Με την Αμφίπολη τα έβαλε τώρα ο κ. Δήμου
26/08/2014 11:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με την Αμφίπολη τα έβαλε τώρα ο κ. Δήμου

Μας λέει ότι είναι καλύτερα να μείνει θαμμένο το μεγάλο μυστικό γιατί θα πάρουν τα μυαλά των Ελλήνων αέρα

Προκλητικός, κυνικός και ο καλύτερος… διαφημιστής του εαυτού του ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, πρώην στέλεχος του Ποταμιού, ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά με ένα άρθρο του στο protagon.gr με το οποίο μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι καλύτερα να μη βρούμε τίποτε στον τάφο της Αμφίπολης. Καλύτερα να είναι κενός γιατί ουσιαστικά οι Έλληνες δεν αξίζουν τη δόξα των προγόνων τους η οποία στάθηκε ευχή και κατάρα.

Με ένα λογοτεχνικό κείμενο, έναν υποτιθέμενο διάλογο των Σφιγγών που φυλάνε τον τάφο, ο συγγραφέας μας λέει ότι είναι καλύτερα να μείνει θαμμένο το μεγάλο μυστικό γιατί θα πάρουν τα μυαλά των Ελλήνων αέρα, θα στηθεί πανηγύρι και θα ξεχαστούν τα προβλήματα και οι ανάγκες τους.

Δεν λέει και κάτι καινούργιο ο Δήμου, το είχαμε γράψει πρόσφατα στο antinews ότι δεν μπορεί να αποτελέσει το μυστικό του τάφου, όποιο κι αν είναι αυτό, το… νερό του Καματερού δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Καμιά σπουδαία ανακάλυψη δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Γράφαμε ότι ούτε ο… Μέγας Αλέξανδρος δεν πρέπει να μας βγάλει από τον πραγματικό στόχο που είναι η οικοδόμηση μιας ισχυρής Ελλάδας με γερές οικονομικές βάσεις και πολίτες που θα ευημερούν.

Άλλο όμως, ο αποπροσανατολισμός που μπορεί να κρατήσει για λίγο καιρό κι άλλο να μην βγουν ποτέ το φως τα κρυμμένα μυστικά της Αμφίπολης. Η θέση του κ. Δήμου είναι αφοριστική, μηδενιστική και κλασσική… αριστερή της μιζέριας.

Με απλά λόγια, για να μην ξεχάσει ο κόσμος τα προβλήματά του καλύτερα να μην μπουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο και βρουν κάτι σημαντικό.

Ή καλύτερα για τον κ. Δήμου μήπως να τα βρουν και μετά να τα ξανασκεπάσουν με τόνους χώματος για να μην τα δουν οι Νεοέλληνες και αποπροσανατολιστούν;

Μα πόσο κακόμοιρη μπορεί να είναι αυτή η σκέψη; Υπ’ αυτή τη λογική κακώς βρέθηκε ο τάφος της Βεργίνας, η Κνωσός και οι Μυκήνες. Αφού οι Νεοέλληνες δεν σταθήκαμε στο ύψος των προγόνων μας καλύτερα είναι να πουλήσουμε την Ακρόπολη στους Γερμανούς ή να κάνουμε πεδίο βολής τη Δήλο. Γιατί να τα έχουμε όλα αυτά τα μνημεία αφού δεν είμαστε άξιοι, σύμφωνα με τη λογική του κ. Δήμου και των διάφορων άλλων που φοβούνται τις μεγάλες ανακαλύψεις που θα δώσουν χαρά στον κόσμο. Φοβούνται ότι η Ελλάδα θα ξεχάσει έστω και για λίγο τα προβλήματά της και δεν θα έχουν οι ίδιοι ατζέντα καταστροφής. Η μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη κι αν στην Ελλάδα έρχονταν ουρανοκατέβατα 500 δις ευρώ θα έβρισκε τρόπο να τα απαξιώσει.

Η λογική του Δήμου που λέει ότι το αρχαίο κλέος πρέπει να μείνει… θαμμένο είναι μια αρρωστημένη λογική η οποία δεν ταιριάζει στην σύγχρονη Ελλάδα. Μα καλά, σκέφτονται ότι μια μεγάλη ανακάλυψη μπορεί να κάνει τη χώρα κέντρο παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος. Τους… χαλάει αν βρεθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γεμίσει ο τόπος τουρίστες και λεφτά; Και τους χαλάει που η χώρα θα έχει να παινεύεται για ένα ακόμη ιστορικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος;

Εντάξει, να συμφωνήσουμε ότι εμείς οι Νεοέλληνες δεν είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας. Να συμφωνήσουμε ότι πολλές φορές επικαλούμαστε το αρχαίο κλέος και δεν κάνουμε τίποτε για να οικοδομήσουμε ένα γερό μέλλον. Να συμφωνήσουμε ότι η ιστορία μας δεν πρέπει να είναι κάτι «νεκρό» που δεν μαθαίνεται στα παιδιά μας με σωστό τρόπο αλλά παράδειγμα προς μίμηση.

Αλλά να πάμε και στο άλλο άκρο να απαρνηθούμε τις καταβολές μας επειδή δεν ταιριάζει στους ευαίσθητους αριστερούληδες αυτό το σκηνικό;

Ας πούμε λοιπόν στον Σαμαρά να γκρεμίσει και το Μουσείο της Ακρόπολης γιατί αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Έλεος πια. Τα πραγματικά προβλήματα της χώρας πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις γι’ αυτά. Αλλά να μη θέλουμε την ιστορική ανακάλυψη υπό το φόβο μη γίνει αυτή κατάρα, πάει πολύ.

