Μαύρισαν οι εργαζόμενοι την Alpha Bank τον ΣΥΡΙΖΑ
04/03/2014 21:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαύρισαν οι εργαζόμενοι την Alpha Bank τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές στην Alpha Bank έγιναν προκειμένου να εκλεγεί το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία ένα τέτοιο σωματείο σε τράπεζες που ουσιαστικά είναι κρατικές, όμως, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα. Κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ψηφοδέλτιο που κατέβασε στις εκλογές πήρε το εντυπωσιακό ποσοστό του... 1,09%.

Να σημειωθεί ότι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής ήταν η σύζυγος του γνωστού για το 1.000.000 που εισέπραξε από την Ασφαλιστική Δημήτρη Τσουκαλά, Aιμιλία Τζίβα

Με βάση τα αποτελέσματα επί συνόλου 7.099 μελών και ποσοστού συμμετοχής 90%, έλαβαν:

Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Τάσου Γκιάτη (Ενωμένος Σύλλογος)

87,97%

Πρωτοβουλία

3,21%

ΕΣΑΚ

7,74%

Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ (Μέτωπο για την ανατροπή)

1,09%

Το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» του νυν προέδρου Τ. Γκιάτη (αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση με τον Τομπούλογλου και φαίνεται στο βίντεο να δίνει το φακελάκι) έλαβε 10 από τις 11 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και εξέλεξε 70 αντιπροσώπους στην ΟΤΟΕ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπείται στο νέο ΔΣ και δύο τινά συμβαίνουν. Είτε τους εγκαταλείπουν οι σύντροφοι γιατί τους έχουν πάρει χαμπάρι είτε γιατί όλοι στην τράπεζα που εργάζονται είναι... αντιτσιπρικοί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. begar avatar
  begar 05/03/2014 15:15:18

  Το ενδεχόμενο να ψήφισαν πρόσωπα και όχι κόμματα, το εξετάζουμε καθόλου; Στο δήμο που ανήκω, επί 5 τετραετίες ψηφίζαμε δήμαρχο την κυρά Μαρίκα, του ΚΚΕ, με 70% από την πρώτη Κυριακή, επειδή ήταν έντιμη και αγωνίστρια. Στο τέλος γέρασε και αποσύρθηκε. Ως συνταξιούχος, δώρισε όλη της την περιουσία για να κτίσει ένα βρεφονηπιακό σταθμό, με την αφιέρωση "στο λαό του δήμου ...., που αγάπησα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου". Εννοείται ότι πέθανε, διαθέτοντας μόνο τη σύνταξή της. Ήμασταν λέτε οπαδοί του ΚΚΕ και την ψηφίζαμε; Μετά την κυρά Μαρίκα, τα επόμενα 20 χρόνια δεν εξελέγη ποτέ δήμαρχος από τον αριστερό χώρο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ begar 05/03/2014 18:42:09

   "Το ενδεχόμενο να ψήφισαν πρόσωπα και όχι κόμματα, το εξετάζουμε καθόλου;" Μα ακριβώς αυτό έγινε όπως περίτρανα φάνηκε από το αποτέλεσμα. Ποιος έχει αντίρρηση. Άλλοι λένε ότι σαρώνουν σε όλες τις εκλογές ανά την επικράτεια και βιάζονται να γίνονυ κυβέρνηση...

  • Μεγάλες στιγμές. avatar
   Μεγάλες στιγμές. @ begar 06/03/2014 11:04:28

   Αλλο νόημα εχουν οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση.Συμφωνώ με την παρατήρηση σου. Στον συνδικαλισμό όμως που εχει άμεση σχεση με την κεντρική πολιτική σκηνή,εχει ιδαίτερη σημασία η δυναμική ενός κόμματος να μην πείθει τους εργαζόμενους.Ειδικά όταν αυτο το κόμμα εμφανίζεται ως ο προστάτης τους απέναντι στους αιμοδιψείς αντιπάλους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.