένος Ανατόλιος και όχι Τουρκομόγγολος ,αυτό το αφήνω στους γενετιστές.

   Ως προς τους Αρβανίτες και τους Βλάχους μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα μιλούσαν όχι απλά μια διαφορετική διάλεκτο, αλλά εντελώς διαφορετική γλώσσα με την Ελληνική και δη με την Αρβανίτικη να προσομοιάζει στην Τοσκική της Νότιας Αλβανίας και τη Βλαχική στη Ρουμανική και τις λοιπές λατινικές γλώσσες.
   Ωστόσο κι εγώ πιστεύω ότι εθνολογικά-γενετικά οι Βλάχοι και οι Αρβανίτες είμαστε πιο κοντά στους λοιπούς Έλληνες.

   Ως προς τους Μικρασιάτες η εθνολογία ορίζει ότι είμαστε ανάμειξη Ελλήνων αποίκων και γηγενών δυτικών ανατόλιων λαών(Λύδες, Κάρες, Λύκιοι κλπ) με εξαίρεση τους Χριστιανούς τουρκόφωνους Καππαδόκες(σε αντίθεση με τους Ελληνόφωνους Καππαδόκες) που έχουν καθαρά μογγολικά χαρακτηριστικά και κατάγονται από εκχριστιανισμένους τουρκόπολους του Μεσσαίωνα.

   Τώρα αν μιλήσουμε και για τους Σλαβόφωνους της Φλώρινας εκεί χάνεται η μπάλα.
   Μέχρι και το 1913 είναι ζήτημα αν οι Ελληνόφωνοι(μητρική γλώσσα) στο σημερινό νομό Φλώρινας ξεπερνούσαν το 0,5% του πληθυσμού!

  • Ευαγγελος avatar
   Ευαγγελος @ Kράντωρ 08/02/2013 17:46:49

   Καταρχην ποιος ορίζει ποιος ειναι βάρβαρος? Εσυ εισαι ο πολιτισμένος? Αυτο εχει να κανει με τ ατομο ξεχωριστα δεν παει με την καταγωγή. Αμα αυτοί στην θρακη νοιώθουν Τούρκοι αυτό είναι οτι χαρακτηριστικά και να εχουν. Και άμα δεν υπάρχει κανένας ξενος εδω με αδεια παραμονής η ιθαγένεια τι θα γίνει? Ποιο ειναι το πρακτικό όφελος, θα παει η χωρα μπροστά και θα ερθει ανάπτυξη? Ασχολείστε με ολες τις βλακείες, καθαρότητα του έθνους, ιθαγένειες, φυλές κλπ επειδή δεν έχετε τίποτα αλλο σοβαρότερο να κάνετε στη ζωή σας. Και οχι μπορεί να μην έχει δυνατή εθνική συνείδηση και τι έγινε δηλαδή? Σε τι θα του χρησιμεύσει?

 8. tpe avatar
  tpe 07/02/2013 18:06:59

  Εν γένει πιστεύω πως όλοι έχουν δίκιο. Κι οι "μεν" γιατί τύποι σαν αυτόν τον σύμβουλο του Τσίπρα, είναι χειρότεροι κι από Τούρκο κομάντο. Κι οι δε γιατί με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ Ελληνοαμερικανοί, πχ. Το φρόνημα κι ο επαγγελματισμός έχουν σημασία.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ tpe 07/02/2013 19:45:15

   Κανετε λαθος. Οι Ηνωμενες Πολιτειες ειναι χωρα μεταναστων. Οι μονοι γηγενεις Αμερικανοι ειναι οι Ινδιανοι που ειναι κατατρεγμενη μειονοτητα στο τοπο τους. Οπως κινδυνευουμε να γινουμε και εμεις εδω σε λιγο.

  • MCA. avatar
   MCA. @ tpe 07/02/2013 20:42:09

   Στις ΗΠΑ οι μόνοι καθαροί Αμερικάνοι είναι οι Ινδιάνοι και αυτοί είναι πολλοί λίγοι.Οπότε αναγκαστικά υπηρετούν και από άλλες φυλές.

