Μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών που φτάνουν στο 2%
02/07/2014 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών που φτάνουν στο 2%

Σε μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οι οποίες φτάνουν στο 2% για τα φάρμακα που πωλούνται σήμερα στα φαρμακεία, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις του αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, είπε ότι «είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει» ανακοινώνοντας τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19% εάν συνυπολογισθεί το rebate (υποχρεωτική έκπτωση που πρέπει να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί).

Στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%.

Η εξέλιξη αυτή «ρίχνει» το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 19% στο 15,6%, ενώ η τρόικα πίεζε για 15%, ποσοστό με το οποίο ήταν κάθετα αντίθετος ο κλάδος των φαρμακοποιών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους προέδρους των Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη, το Σάββατο 5 Ιουλίου, «για τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τα προαπαιτούμενα της τρόικας για τον κλάδο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 02/07/2014 22:52:12

  έχουν χάσει κάθε επαφη με την πραγματικοτητα οι φαρμακοποιοί..... Ξέρουμε πσα φαρμακεία είχε η Ελλάδα πριν δέκα χρόνια και πόσα έχει τώρα, δεν γεννηθήκαμε εχθές. Ήθος δικαστών κι αυτοί φυσικά...

  • Naruto avatar
   Naruto @ Βασιλική Κ. Σ. 03/07/2014 11:15:36

   Το ότι αυξήθηκε ο αριθμός των φαρμακείων τα τελευταία δέκα χρόνια δεν σημαίνει οτι ευδοκιμούν οικονομικά . Απλούστατα τα παιδιά που τελειώνουν φαρμακευτική δεν έχουν άλλη επιλογη απο το να ανοίξουν φαρμακείο . Αν ο υπουργός θέλει να αφήσει έργο ο τομέας της περίθαλψης μοιάζει με ζούγκλα , ας τον μετατρέψει σε ευχάριστο κήπο αν είναι ικανός . Οσο για την ικανοποίηση των εντολών της τρόικας λέγεται και δωσιλογισμός .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.