#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2013 11:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Λαθροχειρία» στη λίστα Λαγκάρντ από Κ. Βαξεβάνη εξετάζει η προανακριτική(Ανανεωμένο) Ένα φιλικό «πείραγμα» προκειμένου να ευνοήσει πρώην εργοδότη του κατηγορείται ότι έκανε ο δημοσιογράφος και εκδότης του «Hot Doc» Κώστας Βαξεβάνης στη λίστα Λαγκάρντ που δημοσίευσε προ μηνών. Το θέμα της «λαθροχειρίας» της λίστας (και) από τον Κώστα Βαξεβάνη προέκυψε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση καθώς στοιχεία που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αποδεικνύουν ότι ο δημοσιογράφος δεν μετέφερε πιστά το περιεχόμενο του USB στο περιοδικό του. Η κατηγορία δημιουργεί πλήθος ερωτηματικά για την αξιοπιστία του δημοσιεύματος αλλά και εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου που επένδυσε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Γεωργιάδης παρουσίασε το περιεχόμενο του στικ που τους είχε καταθέσει ο Κ. Βαξεβάνης αλλά και το τεύχος του περιοδικού στο οποίο είχε δημοσιεύσει όλα τα ονόματα της λίστας προκειμένου να δείξει ότι υπήρξε αλλοίωση στο όνομα γνωστού επιχειρηματία (σ.σ. εννοεί τον Δημήτρη Κοντομηνά καθώς αντί για το όνομά του αναγράφηκε η επωνυμία μιας εκ των επιχειρήσεών του, της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ). Ως γνωστόν ο εν λόγω επιχειρηματίας υπήρξε και εργοδότης του Κ. Βαξεβάνη για την εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας».

Ως εκ τούτου η συζήτηση στην  Προανακριτική Επιτροπή, αναμένεται να λάβει χαρακτήρα πολιτικής αντιπαράθεσης με τον πρώην πρωθυπουργό (ΠΑΣΟΚ) να αρκείται στην αποστολή υπομνήματος, και να θεωρεί ότι με αυτήν την κίνηση «καθαρίζει» το όνομά του, τη Ν.Δ. να ενδυναμώνεται μετά τις αποκαλύψεις του Α.Γεωργιάδη και φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει και να …μην φτάνει  επιδιώκοντας μια λυτρωτική «ρεβάνς» εντυπώσεων.

Συγκεκριμένα, ενώ στη θέση 821 της λίστας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό, υπήρχε το όνομα εταιρείας, στη θέση 1.276 της λίστας που διέθεσε ο δημοσιογράφος στην Επιτροπή με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, υπήρχε το όνομα του Κοντομηνά. Η Επιτροπή αποφάσισε χθες να ξανακαλέσει τον κ. Βαξεβάνη για εξηγήσεις, θεωρώντας ότι ο δημοσιογράφος παρενέβη στο περιεχόμενο της λίστας.

Σημειώνεται ότι, σε επικοινωνία της Επιτροπής με το δημοσιογράφο προκειμένου να εμφανιστεί σήμερα στην Επιτροπή, ο ίδιος απάντησε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος και επιστρέφει απόψε.

Σε νεώτερη επικοινωνία, ο κ. Βαξεβάνης διεμήνυσε ότι θα απαντήσει με υπόμνημα. Μέλη της Επιτροπής άφηναν να εννοηθεί ότι εφ’ όσον ο κ. Βαξεβάνης αρνηθεί να προέλθει στην Επιτροπή, θα υπάρξει επίσημη κλήτευσή του και, εφ’ όσον χρειαστεί, βίαιη προσαγωγή του.

Ανεξάρτητα πάντως από την ανακριτική διάσταση της υπόθεσης, στο πολιτικό πεδίο η εξέλιξη αυτή με αφορμή το νέο ζήτημα Βαξεβάνη αναμένεται να προκαλέσει νέα οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τον καλούν να απαντήσει γιατί αφαίρεσε το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά από τη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε στην κατοχή του.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει σε κείμενό του στην ιστοσελίδα του, koutipandoras, ότι πρόκειται για «αθλιότητα» εις βάρος του ονόματός του, ενώ επισημαίνει ότι στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Hot Doc» είχε μέσα την «Ιντεραμέρικαν» την οποία εκπροσωπεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σχολιάζοντας, παράλληλα, ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να ελέγξει τυχόν ευθύνες υπουργών και όχι δημοσιογράφων.

