06/02/2013 12:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με εντολή Σαμαρά συντάσσεται νέος νόμος για την ιθαγένεια

(Ανανεωμένο) Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές διατάξεις του υφιστάμενου νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης «ο πρωθυπουργός κ.Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, να διαμορφώσει και προωθήσει σχέδιο νόμου, που θα ανταποκρίνεται στις παραδοχές και τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αποτελεί και προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου απόδοσης Ιθαγένειας στις σύγχρονες ευρωπαϊκές απαιτήσεις και στις ιδιαίτερες συνθήκες του Ευρωπαϊκού νότου».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ , προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος οι ρυθμίσεις για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, καθώς η πολιτογράφηση που προβλέπει ο νόμος γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Το ΣτΕ, σχεδόν ομόφωνα, έκρινε πως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, έλληνας πολίτης και ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30/04/2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 07/05/2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού, η οποία δίνει το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/02/2013 22:15:20

  Και τώρα ας τραγουδάνε οι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Τέλος η ασυλία για την παρανομία. Και όποιος θέλει ας ακολουθήσει. Οι λοιποί στο παρελθόν. Για πάντα. Μαζί με όποιον συμφωνεί να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθραίους.

 2. Zugzwang avatar
  Zugzwang 05/02/2013 22:25:45

  Η λογικη συνεπεια δεν θα ηταν να ακυρωθουν οι πολιτογραφησεις που εγιναν βασει του νομου Ραγκουση; Οπως και η αφαιρεση των εκλογικων δικαιωματων σε οσους αλλοδαπούs δοθηκαν βασει του ιδιου νομου;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Zugzwang 06/02/2013 00:22:23

   Σωστά

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Zugzwang 06/02/2013 07:27:10

   Οψώμεθα...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Zugzwang 06/02/2013 08:02:24

   Δεν ακυρώνονται αυτόματα. Ή θα τις ανακαλέσει το κράτος με νέα πράξη ή θα ακυρωθούν, αν έχουν προσβληθεί εμπρόθεσμα δικαστικά, ή θα βρουν το πρόβλημα μπροστά τους όταν εμφανιστούν π.χ. για διορισμό ως Έλληνες και τους προσβάλουν την πράξη διορισμού διότι η πολιτογράφηση πάσχει.

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 05/02/2013 22:37:48

  Αναλογιζεται κανεις τι κακο μπορει να κανει ενας πολιτικος χωρις παιδεια και γνωσεις εμφορουμενος μονο και μονο απο μια αριστεριστικη πολιπολιτισμικη νοοτροπια καβαλικευοντας το καλαμι της προσκαιρης εξουσιας .Στο μεταξυ ο σερβιτορος της Παρου αναστατωσε την Ελλαδα με τα μεγελεπιβολα σχεδια φιλοξενιας των λαθρομεταναστων φορτωνοντας μας με 2 δημαρχους εκλεγμενους απο τα μπουλουκια των λαθροψηφοφορων που τους εδωσε δικαιωμα ψηφου !Η ιστορια τον κατεταξε στην θεση που του επρεπε στην ληθη και στο χλευασμο !

 4. ApoTel avatar
  ApoTel 06/02/2013 01:13:01

  Εκτός από θέμα αφαίρεσης των εκλογικών δικαιωμάτων δεν πρέπει να τεθεί και θέμα ακύρωσης των δημοτικών εκλογών;

 5. dim avatar
  dim 06/02/2013 01:20:04

  Μια - μια οι δεσμεύσεις Σαμαρά βλέπω σιγα - σιγά να υλοποιούνται...

  Είχε πει για κάποια πράγματα που δε χρειάζονται διαπραγμάτευση με τη Τρόικα για να τα κάνει... Βέβαια ο λαός δε του έδωσε αυτοδυναμία και έτσι πρέπει να κρατάει κάποιες ισσοροπίες με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, γιατί η οικονομία που είναι και το κύριο ζητούμενο, είναι κλίμα και ψυχολογία, και αν υπάρχει κλίμα αβεβαιότητα ως προς τη κυβερνητική συνοχή και τη σταθερότητα του τόπου, η ανάκαμψη δε θα έρθει ποτέ...