Γράφει ο Νίκος Δήμου στο άρθρο του με τίτλο «Μιλούν οι Σφίγγες;»:

«Είπε η μία Σφίγγα:

• Τι κακό μας βρήκε, συντρόφισσα! Τόσους αιώνες είχαμε την ησυχία μας. Τώρα ντακ-ντουκ οι αξίνες, γκουρ-γκουρ τα μηχανήματα... Θα είχα πάθει πονοκέφαλο, αν είχα κεφάλι!

• Μπα – και που είχες κεφάλι, μόνο για πονοκέφαλο έκανε. Σκέφτηκες ποτέ κάτι έξυπνο;

• Πάντα πρώτη στην κακία! Δεν σου λέει τίποτα που γίναμε διάσημες στα γεράματα; Στα νιάτα μας ούτε μας κοίταγε κανείς. Γεμάτος τότε ο κόσμος με Σφίγγες και αγάλματα.

• Και τώρα προσωρινή είναι η δόξα μας. Έτσι και ανοίξει ο τάφος, ποιος θα ασχοληθεί μαζί μας;

• Εκτός αν είναι άδειος... και μείνουμε μόνον εμείς.

• Μπα… και πάλι. Σαν την μεγάλη θεία μας στην Αίγυπτο, εκείνη στην Γκίζα, δεν θα γίνουμε ποτέ!

• Λες να είναι άδειος ο τάφος;

• Πού να ξέρουμε εμείς, καρφωμένες απέξω; Πολλοί πέρασαν από εδώ. Πάντως, οι τωρινοί μας φέρονται καλά. Με το γάντι, να μη μας πληγώσουν.

• Περιμένουν πολλά και φοβάμαι πως θα απογοητευθούν. Όλοι έχουν εδώ εναποθέσει μεγάλες ελπίδες.

• Περίεργοι αυτοί οι άνθρωποι. Ζητάνε από το παρελθόν να τους δώσει μέλλον.

• Οι συγκαιρινοί μας ήταν αλλιώς. Χτίζανε το μέλλον μόνοι τους.

• Αυτοί τώρα ψάχνουν για μία ακτίνα φωτός, για μια ελπίδα. Έτσι και βρουν τον τάφο του Μεγάλου χαθήκανε!

• Γιατί;

• Θα πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Θα στήσουν τέτοιο πανηγύρι, που θα ξεχάσουν τα πάντα. Και τα προβλήματά τους και τις δουλειές τους, και τις ανάγκες τους. Θα νομίζουν πως με μαγικό τρόπο θα λυθούν όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Θα πάνε κι άλλα χρόνια πίσω.

• Λες πως θα είναι καλύτερα, να μη βρουν κάτι;

• Δεν ξέρω. Η δόξα των προγόνων στάθηκε για αυτούς ευχή και κατάρα. Τους βοήθησε βέβαια να ελευθερωθούν και να αναγνωριστούν, αλλά μετά τους μπέρδεψε και τους συνέθλιψε. Λοιπόν ίσως καλύτερα γι αυτούς, τώρα, ένας κενός τάφος…»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aegean Light avatar
  Aegean Light 26/08/2014 12:15:33

  Το έχω ξαναγράψει μην ασχολείστε με αυτόν το κύριο ,του δίνετε αξία. Η μεγαλύτερη τιμωρία γι αυτές τις σαχλαμάρες που κατά καιρούς εκστομίζει είναι να τον αγνοήσουμε τελείως και να τον αφήσουμε να συνδιαλέγεται μόνο με την άλλη ογκόλιθο της Ιστορίας και της πολιτικής Μαρία Ρεπούση.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Aegean Light 26/08/2014 14:03:32

   Συμφωνώ απόλυτα .. αλλά μου φαίνεται ότι τo θέλει η κούτρα μας το "κάτι τι(ς) μας"

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Aegean Light 26/08/2014 23:08:47

   ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΔΙΑΚΩΜΩΔΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΞΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ. ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ?

 2. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 26/08/2014 12:27:18

  -αφήστε τον γεράκο ήσυχο στην μαλάκυνσή του, γράφει περιμένοντας τη θεραπεία της άνοιας.

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 26/08/2014 13:14:41

  H λογική του Δήμου είναι μία λογική δοσίλογου που δεν θέλει η πατρίδα να αναθαρρύσει γιατί αυτός δεν μπορεί να συνταυτιστεί με μία εθνική ανάταση. Η λογική του Δήμου είαι η λογική ενός γέρου που επειδή του ιδίου δεν του κάνει κούκου, θέλει όλοι να πάψουν να πηδάνε. Η λογική του Δήμου είναι λογική γραικύλου και όχι έλληνα, ραγιαδιστική, μίζερη, τρομακτικά υποτιμητική. Είναι λογική όχι ελεύθερου έθνους που έχει διασχίσει χιλιετίες ιστορίας, αλλά λογική πληθυσμού εξαχρειωμένου. Δεν μπορώ να καταλάβω αν κάποιος γεννιέται έτσι ή γίνεται. Αν γεννιέσαι έτσι πρέπει να βρουνε ένα τεστ ώστε να διακόπτουν την κύηση.