 9. ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ avatar
  ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 18:26:16

  Η ιστορία και ειδικά η εθνολογία είναι το χόμπι μου!
  Σχεδόν έχω βγάλει δεύτερο Πανεπιστήμιο διαβάζοντας ιστορία...
  Κάτι συγκεκριμένο έχεις να πεις;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 18:48:10

   Τότε παίρνω πίσω τά σχετικά μέ τήν ἱστορία καί σοῦ ζητῶ καί συγγνώμη.
   Δέν μπορῶ νά δεχθῶ ὅμως τήν ἐπιμονή σου νά ἀποδίδεται ἡ ἰθαγένεια σέ ἀλλοδαπούς πολίτες!
   Καθ' ὅτι ἰθαγενεῖς εἶναι οἱ αὐτόχθονες,οἱ ἐπιχώριοι,οἱ γηγενεῖς.Ἰθαγενής= ἰθύς(=ἀληθής)+γίγνομαι.
   Πῶς γίνεται λοιπόν οἱ ἀλλογενεῖς νά γίνουν ἰθαγενεῖς;
   Ὑπηκοότητα μποροῦν νά πάρουν καί οἱ ξένοι πολίτες πού ζοῦν σέ μιά ἄλλη χῶρα ἀπό αὐτήν πού γεννήθηκαν,ἰθαγένεια ὅμως ὄχι!
   Ἐπίσης μέ παραξενεύει τό γεγονός πῶς ἀπό ἐθνικιστής,κατά τή δήλωσή σου, πού ἦσουν,μεγαλώνοντας ἔμαθες νά ξεχωρίζεις τίς ἐθνικιστικές ὑστερίες ἀπό τόν πατριωτισμό.
   Δηλαδή ἀπό τό ἕνα ἄκρο στό ἄλλο,ἀλλά αὐτό εἶναι δικό σου θέμα...

   • Ευαγγελος avatar
    Ευαγγελος @ Κυθήριος 08/02/2013 18:18:29

    Μα περι υπηκοότητας ειναι ολη η υπόθεση. Αυτο είναι το σημαντικό. Η ιθαγένεια ειναι απλα ενας συναισθηματικός ορος και δεν εχει καμια πρακτική σημασία. Ενα κράτος μπορεί να εχει υποκοους απο διαφορετικες εθνικότητες και ιθαγένειες που ειναι το προβλημα? Τα εθνη ειναι υπεράνω κρατών και τα κράτη ειναι απλα οργανισμοί.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Ευαγγελος 08/02/2013 19:16:57

     Μά αὐτό δέ λέω κι ἐγῶ,πού διαφωνοῦμε;!

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 19:03:35

   Βρε συ Ν. Θεοδωρίδη, είσαι ακόμα φαντάρος;

 10. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 07/02/2013 19:05:21

  Ουδεμία αμφιβολία έχω ότι είσαι «δεξιός φιλελεύθερος δημοκράτης» σαν τον Μπουτάρη, Καμίνη,Μάνο, Αρούλη,Ανδριανόπουλο, Ντόρα...
  Εγώ απλώς Έλλην.
  Τουρκογενής είναι χρήσιμος όρος, όταν τον χρησιμοποιούμε σωστά. Οι μωαμεθανοί της Θράκης κατά το πλείστον είναι γηγενείς και όχι επήλυδες.
  Οι Λυδοί, Κάρες και λοιποί ήσαν ελληνικά φύλα. Οι Έλληνες από Μικρά Ασία αφίχθησαν και στην Ευρώπη.
  Οι Καππαδόκες κατέστησαν βαθμιαία τουρκόφωνοι λόγω της πρωίμου κατακτήσεως από τους Σελτζούκους Τούρκους. Όσοι παρέμειναν χριστιανοί διετήρησαν ελληνική συνείδηση. Σε ολίγες περιοχές επεβίωσε η προγονική γλώσσα, όπως τα Φάρασα.
  Οι Καππαδόκες είναι λευκοί σαν το χιόνι. Έλκω καταγωγή από τα υψίπεδα της Καππαδοκίας με χαρακτηριστικά, δολιχοκέφαλος, ξανθός με πράσινα μάτια. Αυτά είναι μογγολικά χαρακτηριστικά;

  Σαφές είναι ότι έχεις περάσει από ειδικά φροντιστήρια εθνοαποδομήσεως.

  Χαιρετίσματα στους Στυλιανίδη, Πεταλωτή, Γιαννακίδη και σ΄όλα τα μεμέτια.