  Πάντως για να αρχίσουμε σιγα - σιγά να βλέπουμε υλοποιήσεις δεσμέυσεων σε κάθε τομέα:

  Παιδεία, προχωράει
  ΑΟΖ, προχωράει
  Ιθαγένεια, προχωράει
  Ξένιος Δίας, προχωράει
  Βγάλσιμο κουκούλων, προχωράει
  Μηδενική ανοχή σε παρανομίες, προχωράει
  Πρωτογενές πλεόνασμα, ήδη το 2012 έκλεισε με πλεόνασμα
  Παραμονή στο ευρώ με επαναδιαπραγμάτευση, έγινε (επιμήκυνση, κούρεμα, ρήτρα 70% για αποκατάσταση αδικιών, νέο κούρεμα αν επιτύχουμε πλεόνασμα κλπ)
  Και άλλα πολλα….

  Το βασικό είναι όλα αυτά που προχωράνε, να ολοκληρωθούν σύντομα, και επίσης το βασικότερο όλων είναι οι μεταρρυθμίσεις, πάταξη γραφειοκρατίας, νέο αναπτυξιακό φορολογικό με μείωση συντελεστών, αποκρατικοποιήσεις και προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να μπούμε οριστικά σε πρωτογενή πλεονάσματα και να μπορέσουν να αποκατασταθούν αδικίες και να μειωθούν και τα φορολογικά βάρη…

  • geo avatar
   geo @ dim 06/02/2013 03:02:49

   να σαι καλα βρε dim...μ'εκανες και γελασα!!! ειδικα αυτο για το πλεονασμα του '12...μου θυμισε το ανεκδοτο

   ...εγω 1ευρω αγοραζω,1ευρω πουλαω,1ευρω κερδιζω
   -καλα και πως το καταφερνεις αυτο?
   -δεν πληρωνω κανεναν!!!

   • dim avatar
    dim @ geo 06/02/2013 13:03:04

    Με την ίδια λογική υπάρχουν και ανείσπρακτες οφειλες ιδιωτών προς το δημόσιο.. Ταμειακό πλεόνασμα πάντως υπάρχει για το 2012, και ακόμα και αν βάλουμε την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που είναι περίπου 1 δις, το έλλειμμα θα είναι κάτω από το 1% του ΑΕΠ, έναντι στόχου που ήταν 1,5%... Άρα προχωράει καλά η προσαρμογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πανηγυρίζει κάποιος, γιατί αυτή η προσαρμογή γίνεται με θυσίες του Ελληνικού λαού... Φαντάσου όμως να μην πετυχαίναμε και τους στόχους... Τότε οι θυσίες θα πήγαιναν χαμένες, ενώ τώρα πιάνουν τόπο, αφού υπάρχει η αισιοδοξία ότι η οικονομία θα ανακάμψει....

