Μετανάστες αντί διπλής ανάπλασης στον Ελαιώνα
05/08/2015 12:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετανάστες αντί διπλής ανάπλασης στον Ελαιώνα

Το 2008 130 πολίτες και η δημοτική αρχή "Ανοιχτή πόλη”, της οποίας επικεφαλής ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου που υλοποιούσε ο όμιλος Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στην περιοχή του Ελαιώνα. Το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή τους και λόγω και της κρίσης που ξέσπασε λίγα χρόνια μετά, η Διπλή Ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού αλλά και κάθε σχέδιο αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής "πάγωσε”.

Έτσι, η περιοχή παρέμεινε η πιο υποβαθμισμένη της Αθήνας, γεγονός που έλαβε υπόψη της η κυβέρνηση που αποφάσισε την μεταφορά των εκατοντάδων μεταναστών από το Πεδίο του Άρεως που έχει μετατραπεί σε καταυλισμό. Μοιάζει παράδοξο αλλά δεν είναι παρά η ελληνική πραγματικότητα της παραγωγής υπεραξίας μέσω της αξιοποίησης των δημόσιων χώρων. Και παραπέμπει, ίσως, σε φάρσα, μιας και η έκταση στην οδό Αγίου Πολυκάρπου, που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές φιλοξενίας ανθρώπων, περιλαμβάνεται στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης, δηλαδή της κατασκευής εμπορικού κέντρου και γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και της κατεδάφισης του υφιστάμενου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας...

Ούτε διπλή ανάπλαση, ούτε ΚΤΕΛ

Όλα αυτά είναι πια όνειρο θερινής νυκτός, μιας και η πολιτεία αποφάσισε να φιλοξενήσει όπως - όπως τους πρόσφυγες στο οικόπεδο της Αγίου Πολυκάρπου όπου αυτές τις ημέρες επιχειρείται η σύνδεση των πρόχειρων καταλυμάτων που θα στηθούν σε αυτό με το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτρισμού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η εγκατάστασή τους στο Βοτανικό ελαχιστοποιεί τις ήδη ιδιαίτερα χαμηλές αξίες των ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, όπως τονίζουν, καταστρατηγεί την έννοια της ανταποδοτικότητας των δημοτικών τελών ή εισφορών προς τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση δαπανών για υπηρεσίες ή έργα που συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής (άρθρο 25 παρ.14 Ν.1828/1989).

Πρόκειται, μάλλον, για "ψιλά γράμματα”, όπως, άλλωστε, συμβαίνει και με τα σχέδια αξιοποίησης της περιοχής. Μεταξύ άλλων ο λόγος για το επιχειρησιακό πρόγραμμα Re-launching Athens, το σχέδιο που προέβλεπε την δημιουργία ενός μητροπολιτικού κέντρου μεταφορών στο Ελαιώνα που θα συγκεντρώνει τις διάσπαρτες ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες. Αλλά και την κατασκευή αθλητικού συγκροτήματος με γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ανοικτή πισίνα, χώρων αναψυχής με ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικού κέντρου.

Επίσης, στον "αέρα” παραμένει η υλοποίηση του νέου Κεντρικού Σταθμού Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΑΥΛΕ) και της μεταφοράς των ΚΤΕΛ από τους σταθμούς Κηφισού και Λιοσίων.

Και βέβαια, η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου σε "απόσταση αναπνοής” από την περιοχή όπου θα φιλοξενούνται οι μετανάστες έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Τέλος, στη βόρεια απόληξη του Ελαιώνα, την Ακαδημία Πλάτωνος σχεδιάζεται η ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει "κολλήσει” λόγω κωλυσιεργίας από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/08/2015 13:22:50