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/08/2014 13:31:41

  Απο την άλλη πλευρά: Θυμηθείτε όμως επίσης, τι έγινε με την "εθνική" έξαρση και το πανωσήκωμα της "φούντας" του τσολιά το 2004. Με την "πρωθιέρεια" Γιάννα και τις στρακαστρούκες στη βίλλα της - μέχρι και δάσος κάψανε, θυμάμαι το ειρωνικό βρισίδι στους εθνοκάπηλους, του αξέχαστου Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Οι ίδιοι περίπου εθνοκάπηλοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν στην πούγκα τους τα "ψώνια" της νέας εθνοκαπηλείας - είτε αέρα κοπανιστό Βισαλτίας έχει εκεί μέσα, είτε Περσίδα γαλαζοαίματη. Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 26/08/2014 16:02:47

   "Θυμηθείτε όμως επίσης, τι έγινε με την "εθνική" έξαρση και το πανωσήκωμα της "φούντας" του τσολιά το 2004" Ειναι σα να σας βλέπω να ποντάρετε στην ρουσλάνα κι όχι στον ρουβά, να δίνετε βάση στα δημοσιεύματα ότι οι ολυμπιακοί δεν θα γίνουν λόγω καθυστερήσεων, να εύχεστε καλή επιτυχία στην ... πορτογαλία. Είναι καταδικαστέες οι όποιες υπερβάσεις και υπερβολές στην χρηματοδότιση του 2004. Αλλά έξαρση του τσολιά θα υπήρχε το 2004 ακόμη και με τέλεια και χρηστή διαχείριση. Τώρα τι ακριβώς εύχεστε πάλι με τον τάφο; Να μην υπήρχε; Τι να κάνουμε υπάρχει. Πρέπει να συμβιβαστούμε. Ακόμη και περσίδα να έχει μέσα, δεν παύει να είναι ένα τεράστιο μνημείο όχι μόνο σε έκταση αλλά απότι φαίνεται και σε καλλιτεχνική αξία. Πρέπει να ζήσουμε κουτσά στραβά μ' αυτό.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 26/08/2014 16:39:53

    Ο τάφος υπάρχει. Αλλά είναι ένας αρχαίος τάφος. Όχι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Το μόνο που λέω είναι το εξής: να τον αντιμετωπίσουμε, με τιμή και σεμνά, ως μνημείο. Όχι ως απόδειξη ότι εμείς, οι σημερινοί Έλληνες ως έθνος, είμαστε κάτι σπουδαίο. Γι αυτό (που είναι ευθύνη και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μόνο δική μας - κανενός προγόνου), χρειάζονται άλλα πράγματα: Πράξεις, δικές μας πράξεις. Καμμιά "Ρωξάνη" και κανείς "Αλέκος" δεν θα έλθουν απο το παρελθόν για να ξελασπώσουν την μεταπολεμική Ελλάδα για το γεγονός ότι ως Πολιτεία και ως ελίτ της κοινωνίας, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, μια αποτυχία. Το ίδιο ακριβώς ίσχυσε και το 2004: Μια περιοδική διεθνής διοργάνωση πηγε να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για δικαίωση μιας πολιτικής και κοινωνικής πορείας που είναι αδύνατο να δικαιωθεί. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη μεγαλύτερη ρεμούλα των "πολυμήχανων", υπο τα χειροκροτήματα "ημών" των κορόιδων.

    • sender avatar
     sender @ Uncle Stgm 26/08/2014 17:36:39

     Τώρα,πως τα ανακατεύετε όλα,τα ανομήματα των νεοελλήνων μαζί με την ιστορική αξία των ευρημάτων και θαμπώνετε το τζάμι,είναι μια σοφιστική ικανότητα.Απλώς στερούνται πρωτοτυπίας οι επαναλαμβανόμενες και αναμενόμενες απόψεις σας σε ανάλογα θέματα.

    • Άπαντα Επιστάμενος avatar
     Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 26/08/2014 23:45:14

     "Το μόνο που λέω είναι το εξής: να τον αντιμετωπίσουμε, με τιμή και σεμνά, ως μνημείο. Όχι ως απόδειξη ότι εμείς, οι σημερινοί Έλληνες ως έθνος, είμαστε κάτι σπουδαίο" Δεν πιστεύουν τα μάτια μου αυτό που διαβάζω, ειλικρινά!!!! Μα είμαστε σπουδαίοι άνθρωπέ μου και δεν χρειαζόμαστε έναν παλιοτάφο για να αισθανθούμε έτσι! Είμαστε ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Τι να πω; Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει πιστεύοντας ότι είναι ασήμαντος. Ακόμη και οι Μάο - Μάο θεωρούν ότι είναι κάτι σπουδαίο. Μα είναι για όνομα του Θεού δυνατόν να μην πιστεύουν οι Έλληνες ότι είναι σπουδαίοι; Οι Έλληνες; Ποιος να αισθανθεί έτσι αν όχι εμείς;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 27/08/2014 00:05:30

      Αν είμαστε σπουδαίοι, πρέπει και να το αποδεικνύουμε. Γι αυτό, για την απόδειξη, χρειάζονται άλλα πράγματα: Πράξεις, δικές μας πράξεις.

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 27/08/2014 10:41:45

      Οι πράξεις πηγάζουν από την αντίληψη για τον εαυτό μας και τον κόσμο. Δεν προκύπτει σπουδαια πράξη από έθνη που πίστεψαν ότι είναι μικρά ή ασήμαντα. Πρώτα χτίζεται η αυτοεικόνα και μετά ακολουθεί η πράξη. Θα ήταν άτοπο, για παράδειγμα, να νικήσουν οι έλληνες στον ελληνοιταλικό το 40 αν είχαν πεποιθήσεις γραικύλων.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 27/08/2014 19:06:06

      Words, words... Με παχειά λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγια. Στα σύννεφα.