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ dim 06/02/2013 11:17:46

   ) Παιδεία, προχωράει = Στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από την κατάργηση σχολών, το Υπουργείο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται προσοχή όμως, ώστε να μην αδικηθούν κάποιοι φοιτητές.
   2) ΑΟΖ, προχωράει = Καλές προθέσεις υπάρχουν, εμπόδια και έξωθεν παρεμβάσεις επίσης, θα δούμε πόση αντίσταση θα απαιτηθεί να προβάλλουμε ώστε να προχωρήσει.
   3) Ιθαγένεια, προχωράει = Αυτό οκ., να αφαιρεθεί και το δικαίωμα ψήφου σε όσους δόθηκε. Να προσθέσω στα συν και το διορισμό Ιμάμηδων στη Θράκη, από το Ελληνικό κράτος
   4) Ξένιος Δίας, προχωράει = Κάτι γίνεται, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο, μια βόλτα αργά στο κέντρο της Αθήνας, σε κάνει να πιστεψεις ότι σχεδόν τίποτε δεν άλλαξε. Δυστυχώς.
   5) Βγάλσιμο κουκούλων, προχωράει = Οι κουκούλες απλά για την ώρα δε βρήκαν ευκαιρία να δράσουν, ή λουφάζουν. Οι ‘’κουκουλοφόροι’’ Χρυσ.Αυγίτες που εθεάθησαν να συνωστίζονται στις γραμμές των ΜΑΤ σε άφθονα σχετικά videos, ποιος ξέρει πότε θα αποκαλυφθούν και αν….
   6)Μηδενική ανοχή σε παρανομίες, προχωράει = Μπα…. Ο ΓΑΠ, ο Σημίτης και οι κομπανίες τους κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι λογιών λογιών λίστες τίγκα στα ονόματα, κανείς τιμωρημένος, οι φοροκλέφτες άνετοι, οι νταβατζήδες έτοιμοι για νέους αγώνες. Τα ζουζουνάκια τύπου Γαβαλά τα πιάνουμε. Τα δηλητηριώδη, που είναι …επικίνδυνα, όλο μας ξεφεύγουν!!
   7)Πρωτογενές πλεόνασμα, ήδη το 2012 έκλεισε με πλεόνασμα = τώρα, κονομήσαμε.
   Δικό μου :
   8) Μαγαζιά, επιχειρήσεις καθημερινά κλείνουν και δεν πρόκειται να ξαναανοίξουν. Η ανεργία είναι 30%, στη νεολαία έχουμε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ, οι νέοι επιστήμονες φεύγουν και δεν προσφέρουν στη χώρα που πλήρωσε επί χρόνια για να σπουδάσουν, την ανάπτυξη την περιμένουμε από κάπου να έρθει, τις επενδύσεις επίσης, πρόταση – πρόγραμμα ανάπτυξης με ένα παραγωγικό μοντέλο που θα ταιριάζει στα σημερινά Ελληνικά δεδομένα ΔΕΝ ακούμε, οι φόροι πέφτουν σα βροχή επί δικαίων μόνον, οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης είναι συνεχείς και ουδείς επεμβαίνει, η ΔΕΗ ετοιμάζει αύξηση των τιμολογίων της κ.λ.π.,κ.λ.π.
   Προς τι τόση ευχαρίστηση ; Απορίας άξιον.
   Μάλλον θα είναι τελείως υποκειμενικά τα κριτήρια.

   • dim avatar
    dim @ Πέτρος 06/02/2013 13:10:35

    Αισιοδοξία υπάρχει, όχι ευχαρίστηση, αισιοδοξία ότι πολλά πράγματα προχωράνε, όπως και εσύ παραδέχεσαι στο 1-2-3-4-5 αλλά και στο 6... Έχουμε συλλήψεις, έχουμε τη πρόθεση Σαμαρά να εφαρμόζεται ο νόμος παντού κλπ κλπ...

    Αν διάβαζες καλύτερα τη τελευταία παράγραφο, τα ίδια λέω και εγώ... Ανεργία, γραφειοκρατία, φορολογικά βάρη, αδικίες κλπ κλπ... πρέπει όλα αυτά να αντιμετωπιστούν, και αυτό που απλά παρατηρώ είναι ότι είμαστε πλέον στο σωστό δρόμο (τον δύσκολο και επώδυνο δρόμο, αλλά το μοναδικό δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα)... Λέω ότι πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα όλα αυτά που έχουν ήδη προχωρήσει, και πρέπει να γίνουν κι αλλά πολλά, με αποφασιστικότητα και ταχύτητα...