  Και εμένα τώρα μου δημιουργείται η αφελής απορία,γιατί τους πήραν από την Αμυγδαλέζα την οποία και έκλεισαν,τον καταυλισμό και τα κέντρα κράτησης που τόσα έξοδα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση για να τα στήσει; Για να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς,για να χωρέσουν όλοι,ή γιατί μήπως υπάρχει κάποιο ύπουλο σχέδιο που έχει να κάνει με το κτίσιμο τζαμιού εκεί,σε συνδιασμό με την δημιουργία συμπαγούς μουσουλμανικής και αυτόνομης κοινότητας στον Ελαιώνα; Προσθέστε και τα εξωφρενικά σχέδια Μπαλτά-Χριστοδουλοπούλου για δημιουργία Πανεπιστημίου για μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου και ίσως δέσει το γλυκό... Εκείνες οι γουρουνοκεφαλές βρίσκονται πρόχειρες;...

  • Eva avatar
   Eva @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/08/2015 14:05:05

   Αραγε να το έχει παρει χαμπάρι αυτο και κανένας άλλος? Και εαν ΝΑΙ, θα συζητηθεί καθόλου? Διοτι οσον αφορα τους μετανάστες μια περίεργη σιωπή πλανάται γενικώς...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Eva 05/08/2015 14:09:38

    Πολύ φοβάμαι πως όχι αγαπητή Eva. Δηλαδή οτι δεν θα συζητηθεί...

    • Eva avatar
     Eva @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/08/2015 14:19:51

     Γιατι δεν θα συζητηθει? Και τι εννοεί ο ποιητής με τη δημιουργία προσωρινών δομών φιλοξενιας? Ποίο το κόστος? Ποίος θα αναλάβει το έργο? Θα επιθυμούσα να ενημερωθώ κι εγώ η άσχετη (αλλα συνεπής ) φορολογούμενη.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Eva 05/08/2015 14:37:25

      Φοβάμαι οτι δεν θα συζητηθεί,διότι είναι η πολιτική αυτής της λαθρολάγνας κυβέρνησης τέτοια. Δεν είναι τυχαίο που ο Πρωθυπουργός διόρισε σε αυτές τις ευαίσθητες θέσεις για την Πατρίδα και την εξωτερική πολιτική άτομα με ανθελληνικές ιδέες,που προτάσσουν πάντα το δικό τους οικονομικό όφελος από την σωτηρία της Χώρας. Η αντιπολίτευση βέβαια τί κάνει,είναι ένα άλλο ερώτημα...

     • Eva avatar
      Eva @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/08/2015 14:45:08

      Η απορία μου αφορά την τελευταία φράση σας. Και δικαιούμαι να ερωτήσω, εγώ η ψηφοφόρος της αντιπολίτευσης. Τι θα κάνετε και πότε?

     • Eva avatar
      Eva @ Eva 05/08/2015 19:43:23

      Καλα μην σπρωχνεστε. Εξ αλλου μολις τωρα ακουσα κατι κραυγες περι του πεδιου του Αρεως στη δημοκρατικη ερτ.

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 05/08/2015 13:58:38

  ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΓΙΑΦΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ!!!

 3. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 05/08/2015 15:07:58

  Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η αλήθεια πικρή. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΟΡΔΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ. Μονάχα οι Σύριοι πρόσφυγες (κάποιοι έστω), έχουνε πιθανότητες να φύγουν γι άλλες χώρες του Βορρά. Η όποια Ελληνική κυβέρνηση, όμηρος στις δαγκάνες της Ε.Ε και με υπογεγραμμένα τα Δουβλίνα 2 που μας καθιστούν αποθήκη μεταναστών και ανάχωμα για τους ευημερούντες ...ετέρους της συμφοράς, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΠΑΡΑ κακοΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του προβλήματος. Οι επαναπροωθήσεις απέτυχαν και αλήθεια πόσους είσαι σε θέση να ''μαντρώσεις'' ή να ταϊζεις, μέσα στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που ο ίδιος ο λαός σου αντιμετωπίζει; Σαν να παρακολουθούμε παθητικά τον αργό και επαναλαμβανόμενο βιασμό μας, χωρίς αντίδραση. Τα υπόλοιπα που τσαμπουνάει κατά καιρούς ο κάθε ψευταράς πολιτικάντης, τ΄ακούμε ...βερεσέ.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Άλυτη Εξίσωση 05/08/2015 18:37:51