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 28/08/2014 16:49:41

      Με λόγια πολέμαρχοι ενέπνευσαν τους στρατιώτες ώστε να αντιμετωπίσουν πολλαπλάσιους αντιπάλους, πολιτικοί ενέπνευσαν ολόκληρα έθνη ή φανάντισαν ολόκληρα έθνη. Το αρχαίο πρότυπο του πρώτου στα λόγια και πρώτου στις πράξεις, έχει το νόημα ότι αυτά τα δύο είναι ισοβαρώς σημαντικά, είναι το ίδιο πράγμα. Το να εκστομίσεις κάτι ή να γράψεις κάτι είναι μία πράξη. Αλλά αυτά τα έλεγαν οι ασήμαντοι έλληνες. Μια ζωή λόγια ήσαν οι άτιμοι! Θα ήθελα να μου πείτε ποια φάρα θαυμάζετε εσείς.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 28/08/2014 17:35:49

      Τη φάρα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Περικλή και του Σωκράτη θαυμάζω. Αυτήν θαυμάζω, όσο ακριβώς σιχαίνομαι τη φάρα του Αλκιβιάδη, του Κλέωνα και των σοφιστών με τις σοφιστείες τους. Πάντως, οι "πρώτοι στα λόγια" - με το λάιφ στάιλ του Αλκιβιάδη - θα έπρεπε να πρόσεχαν, στις ..."Συρακούσες" (1990 -2008). Δεν φταίμε σε τίποτε εμείς όλοι, που καταντήσαμε "δούλοι στα λατομεία", για τις δικές τους παπαριές.

     • Άπαντα Επιστάμενος avatar
      Άπαντα Επιστάμενος @ Uncle Stgm 29/08/2014 00:07:35

      Έχω άσχημα νέα: Είναι η ίδια φάρα που βγάζει Σωκράτηδες και κλέωνες. Είσαι σίγουρος ότι δεν σ' αρέσει κάποια άλλη φάρα που δεν βγάζει τίποτα από τα δύο;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Άπαντα Επιστάμενος 29/08/2014 02:55:20

      Ο Σωκράτης άλλα έλεγε πάντως. Γι αυτό και του εδωσαν κώνειο (η ίδια φάρα - πως θα μπορούσε;). Δεν είναι τοις πράγμασι ίδια φάρα. Μόνον τύποις.

 5. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 26/08/2014 13:32:22

  Άλλο να κριτικάρουμε την γενικότερη πολιτεία του Δήμου κι άλλο το συγκεκριμένο κείμενο. Ας τα ξεχωρίσουμε λιγάκι. Στο κείμενό του δε λέει τίποτε άλλο πέρα από αυτά που έγραψε και το ίδιο το Antinews, σχετικά με το νερό του Καματερού. Τα λέει σατυρικά, με τη μορφή διαλόγου ανάμεσα στις σφίγγες, και πουθενά δεν προτείνει αυτό που λέτε δηλ. "..ότι το αρχαίο κλέος πρέπει να μείνει… θαμμένο". Διαπιστώνει κάτι που είναι χιλιοειπωμένο και κοινός τόπος, ότι δηλ. "Η δόξα των προγόνων στάθηκε για αυτούς ευχή και κατάρα. Τους βοήθησε βέβαια να ελευθερωθούν και να αναγνωριστούν, αλλά μετά τους μπέρδεψε και τους συνέθλιψε". Σιγά τα αυγά, τετριμμένο και μάλλον αληθές. Τι σχέση έχει αυτή η κοινότυπη διαπίστωση με το να λέτε ότι δήθεν ισχυρίζεται "να απαρνηθούμε τις καταβολές μας" "να γκρεμίσει ο Σαμαράς και το Μουσείο της Ακρόπολης γιατί αποπροσανατολίζει τον κόσμο" ή ότι "ότι το αρχαίο κλέος πρέπει να μείνει… θαμμένο". Πουθενά δεν τα λέει αυτά, κι ούτε συνάγονται από τον σατυρικό (και άρα εξ ορισμού υπερβολικό) "διάλογο". Αν το κείμενο αυτό δεν είχε την υπογραφή του Δήμου, σιγά μην είχατε ασχοληθεί μαζί του...

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ βαγγέλας 26/08/2014 16:33:19

   Συμφωνώ μαζί σου. Η γενικότερη πολιτεία του κ. Δήμου χωρά πολύ κριτική και μεγάλη διαφωνεία. Αλλά στο συγκεκριμένο κείμενο του περιέχει μια μεγάλη αλήθεια... Ποιος διαφωνεί ότι οι Αρχαίοι Έλληνες διαμόρφωναν και διεκδικούσαν το μέλλον τους; Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι οι σημερινοί -δυστυχώς- περιμένουν συνεχώς "το θησαυρό του Μακαρίτη" ή τα πετρέλαια του Αιγαίου ή το χρυσάφι της Χαλκιδικής ή το θαύμα της Τήνου; Αγνοεί δυστυχώς η κοινωνία μας σήμερα (για διάφορους λόγους) ότι αν είσαι ικανός και στην έρημο θα προκόψεις, αν είσαι ανίκανος μέσα στο πετρελαιο σου θα πνιγείς... Ενδεικτικά παραδείγματα ικανότητας λαών χωρίς πρώτες ύλες: Ιαπωνία, Δανία και τόσες άλλες. Παραδείγματα ανικανότητας λαών με τεράστιο ορυκτό ή αρχαιολογικό πλούτο: Λιβύη, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε, Αίγυπτος, Περού.

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/08/2014 13:34:37

  Ανησυχεί ο τύπος μηπως βρεθεί κάτι σημαντικό στον τάφο,το οποίο δεν θα αξίζουν οι νεοέλληνες να σηκώσουν το βάρος της τεράστιας ιστορικής του αξίας,και δεν τον νοιάζει που εκμεταλλεύονται ακριβώς αυτήν την τεράστια δική μας (και δική του) κληρονομιά άσχετοι,αλλοεθνείς κλέβοντάς την από εμάς και τα παιδιά μας; Αν αυτός δεν θεωρεί τον εαυτό του άξιο πάντως,εγώ θεωρώ τον εαυτό μου άξιο,τυχερό και ευλογημένο για την κληρονομιά μας και ιδιαιτέρως καμαρώνω. Τα κόμπλεξ και τα αριστερά,διεθνιστικά και εθνοπροδοτικά σύνδρομα τα χαρίζω σ' αυτόν τον δυστυχή και τους ομοίους του. Του εύχομαι μόνο να μη βρεί ανάπαυση σε τίποτα,ποτέ...