  • Eθνικοφρων avatar
   Eθνικοφρων @ dim 06/02/2013 13:25:13

   τα δικαστηρια και οι πολιτες ακυρωσαν τον λαθρονομο και οχι ο Σαμαρας οπως μας ειχε πει

   εχει τεραστια διαφορα

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Eθνικοφρων 06/02/2013 16:26:39

    Δεν είχε αυτοδυναμία ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ πως χρειάζεται για να τα αλλάξει ΟΛΑ! Τώρα την κάτσαμε τη βάρκα να ρωτάει Πασόκ και Δημάρ για τα αυτονόητα. Αν και για τους ιμάμηδες και το συγκεκριμένο που βγήκε απόφαση του ΣΤΕ δε ρώτησε. Θα κάνει ότι πρέπει!

    • Kostas nikolaou avatar
     Kostas nikolaou @ Γεώργιος Τ. 07/02/2013 12:59:10

     καλο το παραμυθάκι για έλλειψη αυτοδυναμίας άλλα μας τελείωσε ο δράκος αγαπητέ γιώργο.
     πιστεύεις πως είναι σε θέση οι πασόκοι και τα υποκαταστατα τους της δημαρ να επιβάλλουν όρους? Ας τολμήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση φίλε και να οδηγηθούμε σε εκλογές . Ποιος από τα ρετάλια του πασόκ πιστευεις έχει αντερα να το κάνει αυτο ( οι μισοι που είναι τώρα βουλευτές και παραπάνω δεν προκειται να ξαναεκλεγούν?
     αγαπητέ το κακό είναι ότι περισσότερο υπερασπιζόμαστε εμείς τον χοντρο και τον γαπ παρά οι ιδιοι οι πασοκοι. και είναι θέμα χρόνου να το πληρώσουμε αυτό

   • dim avatar
    dim @ Eθνικοφρων 06/02/2013 17:06:53

    Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει... Ο Σαμαράς όμως επειδή ήθελε να τον αλλάξει το νόμο, είχε δώσει εντολή, εδώ και μήνες, προτού καν καθαρογραφεί και ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση, να ετοιμαστεί ο νέος νόμος, και τότε αν θυμάστε του ασκούσε κριτική ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ για τη βιασύνη του...

    Ας ήταν άλλος πρωθυπουργός, πχ Τσίπρας, και θα βλέπαμε πόσο θα ακυρωνόταν ο νόμος, ή αν αντιθέτως θα άλλαζε και προς το χειρότερο μάλιστα...

 6. Κελάδων avatar
  Κελάδων 06/02/2013 01:21:36

  Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου αγαπητέ Ραβίνε για το "χωρίς παιδεία και γνώσεις". Παιδεία σαφώς δεν έχει ο σουβλατζής της Πάρου ωστόσο μάλλον ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε.......και γιατί το έκανε. Δεν θα πρέπει να ακυρωθούν τώρα όλες οι πολιτογραφήσεις που έγιναν βάσει του άθλιου αυτού παράνομου "νόμου" όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω? Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί για ενδεχόμενο δόλο ως ηθικός αυτουργός της παρανομίας αυτής εφόσον πρώτα γίνει απολογισμός των βαρυτάτων συνεπειών τις οποίες υπέστη η χώρα και το έθνος ένεκα αυτής της παράνομης νομοθέτησης?

 7. Πελοπίδας avatar
  Πελοπίδας 06/02/2013 03:43:06

  To 82 το πασοκ "αναγνώρισε" την εθνική αντίσταση. Ποιος θα αναγνωρίσει στις μέρες μας την εθνική προδοσία από τη συμμορία του τζεφρυ;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Πελοπίδας 06/02/2013 21:35:45

   Έχει ήδη αναγνωριστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.

 8. MCA. avatar
  MCA. 06/02/2013 07:25:44

  Ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

 9. Ρηνα avatar
  Ρηνα 06/02/2013 10:08:56

  Απο τα πολλα χερια-δαγκανες που εχουν απλωθει πανω απο τη πατριδα μας, ενοιωσα οτι αποσυρθηκε ενα. Μακαρι σιγα σιγα και τα υπολοιπα...

