Μέσω offshore έφταναν τα όπλα στους «Πυρήνες» και τον Ξηρό
11/01/2015 14:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέσω offshore έφταναν τα όπλα στους «Πυρήνες» και τον Ξηρό

Μια offshore εταιρεία, με έδρα τον Άγιο Βικέντιο, χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού για να εισάγουν όπλα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με νέο δικαστικό φάκελο που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» χρησιμοποιούσαν, με τη βοήθεια άλλων μεσαζόντων, την υπεράκτια εταιρεία Zeus Tech SA με έδρα τον Άγιο Βικέντιο. Στόχος ήταν να μην γίνουν αντιληπτοί από τις ελληνικές διωκτικές αρχές στην εισαγωγή, κυρίως, Glock από τη Βόρεια Ευρώπη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα σχετικά έγγραφα, έγιναν συνολικά 39 μεταφορές όπλων, οι οποίες αφορούσαν 71 πακέτα, συνολικού βάρους 916 κιλών.

Στόχος αυτής της μυστικής έρευνας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά και τις δικαστικές αρχές, ήταν να δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς τα μέλη της «Πυρήνων» και συνεργάτες του Χρ. Ξηρού προμηθεύονταν οπλισμό.

Όπως κατέθεσε στην αρχή της έρευνας, τον Ιούλιο του 2012, ένας 36χρονος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής, μετά τη σύλληψη δύο μελών των «Πυρήνων» για αποστολή δεμάτων-βομβών την 1η Νοεμβρίου 2010, στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια Glock και τέσσερις γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω όπλα (όπως και άλλα που βρέθηκαν στην κατοχή των «Πυρήνων») είχαν πωληθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία Glock Αυστρίας στην εταιρεία Asetao Oy, που έχει έδρα τη Φιλανδία. Αυτή τα μεταπώλησε στην εταιρεία Laatuase Finland Oy, η οποία έχει έδρα την ίδια χώρα.

Πηγή: www.imerisia.gr, Το Βήμα της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 12/01/2015 12:10:39

    Τι λες τώρα; Οι αγνοί, αναρχικοί επαναστάτες χρησιμοποιούν τα καπιταλιστικά μέσα για να πετύχουν τους σκοπούς τους; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ε; Και τότε ποια η διαφορά τους από τους νεοναζί; Και αυτοί με τους ίδιους τρόπους δρουν. Μόνο στα λόγια διαφέρουν. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο σύριζα στήριξε έμπρακτα στη δίκη της 17Ν τους τρομοκράτες με μάρτυρες υπεράσπισης. Έρχονται εκλογές σε 13 ημέρες, για βάλτε το μυαλό να δουλέψει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.