Από παλαιότερη επίσκεψη του ΓΑΠ σε ΜΚΟ
Από παλαιότερη επίσκεψη του ΓΑΠ σε ΜΚΟ
20/02/2014 20:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λίστα με 707 ΜΚΟ - Ώρα να μπει τέλος στο διαχρονικό σκάνδαλο

Συννημένα αρχεία

MKO (3.67 MBytes)

Λίστα με 707 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που είχαν χρηματοδοτηθεί την περίοδο 2007-2009, συνεχίζοντας την πρακτική που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν, είχε καταθέσει το 2011 στη Βουλή ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης θέλει να κάνει ρελάνς στις αιτιάσεις των «γαλάζιων» βουλευτών κι έδωσε έναν κατάλογο με τις ΜΚΟ που είχαν πάρει πάνω από 38 εκατ. ευρώ για προγράμματα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Γ’ ΚΠΣ και αφορούσαν δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης των ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των ΜΚΟ. Τα προγράμματα αυτά είχαν υπογράψει οι κ. Τσιτουρίδης και Μαγγίνας.

Μεταξύ των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν είναι πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλανθρωπικές οργανώσεις, καλλιτεχνικά σχήματα, τοπικοί σύλλογοι και φορείς κάθε λογής, αλλά και ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα, φυσιολατρικοί όμιλοι, καθώς και εκκλησιαστικοί φορείς. Ανάμεσά τους η ΜΚΟ της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (με 90.000 και 25.000 ευρώ), το καλλιτεχνικό σχήμα «Σπείρα-Σπείρα» στο οποίο συμμετέχει ο κ. Στ. Κραουνάκης (με 150.000 συν 100.000 ευρώ), το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» (με 125.000 ευρώ) κ.ά.

Δεν ξέρουμε αν πολλές από αυτές έχουν κάνει έργο και αξίζει να χρηματοδοτούνται. Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι ότι το πάρτι των ΜΚΟ είναι διαχρονικό και διακομματικό. Γιατί όταν δίνονται λεφτά του ελληνικού λαού για την Οργάνωση της Μ. Παπανδρέου, ακόμη και επί ΝΔ, ή για την Οργάνωση του Στ. Κραουνάκη ο οποίος τώρα το παίζει... σιχαμένος με το σύστημα και προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στην Ελλάδα.

Οταν δίνονται λεφτά για το ραδιόφωνο της Κούβας ή την καλλιέργεια τομάτας στην Αφρική τότε...καλά έκανε και χρεοκόπησε η Ελλάδα.

Ισως, μάλιστα, είναι ευκαιρία τώρα να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι, οι «αμαρτωλές» ΜΚΟ από αυτές που προσφέρουν έργο. Και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο ούτε ένα ευρώ, έχει ευκαιρία να τερματίσει από το ντροπιαστικό σύστημα που οργανώθηκε για να τρώει χρήμα και να στιγματίζει και άλλες σοβαρές οργανώσεις που δρουν στη χώρα μας.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία -την οποία προσφέρει η οικονομική κρίση και η ανάγκη για λογοδοσία- να μην ξαναδούμε τέτοιο απίστευτο πάρτι με τα λεφτά του ελληνικού λαού.

Δείτε στην αρχή του κειμένου τη λίστα με τις 707 ΜΚΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.