 10. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 06/02/2013 11:15:30

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....!!!!!

 11. panos2 avatar
  panos2 06/02/2013 11:34:17

  εξω ολοι οι λαθρομεταναστες
  νομος που να βρισκει δουλεια σε καθε Ελληνα και μετα σε μεταναστη
  και αμα εξακολουθουν και υπαρχουν θεσεις εργασιας τοτε να δουλευει ο μεταναστης

 12. Karenin avatar
  Karenin 06/02/2013 13:51:39

  , Τρικυμία εν κρανιω, και σε δουλειά πάλι να βρισκόμαστε. Είναι φανερό ότι οι περισσότεροι αγνοείτε το θέμα και σχολιάζεται επιφανειακά.
  Η ιθαγένεια αφορά νόμιμους μετανάστες, δείνεται με το σταγονόμετρο απο ειδική επιτροπή όπου κύριο λόγο εχουν οι αρχές ασφαλείας, και κυρίως πήραν Αλβανοί, Ρώσοι, Γεωργιανοί, πολίτες της ευρωπαικής ηπείρου. Επί ΝΔ δόθηκαν περισσότερες ιθαγένειες απο ότι επι κυβέρνησης ΓΑΠ, και είναι πολύ κάτω απο τον μέσω ευρωπαικό όρο.
  Το πραγματικό πρόβλημα είναι με την παράνομη είσοδο, την προσωρινή άδεια παραμονής, την άδεια εργασίας, καθώς και της επιτροπής παροχής ασύλου η όχι, που σχεδόν δεν συνεδριάζει.
  Η παροχή ιθαγένειας σε όλο τον κόσμο δίνεται με εκπλήρωση τυπικών καθορισμένων προυποθέσεων, και όχι με ελληνόμετρο που κάποιοι περιούσιοι υπστηρίζουν

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Karenin 06/02/2013 16:46:10

   Karenin
   Και τι γνωμη εχετε για τις πολιτογραφησεις που εγιναν με "αμφιβολου ποιοτητος" δικαιολογητικα; Τι γνωμη εχετε για οσους τακτοποιηθηκαν εχοντας στα διαβατηρια τους "αμφιβολου ποιοτητος" βιζες; Στις σοβαρες χωρες που αναφερατε, στις παραπανω περιπτωσεις, ο νομος επιβαλλει την τιμωρια των ενοχων και την αμεση ακυρωση της τακτοποιησης η της πολιτογραφησης που αποκτηθηκε παρανομα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Karenin 06/02/2013 17:33:17

   "Η παροχή ιθαγένειας σε όλο τον κόσμο. . ."

   Παροχή ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ὄχι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. Συγχέεις τά δύο.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Φωτεινή 06/02/2013 20:46:08

    Ούτε καν αυτό! Ψεύδεται ο συριζαίος. Ο κανόνας είναι ότι περνάς τεστ και ισχύουν κριτήρια εξατομικευμένα.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ ΚΜ 07/02/2013 12:06:41

     ΚΜ, συμφωνῶ σ᾿ αὐτό πού προσέθεσες. ῎Εχω προσωπική ἐμπειρία. :D

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Karenin 06/02/2013 20:44:46

   Οι εν λόγω «νόμιμοι» μετανάστες πώς έγιναν νόμιμοι;

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ Karenin 06/02/2013 20:56:55