  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ avatar
   ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ @ Kράντωρ 07/02/2013 19:52:47

   Οι Πομάκοι είναι γηγενείς στη Θράκη, ενώ οι τουρκογενείς και οι τουρκόγυφτοι είναι επήλυδες με εγκατάσταση σε διαφορετικές ιστορικές εποχές του ύστερου μεσσαίωνα.
   Οι Πομάκοι είναι το 35% των Μουσουλμάνων της Θράκης, οπότε οι γηγενείς μουσουλμάνοι είναι μειοψηφία στη Θράκη μας.
   Πρώτο λάθος εκ μέρους σου!

   Δεύτερον αν και Καππαδόκης έχεις χαρακτηριστική ημιμάθεια ως προς την καταγωγή που προφανώς μοραζόμαστε μιας και ο παππούς της γιαγιάς μου εκ μητρός είχε καταγωγή από Ελληνόφωνο χωριό της Καισάρειας Καππαδοκίας μέχρι που μετανάστευσε στη Σμύρνη στα τέλη του 19ου αιώνα.
   Κι αυτός ήταν κατάλευκος με καστανά μάτια!

   Στη διάρκεια της αναταλλαγής πληθυσμών το 1923 , 51 τουρκόφωνα χωριά και μόνο 30 ελληνόφωνα χωριά είχε η Καππαδοκία.
   Σύμφωνα με τους ιστορικούς-εθνολόγους οι Τουρκόφωνοι Χριστιανοί της Καππαδοκίας προέρχονται από Τουρκόπολους του Βυζαντίου και δη από Κουμάνους και Πετζενέκους που τοποθετούσαν οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες ως στρατιωτικούς πληθυσμούς στα ευάλωτα ανατολικά σύνορα.
   Αντίθετα οι Ελληνόφωνοι της Καππαδοκίας αν και μιλούσαν μια γλώσσα με όχι πολλά ελληνικά στοιχεία, εντούτοις είχαν καταγωγή από Ελληνικούς, Θρακικούς και Δυτικομικρασιατικούς πληθυσμούς που εγκατέστησε στην στρατηγική αυτή περιοχή ο Ευμένης της Καρδίας στα χρόνια των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

   Και πες μου κάτι τελευταίο σε παρακαλώ...
   Πως δύναται το ένα χωριό να είναι ελληνόφωνο έστω και με μια Έλληνική διάλεκτο με πάρα πολύ έντονα τα στοιχεία της τουρκικής και το χωριό 1 χλμ μακριά να είναι καθαρά τουρκόφωνο, όχι απλά με άλλη διάλεκτο όπως τέτοια διαφορά υπήρχε ανάμεσα στα Ελληνόφωνα χωριά της Καισάρειας και σε αυτά στα Φάρασα, αλλά καθαρά διαφορετική γλώσσα.
   Δεν θέλει και πολύ μυαλό...
   Πάντως καλή η προσπάθειά σου...αλλά έτυχες σε κάτι για το οποίο έχω ξοδέψει απίστευτο χρόνο σε βιβλιοθήκες και ίντερνετ!

   • ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ avatar
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 20:02:28

    Διόρθωση με απλή προσθήκη:"Στη διάρκεια της αναταλλαγής πληθυσμών το 1923 , 51 Χριστιανικά τουρκόφωνα χωριά και μόνο 30 Χριστιανικά ελληνόφωνα χωριά είχε η Καππαδοκία."

    Επίσης θα σου πρότεινα να ελέγξεις στο δημοτικό ιστορικό αρχείο Αλεξανδρουπόλεως και Κομοτηνής αντίστοιχα, φωτογραφίες συγγενών προσφύγων από τα Τουρκόφωνα Χριστιανικά χωριά της Καππαδοκίας στις αρχές του περασμένου αιώνα.
    Λες και γεννήθηκαν στη Μογγολία ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά...
    Γι'αυτό άλλωστε σε αντίθεση με τους άλλους Μικρασιάτες προσφύγες προτίμησαν να εγκατασταθούν κοντά σε τουρκόφωνους πληθυσμούς μετά το 1925!

