#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2013 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλο κύκλωμα παράνομων ΕλληνοποιήσεωνΜεγάλο κύκλωμα παράνομων Ελληνοποιήσεων μέσω «εικονικών» γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς, ερευνά μετά από καταγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών  ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Νομό Αχαΐας.

Τις έρευνες της σοβαρής αυτής υπόθεσης έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Στην υπόθεση φέρεται να  εμπλέκονται Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου του Νομού Αχαΐας καθώς και δικηγόροι.

Μετά από έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών διαπιστώθηκε ότι το Καλοκαίρι του 2013 τελέστηκαν 26 γάμοι η πλειονότητα των οποίων έγινε σε Δημαρχείο της Αχαΐας. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ένα άτομο εμφανίζεται να παντρεύεται δύο φορές ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα! Παράλληλα το τελευταίο δεκαπενθήμερο κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας διαμονής λόγω γάμου με Έλληνα πολίτη τις οποίες διαχειρίζονταν ο ίδιος δικηγόρος.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο   και περαιτέρω έρευνα, με διασταύρωση των στοιχείων των είκοσι έξη (26) πρώτων  κατατεθειμένων αιτήσεων  με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του Εθνικού Ληξιαρχείου, που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Περιπτώσεις διγαμίας: Τελέστηκαν γάμοι από το ίδιο πρόσωπο με αλλοδαπούς ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Ενώ διαπιστώθηκαν και άλλες περιπτώσεις όπου το χρονικό διάστημα ήταν από δύο ημέρες έως τρεις μήνες. Ακολούθησαν αιτήσεις για την έκδοση άδειας διαμονής. Συγκεκριμένα Ελληνίδα παντρεύτηκε αλλοδαπό και την ίδια ημέρα ξαναπαντρεύτηκε με άλλον αλλοδαπό και αμέσως μετά κατατέθηκε αίτηση για χορήγηση άδειας διαμονής.

Άλλη Ελληνίδα τέλεσε δύο γάμους μέσα σε δύο ημέρες με δύο διαφορετικούς αλλοδαπούς.

Τέλεση γάμου ανήλικης  με αλλοδαπό, χωρίς να προκύπτει, από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου μας, ότι έχει παρασχεθεί από το Δικαστήριο η σχετική άδεια  που απαιτείται για την τέλεση του γάμου αυτού.


Τα ίδια πρόσωπα  φαίνεται  από τα στοιχεία να έχουν  τελέσει από δύο γάμους με αλλοδαπούς, οι οποίοι αιτούνται  έκδοση  άδειας διαμονής, εκ των οποίων μόνο ο ένας  εκ των γάμων  των προσώπων αυτών έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο δεύτερος γάμος τους δεν έχει καταχωρηθεί.  Επίσης  προέκυψε ότι στις υπεύθυνες   δηλώσεις, του ν.  1599/86,  που κατέθεταν οι ενδιαφερόμενοι, να   εμφανίζεται διαφορετικός τόπος κατοικίας του ιδίου προσώπου .

Κατόπιν των ανωτέρω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών παρέπεμψε άμεσα την υπόθεση στην  Προϊσταμένη  Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Πατρών καθώς και στη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛΑΣ για την διερεύνησή της.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετέβη σήμερα στο συγκεκριμένο Δήμο και σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών θα διερευνήσει την  πιθανότητα τέλεσης  ποινικών αδικημάτων τόσο  κάποιων εκ των υπαλλήλων του Δήμου όσο και άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Με επιστολή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης προς τον  Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Μανώλη Αγγελάκα ζητά να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 20/11/2013 15:10:59

  Κ´ μετά μας φταίνε οι Γερμανοί

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/11/2013 16:00:32

  Εδώ θέλει φωτιά και τσεκούρι στο κύκλωμα! Δις και τρεις ισόβια στους προδότες που τα έπαιρνάν να διαλύσουν τον τόπο. Όλο για πολιτικούς λέμε και αφήνουμε στην άκρη τις μαρίδες που τελικά είναι πολλές και δε φαίνονται. Σκοπίμως...

 3. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 20/11/2013 16:46:38

  Μήπως οι ημεδαποί και ημεδαπαί ανήκουν στην φυλή των Ρομά;
  Πολλοί δικηγὀροι χωρίς καμμιά παράσταση σε δικαστικές αίθουσες αποκομίζουν μεγάλα έσοδα από την επιχείρηση νομιμοποιήσεως αλλογενών εισβολέων στην Ελλάδα.
  Παίζει και η εγγραφή ξένων σε ΙΕΚ για νομιμοποίηση παραμονής.

  • helios avatar
   helios @ Kράντωρ 20/11/2013 20:09:10

   ''Μήπως οι ημεδαποί και ημεδαπαί ανήκουν στην φυλή των Ρομά;''

   στις περισσοτερες περιπτωσεις αφορα τσιγγανους

 4. ARISTOMENIS VIGILANT avatar
  ARISTOMENIS VIGILANT 20/11/2013 20:34:02

  Σε αυτές τις περιπτώσεις για γρήγορες δουλειές (γιατί με τους δικαστές θα νυχτώσουμε) το ΣΔΟΕ είναι το top gun.......

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 20/11/2013 23:45:25

  Ενας Θεος ξερει ποσοι Λαθρο είναι πλεον ''Ελληνες πολιτες'' και συντομα θα εχουμε αμεση ...επιδραση στη καλπη. Αν δεν γινει κατι αμεσα, ισως να είναι αργα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.