   Μήν ἔχετε μνήμη χρυσόψαρου. ῾Ο ΑΣ εἶχε περιορίσει τήν εἰσροή τῶν λάθρο, τόσο ἀπό βορρᾶ ὅσο καί ἀνατολικά. ᾿Αναζητῆστε τά νούμερα τότε καί τώρα. ῎Αλλο ΑΣ, ἄλλο ἡ λάτρεις τῶν λάθρο κερά τασία. ΥΓ. ῎Αστε πού ἀποδίδουν ἱθαγένειες μέ τήν σέσουλα στούς "δυστυχεῖς" λάθρο.

   • Eva avatar
    Eva @ Φωτεινή 05/08/2015 19:35:37

    Λατρης με το αζημειωτο βεβαιως.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Άλυτη Εξίσωση 05/08/2015 20:46:17

   Ο Τσίπρας δίνει πολυπολιτισμικά καθρεφτάκια στην αριστερή του πτέρυγα (όπου, μεταξύ άλλων, ευδοκιμεί η λαθρολαγνεία, κατά κανόνα) ελπίζοντας με τον τρόπο αυτό να τους εξευμενίσει για το φρικτό μνημόνιο - συνέπεια των διαπραγματευτικών αυτογκόλ του. Όπως και με το καταστροφικής εμπνεύσεως δημοψήφισμα (το αποτέλεσμα του οποίου πέταξε στα σκουπίδια και μας έμειναν μόνο η εξ αυτού προκληθείσα ανακατωσούρα και οι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων), για άλλη μια φορά, την πληρώνει ολόκληρη η χώρα. Στο Καλαί, γίνονται μάχες και η Γαλλική αστυνομία τα έχει βρει μπαστούνια. Εδώ, αυτός τους μαζεύει, για να έχουν οι λόχοι των λαθρομεταναστών πλήρη επάνδρωση, όταν αρχίσει το ξέσπασμα της βίας.

