Μπούκουρας:«Πήγα να κρεμαστώ δύο φορές μες το κελί»
02/06/2014 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπούκουρας:«Πήγα να κρεμαστώ δύο φορές μες το κελί»

Με τον κατηγορούμενο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα να αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώθηκε η απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, για την οποία κρίθηκε ελεύθερος.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μετήχθη σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τις δικαστικές λειτουργούς ότι του πρότειναν να «μιλήσει» για να αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούκουρας, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις των ανακριτριών:

«Έχω απαντήσει μέσω του υπομνήματός μου. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις και ασκώ το δικαίωμα της σιωπής. Θεωρώ τις ερωτήσεις προκατειλημμένες, τις μέχρι τώρα και δεν θέλω να απαντήσω ούτε και να παραμείνω στο ανακριτικό γραφείο και δηλώνω παντελώς αθώος. Δεν μπορώ να παραμείνω άλλο και θέλω να αποχωρήσω».
Μάλιστα σε ερώτηση αν θα ακούσει τις ερωτήσεις ή αν αρνείται να τις ακούσει, ο βουλευτής απάντησε:

«Αρνούμαι. Δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;».

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του η απολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, σε δηλώσεις του ο συνήγορος του βουλευτή έκανε λόγο για «Ιερά Εξέταση» και υποστήριξε ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν ανήκει σ' αυτούς ο εντολέας του.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος 02/06/2014 15:11:02

    Κακά ξεμπερδέματα θα έχουμε με αυτήν την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".
    Αν αθωωθούν το καταλαβαίνουμε όλοι γιατί. Και αν καταδικαστούν όμως πάλι πρόβλημα θα είναι. Σε μία χώρα που το σύστημα έδινε άδεια σε τρομοκράτες, πραγματικούς δολοφόνους και γενικά μεταχειριζεται με επιείκια όλους τους ποινικούς. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ο Φύσσας, και ο δολοφόνος μπήκε φυλακή. Εκεί έπρεπε να λήξει το πράγμα. Τώρα δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Το να αποδειχθεί ηθική αυτουργία δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Και το να φυλακιστεί ένα ολόκληρο κόμμα ακόμη και ακραίο μου μοιάζει με τον ταχυδαχτυλουργό που ήταν να βγάλει λαγό από το καπέλο αλλά νομίζει πως μπορεί να βγάλει ελέφαντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.