Κύκλωμα «νονών»: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι
19/01/2015 17:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κύκλωμα «νονών»: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πρώτοι έξι από τους 15 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διοικούνταν από τους βαρυποινίτες Παναγιώτη Βλαστό, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, μετά τις απολογίες του στην Ανακρίτρια Διαφθοράς.

Στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ποσό 332.000 ευρώ, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου , αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του αποκαλούμενου κυκλώματος «νονών», η οργάνωση λειτουργούσε από τον Μάιο του 2011 με κανόνες «συνωμοτικότητας» και με πολλαπλά μέτρα «προστασίας» ώστε να μην αποκαλυφθεί στις Αρχές η δράση της.

Όπως φαίνεται να προκύπτει από τα στοιχεία που θα αξιολογήσει η Ανακρίτρια της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση είχε σχέσεις με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, «διατηρώντας με αυτούς αμφίδρομη σχέση βοήθειας, οργανώνοντας ακόμα και αποδράσεις από κοινού».

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.