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 05/08/2015 18:38:16

  Καλησπέρα Κυθήριε. Όπως γνωρίζουμε, η Ακαδημία Πλάτωνος είναι το πρώτο και μακροβιότερο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Πολιτισμού. 2,400 χρόνια από την ίδρυσή του, 916 τα χρόνια λειτουργίας του (378π.Χ.-529μ.Χ. επί Ιουστινιανού). Και στο υπέρθυρο της Ακαδημίας, υπήρχε η αποτρεπτική πινακίδα: "αγεωμέτρητος μηδείς εισίτω μου την στέγην"Ουδείς επιτρέπεται να φοιτήσει στην Ακαδημία αν δεν γνωρίζει Γεωμετρία, δηλαδή, μαθηματικά, καθώς ο Πλάτωνας θεωρούσε ότι Γεωμετρία και Φιλοσοφία, είναι επιστήμες άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Γι αυτό και ο Ξενοκράτης, -ο μετά τον Πλάτωνα και Σπεύσιππο- Διευθυντής της Ακαδημίας: όταν ρώτησε κάποιον ενδιαφερόμενο, αν γνωρίζει Γεωμετρία και εκείνος του απάντησε αρνητικά, ο Ξενοκράτης του είπε: "πορεύου λαβάς γαρ ούκ έχεις φιλοσοφίας". Πήγαινε, διότι δεν έχεις την απαραίτητη προπαίδεια για να μάθεις φιλοσοφία. Στόχος της Ακαδημίας Πλάτωνος (τα πάντα στην Ακαδημία λειτουργούσαν βάσει γνώσεων, σχεδιασμού, στόχων και αποτελεσμάτων), ήταν η εκπαίδευση και η ανάπτυξη των γνωστικών-φιλοσόφων/πολιτικών, των Άξιων ν' αναλάβουν τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Σε αντιστοιχία με τα σημερινά: κάθετα Όχι! στην αξιολόγηση, "η αριστεία είναι ρετσινιά", "η ακράτεια" του λόγου, η ηχορύπανση, οι γονατογραφίες, τα "ευφυολογήματα" η διαδικτυακή κακοήθεια, η κουτοπονηριά, η επίδειξη δήθεν δυνάμεων, οι απρόσωπες απειλές και ύβρεις, η επίφαση της πολυώνυμης ανωνυμίας, οι.. ευρηματικές υφαρπαγές των προσωπικών μας στοιχείων, οι σκοτεινές ενέργειες των.. αυτόκλητων ειδικών-ανίδεων. Πρωτίστως, η εγκληματική παραχάραξη του Αριθμού Φορολογικού μας Μητρώου! Άν χάσουμε το Δελτίο Ταυτότητάς μας, στην Αστυνομία δηλώνουμε την απώλειά της για την έκδοση νέας. Με την απώλεια, όμως του ισόβιου και μοναδικού Αριθμού Φορολογικής Ενημέρωσής μας, τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά και άκρως επικίνδυνα!Γι αυτό των ΑΦΜ μας η υφαρπαγή, η κατά το δοκούν "για το καλό μας" παραχάραξη και διαχείρισή τους, ερήμην όλων ημών των κατόχων φορολογουμένων πολιτών, είναι ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας. Και ειδικό δικαστήριο συνεπάγεται. Οι κάτοικοι του Ελαιώνα, ΔΕΝ τολμούν να διασχίσουν "Το ιερόν άλσος της θεάς Αθηνάς", που δημιουργήθηκε από την ιερή ελιά του Ερεχθείου την οποία η θεά Αθηνά, έκανε Δώρο στην Πόλη της.. Ο ζόφος της παγκόσμιας αταξίας, της αθεϊας, των κερδοφόρων πολέμων, της βίαιης μετατόπισης των λαών, των απειλών, της δουλείας, των ανίατων μεταδιδόμενων νοσημάτων, της επίπλαστης ανεπάρκειας τροφίμων και υδάτινων πόρων, των ναρκεμπόρων, των εκτελεστικών πειθήνιων οργάνων, τα πάντα σε πλήρη εξέλιξη, με τον πλανήτη Γη, σε πλήρη αναβρασμό. Σωκράτης και Μέγας Βασίλειος, έχουν πει τα ίδια λόγια: "Η ζωή δεν έχει κανένα νόημα, αν δεν μιλάμε για την αρετή".

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δήμητρα Μ. 05/08/2015 21:18:50

   Αγαπητή Δήμητρα,υποκλίνομαι!

