Με ελικόπτερο η απομάκρυνση των κατοίκων χωριού στην ορεινή Ναυπακτία
02/02/2015 16:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ελικόπτερο η απομάκρυνση των κατοίκων χωριού στην ορεινή Ναυπακτία

Συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Άρτα, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολλά χωριά εκκενώθηκαν, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο χωριό Κλεπα της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου 50 κάτοικοι έχουν αποκλειστεί από χθες, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώνονται στην περιοχή.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθειες συνεργείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της 6ης ΕΜΑΚ προκειμένου να φθάσουν στην Κλέπα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, αναμένεται ελικόπτερο στην Ναύπακτο στο οποίο θα επιβιβασθεί γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην Κλέπα και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου. Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβιβασθούν κάτοικοι της Κλέπας που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να μεταφερθούν στην Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι πολύ δύσκολη, διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και λειτουργεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

«Προσπαθούμε να φθάσουμε στην Κλέπα από τρία διαφορετική σημεία» αναφέρει ο περιφερειάρχης, «αφού οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα».

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν, όμως, και στον Δήμο Θέρμου. Εκτεταμένες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών ορεινών οικισμών. Πολλά από τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και με μισθωμένα από τον Δήμο μηχανήματα, αλλά πολλοί δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί. Επιπλέον, παραμένουν τελείως αποκλεισμένοι και άλλοι οικισμοί, όπως η Κοκκινόβρυση, ο Άγιος Θεόδωρος και ο Διπλάτανος.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.