   '' Η παροχή ιθαγένειας σε όλο τον κόσμο δίνεται με εκπλήρωση τυπικών καθορισμένων προυποθέσεων, και όχι με ελληνόμετρο που κάποιοι περιούσιοι υποστηρίζουν''
   Karenin μου, πουθενά σε ολόκληρη την Ευρώπη δε μπουκάρουν ανεξέλεγκτα τόσοι λαθροεισβολείς όσοι στην Ελλάδα. Τα εκατομμύρια λοιπόν αυτά, όσο δεν επιστρέφονται από εκεί που ήρθαν, αργά ή γρήγορα θα αποκτήσουν δικαιώματα. ΄Οποιος εθελοτυφλεί και μιλά με όρους Γερμανίας σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα στην Ελλάδα, απλά είναι τουλάχιστον ασυγχώρητα αφελής. Η επικινδυνότητα του λαθρομεταναστευτικού (μουσουλμανικλή εισβολή-κατοχή), απαιτεί ειδική αντιμετώπιση. Η απαράδεκτη Ραγκούσιος παρανομία, σωστά ακυρώνεται.
   Περιμένουμε ουσιαστικές προστατευτικές παρεμβάσεις.

  • Μυρριναίος avatar
   Μυρριναίος @ Karenin 07/02/2013 09:45:33

   Σωστος !!

 13. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 06/02/2013 16:00:15

  Οι απελασεις ειναι το ζητουμενο... Αυτες ποτε θα αρχισουν;

 14. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 06/02/2013 16:01:17

  (Εννοω ασφαλως παρανομως διαμενοντων που δεν δικαιουνται ασυλο)

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Φοιτητης 06/02/2013 18:19:04

   Έστω ότι 100 εκατομμύρια αφρικανοί δικαιούνται άσυλο.

   Είναι εντάξει να έλθουν στην Ελλάδα;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   ΌΧΙ, ΌΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!

 15. Nike avatar
  Nike 06/02/2013 16:04:08

  Σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι, αγαπητέ;

 16. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 06/02/2013 21:06:41

  Προφανως δεν ειναι. Πρεπει να υπαρχουν ποσοστωσεις στις αιτησεις ασυλου οπως και στους "νομιμους" μεταναστες. Αναλογα με την οικονομικη δυναμικη της χωρας. Δεν μπορει μια χωρα με ανεργια 27% να εχει ορθανοικτα συνορα για μεταναστες...

 17. roadrunner avatar
  roadrunner 06/02/2013 21:39:27

  ΜΠΡΑΒΟ !!!

 18. Karenin avatar
  Karenin 06/02/2013 21:55:46

  H πολιτογράφιση με πλαστά στοιχεια έγινε κύρια με εμποριο διαβατηρίων στα ελληνικά προξενεία του Καυκάσου και της Αλβανίας. Αθλια και πονεμένη ιστορία που αφορεί ομογενείς.
  Εστιάζεται όμως πάλι στην ιθαγένεια, που αν κάποιος απο εσας παρακολουθήσει μια επιτροπή απόδοσης θα διαπιστώσει πως και εξατομικευμένες είναι και οι σωστές ερωτήσεις υποβάλονται. Και όσες φορές και αν πεί ελλάδα σε αγαπώ ο αιτών, αν η ασφάλεια δεν δώσει πράσινο φώς δεν θα πάρει ποτέ. Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι είναι ελλαχιστοι που παίρνουν, ίσα για τις αναλογίες.
  Επιμένω πως πρέπει να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα της παράνομης εισόδου, της άδειας παραμονής και εργασίας, που εκει δεν δεν λειτουργεί τίποτα και έχει χαθεί ο έλεχος. Η ηθελημένη άθλια δουλεια στην π. Ράλλης, και η επιτροπή ασύλου που δερν συνεδριάζει τους επιτρέπει να κινούνται με προσωρινά χαρτιά, για αυτό και ο ξένιος μετά απο μήνες εχει πενιχρά αποτελέσματα.
  Ο νόμος Ραγκούση αφορά κύρια παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ η ηρθαν σε μικρή ηλικία, τελειώνουν τώρα το λύκειο και κλείνοντας τα 18, η θα τα απελάσεις η θα τους δώσεις υπηκοότητα.
  Οπως και νάχει το θέμα, όποιος και να ξανασυντάξει τον νόμο, θα μπουν ξανα κάποιες συγκεκριμένες προυποθέσεις, με ξεκάθαρα κριτήρια, και θα δούμε πως οι ''περιούσιοι'' θα μετρήσουν ελληνικότητα σε παιδια με ελληνική παιδεία, και ελληνικά καλλύτερα απο πολλους απο εμάς. Το θέμα είναι σοβαρό γιατί αφορά δεκάδες χιλιάδες παιδιά, και θα δοκιμασθεί ο νομικός και πολιτικός πολιτισμός μας.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Karenin 07/02/2013 09:57:04