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 06/08/2015 08:23:21

  Aνεπάρκεια στο Μεταναστευτικό http://tinyurl.com/pj8rdsp MSN Eιδήσεις Πολιτική | Copyright: kathimerini.gr | 2 ώρες πριν Πλήρη ανεπάρκεια στην απορρόφηση εγκεκριμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ, για τη διαχείρηση των μεταναστευτικών ροών αλλά και έκτακτων πόρων που έχουν ήδη ζητηθεί στον απόηχο των τελευταίων γεγονότων (ενδεικτικά, η παραμονή προσφύγων στο Πεδίον του Άρεως) παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό, διότι η νέα "Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ασύλου, Υποδοχής και Ένταξης", η λειτουργία της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για τη ροή κονδυλίων προς την Αθήνα, Δεν έχει συγκροτηθεί, Δεν έχει κτίριο για να στεγαστεί, ούτε φυσικά, προσωπικό! Με απλά λόγια, εξ αιτίας της γραφειοκρατίας, της διοικητικής αβελτηρίας, αλλά και της χαλαρής δομής του κυβερνητικού σχήματος, η Ελλάδα, Δεν έχει πρόσβαση σε κρίσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τη Διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων. Το τεράστιο αυτό έλλειμμα, ανέδειξε ο αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προ ημερών, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πηγές κοντά στον επίτροπο, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στα σημεία έντασης, όπως οι μεσογειακές ακτές και το Καλαί μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας, σημείωναν ότι "με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζητήθηκε η επείγουσα ανάγκη να οριστεί από την κυβέρνηση η αρμόδια αρχή που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε., ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την πολιτική προστασία και άλλα προγράμματα". Έντονη η ανησυχία Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ", ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται έντονα ανήσυχος για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Προσανατολίζεται, δε, όπως ακούγεται, στο υπουργείο Εσωτερικών, να συγκαλέσει έκτακτη διυπουργική σύσκεψη τις επόμενες ώρες, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος υπέρβασης του αδιεξόδου και αντιμετώπισης της ανεπάρκειας που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα. Κυβερνητικές πηγές, αλλά όχι μόνον, "φωτογραφίζουν" ως κυρίως υπεύθυνη για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και την αδυναμία συντονισμού της ελληνικής πλευράς, την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θέση που μάλλον εξηγεί και την εμπλοκή του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη στη διαχείρηση, χωρίς απτά αποτελέσματα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου, σε επικοινωνία με την "Κ", αναγνώρισε ότι η νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας θα απορροφηθούν τα κοινοτικά κονδύλια, απλώς Δεν υπάρχει. Η ίδια πάντως εξηγεί ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται η νέα Αρχή (που αντικαθιστά τις διάσπαρτες ανά υπουργείο υπηρεσίες που υπήρχαν), πραγματοποιήθηκε μόλις στα τέλη Ιουλίου 2015 και, συνεπώς, είναι πρακτικά αδύνατη, όπως επισημαίνει, η συγκρότησή της, η εξεύρεση κτιρίου που θα τη στεγάσει (Δεν υπάρχει χώρος στο υπουργείο Εσωτερικών), αλλά και η μετακίνηση - απόσπαση 35 ατόμων που απαιτούνται για τη στελέχωσή της, μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών. Ακόμη και αν, ως δια μαγείας, επιλυθούν όλα σε λίγες ημέρες, για την εκταμίευση των πρώτων κονδυλίων θα απαιτηθεί η εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιστοποίηση της νέας υπηρεσίας! Η κ. Χριστοδουλοπούλου επιχειρηματολογεί, από την πλευρά της, ότι πίεζε για την ψήφιση της διάταξης επί μήνες, ενώ, όπως προκύπτει, το σχετικό άρθρο έχει ενταχθεί ως τροπολογία σε προηγούμενο νομοσχέδιο, ωστόσο απορρίφθηκε από το Γενικό Λογιστήριο για ανεπαρκή οικονομική έκθεση. Πλέον, η αναζήτηση λύσης στο μείζον αυτό πρόβλημα, καθίσταται ευθύνη του ίδιου του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα την περασμένη Παρασκευή, από τη Βουλή, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείρηση του μεταναστευτικού. Τούτων δοθέντων, δεν προκαλεί έκπληξη η απουσία του κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών από το Πεδίον του Άρεως, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στον καταυλισμό μεταναστών που έχει δημιουργηθεί, επεσήμαναν χθες και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (#pedion_areos). Πρόκειται για δίκτυο ΜΚΟ, ομάδας πολιτών και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο, προκειμένου να λυθούν βασικά προβλήματα, όπως η σίτιση και η περίθαλψη των προσφύγων. Γιώργος Π. Τερζής | 2 ώρες πριν

 6. Eva avatar
  Eva 06/08/2015 08:45:16

  Καλα...δεν βρισκεται ΕΝΑΣ να διαμαρτυρηθει για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του υπουργειου για την εκτος τοπου και χρονου κυρια υπουργο, ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ?