 7. livaskost avatar
  livaskost 26/08/2014 13:58:28

  Ας πούμε ότι δεν ανήκω στη δεξιά· ας πούμε κι ότι δεν υποστηρίζω κόμμα της κυβέρνησης· παρ' όλα αυτά για το Νικο Δήμου έχω να πω: Δεν μου είναι δυνατόν να πάρω στα σοβαρά έναν κατά δήλωση συγγραφέα, διαφημιστή (δεν ξέρω τι άλλο) που στη δημόσια τηλεόραση είχε υποστηρίξει σθεναρά ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχε ετεροφυλοφιλικός έρωτας, παρά μόνο ομοφυλοφιλικός... ότι μόνο ο έρωτας μετάξυ ανδρών ήταν ειλικρινής (χωρίς να παρεξηγώ τον ομοφυλοφιλικό έρωτα), ενώ η σχέση άνδρα γυναίκας ήταν αποκλειστικά σεξουαλική, με τη γυναίκα να έχει το ρόλο του σκεύους αναπαραγωγής..! Τέλος πάντων, ο Ν.Δήμου, θα ήθελε σίγουρα να είναι κάτι άλλο, πάντως όχι σύγχρονος έλληνας. Δικαίωμά του, αλλά και δικαίωμα των σύγχρονων ελλήνων να αλλάξουν τη σύγχρονη Ελλάδα. Εν προκειμένω, το επιμύθιο του άρθρου έχει βάση, αλλά πηγάζει από το ίδιο σκεπτικό, της αποστροφής σε ο,τιδήποτε μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση στον έλληνα... Γιατί η ανακάλυψη αρχαιολογικών και ιστορικών ευρημάτων δεν προσφέρει ικανοποίηση μόνο στους δεξιούς (ή μόνο στους αριστερούς) έλληνες, αλλά σε όλους που ενδιαφέρονται για την ιστορία και τη μελέτη της αρχαιότητας. Ευχαριστώ για το χώρο.

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/08/2014 14:40:38

  μειώνετε το επίπεδο των αντινέων με την προβολή περιθωριακών και διαταραγμένων ελληνοεχθροπαθών. μην του κάνετε και διαφήμηση...

 9. Tassos avatar
  Tassos 26/08/2014 16:27:07

  Να ρθει κι ο Γιανναράς να μας αποτελειώσει

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/08/2014 18:00:19

  Δεν θα ήθελα να το κρύψω, πριν από αρκετά χρόνια ήμουν θαυμαστής του Ν. ΔΗΜΟΥ , μέχρις ότου συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος ήταν μισέλληνας! Ερευνώντας περισσότερο διαπίστωσα, ότι δεν έχανε καμιά ευκαιρία να λοιδορήσει αλλά και να επισημαίνει όλα τα σφάλματα και τα κρίματα (υπαρκτά ή όχι), της Ελληνικής φυλής , και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό και κατά τέτοιο τρόπο, ώστε και μια απλή σάτιρα να αναδεικνύει μίσος και "φανατίλα", για κάθε τι το Ελληνικό! Μήπως θα ήταν καλλίτερα να τον αφήσουμε από δω και πέρα , συντροφιά με τις αναμνήσεις του και να συνδιαλέγεται μονο με αυτούς που θεωρεί ομοεθνείς του;

 11. greg avatar
  greg 26/08/2014 18:00:53

  Πάντως, έχει καί ένα δίκιο σχετικά μέ τό άν τό παρελθόν, όσο ένδοξο καί νά υπήρξε, πρέπει νά είναι τό μόνο μας "εφόδιο" γιά τό παρόν καί τό μέλλον μας σάν έθνος. Υποθέτω εννοεί ότι πρέπει νά αρχίσουμε νά βελτιώνουμε σιγά σιγά καί τό μπασταρδεμένο από τά 400 χρόνια σκλαβιάς DNA μας. Τιμή καί αιώνια δόξα στούς αρχαίους μας προγόνους, αλλά πρέπει κάπως καί οί δικοί μας απόγονοι νά βρούν κάτι γιά νά καμαρώνουν καί τούς δικούς τους (νεώτερους) προγόνους. Γιατί έτσι πού πάμε η μόνη ντροπή τών αρχαίων προγόνων μας θά είμαστε εμείς οί απόγονοί τους. ΥΓ. Καί αφού εκφράζεται πού εκφράζεται ο κ. Δήμου μέ κάθε ευκαιρία, καλό θά ήταν νά εκφραζόταν καί γιά τούς γείτονές μας τούς Σκοπιανούς πού αυτοί κί άν έχουν (επίσημα καί ολοκληρωτικά όμως) επενδύσει τίς ελπίδες τους, γιά τήν ίδια τή μελλοντική τους ύπαρξη, πάνω στό ίδιο ένδοξο παρελθόν (πού όμως δέν είναι κάν δικό τους).

  • thanos avatar
   thanos @ greg 26/08/2014 23:06:10

   Το μόνο μπασταρδεμένο αίμα των 400 χρόνων οθωμανοκρατίας , είναι αυτό των Τούρκων. Εκατομμύρια ελληνόφωνοι εξισλαμίστικαν εκείνα τα χρόνια και παραμένουν μέχρι σήμερα στην τουρκία .Όσοι βέβαια παρέμεναν χριστιανοί, ξεριζώθηκαν το 22 και εγκαταστάθηκαν στον ελλαδικό χώρο.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ greg 27/08/2014 00:11:43

   Δεν υπάρχει μπασταρδεμένο αίμα. Ούτε DNA. Πουθενά. Υπάρχουν μόνον κακές, παρακμιακές νοοτροπίες, που κυκλοφορούν μέσα σε όλες τις κοινωνίες (και διαδίδονται απο κοινωνία σε κοινωνία), και μερικές φορές γινονται κυρίαρχες στην Α ή στη Β κοινωνία.

