Μπαλτάς: Από... μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
06/10/2015 20:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαλτάς: Από... μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την ανάδειξη και σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, την ανάδειξη της ενάλιου αρχαιολογίας και του καταδυτικού τουρισμού, την ανάπτυξη της συνεργασίας μέσω των ΠΕΠ με τις Περιφέρειες για τον Πολιτισμό, τη σύνδεση του Πολιτισμού με την Παιδεία, τη δημιουργία ζώνης πολιτισμού στα σχολεία, την εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων αλλά και τον εξορθολογισμό τους, τη συρρίκνωση έως και το κλείσιμο εποπτευόμενων φορέων, την αξιοποίηση των κτιρίων του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσίασε ως τις βασικές κατευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Εξάλλου, ο υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα από το υπουργείο του, ώστε να αποφευχθεί το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Ήδη δρομολογήθηκε η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, που είναι απαράδεκτα χαμηλές, αλλά και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, βάσει του οποίου τα έσοδα αυξάνουν και συστηματοποιούνται, και μέσα από κει μπορεί να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Μπορεί να βρεθούν κάποια τουλάχιστον από τα ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία ή ως συμβολή - στο παράλληλο από το υπουργείο Πολιτισμού - υπουργείο Παιδείας, με το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση» σημείωσε.

Ακόμη, ο κ. Μπαλτάς μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν παροχές στους ανθρώπους που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, ώστε να μην αποκοπούν από τον Πολιτισμό, επισημαίνοντας πως στα μέτρα για τους οικονομικά ασθενείς, πέραν της κάρτας αλληλεγγύης, που θεσμοθετήθηκε στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης, μπορεί να προστεθεί και η δωρεάν είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, μέτρα που δεν αποβαίνουν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά σε συνάρτηση με την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού ως προς αυτά.

«Έχουμε πολλή δουλειά, είναι ένα υπουργείο ανοιχτό, δεν είναι ένας γυάλινος πύργος», τόνισε ο κ. Μπαλτάς και σημείωσε πως το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι εκείνος ο φορέας που «φτιάχνει γούστο», είναι το υπουργείο που έχει τον τρόπο, τη μέθοδο και τα μέσα - όσο έχουμε υλικά μέσα - ώστε η καλλιτεχνική δημιουργία να μπορεί να εκφράζεται απρόσκοπτα και να υπάρχει παραγωγή πολιτισμού. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δική μας παραγωγή πολιτισμού μπορεί να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Naruto avatar
    Naruto 07/10/2015 10:59:37

    Και για όποιον δεν κατάλαβε η κρίση και η φτωχοποίηση του λαού βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά . Το παίζουν πονόψυχοι και προστάτες των φτωχών και των αδυνάτων . Διχάζουν τους Έλληνες σε κακούς , πλούσιους , φοροφυγάδες , δεξιούς και φτωχούς αλλά έντιμους αριστερούς . Σε λίγο καιρό λοιπόν στην αγορά τα προϊόντα θα πωλούνται σε τιμές ανάλογα με το εισόδημα του αγοραστή . Θα αγοράζεις φτηνά επιδεικνύοντας την κάρτα του φτωχού αλλά έντιμου συριζαίου . Είναι ευνόητο οτι κάτω απο αυτές τις συνθήκες η φτώχεια θα είναι μόνιμη .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.