  • Eva avatar
   Eva @ Eva 06/08/2015 08:48:59

   ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤ οπως ειπατε σε πρωινη εκπομπη να τους βοηθησουμε θελουμε να βρουνε στεγη και τροφη ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/08/2015 12:01:28

  Αγαπητές @Δήμητρα και @Eva,σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού λαθρομετανάστευσης το πρωΐ στο MEGA,συνέκρινε και διαχώρισε την Αμυγδαλέζα που ήταν ,λέει,χώρος κράτησης,από τον χώρο που θα δημιουργηθεί στον Βοτανικό ο οποίος θα είναι ''ελεύθερος χώρος'' και εκεί οι λάθρο ''θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ό,τι ώρα θέλουν'' και για ''όσο θελήσουν να μείνουν''... ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ... Μην περιμένουμε από τον Βαγγέλη να αντιδράσει.Για κείνον κατά πως φαίνεται προέχει η αβάντα στον Τσίπρα για να σωθεί η χώρα. Δεν είναι Σαμαράς...

  • Eva avatar
   Eva @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/08/2015 12:28:39

   Να βοηθησουμε να σωθει η χωρα, συμφωνοι. Το μεταναστευτικο ομως ειναι κατι διαφορετικο Και οφειλουν καποιοι να παρουν θεση. Μας απογοητευετε κυριοι με τη σιωπη σας σ ενα θεμα τοσο σοβαρο. Άλλα περιμεναμε. Λυπουμεθα πολυ.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Eva 06/08/2015 15:04:25

    Πόσο δίκιο έχεις...