   • greg avatar
    greg @ Uncle Stgm 27/08/2014 10:12:22

    Κακές παρακμιακές νοοτροπίες λοιπόν, γιά νά μήν κολλάμε στίς λέξεις, αφού η σημασία τους, ώς αποτέλεσμα στήν πορεία τού έθνους μας, είναι η ίδια. Εκτός κι άν πιστεύεις (πού δέν τό νομίζω) ότι αυτές οί κακές παρακμιακές νοοτροπίες δέν χρειάζονται αναθεώρηση γιά νά προχωρήσουμε μπροστά μέ δικές μας δυνάμεις καί όχι μέ τό σπρώξιμο άλλων. Τήν καλημέρα μου.

 12. ιεραξ avatar
  ιεραξ 26/08/2014 18:46:46

  Η απαισιότερη μορφή ξενοφοβίας και ρατσισμού, είναι η Ελληνοφοβία των Ελληνόφωνων γραικύλων.Ο εν λόγω ΄΄διανοητής΄΄αποτελεί το ΄΄γκεσέμι΄΄αυτού του συναφιού

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 26/08/2014 20:51:31

  EΠIΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ |Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2014 στις 3:02 π.μ. ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟ! MΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΕΡΑΥΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΧΡΙΔΑΣ, ΙΩΑΝΝΗ! Δεν έφτανε στους Σκοπιανούς η πίκρα για τους διεθνείς προβολείς που είναι στραμμένοι στη μία και μοναδική Μακεδονία και στην Αμφίπολη, δεν τους έφταναν τα "κατά ριπάς" του Παναγιώτατου Ανθίμου και ο αδιάκοπος πόλεμος της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τους ήρθε τώρα κυριολεκτικά κατακέφαλα και ο κεραυνός του πάντα ευαίσθητου και μπροστάρη Μητροπολίτου Σιατίστης και Σισανίου Παύλου, που τόσο τους πόνεσε, ώστε τον έκανε πρωτοσέλιδο η Ντνέβνικ στις 23-8-2014! ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΧΡΙΔΩΝ, ΙΩΑΝΝΗ Σέρνοντας στα δικαστήρια και φυλακίζοντας σαν κακούργο τον κανονικό και νόμιμο Μητροπολίτη Αχριδών και Σκοπίων, Ιωάννη, ένα σύγχρονο μάρτυρα ο οποίος Δεν αναγνωρίζει τη “ψευτομακεδονική εκκλησία”, οι Σκοπιανοί θέλησαν να λάβουν και δικαίωση από πάνω και νομιμοποίηση, στέλνοντας δια του αυτοαποκαλούμενου “αρχιεπισκόπου τους Στεφάνου”, επιστολές σε Αρχιεπισκόπους και Μητροπολίτες Ορθοδόξων Εκκλησιών. Μια τέτοια στάλθηκε και στον Σιατίστης, Παύλο.. Αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, ξεχνώντας ότι Επίσκοπος, σημαίνει ΆΓΡΥΠΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ και ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ! Ακολουθώντας πανάξια αυτή την Ιστορική Παράδοση, ο Σιατίστης Παύλος, αρνήθηκε να απαντήσει με ευθεία απαντητική επιστολή, όπως θα ήθελαν οι Σκοπιανοί για να λάβουν έμμεση “αναγνώριση”, αλλά τους απάντησε με ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ! ΠΑΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ – ΕΙΣΘΕ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑ Με την ανοιχτή αυτή επιστολή, ο Σιατίστης κατακεραυνώνει τους Σφετεριστές, αποκαλώντας «Ψευδοηγούμενο» τον Στέφανο και ανύπαρκτη τη δήθεν “μακεδονική εκκλησία” η οποία είναι “κρατικό εξάρτημα”! Ο Μητροπολίτης Παύλος, από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Χριστόδουλου, σφυροκοπά λέξη προς λέξη τους Πλαστογράφους, τόσο δυνατά, που έγινε αληθινή σεισμική δόνηση στα Σκόπια: “Παριστάνετε τον Αρχιεπίσκοπο μιας ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ αλλά στο Ποτήριο στο οποίο “λειτουργείτε” Δεν βρίσκεται το Αίμα του Κυρίου, αλλά το αίμα του αδελφού σας τον οποίο δολοφονείτε και αυτό το αίμα θα σας χωρίσει δια παντός, από τη Κανονική Εκκλησία. .. Το μόρφωμά σας, που το ονομάζεται “μακεδονική εκκλησία” είναι εξάρτημα ενός κράτους που Σφετερίζεται την Αλήθεια και την Ιστορία και Δεν έχει καμμία σχέση με την Εκκλησία του Χριστού. Όσο εσείς θα συνεχίζετε την ανίερη τακτική σας, και την αντικανονική πορεία σας, όσο θα επιμένετε να σχίζετε τον Χιτώνα του Χριστού για κοσμικούς λόγους, όσο θα “ευλογείτε” μιά πλαστογραφία σαν πιστοποίηση της κρατικής “αρετής” σας, ο λόγος σας θα παραμένει μετέωρος, η “χριστιανική” σας πίστη ιδεολόγημα και ο διωγμός του Μητροπολίτη Αχρίδας Ιωάννη, Σφραγίδα της απανθρωπιάς σας. Το γράμμα σας λοιπόν, επιστρέφεται Δημοσίως ως Απαράδεκτο.” ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ Στα Σκόπια όπως ήταν επόμενο, προκλήθηκε ηλεκτροσόκ, από την πνευματική και δυναμική συνάμα, απάντηση του Σιατίστης. Ήταν η πρώτη αντίδραση από την Ελλάδα, και η εφημερίδα Ντνέβνικ την έκανε πρωτοσέλιδο, γράφοντας: “Σκανδαλώδης Επιστολή του Επισκόπου Παύλου της Ελλάδας στον Στέφανο” – “EΙΣΤΕ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΧΩΡΑ” ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟ. Η Επιτροπή συγχαίρει τον πανάξιο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο και εκφράζει Δημόσια την απόλυτη ευαρέσκειά της. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 Μακεδόνες του Κόσμου ασυμβίβαστα για το Όνομα και την Ελληνικότητα της Ιστορίας μας ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΣΑΝΙΟΥ κ.κ. ΠΑΥΛΟΥ "Πρός τόν παρανόμως κατέχοντα τόν θρόνον τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀχρίδος καί ψευδοηγούμενον τῆς ἀνύπαρκτης Μακεδονικῆς Ἐκκλησίας κ. Στέφανον κ. Στέφανε, Μέ ἔκπληξη καί ὀδύνη καί χωρίς νά Σᾶς τήν ζητήσω ἔλαβα τήν ἐπιστολή μέ τήν ὁποία προσπαθεῖτε νά δικαιολογήσετε τά ἀδικαιολόγητα καί καταφέρεσθε κατά τοῦ μόνου Κανονικοῦ Ἐπισκόπου Ἀχρίδος κ. Ἰωάννη. Ξεκινᾶτε μάλιστα μέ μιά μικρή ἀπάτη. Γράφετε: «στήν πρόσθεση τῆς ἐπιστολῆς σας προσφέρουμε πληροφορίες γιά τήν ἐγκληματική δράση …». Πότε κ. Στέφανε σᾶς ἔστειλα ἐπιστολή ὥστε νά σπεύδετε νά μοῦ ἀπαντήσετε; Γιατί νά στείλω ἐπιστολή σέ σᾶς ἀφοῦ δέν ἀναγνωρίζω τήν ἐκκλησιαστική ὕπαρξη σας καί θεωρῶ τήν ψευδοεκκλησία τῆς ὁποίας ἡγεῖσθε ὡς ἐκκλησιαστικῶς ἀνύπαρκτη; Ποῖος σᾶς εἶπε ὅτι σᾶς θεωρῶ ἔγκυρο πρόσωπο γιά νά ζητήσω ἀπό σᾶς πληροφορίες; Ἐπιχειρεῖτε δι’ αὐτοῦ τοῦ δολίου τρόπου νά ἐπιτύχετε μία ἔμμεση ἀναγνώριση καί νά ἀφήσετε νά αἰωρεῖται ὅτι ἐγώ ἤ ὁποιοσδόποτε ἄλλος Ἀρχιερέας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος διαλέγεται μαζί Σας. Ὁ τρόπος σας δολιότητος γέμει. Ὁ μόνος πραγματικός λόγος τοῦ διωγμοῦ τοῦ Ἀχρίδος Ἰωάννη εἶναι ὅτι Αὐτός εἶναι ὁ μόνος Κανονικός Ἐπίσκοπος ὁ ὁποῖος ἀναγνωρίζεται ἀπό ὅλες τίς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες. Προσπαθεῖτε λοιπόν μέ τή συνεργασία τοῦ Κράτους νά τόν ἐξοντώσετε. Μιλᾶτε γιά καθαίρεσή του. Μπορεῖ λοιπόν μιά Ἐκκλησία πού ΔΕΝ εἶναι Ἐκκλησία νά ἐκλέγει ἤ νά καθαιρεῖ; Ἡ Ἐκκλησία δέν εἶναι κουκλοθέατρο. Ὅσο γιά τίς κατηγορίες καί τίς καταδίκες μήν ξεχάσετε ὅτι μέ παρόμοιες ἀποφάσεις τό δικαστήριο τῶν ἀνόμων κατεδίκασε, φυλάκισε καί ἐσταύρωσε τόν Κύριο. Ὁ Μητροπολίτης Ἰωάννης δέν ἀνήκει στήν δικαιοδοσία μιᾶς ἀνύπαρκτης Ἐκκλησίας, ἀλλά στό Πατριαρχεῖο τῆς Σερβίας. Ἐκκλησιαστικά καμμία ἐξουσία δέν ἔχετε ἐπάνω του. Προσπαθεῖτε μέ τήν ἰσχύ τῆς Πολιτείας καί μέ στημένες ψευτοδίκες νά συντρίψετε τόν Μητροπολίτη Ἰωάννη, ἀλλά καί ἐκείνους πού τόν ἀκολουθοῦν στήν κανονική ὁδό, ἀφήνοντας ἀπειλές στό γράμμα σας ἐναντίον τους. Ἡ μόνο κατ’ ἐσᾶς «παρανομία» τους εἶναι, ὅτι δέν σᾶς ἀκολουθοῦν, σεβόμενοι τήν Θεολογία τῆς Ἐκκλησίας καί τήν Κανονική της τάξη καί Παράδοση. Παριστάνετε τόν Ἀρχιεπίσκοπο μιᾶς ἀνύπαρκτης Ἐκκλησίας ἀλλά στό ποτήριο στό ὁποῖο «λειτουργεῖτε» δέν βρίσκεται τό Αἷμα τοῦ Κυρίου, ἀλλά τό αἷμα τοῦ ἀδελφοῦ σας τόν ὁποῖον δολοφονεῖτε καί αὐτό τό αἷμα θά σᾶς χωρίσει διά παντός ἀπό τήν Κανονική Ἐκκλησία. Ὅλοι ὅσοι ἀνά τόν κόσμο διαμαρτύρονται ἐναντίον τῆς διώξεως τοῦ Ἀχρίδος Ἰωάννη δέν περιμένουν νά λάβουν ἀπό σᾶς πληροφορίες, τό συνεργό εἰς τήν ἐξόντωση του. Στήν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας συμπεριφορές σάν καί τήν δική σας εἶναι γνωστές. Εἶναι συμπεριφορές τῶν ἀνόμων, ἐναντίον τῶν δικαίων. Τό μόρφωμα σας, πού τό ὀνομάζεται «Μακεδονική Ἐκκλησία» εἶναι ἐξάρτημα ἑνός κράτους πού σφετερίζεται τήν ἀλήθεια καί τήν ἱστορία καί δέν ἔχει καμμία σχέση μέ τήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Ὅσο ἐσεῖς θά συνεχίζετε τήν ἀνίερη τακτική σας καί τήν ἀντικανονική πορεία σας, ὅσο θά ἐπιμένετε νά σχίζετε τόν Χιτώνα τοῦ Χριστοῦ γιά κοσμικούς λόγους, ὅσο θά «εὐλογεῖτε» μιά πλαστογραφία σάν πιστοποίηση τῆς κρατκῆς «ἀρετῆς» σας, ὁ λόγος σας θά παραμένει μετέωρος, ἡ «χριστιανική» σας πίστη ἰδεολόγημα καί ὁ διωγμός τοῦ Μητροπολίτη Ἀχρίδος Ἰωάννη Σφραγίδα τῆς ἀπανθρωπίας σας. Τό γράμμα σας λοιπόν ἐπιστρέφεται Δημοσίως ὠς Απαράδεκτο. Μέ ὀδύνη + Ὁ Σισανίου καί Σιατίστης ΠΑΥΛΟΣ Ἀφιερωμένο στή μνήμη τοῦ ἀοιδίμου προκατόχου μου, τοῦ ἀπό Σιατίστης Ἀρχιεπισκόπου Ἀχρίδος ΖΩΣΙΜΑ.”