   Karenin
   Οχι μονο του Καυκασου και της Αλβανιας!!!Και δεν αρκει να ξερει καποιος απταιστα ελληνικα για να αισθανεται Ελληνας. Το ειδαμε πολυ καλα αυτο με τους Αλβανους νεους, μεταναστες δευτερης γενιας, που πυροβολουσαν και εκαψαν την σημαια, βριζοντας και απειλωντας την Ελλαδα. Ποτε επιτελους θα καταλαβουν καποιοι οτι, με την αγγελικη θεωρηση της μεταναστeυσης που εχουν, ετοιμαζουν την κοσσυφοπεδιοποιηση της Ελλαδας; Εκτος εαν αυτο ειναι συνειδητη επιλογη τους. Τοτε να εχουν το θαρρος και να το πουν.

 19. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 07/02/2013 07:38:17

  ''και θα δούμε πως οι ”περιούσιοι” θα μετρήσουν ελληνικότητα σε παιδια με ελληνική παιδεία, και ελληνικά καλύτερα απο πολλους απο εμάς. Το θέμα είναι σοβαρό γιατί αφορά δεκάδες χιλιάδες παιδιά, και θα δοκιμασθεί ο νομικός και πολιτικός πολιτισμός μας.''
  Το πρόβλημα το περιγράφετε μόνος σας. Εφ΄όσον η είσοδος και η παραμονή ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ είναι ανεξέλεγκτη, μετά από λίγο αυτοί οι άνθρωποι θα αποκτούν και τέκνα (συνήθως αρκετά), τα τέκνα θα πηγαίνουν σε Ελληνικά σχολεία, θα μιλούν άπταιστα Ελληνικά, ταυτοχρόνως οι Έλληνες δε θα τολμούν να φέρουν σ΄αυτό το μάταιο κράτος ούτε ένα παιδί μιας και αποτελεί ....τεκμήριο, λίγο-λίγο έρχεται καλπάζοντας και η αλλοίωση του πληθυσμού. Μάλλον ο ξένιος Δίας δε μπορεί να μας σώσει. 'Ισως χρειάζεται να επέμβει ο άλλος, με τους κεραυνούς.....

 20. Μυρριναίος avatar
  Μυρριναίος 07/02/2013 09:47:15

  Σωμφωνώ με karenin

 21. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/02/2013 13:40:52

  Δεν έχει το θάρρος να το πει. Τι να σου πει; Είμαι διεθνιστής και πιστεύω ότι πρέπει να πέσουν τα σύνορα, ιθαγένεια σε όποιον πατά το ποδι του στην Ελλάδα; Και γιατί δεν μας λέει για τη βρώμικη δουλειά που κάνουν εδώ δικηγορικά γραφεία, η Πρεσβεία του Πακιστάν, κάτι επιτροπές Ασύλου που δίνουν άσυλο σε άτομα από μη εμπόλεμες χώρες κλπ, κλπ;
  Πώς έχουν βγάλει χαρτιά οι μισοί και βάλε Πακιστανοί εδώ πέρα από τη στιγμή που μπήκαν παράνομα;
  Αυτά δεν απασχολούν τους απάτριδες. Απασχολούν μόνο ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα τους και πιστεύουν ότι κάτι έχει να πει και η αρχαία κολώνα, και το βυζαντινό εκκλησάκι, και μία παλιά εικόνα, και το χώμα που πατάμε και οι παλιές σκορπισμένες πέτρες γύρω μας.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ ΒΙΣ 07/02/2013 17:08:44

   Ετσι ειναι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.