 8. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 06/08/2015 22:31:51

  Έτσι ακριβώς, αγαπητέ Κυθήριε. Δεν ήθελαν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος νύχτα-μέρα με ένα μάτι εργαζόταν (το δεξί μάτι του εν ώρα εργασίας το έχασε), μέ στόχο, οριστικά να μάς απαλλάξει από τα επάρατα μνημόνια. Τον Δεκέμβριο 2014, με διαμορφωμένη την ατμόσφαιρα της βήμα-βήμα σταθερής προόδου. Με τον διεθνή Τύπο να γράφει για "Θαύμα Ελληνικό". Με το κλίμα θετικό, να επικρατεί στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με τις τράπεζες ανοικτές. Με συντάξεις και μισθούς, στην ώρα τους πληρωμένους. Σεβόμενη στην υπογραφή της, η Ελλάδα, είχε τις οικονομικές υποχρεώσεις της, εμπρόθεσμα τακτοποιημένες. Με κοινωνική γαλήνη, με Erasmus, με εξαγωγές, με καινοτόμα προϊόντα, με τη νεανική (startups) επιχειρηματικότητα, τις συναλλαγματοφόρες πηγές της Εθνικής μας Οικονομίας, με τα μουσεία όλα ανοικτά, πανελλαδικά, με τους Επώνυμους Διεθνείς Ταξειδιωτικούς Οργανισμούς, την Ελλάδα αξιολογούσαν και στους ποιοτικούς και δύσκολους ταξειδιώτες, την Ελλάδα για διακοπές, όλο τον χρόνο πρότειναν. Με αποτέλεσμα, το 2014, ο Τουρισμός να αποτελεί το 17% της Ελληνικής Οικονομίας (~McKinsey, the trusted advisor & counselor to many of the world's most influential businesses and institutions). H JP Morgan σημειώνει ότι: "H Ελλάδα δείχνει ισχυρά σημάδια θετικής ανάπτυξης του ΑΕΠ, για πρώτη φορά, από το 2007." Μάλιστα, αναφέρουν ότι "τ αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν καλύτερα απ' ότι περίμεναν πολλοί." Σημειώνει δε, ότι "είναι αξιοθαύμαστη η διεύρυνση κατά 70% που κατέγραψε μέσα σε 7 εβδομάδες η ελληνική αγορά, με τις αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών. Στα 15 χρόνια στρατηγικής μας στην περιοχή των αναδυόμενων (CEEMEA) δεν μπορούμε να θυμηθούμε κάτι παρόμοιο", επισημαίνει η JP Morgan. (kathimerini.gr 23.05.2014). Με πάντα κοστολογημένη, προσεγμένη, δύσκολη αλλά σταθερή πολιτική, με τις θυσίες και τις αιματηρές οικονομίες μας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα, στους εκλεγμένους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι, σε μισό μόλις χρόνο σε έκτρωμα-χώρα την Ελλάδα, παραμόρφωσαν. Με Πρωθυπουργό ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά, θα μπορούσαμε επί τέλους, χωρίς μνημόνια, αέρα καθαρό να αναπνεύσουμε και την οικονομική αυτάρκειά μας, βήμα-βήμα να ενισχύσουμε. Δεν μάς άφησαν.. Και τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λυσσαλέα τον πολέμισαν. Επειδή, χωρίς μνημόνια οι κύριοι αυτοί, λόγο ύπαρξης ΔΕΝ είχαν, ούτε και πρόκειται ποτέ να έχουν. Ήδη, το απέδειξαν.. Και είναι τεράστιες οι ευθύνες των ντόπιων και των ξένων για τη σημερινή κατάντια που ταλανίζει την Ελλάδα. Ορισμένοι ήθελαν, να δοκιμαστεί και το αδοκίμαστο νέο, έλεγαν. Να δοκιμαστεί δηλαδή, ό,τι πιό γέρικο, ξεπερασμένο σοβιέτ, δόλιο, άθλιο, αποτυχημένο, ιδεοληπτικό, ψηφοθηρικό, μνημονιακό, ΚΑΙ, παραχαραγμένο: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Σαββάτο, 1η Αυγούστου, 2015: "Πέντε επιθέσεις σε ΑΦΜ μέσα σε ένα εξάμηνο. Εντοπίστηκαν "Ίχνη" και Δράστες στο Υπουργείο Οικονομικών" http://bankwars.gr/?p=304898 Πόσο ασφαλές, άραγε, σήμερα αισθάνεται το Εκλογικό Σώμα που ψήφισε όλους αυτούς τους απίθανους, τυχάρπαστους και άκρως επικίνδυνους για τη χώρα και τη δημόσια ασφάλεια, μαθητευόμενους μάγους; Και τώρα μένει να δούμε η κυρία Τασία με τα δαντελωτά και τα χρυσά στο λαιμό, στα χέρια και στ' αυτιά: Την εκταμίευση των πρώτων εγκεκριμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ με έργο Μηδενικό, αν θα μπορέσει ποτέ, να εισπράξει. Και για τη νέα υπηρεσία, των 35 ατόμων, η οποία κατά δήλωσή της, Δεν υπάρχει, με της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Πιστοποίηση, αν θα μπορέσει ποτέ, να επαληθευτεί. Η κυρία Τασία, επειγόντως υποχρεούται να μάθει για τον τρόπο και τους όρους λειτουργίας των Επιχειρήσεων του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, στο εξωτερικό. Η κυρία Τασία, λόγω θέσεως, οφείλει να γνωρίζει ότι, 18,000 (Δέκα Οκτώ Χιλιάδες) Λαθραίους, ναι, Λαθραίους, είχαν απωθήσει οι Λιμενικοί, το 2014. ΚΑΝΕΝΑΝ από τις εκλογές και μετά, όπως προκύπτει από Επίσημα Στοιχεία. Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, Κύριε Θοδωρή Δρίτσα η οικειοθελής παραίτησή σας, είναι η μόνη τίμια επιλογή σας. Ντροπή σας! http://tinyurl.com/pbqcg4j (3bp.blogspot)

  • Eva avatar
   Eva @ Δήμητρα Μ. 07/08/2015 06:21:03

   Παραιτηση της κυριας Χριστοδουλοπουλου τωρα-και οχι συσκεψεις επι συσκεψεων. Ο συριζα απετυχε παταγωδως και εδω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.