    • Kράντωρ avatar
     Kράντωρ @ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 323 ΕΣΣΟ 07/02/2013 20:32:11

     Πλατειάζεις ανοήτως. Η τουρκική φυλή των Πετσενέγων ή Πατσινάκων εγκατασταθείσα στην σημερινή Ρουμανία εξωλοθρεύθη ολοσχερώς μετά των γυναικοπαίδων υπό των Βυζαντινών προγόνων.Οι Κομάνοι αποτελούν τον δυτικό κλάδο των Ούζων, εγκατασταθέντες μετά των μαγυαρικών φυλών στην Ουγγαρία. Οι Σελτζούκοι εκπροσωπούσαν τους ανατολικούς Ούζους./
     Αν θέλΗ να δης πρώην τουρκόφωνους Καππαδόκες σταμάτησε στη Ν.Καρβάλη ή πήγαινε στα χωριά της Αισύμης και του Άβαντος, έξω από την Αλεξανδρούπολη, και στείλε φωτογραφίες.

 11. Kώστας1.Ν avatar
  Kώστας1.Ν 07/02/2013 20:26:36

  Ο γιός μου έχει ξένη ιθαγένεια και υπηκοότητα. Γεννήθηκε απο αλλοδαπή μητέρα στο εξωτερικό. Ηρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 1 μηνός και τώρα ετοιμάζεται να πάει στον Ελληνικό στρατό διότι μόνος του το επέλεξε αν και μπορούσε στα 18 του να το αποφύγει, επειδή αισθάνεται Ελληναράς".Τώρα που διακρίνω μια τάση να μένουν εκτός στρατεύματος οι μη "καθαροί" Ελληνες μήπως ο υπουργός να κάνει ένα νόμο που να τους απαλλάσσει?
  Φανταστείτε να γίνη πόλεμος με την πατρίδα της μητέρας του και να φυλάει σκοπός στό πιό καίριο σημείο της μάχης εναντίον των συμπατριωτών του καί μάλιστα της μήτρας που τον γέννησε που λέει κι ο Μητροπάνος...
  Θεωρώ λοιπόν λογικό όσοι δεν κατάγονται απο 2 γονείς Ελληνες των οποίων οι γονείς επίσης να ήταν και οι 2 Ελληνες να μην πηγαίνουν στο στρατό...

 12. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 07/02/2013 20:55:18

  Στή δική σας περίπτωση ὅμως ὁ ἕνας γονέας του,ἐσεῖς,ὁ πατέρας του,εἴστε Ἕλληνας.

 13. Αριστείδης-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  Αριστείδης-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 08/02/2013 00:58:12

  Δεν είμαι Ελληνας απο ιθαγένεια. Ο πατέρας μου ήταν Αρβανίτης και η μάννα μου Ρουμάνα. Εγώ ήρθα μικρός στην Ελλάδα και έκτοτε ζω εδώ, πάνω απο 50 χρόνια.
  Η ταυτότητά μου γράφει χριστιανός ορθόδοξος αλλά είμαι
  καθολικός. Ούτε με ρώτησαν όταν με βάφτισαν ...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Αριστείδης-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 08/02/2013 21:29:29

   Ἀγαπητέ Ἀριστείδη ὁ πατέρας σου ἦταν Ἕλληνας,ἐσύ τί αἰσθάνεσαι;

 14. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 08/02/2013 10:20:41

  Φίλε ‘Στρατιώτης Μηχανικού’, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με λογική σε αυτήν την χώρα. Η αντίληψη του ‘Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι’ είναι χαρακτηριστική για έναν λαό που επιλέγει μονίμως να αποφεύγει την πραγματικότητα και που δεν κατέχει υποτυπώδη γνώση της ιστορίας της χώρας του. Αυτή η νοοτροπία εξάλλου είναι ένας ακόμη λόγος που αναπαράγει την απίστευτη αναξιοκρατία στην πατρίδα μας (πχ τρανταχτό παράδειγμα η υπόθεση Οδυσσέα Τσενάι!).

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Κωνσταντίνος 08/02/2013 12:31:19

   Βεβαια, ετσι ειναι. Εμεις οι υπολοιποι πεσαμε θυματα ομαδικης παρακρουσης που ακουσαμε τον Μπερισα να λεει δυο φορες πως η Αλβανια αρχιζει απο την Πρεβεζα. Και βεβαια, οι διαφοροι Τσεvαι δεν μπορουν να χρησιμευσουν σαν δουρειοι ιπποι του Μπερισα...Εσεις ξερετε καλυτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.