Αναλυτικά το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη:

«Για πολλοστή φορά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με ευθύνη κάποιων και όχι όλων, διολισθαίνει στον πολιτικό εκφυλισμό και την συγκάλυψη. Δεν θυμάμαι καν πόσο καιρό λειτουργεί για τη λίστα Λαγκάρντ, και φαντάζομαι πως κανένας δεν θυμάται τι ακριβώς εξετάζει. Το πόσα εγκεφαλικά έχει πάθει ο κύριος Μαρκογιαννάκης από την άτακτη Ζωή. Το πόσα πολλά λογοπαίγνια έκανε ο Βενιζέλος στην κατάθεσή του; Μήπως πόσο κακός δημοσιογράφος είναι ο Βαξεβάνης;

Πέρασαν δεκάδες σοβαροί μάρτυρες, είπαν πολλά και σοβαρά πράγματα, αλλά η κοινή γνώμη δεν έμαθε τίποτα. Στην Επιτροπή κάθε μέρα παράγεται η «βολική» επικαιρότητα με πικάντικες λεπτομέρειες καφενείου, κατασκευάζονται άλλοθι και κυριαρχούν αθλιότητες που καμιά σχέση δεν έχουν με το Κοινοβουλευτικό έργο. Δεν αμφιβάλλω πως η ευθύνη για όλα αυτά πολλές φορές σχετίζεται με τη νοητική ανικανότητα και την πολιτική ανωριμότητα κάποιων από εκεί μέσα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολιτική επιλογή.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βενιζέλου στην Επιτροπή, έγινε προσπάθεια να αναπαραχθεί μια αθλιότητα σε βάρος μου. Άδωνις Γεωργιάδης και Βενιζέλος,σε μια σκηνοθετημένη παράσταση, ξεκίνησαν από κάτι που είναι αληθές (ότι συχνάζω δηλαδή σε μια ταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο) για να δημιουργήσουν μια σειρά από ψέματα. Ο Άδωνις ρωτούσε και ο Βενιζέλος αποδεχόταν, πως έχω φάει με τον Παπανδρέου σε αυτή την ταβέρνα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ σε αυτές τις συναντήσεις εξυφάνθη η «αποκάλυψη» του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Παρότι δουλειά μου είναι και η επαφή με υπουργούς και πρωθυπουργούς, δεν έχω φάει ποτέ με τον Παπανδρέου. Αντιθέτως έχω φάει με τον Σαμαρά στο παρελθόν και στη διάρκεια της συνάντησής μας δεν σχεδιάσαμε κανένα σκάνδαλο ή δολοφονία.

Η αθλιότητα σήμερα είχε συνέχεια. Αδωνις Γεωργιάδης και Παναγιώτης Ρήγας έβαλαν θέμα στην Επιτροπή γιατί λέει στη δημοσιευμένη λίστα από εμάς δεν υπάρχει το όνομα Κοντομηνάς. Στη λίστα που δημοσιεύσαμε υπάρχει η «Ιντεραμέρικαν» την οποία εκπροσωπεί ο Κοντομηνάς. Σε δεκάδες δημοσιεύματα επίσης που έχουμε κάνει αναφέρονται όλοι οι επώνυμοι επιχειρηματίες (και ο Κοντομηνάς) των οποίων τα ονόματα είναι στη λίστα. Για καλή μας τύχη το τελευταίο από αυτά είναι μόλις χθες, στο οποίο ρωτάμε τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες της λίστας, θα ελεγχθούν ποτέ; Και βεβαίως φιγουράρει και πάλι το όνομα και του Κοντομηνά.

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ανόητος ή Άδωνις για να πιστέψει πως οι άνθρωποι που δημοσίευσαν 2059 ονόματα με όλους τους κινδύνους και τις περιπέτειες, οφείλουν να δεχθούν μαθήματα από τον κάθε Άδωνι. Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε πως από σκοπιμότητα, κακή προαίρεση, αστοχία ή οτιδήποτε άλλο έγινε ακόμη και κάτι τέτοιο, τι σχέση έχει με την έρευνα της λίστας; Η επιτροπή ερευνά την επίσημη λίστα ή τη δικιά μας; Και ερευνά ευθύνες δημοσιογράφων για το αν κάνουν και πόσο καλά τη δουλειά τους, ή ευθύνες υπουργών;

Ερευνά ευθύνες υπουργών, αλλά καλό είναι να μην το θυμάται ο κόσμος. Αν παρελπίδα στο μέλλον χρειαστούμε αρχισυντάκτη στο περιοδικό με την ικανότητα σε ανακυβιστήσεις πολιτικές όπως αυτή του Άδωνι ή την ηθική του κ. Βενιζέλου, θα τους προτιμήσουμε.