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 27/08/2014 17:41:43

  “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 στις 1.04 π.μ. ΧΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ"!!! Ο γνωστός δημόσιος υποστηρικτής των Σκοπίων και πολέμιος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας Νίκος Δήμου, με άρθρο του (26-8-2014) στο portal του Στ. Θεοδωράκη, στάζει κυριολεκτικά χολή κατά των ανασκαφών και σαν επαγγελματίας διαφημιστής προσπαθεί να την περάσει με πλάγιο μεν αλλά σαφή τρόπο, καταλήγοντας στο τέλος: "Καλύτερα γι' αυτούς, τώρα, ένας κενός τάφος"! “ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Δήμου ζήτησε δημόσια στο παρελθόν να ονομαστούν τα Σκόπια "Μακεδονία" και φαίνεται πως τώρα φοβάται μην του χαλάσει τα "βαφτίσια" κανένας Στρατηγός, Ναύαρχος, Βασίλισσα ή και ο ίσκιος ακόμη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έτσι εύχεται να μην βρεθεί τίποτα! Αλλά σίγουρα βρέθηκε ήδη ο ...πνευματικός "απόγονος" των τυμβωρύχων και των αποκεφαλιστών των Σφιγγών... Ο ΤΑΦΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙ... Ακόμη όμως και από μόνος του ο Τάφος έχει ταράξει τα νερά, έχει στρέψει στην Αλήθεια και την Μόνη Μακεδονία τους διεθνείς προβολείς και έχει ευαισθητοποιήσει και πάλι την κοινή γνώμη, τους Έλληνες, όπως την περίοδο των μεγάλων Εθνικών Συλλαλητηρίων για την Μακεδονία μας! Ο ΤΑΦΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ! Και τους Σκοπιανούς και τους ξένους του ΝΑΤΟ που ετοιμάστηκαν να τους βάλουν πραξικοπηματικά μέσα και τους κάποιους ντόπιους ξωμερίτες, που τους χαλάει το πρωϊνό η συνεχής αναφορά στα ευρήματα και την πορεία των ανασκαφών... Γιατί εκεί που είχαν εργαστεί τόσο σκληρά, τόσα χρόνια για να θάψουν το Σκοπιανό και το Όνομά μας, ο καλός Θεός, φανέρωσε τον Τάφο και όπλισε την σκέψη, την καρδιά και τη σκαπάνη της κυρίας Αικατερίνης Περιστέρη για να φτάσει ως εκεί! Οι Σφίγγες τούς σφίγγουν... και σφίγγονται.... "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 3.500.000 αληθινοί Μακεδόνες του Κόσμου Ασυμβίβαστα Έλληνες"

  • αλεξανδρος απογονος avatar
   αλεξανδρος απογονος @ η Dimi 29/08/2014 20:02:24

   ειμαι απογονος του μεγαλου εχω ακριβως την ιδια καταγωγη απο πατερα και μανα μην πλατιαζεται αδερφια ειμαστε οι ιδιοι με μια διαφορα οι προγονοι μας ματωναν για τα πιστευω τους και εμεις σχολιαζουμε εμεις στην καταναλωτικη κοινωνια κοιταμε σαν ζωα αδιαφοροι τα παντα σαν ναειναι φυσιολογικα κριμα αργοπεθαινουμε στην βουβη θλιψη που μας περικιλωνει γιατι απλοσ ολα εχουν γραφει και ετσι θα γινει μην νιωθετε τυψεις ολα καλα

  • teogorge avatar
   teogorge @ η Dimi 30/08/2014 15:29:41

   Μπράβο Κυρία Dimi,έτσι πρέπει να τα λέμε σ΄αυτούς που τους έδωσαν το δικαίωμα να γράφουν στά παλιά τους τα παπούτσια την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΜΗ αριστεριστάς.

 15. ανωνυμος avatar
  ανωνυμος 30/08/2014 13:48:28

  Ποσο θελω να βρεθει επιτελους ο Αλεξανδρος, να τους κατσει ολονων στα μουτρα,ετσι για να γελασουμε ακομα περισσοτερο με τους διαφορους ανθελληνες αριστερους!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.