Λένε πως όταν πέφτει και σπάει το ποτήρι, φαίνεται αν είναι κρύσταλλο ή απλό γυαλί. Ο Βενιζέλος εδώ και καιρό πέφτει από το θώκο του ευφυούς, του ρήτορα, του διορατικού πολιτικού και σπάει σαν απλό φτηνό γυαλί. Ο άνθρωπος που έκανε νόμους και εξυπηρέτησε συμφέροντα, που κατέστρεψε το ίδιο το κόμμα του, που χρησιμοποίησε την όποια νομική τελικά γνώση έχει για να φτιάξει πολυδαίδαλους νόμους μέσα στους οποίους χάνεται η αλήθεια, πέφτει μπροστά στα μάτια όλων. Και θα κάνει τα πάντα για να πληρώσουν αυτοί που θεωρεί ότι φταίνε για την πτώση του.

Αν κάποιος διαβάσει αυτές τις μέρες τα non paper που στέλνει το ΠΑΣΟΚ στους δημοσιογράφους για όσα γίνονται στην Επιτροπή, μοιάζουν με τις ταινίες που έκαναν οι Αμερικάνοι για το Βιετνάμ. Μπορεί να έχασαν στον πόλεμο, αλλά νικάνε πάντα στις ταινίες. Ο Βενιζέλος μπορεί να χάνει κάθε ημέρα στο Βιετνάμ του, αλλά νικάει στις ταινίες που στήνει στην Προανακριτική.

Κατέθεσα επί 6 ώρες στην προανακριτική. Η κατάθεσή μου γέμισε 334 σελίδες. Αν τη διαβάσει κάποιος θα δει ότι με έχουν ρωτήσει ελάχιστα για τη λίστα. Με ρώτησαν πόσα έπαιρνα στην ΕΡΤ, γιατί ζητούσα εξαίρεση μελών της Επιτροπής, γιατί έγραψα άρθρα στον ξένο τύπο κατηγορώντας ένα σύστημα διαπλοκής στην Ελλάδα. Αυτά με ρώτησαν. Μπορούσαν να με ρωτήσουν ό,τι άλλο ήθελαν. Δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια, αλλά η κακοποίησή της. Δεν θα συμμετάσχω στο παιχνίδι της απαξίωσης της αλήθειας και της πολιτικής. Ζούμε σε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε. Ή για να το πω με τρόπο που μάλλον θα το καταλάβει ο κ. Βενιζέλος: ο πατέρας μου ως τίμιος άνθρωπος με έμαθε να είμαι και να υπάρχω με τιμιότητα. Ελπίζω να μπορεί να πει ο καθένας το ίδιο για τον εαυτό του. Ε, κύριε Βενιζέλο;

Το HOT DOC θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και εμείς να υπάρχουμε. Είτε το θέλουν είτε όχι. Και μετά από την εποχή της διαφθοράς που για λίγο ακόμη θα έχει την σφραγίδα τους. Γιατί είπαμε, είναι θράσος αυτοί που έκρυψαν την λίστα να μιλούν για ευθύνες άλλων. Εκεί που μας χρωστούσαν δηλαδή εξηγήσεις μη μας πάρουν και τον Βενιζέλο από την πλευρά των αθώων και εξαπατημένων».

Ανοιχτός σε κάθε έλεγχο ο Κοντομηνάς

Ανοιχτός σε οποιοδήποτε έλεγχο δηλώνει πως είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς, με αφορμή το θόρυβο που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε σβήσει το όνομά του από τη λίστα που δημοσίευσε.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δηλώνει πως επρόκειτο για έναν εταιρικό λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο και ξεσπά ζητώντας να διερευνηθούν οι λογαριασμοί με πραγματικό υπόλοιπο αλλά και οι εθνικοί προμηθευτές και συκοφάντες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κοντομηνά στο crime.gr έχουν ως εξής:

«Ερ: Κύριε Κοντομηνά, ο λογαριασμός που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι δικός σας;

Απ: «Είναι εταιρικός λογαριασμός που ανήκει στην Ιντεραμέρικαν στην οποία ήμουν τέως ιδιοκτήτης και πρόεδρος, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα.

Ως ασφαλιστική εταιρεία ήταν υποχρεωμένη εκ των αναγκών της να έχει λογαριασμούς ώστε να μπορεί να αποζημιώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους Ελληνες και ξένους, σε περίπτωση που απαιτείτο».

Ερ: Θα καταθέσετε στην επιτροπή εφόσον αυτό ζητηθεί από τα μέλη;

Απ: Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε έλεγχο και έτοιμος να καταθέσω. Εύχομαι η επιτροπή να κάνει τη δουλειά της, να συντάξει ένα πόρισμα και όχι πέντε όπως γίνεται συνήθως. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Άλλωστε μιλάμε για έναν λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο.

Πρέπει όμως να προσθέσω και να ρωτήσω κάτι. Ποιος Έλληνας που διάβασε τη λίστα και είδε το όνομα Ιντεραμέρικαν δεν γνώριζε ότι εγώ ήμουν ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη της επιτροπής και ιδιαίτερα κάποιους, που μπλέκουν τους αριθμούς τηλεφώνου με τους αριθμούς των καταθέσεων του κ. Τσοχατζόπουλου, τι αποκάλυψαν; Ότι πρόεδρος στην Ιντεραμέρικαν ήμουν εγώ;

Μπράβο τους, μπράβο που χρειάστηκαν μήνες για να καταλάβουν αυτό που όλοι γνώριζαν.

Μπράβο που ασχολούνται με το ποιος ήταν ο πρόεδρος της Ιντεραμέρικαν και όχι με τους εθνικούς προμηθευτές, τους εθνικούς συκοφάντες, τους εθνικούς λαθρεμπόρους και εθνικούς εκβιαστές εκδότες. Ελπίζω αφού ολοκληρωθεί η έρευνα στους λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο να ασχοληθούν και με τους λογαριασμούς με πραγματικά υψηλό υπόλοιπο».

Βαξεβάνης εναντίον Πρώτου Θέματος

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για τον ξαφνικό πλουτισμό του συνιδιοκτήτη του Πρώτου Θέματος Αναστάσιου Πάλλη. Στο περιοδικό hot Doc και στο site koutipandoras.gr ο Κώστας βαξεβάνης και η ομάδα τους αποκαλύπτουν μια σειρά από ύποπτες κινήσεις χρήματος και εγείρουν ερωτηματικά για τις δράσεις του κ. Πάλλη.

Οι αποκαλύψεις αυτές σε συνδυασμό με την υπόθεση των 2 εκατ. του Θέμου Αναστασιάδη που ακόμη διερευνάται η προέλευση τους, αποτελούν μία ακόμη εν δυνάμει απειλή για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σε μιά περίοδο που τα προβλήματα στα media οξύνονται.

Στο άρθρο στο koutipandoras.gr αναφέρεται: Οι αποκαλύψεις του HOT DOC στο Τεύχος 24 για το συνεκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Αναστάσιο Πάλλη κινητοποίησαν την αστυνομία, η οποία από το πρωί κάνει φύλλο και φτερό το πολεμικό του μουσείο στην περιοχή της Βάρης. 16μελές αστυνομικό κλιμάκιο ερευνά τη νομιμότητα κατοχής των πολεμικών εκθεμάτων του μουσείου, το οποίο φρουρείται σα να ήταν στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Eρευνά δηλαδή αν τα όπλα που εκτίθενται είναι ανενεργά.

Όπως έφερε στο φως το HOT DOC, ο κ. Πάλλης, μόλις στα 42 του χρόνια, κατόρθωσε να εξελιχθεί από υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας σε δικηγόρο, εφοπλιστή χωρίς πλοίο, συλλέκτη όπλων και εκδότη που συναγελάζεται ακόμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Το όνομά του έχει εμπλακεί εξάλλου και σε άλλες σκοτεινές υποθέσεις και πρόσωπα, από κατηγορίες για τον ΟΤΕ, μέχρι στενή σχέση του με τον ηγούμενο Εφραίμ".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 10/04/2013 12:27:31

  Αν ο Βαξεβάνης αλλοίωσε τη λίστα που δημοσίευσε στο περιοδικό του, να τον καλέσει η ΕΣΗΕΑ, τι δουλειά έχει η η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής; Όσο για τον ΓΑΠ γιατί δεν έρχεται, τι κακό κι αυτό με τους τέως πρωθυπουργούς που είναι τόσο ψηλομύτες που δε μπορούν να προσέλθουν για να καταθέσουν... Σαν παρθένες που θα εκτεθούν αν μιλήσουν με άντρα στην πλατεία...

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ MAYRO XABIARI 10/04/2013 15:16:44

   σωστά , απλά έχουν μπερδευτεί οι θεσμοί και οι ρόλοι , ένα μπάχαλο είναι ΟΛΑ .

  • ΛΑΚΗΣ avatar
   ΛΑΚΗΣ @ MAYRO XABIARI 10/04/2013 16:14:54

   Η προανακριτική ξέχασε το σκοπό της... ως συνήθως...
   όσο για τον γαπ θα είναι σε άδεια ολιγοήµερης απουσίας στο εξωτερικό.
   "- Η Βουλή εγκρίνει;
   - Μάλιστα, µάλιστα.
   - Η Βουλή ενέκρινε τη ζητηθείσα άδεια."
   εσένα σου δίνει το αφεντικό σου έτσι έυκολα άδεια;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.